DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Iz današnje odluke vlade vidljivo je da radnici Diokija idu na burzu bez otpremnina.5mil koje" daje" UEC i 6mil od HEP-a nisam siguran da je dosta i za dosadašnji dug plus tri plaće za otkazni rok kako je najavio dvojac Linić i Čačić.Krajnje je vrijeme da se radnici probude i poduzmu radikalne akcije i preispitaju svoje povjerenje u "svoje" prestavnike koji kako mi se čini više zastupaju Linića i Ježića nego njh što dokazuje predviđeni iznos 5+6mil .U utorak je kordinator stožera mahao sa dva lista papira na kojima su bili kako je uvjeravao prisutne radnike zahtjevi za veća srestva namjenjena za radnike ali od toga ništa.

Iz današnje odluke vlade vidljivo je da radnici Diokija idu na burzu bez otpremnina.

Nema otpremnina jer nema stečaja!
Bilancu Dine čisti UEC i Dioki dd – cca 50-ak milijuna eura i vjerovnici – banke 8,47 milijuna eura i država s 15,3 milijuna eura koje pretvaraju u dionice.
Dakle 70 -75 milijuna eura duga se briše pa Dina starta kao nisko zadužena kompanija!
Uz vrlo visoku vrijednost imovine!
Slijedećei korak – Dioki dd.
Prodaja Piros dd, KIjac dd, tvornička dvorišta na Žitnjaku – cca 1,4 milijuna m2!

Iz današnje odluke vlade vidljivo je da radnici Diokija idu na burzu bez otpremnina.

Ispravi me ako znaš bolje, ali ovdje se ne radi o odluci Vlade. Radi se tek o informaciji koju Ministarstvo financija šalje Vladi. To je bitna razlika.

1. Nema otpremnina jer nema stečaja!

2. Bilancu Dine čisti UEC i Dioki dd – cca 50-ak milijuna eura i vjerovnici – banke 8,47 milijuna eura i država s 15,3 milijuna eura koje pretvaraju u dionice.
Dakle 70 -75 milijuna eura duga se briše pa Dina starta kao nisko zadužena kompanija!
Prodaja Piros dd, KIjac dd, tvornička dvorišta na Žitnjaku – cca 1,4 milijuna m2!

1. Ma nemoj! Radnici će i dalje ko budale dolaziti u zatvorenu tvornicu?

2. Bilancu Dine ne čiste UEC i Dioki, nego što država direktno, a što država kroz HEP. Otmi Petru da namiriš Pavla. Država će se naravno namiriti od nas poreznih obveznika. E to me boli što ću na kraju ja platiti Ježićeve dugove.
Umjesto da su strpali Ježića u četiri zida i rekli mu NEĆEŠ IZAĆ VAN dok ne vratiš zadnju kunu koju si ukrao kroz Dioki.

Kolega dioki me je na PM upozorio da 6 mil koje bi dao HEP ide na otpremnine radnika.
Da ne ispadne da sam (ne daj Bože) protiv otpremnina, objavit ću svoj odgovor kolegi dioki-u, da i ostali bolje razumiju moj stav. Nadam se da se kolega neće ljutiti.

richter, 19.07.2012. u 23:19

Zahvaljujem! Krivo sam sročio tekst u postu. Namjera mi je bila više naglasiti da ispada da HEP daje gro novca, a UEC puno manje. Onda neka HEP plati sve, a ovi nek se gone u pm. Kao porezni obveznik ove države protiv sam da država (i HEP je zapravo država) plaća Ježićeve dugove. Ovo je klasični primjer; otmi Petru da namiriš Pavla.

Švicarski UEC u Dinu spreman uložiti 20 mil. eura

Ministar financija Slavko Linić izvijestio je jučer Vladu o ponudi švicarske tvrtke United Energy Commodities (UEC) za preuzimanjem Dine Petrokemije iz Omišlja, u koju je ta kompanija spremna uložiti 20 milijuna eura. Prema priopćenju sa zatvorenog dijela sjednice Vlade, UEC je spreman uplatiti pet milijuna eura koji bi se koristili za isplatu plaća radnicima, no za to traži jamstvo države. Uplata tog novca izvršila bi se na poseban račun otvoren kod Zagrebačke banke najkasnije do 24. srpnja.

