DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kalkulacija je realna a tvoje trabunjanje o logističkim problemima glede EDC-a nema smisla jer Dina ima spremnike od cca 32.000 m3 pa ispada da je dovoljno 5x godišnje dopeljavati EDC a ako je kako ja pretpostavljam dio deala završetak PVC-a onda se nema tu šta raspravljati o još nekim transportima i štati ja znam.

DINA ima spremnike u koje će dovoziti EDC letećim tepihom, pa ništa neće koštati.
A ima li onaj od koga kupuješ, trenutno spremnu toliku količinu, ili će ti ponuditi u par manjih lotova?
Što, ako je to samo pet puta godišnje, ne treba platiti osiguranje?
Koliko srazmjerno veću štetu može prouzročiti havarija broda s 30 tisuća tona EDC-a, u odnosu na brod s 3 tisuće tona?
Bez obzira jel ćeš dopeljavati pet ili pedeset puta godišnje, preko 200 km udaljenosti transport je neisplativ.
Dio deala nije završetak PVC-a! Eno ti, radnici prodali dijelove za PVC u staro željezo i skuhali sebi ručak iz očaja.
[/quote]

Svi transportni troškovi 10 dolara po toni!
A PVC je dio deala od početka do kraja.
VCM se i obnavljao zbog PVC-a a ne zato što se to nekom ćefnulo!
Uostalom Investitor valjda ima svoju kalkulaciju u kojoj zarađuje – zašto bi inače stavljao na kocku 70-ak milijuna eura?
Iako s druge strane mu omogućuje da se koristi i ostalim resursima a znamo da nisu mali!
Npr može si napraviti spremnike za biogorivo?

Kalkulacija je realna a tvoje trabunjanje o logističkim problemima glede EDC-a nema smisla jer Dina ima spremnike od cca 32.000 m3 pa ispada da je dovoljno 5x godišnje dopeljavati EDC a ako je kako ja pretpostavljam dio deala završetak PVC-a onda se nema tu šta raspravljati o još nekim transportima i štati ja znam.

Ovo na kraju rečenice je jedina istina koju si napisao ovdje, i to odkad pišeš.

@richter

Budi malo trgovac – šta je isplatnije prodavati VCM ili PVC?
Sve je tu jasno – ako se želi dobar profit treba izgraditi PVC a po priči imaju jak kapital iza sebe.

Vidim da je moj cijenjeni kolega Richter već odgovorio, mada ne vidim što, ali moram reći Savi, da imamo novu situaciju.
U njoj, ne vrijedi ekonomija.
Samo kokošarenje.
Tako je zadnjih 20 godina.
Samo nek se on trudi.
I njegov će identitet postati zanimljiv nekim službama.

1. Svi transportni troškovi 10 dolara po toni!

2. A PVC je dio deala od početka do kraja.
VCM se i obnavljao zbog PVC-a a ne zato što se to nekom ćefnulo!

3. Uostalom Investitor valjda ima svoju kalkulaciju u kojoj zarađuje – zašto bi inače stavljao na kocku 70-ak milijuna eura?

4. Iako s druge strane mu omogućuje da se koristi i ostalim resursima a znamo da nisu mali!
Npr može si napraviti spremnike za biogorivo?

1. Okruglo 10 po toni! Prihvaćam ponudu!!! A po kilometru? Odnosno tonakilometru?

2. VCM se obnavljao upravo zato jer se nekom ćefnulo, odnosno našao je način kako zamračit lovu. Da je imao imalo stručan pristup pročitao bi studije isplativosti koje su redom bile negativne.

3. Investitor je dosad ponudio 5 + 15. Makar je ovih 15 samo mamac za budale. Idem kupit restaurant. Kog se tiče koliko ću uložiti u hranu i piće i u kojem roku. Dajte promislite koliko glupo zvuči ponuda UEC-a da će uložiti 15 mil. u pokretanje proizvodnje. Kao da se može i bez toga, a to je samo još akt dobre volje na koji nisu obavezni ali eto velikodušni su pa će i to, onako usput.

4. Za to ne mora kupovati proizvodne pogone. Dovoljna mu je i livada na kojoj će izgraditi rezervoare. Koji nisu ni veliki jer se biogorivo vrti u desetinama tona, a ne u desetinama tisuća tona.

