DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Samo problem je u tome,da nitko ne zna sta je s pogonom Etana u Ivaniću….

p2.sem

http://www.poslovni.hr/vijesti/pozdravite-direktora-tvrtke-koja-je-u-kongu-upravo-dobila-posao-od-25-mil–211278.aspx

Ovaj je čovjek jedini mogao spasiti Dioki, i bio je na dobrom putu, ali je išutiran samo zato šta je bistar i pošten.

E kamo sreće da se poslušalo Sablića, možda danas nebi bili ovdje gdje jesmo. Jedan od rijetkih koji osim što je sposoban k tomu je još i sasvim normalan, a ne kao mnoge umišljene veličine bez pokriča. Da je čovjek sposoban govore njegova djela.

http://www.poslovni.hr/vijesti/pozdravite-direktora-tvrtke-koja-je-u-kongu-upravo-dobila-posao-od-25-mil–211278.aspx

Ovaj je čovjek jedini mogao spasiti Dioki, i bio je na dobrom putu, ali je išutiran samo zato šta je bistar i pošten.

A šta je on mogao napraviti – ništa!
Dok je Petrokemija kapom i šakom dobivala državne potopre u vidu niže cijene plina Dioki se uništavao previsokom cijenom plina!

http://www.aztn.hr/uploads/documents/odluke/DP/UPI-430-012011-00003.pdf

Stoga imamo apsurd da čitava jedna industrijska grana ne radi skoro pa godinu dana!
[/quote]

Kolac neće promjeniti činjenice.
KOje uostalom nisi ni imao vremena pročitati i donijeti zaključak glede cijene plina za Dioki.
[/quote]

Ajde Savo budi barem jednom moralan pa reci svima zašto je Sablić morao otići. Odnosno zašto je protjeran iz Diokia, s obzirom na količinu podataka sa kojima baratš siguran sam da iz prve ruke znaš odgovoriti na ovo pitanje, samo je pitanje dali želiš ili možda dali smiješ reći istinu.

je li Sablić mogao utjecati na:

1. cijenu plina
2. cijenu električne energije
3. razvrgnuće već potpisanog ugovora s HEP-om
4. realizaciju kredita EIB-a
…..
……
Dakle meritum stvari je niz činjenica koje navodim a imali su katastrofalan učinak na kompaniju.

radnikdiok- i
Odgovorit ću ti ja, on neće. On ga je potjero.
Sablić je, misleći dobro i ispravno, obećao radnicima budućnost.
To je bilo neoprostivo.
Previše je mračnih sila uključeno.

Evo, i prije nego je objavljen moj post, stiže obrazloženje.
Blago nama.
Očito je, da bi nama bilo dobro, svi bi trebali šutiti, i raditi ono što im se kaže.
Baš nam je dobro.

koliko znam, ljudi tamo rade, a sad kaj to neznam, a ni baklja nije gorjela kad sam prolazio,
stoga se ispričavam kolegi kojemu sam ostao dužan taj podatak…

http://www.youtube.com/watch?v=0TgrHXa2kE0

koliko znam, ljudi tamo rade, a sad kaj to neznam, a ni baklja nije gorjela kad sam prolazio,
[/quote]

Bit će etana kada se dovrše rekonstrukcije na Molvama i Ivaniću!

"Meritum" (koje razbacivanje zvučnim riječima)je to da nisi odgovorio na vrlo jednostavno pitanje, a odgovorom na moje pitanje odgovorit ćeš i na svoje pitanje.

Perce hvala na odgovoru, znam ja vrlo dobro zašto je morao otići kao i način na koji je otišao, pa i psa da istjeraš iz svoje kuće nebi ga tako istjerao kao što su Sablića istjerali iz Diokia, a čovjek je samo došao da pokuša firmu izvući iz govana, taman kad je počeo neke stvari pokretati dobio je pedalu.

Reci nam Savo zašto??? što je to Sablić napravio da ga je R.J. protjerao???
da pojasnim, čak te ne pitam što nije napravio, nego što je napravio???

ajd bar jednom odgovori iskreno i decidirano bez spominjanja davne prošlosti, bliske budućnosti i bez kojekakvih linkova koje više nitko razuman niti ne čita jer ih ponavljaš zadnjih pa jedno dobrih godinu dana ako ne i više

[/quote]
Nema problema.
da cuo sam i ja da se radi tamo,samo se pojavila informacija da se etan jednostavno prestao proizvodit…

p2.sem

Perce hvala na odgovoru, znam ja vrlo dobro zašto je morao otići kao i način na koji je otišao, pa i psa da istjeraš iz svoje kuće nebi ga tako istjerao kao što su Sablića istjerali iz Diokia, a čovjek je samo došao da pokuša firmu izvući iz govana, taman kad je počeo neke stvari pokretati dobio je pedalu.

NIje točno da nije odgovarao NO Diokija – upravo suprotno.
No uzevši u obzir kako je završio pokojni Z. Belošević jasno je da je morao otići ali zbog pritisaka koji su dolazili izvan kompanije.
I još jedna stvar – nakon što bez ikakvog razloga odležiš 4 mjeseca u istražnom i nakon što ti direktor i prijatelj izvši samoubojstvo igraš do kraja bez obzira na posljedice.
Ono što te ne uništi to ti daje dodatnu snagu i imaginaciju!

Savo,
Cijenim tvoj trud, i iako sam zaposlen u petrokemijskom gigantu, djeca su mi gladna.
Da sam proveo mjesece u zatvoru, socijalna služba bi ih barem nahranila.

New Report

Close