Preostalih 15 milijuna eura UEC, iza kojeg stoji rusko-ukrajinski kapital, koristio bi se za nabavu sirovine i pokretanje proizvodnje u Dini, što se najavljuje za 1. rujna. ( A. M. )

Jutarnji list

ovdje se opet spominje preuzimanje samo DINA-e, DIOKI kao krovnu firmu su izgleda već otpisali?

moji postovi na forumu su moje mišljenje, nisu financijski savjeti niti poziv na kupnju/prodaju dionica ili ulaganje u iste

U današnjem Jutarnjem piše da je Linić protiv stečaja Diokija..očito je da igra još nije ni blizu kraja.

Bilancu Dine čisti UEC i Dioki dd – cca 50-ak milijuna eura i vjerovnici – banke 8,47 milijuna eura i država s 15,3 milijuna eura koje pretvaraju u dionice.
[/quote]

Čudno mi je malo da se ova dvojica toliko natezu oko toga kome će, kako i pošto prodati Dioki, ako to čudi stvarno ništa ne vrijedi.

U današnjem Jutarnjem piše da je Linić protiv stečaja Diokija..očito je da igra još nije ni blizu kraja.

[/quote]

[/quote]

Pa zar bi firma kojoj prijeti stečaj dokapitalizirala Dinu Petrokemiju s 25-30 milijuna eura.
http://www.vlada.hr/hr/content/download/219468/3223752/file/Informacija%20o%20ponudi%20United%20Energy%20Commodities%20SA%20za%20kupovinu%20DINA%20%E2%80%93%20Petrokemija%20d.d.,%20Omi%C5%A1alj).pdf

A i sva ulaganja UEC-a idu preko posebnog računa u korist Dioki dd!!!!

Daleko je jos stecaj kolega…ali i rijesenje ove zavrzlame…

Iz clanka….""No, jedno je jasno, priče o tome da UEC kupuje DINA Petrokemiju, a Dioki odlazi u stečaj, formalno-pravno ne stoje, koliko god to Vlada drugačije tumači. Naime, Dioki je krovna tvrtka koja je vlasnik DINA Petrokemije, odnosno pogona na Krku, koji navodno jedini zanima ulagače. Dakle, traži se novi vlasnik za Dioki, koji će nakon dogovora sa svim vjerovnicima morati odlučiti o sudbini zagrebačke lokacije"""

http://liderpress.hr/tvrtke-i-trzista/poslovna-scena/robert-jezic-vodi-cijelu-operaciju-kupnje-diokija/

Pozdrav

svi smo mi Crobex

Daleko je jos stecaj kolega…ali i rijesenje ove zavrzlame…

Iz clanka….""No, jedno je jasno, priče o tome da UEC kupuje DINA Petrokemiju, a Dioki odlazi u stečaj, formalno-pravno ne stoje, koliko god to Vlada drugačije tumači. Naime, Dioki je krovna tvrtka koja je vlasnik DINA Petrokemije, odnosno pogona na Krku, koji navodno jedini zanima ulagače. Dakle, traži se novi vlasnik za Dioki, koji će nakon dogovora sa svim vjerovnicima morati odlučiti o sudbini zagrebačke lokacije"""

http://liderpress.hr/tvrtke-i-trzista/poslovna-scena/robert-jezic-vodi-cijelu-operaciju-kupnje-diokija/

Pozdrav

Pa vjerojatno ne bi ni došlo na Vladu da se sporazumi nisu već do u detalje uglavili!
A za Linić – Čačić mi se čini da je stara igra – Good guy – Bad guy!

državi je jedino bitno da se spasi dio proizvodnje i dio radnih mjesta bez da država mora dati keš za tako nešto ili preuzeti upravljanje propalom firmom. zato je ovdje jedina šansa da se spasi DINA i nastavi proizvodnja, a DIOKI kao d.d. će završiti u stečaju, to je očito i na tragu brojnih izjava vladinih dužnosnika.
ako mislite da neće u stečaj pogledajte primjere ZDNK, DKVS, a od jučer i VLDS

moje pisanje je osobno mišljenje, nije investicijsko savjetovanje niti poziv na kupnju ili prodaju dionica

New Report

Close