DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://zse.hr/userdocsimages/novosti/eD4RxyNqPDmQA4J2DjXRdg==.pdf

U dopisu se misli na UEC, ali su sročili tako da izgleda kao da investitori stoje u redu. U normalnoj zemlji ovo bi bilo kažnjivo.
Kako rekoh, još će tri puta napuhati dionicu prije stečaja. No, da će sve to napraviti na istu foru, s tim jednim UEC-om…
Večernjak već dvije godine prodaje foru s istim "šeikom" i uvijek im uspijeva.

U dopisu se misli na UEC, ali su sročili tako da izgleda kao da investitori stoje u redu. U normalnoj zemlji ovo bi bilo kažnjivo.
Kako rekoh, još će tri puta napuhati dionicu prije stečaja. No, da će sve to napraviti na istu foru, s tim jednim UEC-om…
[/quote]

to je više nego sramotno! a uvjeren sam da su namjerno ovo zamaglili da vrate cijenu iznad 10 kn jer bi u protivnom već sutra bila na 5 kn, a netko podoban još nije iskipao naivcima danas sve dionice!
samo, u laži su kratke noge pa sad kad se vidi da je to jedna te ista firma koju zanima samo DINA, a da DIOKI ide u stečaj, sutra u 10.00 očekivana je negativna blokada pa opet pad prema 7-8 kn,možda i niže

moji postovi su odraz osobnog mišljenjaa bez sugestija i odgovornosti te nisu financijski savjeti niti nagovor za kupoprodaju

DINA je u vlasnistvu DIOKI-ja 100% a Linic i Cacic prodaju DINU a vlasnik DIOKI ide u stecaj.Tko je tu lud.Do jucer je Cacic govorio da je to privatna firma sada to privatno prodaje a za otpremnine nema sredstava.Izjava da vlada nema 15 milijuna eura za pokretanje proizvodnje je za malu dijecu.Jadne li nam drzave i jos jadnije vlade.

nije li isto tako i još puno jadnije što kako čujemo vaš stožer i sindikati opet traže da se vama isplati više za plaće nego nama?Pitate li se trebamo li i mi živjeti?Sramite se!
[/quote]

Provjeri prvo, nemoj nas ljude napadat! Mi tražimo isto za sve, isplate svih zaostataka za obje lokacije a one koje će likvidirati njima i otpremnine!

[/quote]
provjereno je i nažalost potvrđeno!Ne napadam ljude nego stožer, ili bolje one iz stožera koji se po drugi puta zalažu za takva rješenja "nama sve a vama što ostane"!Neka se srame!

[/quote]

OBAVIJEST ZA INVESTITORE:
Ponuda strateškog investitora
Zagreb, 18. srpnja 2012. – Slijedom započetih procesa operativnog i financijskog
restrukturiranja društva Dioki d.d. i povezanih društava, obavještavamo investitore da je
zaprimljena ponuda jednog strateškog investitora zainteresiranog za ulaganje i
restrukturiranje Dioki Grupe
, a s ciljem pokretanja dijela proizvodnje u Društvu.
Ponuda je u razmatranju od strane Društva, vjerovnika i relevantnih institucija, te će
investicijska javnost sukladno zakonskim obvezama i dobroj poslovnoj praksi biti
pravovremeno obaviještena o odlukama od materijalne važnosti za Društvo.

Ne piše da je zainteresiran za stečaj Dioki Grupe!
Nego za restrukturiranje Dioki Grupe i pokretanje dijela proizvodnje.
Čini mi se da je to ipak nova ponuda.

OBAVIJEST ZA INVESTITORE:
Ponuda strateškog investitora
Zagreb, 18. srpnja 2012. – Slijedom započetih procesa operativnog i financijskog
restrukturiranja društva Dioki d.d. i povezanih društava, obavještavamo investitore da je
zaprimljena ponuda jednog strateškog investitora zainteresiranog za ulaganje i
restrukturiranje Dioki Grupe
, a s ciljem pokretanja dijela proizvodnje u Društvu.
Ponuda je u razmatranju od strane Društva, vjerovnika i relevantnih institucija, te će
investicijska javnost sukladno zakonskim obvezama i dobroj poslovnoj praksi biti
pravovremeno obaviještena o odlukama od materijalne važnosti za Društvo.