DINA je u vlasnistvu DIOKI-ja 100% a Linic i Cacic prodaju DINU a vlasnik DIOKI ide u stecaj.Tko je tu lud.Do jucer je Cacic govorio da je to privatna firma sada to privatno prodaje a za otpremnine nema sredstava.Izjava da vlada nema 15 milijuna eura za pokretanje proizvodnje je za malu dijecu.Jadne li nam drzave i jos jadnije vlade.

nije li isto tako i još puno jadnije što kako čujemo vaš stožer i sindikati opet traže da se vama isplati više za plaće nego nama?Pitate li se trebamo li i mi živjeti?Sramite se!

@richter

Budi malo trgovac – šta je isplatnije prodavati VCM ili PVC?
Sve je tu jasno – ako se želi dobar profit treba izgraditi PVC a po priči imaju jak kapital iza sebe.

Daj pronađi cijenu dionice Oltchima i njen graf unazad godinu dana. Izgleda isto kao i Dioki, dionica se trži za oko kunu i pol, i dalje je u padu.
A rumunjski Čačić i Linić traže okolo partnere koji bi uložili u 300 tisuća tona izgrađenih kapaciteta. Na Krku ih tek treba graditi.

DINA je u vlasnistvu DIOKI-ja 100% a Linic i Cacic prodaju DINU a vlasnik DIOKI ide u stecaj.Tko je tu lud.Do jucer je Cacic govorio da je to privatna firma sada to privatno prodaje a za otpremnine nema sredstava.Izjava da vlada nema 15 milijuna eura za pokretanje proizvodnje je za malu dijecu.Jadne li nam drzave i jos jadnije vlade.

nije li isto tako i još puno jadnije što kako čujemo vaš stožer i sindikati opet traže da se vama isplati više za plaće nego nama?Pitate li se trebamo li i mi živjeti?Sramite se!
[/quote]

Provjeri prvo, nemoj nas ljude napadat! Mi tražimo isto za sve, isplate svih zaostataka za obje lokacije a one koje će likvidirati njima i otpremnine!

zaprudjanec

Ko to, opet, zavađuje? I, zašto?
Čim se pojavi neka lova, čovijek, čovijeku postaje vuk.
Ma, ko su ti ljudi?
Svačija su djeca gladna.
Pobrinimo se, da svi dobiju svoje.
Ima dosta za sve. Inače se nebi tolko klali oko toga (mislim na strvinare).
Sram je davno nestao.

Između EDC-a i PVC-a je ravno 1.100 dolara razlike u cijeni i zbog toga se našao strateški partner za Dinu.
U što će se izroditi kasnije taj odnos bumo videli.
A Dina već ima kapacitete od 300k tona koji su itekako konkurentni jer su nedavno svi temeljito obnovljeni.
A s plinom a u bliskoj budućnosti i LNG-om bit će velesila.
Jer sinergijski učinak petrokemije i terminala je ogroman!

1. Između EDC-a i PVC-a je ravno 1.100 dolara razlike u cijeni i zbog toga se našao strateški partner za Dinu.

2. A Dina već ima kapacitete od 300k tona koji su itekako konkurentni jer su nedavno svi temeljito obnovljeni.

1. Koga briga. Važno je kolika ti je margina, ako je uopće pozitivna. Može ovo biti i 11.000 dolara razlike ako ti logistički i proizvodni troškovi sve to požderu i još naprave gubitak. Vječito spominješ samo jednu stranu medalje. Ono što ne možeš obuhvatit jednostavno zanemariš.

2. Nekad se pitam imaš li uopće završenu srednju školu.

1. Između EDC-a i PVC-a je ravno 1.100 dolara razlike u cijeni i zbog toga se našao strateški partner za Dinu.

2. A Dina već ima kapacitete od 300k tona koji su itekako konkurentni jer su nedavno svi temeljito obnovljeni.

1. Koga briga. Važno je kolika ti je margina, ako je uopće pozitivna. Može ovo biti i 11.000 dolara razlike ako ti logistički i proizvodni troškovi sve to požderu i još naprave gubitak. Vječito spominješ samo jednu stranu medalje. Ono što ne možeš obuhvatit jednostavno zanemariš.

2. Nekad se pitam imaš li uopće završenu srednju školu.
[/quote]

Ma pusti mene – pozabavi se strateškim investitorom.

Znaš li koliko je HEP ponudio za Ćuf doo?

New Report

Close