Azeri nikada nisu kotirali kao kupac nego strateški partner za polietilen.
E sada da li bi to strateško partnerstvo poguralo i polietilen na Žitnjaku to ne znam.
Arkema ili IGS u Raveni su odavno tražili partnerstvo za vinilni lanac točnije za EDC/VCM samo zašto se to toliko odugovlači – je li Znaš li ti tko sam ja iam neki bolji plan – sumnjam.
Možda za njega i njegovu ekipu- po principu A gdje sam ja…..
To su činjenice – još prije 3-4 mjeseca Dioki je imao to rješenje s Azerima!!!!
Zašto se izgubilo to vrijeme – tko je tu lud i tko lovi u mutnome???
NIju tu samo LNG u igri nego čini mi se i JANAF na Žitnjaku – još se CARGO nije upisao na zemljište a to bi značilo da Dioki ne da tabularnu izjavu a to znači da na Žitnjaku ne mogu biti HANDA-ine rezerve jer nitko osim Ine nema pravo korištenja Diokijeva kolosjeka!
Banke kolega…banke. Njima je vrijeme saveznik..glavnica se ne odplacuje…kamate se gomilaju…jesu li se za spas tog gosopodarstvenog giganta odrekli kamata..?..nisam cuo tako nesto … sigurne su da ce se kad tad naplatit od vrijednosti imovine koju sam Dioki posjeduje.
Jeste vidjeli negdje intervju ili izjavu nekog iz te branse…?..na tv je bilo toliko priloga o ovoj firmi…i politicari i uprava i sindikati…svi su bili pitani…dovedeni…od svih smo culi neke izjave…ali od bankara nista…(barem ja ne..nek me neko demantira ako je)…Zasto sindikati ne odu njima pod "prozore’i traze ispaltu placa…oni su im vlasnici…zasto ne traze sastanak s njima…prodrmajte malo te "hrcke" sto samo skupljaju imovinu a nista ne cine da se ona i drugima isplati…
Pozdrav
Banke kolega…banke.
Pozdrav
Banke su od početka strateški partneri Diokija – pa zar HYPO nije i kupila od fondova 51% dionica negdje 2004. a nakon toga neštedimice ulagala u rekonstrukciju?
Banke znaju da su debelo iznad vode u bilo kojem scenariju.
I nijedan scenario ne riješava probleme nekih javnih kompanija s kojima je Dioki u sporu putem odvjetničke kuće Hanžeković!
A njegov stav je jasan da Dioki ima potraživanja prema HEP-u, s Inom nije nikada postpisan ugovor s izmjenjenom cijenom plina…..uostalo sve imaš na ZSE!
I naravno da banke NIKADA neće dopustiti da netko obezvrijedi njihovo ulaganje pa makar se zvao i Čačić!
I u stečaju kojega Čačić nikako da pokrene Dioki vrijedi minimalno 160 kuna po dionici a možda i više obzirom na OGROMNU i vrijednu imovinu u nekretninama!
Jos ce ispast da su one spasitelji Dioki-a…ma dajte molim Vas….Hypo..?!?!…njenu ulogu u RH "privatizaciji" bolje ne komentirat.
I cemu spominjanje vrijednosti dionice u slucaju stecaja…? Vjerovnici ce se naplatit iz prodaje imovine koja ce na bubanj..i njima ce bit dovoljno onoliko koliko sami budu trazili a ne koliko ona objektivno vrijedi…Stecaj je manje losa opcija za radnike i vjerovnike…i nadam se i zelim da svi dobiju ono sto su zasluzili…a mali dionicari mogu slobodno zaboravit na tih vasih 160 kn…a lako moguce da se i sama dionica povuce za zse.
Pozdrav
Jos ce ispast da su one spasitelji Dioki-a…ma dajte molim Vas….Hypo..?!?!…njenu ulogu u RH "privatizaciji" bolje ne komentirat.
I cemu spominjanje vrijednosti dionice u slucaju stecaja…? Vjerovnici ce se naplatit iz prodaje imovine koja ce na bubanj..i njima ce bit dovoljno onoliko koliko sami budu trazili a ne koliko ona objektivno vrijedi…Stecaj je manje losa opcija za radnike i vjerovnike…i nadam se i zelim da svi dobiju ono sto su zasluzili…a mali dionicari mogu slobodno zaboravit na tih vasih 160 kn…a lako moguce da se i sama dionica povuce za zse.