Ne piše da je zainteresiran za stečaj Dioki Grupe!
Nego za restrukturiranje Dioki Grupe i pokretanje dijela proizvodnje.
Čini mi se da je to ipak nova ponuda.

Gdje je pisalo da je UEC zainteresiran za stečaj Dioki Grupe?
Što je izdvajanje DINA-e i pokretanje proizvodnje u njoj, nego restrukturiranje Dioki Grupe i pokretanje dijela proizvodnje.

Gospodo dinaši! Vrlo ste smiješni u svojim istupima, da ne kažem žalosni jer u svim svojim dosadašnjim istupima postojite samo vi! Zagrebe tko te šiša! Gospodo dinaši, nećete nikada na zelenu granu dok nešto ne raščistite sami sa sobom.

Neću vam prijetiti, nemojte se uzrujavati, jer od toga nema koristi, kao radnik Dioki-ja nalazim se u istom dreku kao i vi, nakon skoro 20 godina rada u smjenama. Dali ste korumpiranim sindikatima da vas vode, zar vam nije jasno da s njima nećete nikuda daleko stići?

Postavlja se pitanje profitabilnosti proizvodnje Dine, profitabilnosti koje nikada u stvari nije bilo. Hvatate se sada za slamku spasa, ponudu nepoznate tvrtke, sumnjivog vlasništva, namjera i porijekla novca. Hvatate se za slamku spasa nekakve lijeve Off-shore kompanije, bez ikakvog razvojnog plana i programa. Čak i ako se pokrenete, očito je da nećete dugo.

Da bi se razjasnilo zašto, vratimo se vašoj profitabilnosti… Niste bili profitabilni krajem 70-tih godina , kada je počela izgradnja tvornica na Krku. Niste bili profitabilni ni osamdesetih kada je dovršeno postrojenje LDPE-a i počela pokusna proizvodnja VCM-EDC-a 1985.

Niste bili profitabilni ni 1995., onda kada su vas kao gubitaše pripojili OKI-ju , otkad smo vam mi u Zagrebu davali za plaće. Ni 2001. ulaskom dvojca Šelebaj – Leho u tvornici niste zarađivali svoj kruh. Čak i onda kada su ta dvojica odradila pripremni posao za Velikog Vođu ® (čitaj R.J.) čije ste ‘vlasništvo’ sada, zajedno sa poltronima i istaknutim ježićevim dupeliscima iz svojih sindikata.

Gospodo Dinaši, vi biste ste se izdvajali? Pa izdvojite se, no prije toga vratite pare, sve ono što je uloženo u vas, od braka Dioki-ja i Dine.

Zna se što ste unijeli u taj brak, ništa.

Htjeli biste biti momčad za prvu ligu a trenutno se ne možete plasirati ni u treću. Nikada ni niste bili oni koje vrte i zarađuju pare, da ste to ikada bili, tankeri bi samo dolazili na navoz.

Nisu ni oni sindikalci u Zagrebu mnogo bolji, pokazuje se sada da ustvari ništa nisu napravili u zadnje vrijeme jer se kao ‘ne zna tko je vlasnik’ u cijeloj ovoj zbrci i tko je za to odgovoran ali se zna da treba rasprodati sve i firmu stjerati u stečaj.

U cijeloj ovoj zbrci ne postavlja se jedno jednostavno pitanje: A GDJE JE TA SILNA LOVA koja se izgubila kroz 2 milijarde kuna gubitaka u zadnjih pet godina?