Pozdrav
Imovina – neoperativan od 1,5 milijuna m2 zemljišta – i u stečaju ima svoju minimalnu vrijednost propisanu Zakonom a to je 1/2 procjenjene vrijednosti!
Ako je procjena kao kod HŽ Cargoa – oko 100 eura – ispada da i u stečaju neoperativna imovina vrijedi 75 milijuna eura. I nije to bilo kakva imovina – Kijac za turističku namjenu, Ćuf i Piros za LNG terminal a Žitnjak može i za logistiku ( RCA, SCHENKER…..)
I ta vrijednost je cca 2x veća no u bilanci Diokija!
I sada ti meni objasni kakvog smsla ima stečaj ako naplatom iz neoperativne imovine Dioki
postaje jedna od najnezaduženijih kompanija u HR?
Sta Vam trebam objasnjavat kolega…pa zar ste zaboravili u kojoj drzavi zivimo i kako se to do sad radilo…?…Tvrtka ide u stecaj…Vjerovnici se naplacuju njenom prodajom ili preuzimanjem onoga sto ih iz iste zanima. Ina ce se namirit mozda iz Zitnjaka…Banke prodajom Krka nekom zainteresiranom za LNG ili nastavak proizvodnje …Hep necim trecim…Radnici ce dobti svoja potrazivanja.(jedne godine)..i Dioki prestaje postojat..!!..nema ga vise…nestaje….
Pozdrav
Sta Vam trebam objasnjavat kolega…pa zar ste zaboravili u kojoj drzavi zivimo i kako se to do sad radilo…?…Tvrtka ide u stecaj…Vjerovnici se naplacuju njenom prodajom ili preuzimanjem onoga sto ih iz iste zanima. Ina ce se namirit mozda iz Zitnjaka…Banke prodajom Krka nekom zainteresiranom za LNG ili nastavak proizvodnje …Hep necim trecim…Radnici ce dobti svoja potrazivanja.(jedne godine)..i Dioki prestaje postojat..!!..nema ga vise…nestaje….
Pozdrav
Ovaj put će ići po Zakonu…..100%!!!!!
Da sada gradiš Žitnjak i Dinu trebao bi uložiti cca 600 milijuna eura – ne može to prestati postojati – pa zar 20-21 stoljeće nije stoljeće plastike!!!!
namješteno? Čudni uvjeti javnog natječaja za posao na željeznici
HŽ Cargo traži voditelja prodaje, uvjet – prirodoslovna struka?!
http://www.vecernji.hr/biznis/hz-cargo-trazi-voditelja-prodaje-uvjet-prirodoslovna-struka-clanak-427921
Treba im stručnjak za Kemikalije – kakva slučajnost ako Dioki ide u stečaj za koga će raditi!
ILi će Dioki početi raditi kada se pokrene predstečajni postupak?
Živio stečaj!!!!
Nisam ja rekao da ce se ugasit proizvodnja ili da ce se postrojenja "zaravnat" …ali to nece imat veze sa Diok-r-a kolega..nego sa porasti vrijednosti Ina-r-a…hep-r-a…xxx-r-a..itd..itd…
Pozdrav
http://www.energetika-net.com/u-fokusu/komentar-kratki-spoj/ipak-pronaden-spasitelj-diokija-14801 … samo jedan mali link, mislim da je ovdje odlično pojašnjeno trenutno stanje…
Da je ovo pravna drzava, odavno bi tu netko odgovarao!
Sa druge strane, Dioki nema upravu i ne radi se po zakonu, ne isplacuju se place, nije pokrenut stecaj, potpisivani su stetni ugovori , ne placaju se drzavi doprinosi itd itd, da bi stvari bile jos smjesnije za sve to jako dobro zna drzavni vrh i sam Cacic, Linic, kumovi i ekipa to znaju, oni kao pisu zakone koji za njih ne vrijede.
Da to nije tako, dragi moj Savo mi ne bi imali Hrvatsku putovnicu isto znaci zivio bi u drugoj zamlji, ali ne kaze se da su zakoni tu da se krse, slijedite primjer onih koje ste na izborima birali !
Trenutno ogroman pritisak na prodaji, oko 6000 komada , bez rezultata ovaj put nije bilo drhtavih ruku. Na ovoj dionici moraš biti prisutan od 10 do 4.