Dioki je upao u krizu jer je kao i ova zemlja potrošio resurse koje mu je stvorila SFRJ. Famozni stručnjaci za pretvorbu, povećanje poreza i bogaćenje pojedinaca izmuzli su iz ove Dioki krave muzare sve što se moglo i doveli je do toga da je krava crkla.

Čini se da Linić i kompanija se vodi načelom: ako ne može kumić voditi ‘gigant’, ne može ga voditi nitko. Treba ga uništiti u korijenu!

Dioki je jedini imao 100% domaću proizvodnju LDPE-a, od domaćeg etana, etilena i polietilena, do vlastite prerade. Dioki je imao izvoz pola milijarde Eura godišnje i poticaje za izvoz polietilena u EU. Imao je sve prednosti koje vi nemate i opet je propao?!

EDC/VCM/PVC na Krku je fantomski projekt koji je pokopao sve nade da ćete ikada biti profitabilni. Pitajte stanovnike Kaštelanskog zaljeva žele li PVC pogodne u svojem dvorištu? Žele li novu Brigittu Montanari pod prozorom? Obiteljski liječnici i onkolozi kaštela dati će vam svoje mišljenje o tome. Klasičan NIMBY sindrom. Not in my backyard! PVC je Diokijev Obrovac i ništa više!

‘Dioničari’ su posebna priča, poput stvinara likuju nad time da je dionica sada 8,00 ili 12,00 kn. Hrane se time jer znaju, dobro su popušili od vremena kada je ista bila iznad 700,00 kn.

/admine nemoj mi ovo brisati, malo sam žestok od ogorčenosti…

[b]Jebeš forum koji Savu nema! Maske su napokon pale: Hasta la vista Dioki![/b] [i]"uljepšavaš svoje stanje al’ ne možeš da me zezneš jer hakersko imam znanje"[/i]

Pitanje je samo koliki postotak vlasništva će dobiti taj ulagač i dali i država ulazi u vlasništvo sa onih 38% koje je najavljivao Linić

pregledala dnevni red vlade za sutra, o Diokiju nema ništa, opet.

vid'la žaba...

Pitanje je samo koliki postotak vlasništva će dobiti taj ulagač i dali i država ulazi u vlasništvo sa onih 38% koje je najavljivao Linić

Nikakav postotak neće dobiti, jer nema što ni za uložiti.
Dajte ljudi, za primjerice sisačku željezaru ponude su uvijek davale ova ili ona željezara, ali uvijek tvrtka koja i sama zna proizvest i PROIZVODI željezo. Kad je za Dioki ponudu dala iti jedna druga petrokemija? NIKAD! Uvijek samo periferni igrači, koji bi malo glumili naftne magnate: Terra Nova, Čermak, Azeri, United Energy… A zajedničko im je da o petrokemijskim procesima znaju NIŠTA, ili manje od toga. Čak je i patka sa Arkemom, koja je kao nudila doradu, bila samo patka. Sama je Arkema u jednoj drugoj prilici priznala da zatvara svoje dislocirane pogone zbog visokih transportnih troškova, i to u krugu 200 km.
Zar Vam to ništa ne govori?

čačo odlazi, pa će mo vidjet kaj bu od stečaja sd je lino glavni

pepe7

Ma da? Idem gledati dnevnik.

Lino je poput supermana i drugih strip junaka pa će na Krku stvoriti cracking i još deset drugih pogona koji će prerađivati output ovog prvog, da bi DINA konačno počela ličiti na petrokemijsko postrojenje.
Lino će stvoriti i tržište kojeg u bližoj okolici nema, nego su turski šleperi odvozili robu i iz Zagreba i sa Krka skroz na drugi kontinent.
Je li sad jasno zašto nema ozbiljnog investitora (iz branše), jer ne da nema integriranog petrokemijskog lanca niti u Zagrebu, a kamoli na Krku; nema ni tržišta.
Ako Dioki nije našao kupca bliže Turske, idu investitori onda tamo investirati.

New Report

Close