@ posejdon
obrati pažnju na konstrukciju.
tako to rade novinari [smiley11]
a urednici onda ispale intrigirajući naslov.
a mi onda kupimo novine i komentiramo naslove.
koga briga za sadržaj[smiley15]
Polančec još nije otkrio kojim bi se udjelima Fond punio. No, kako “priča” mora biti uspješna, za pretpostaviti je da u obzir dolazi isključivo birano društvo, odnosno dionice tvrtki koje bi bile dovoljno atraktivne, ali i tržišno stabilne za buđenje interesa ulagača.
evo nabrzaka novo stanje fundamenata
Dioki
cijena dionice 640,00 kn
br. dionica 4.042.058
Mcap 2,587 milijardi kn
neto dobit (6/2007) 0,47 mil. kn
P/BV 3,43
EPS 0,12
P/S 2,10
P/E 5.504
evo i drugih, doduše izvan branše (nije baš za usporedbu, ali daje okvirnu sliku tržišta)
Petrokemija
dionica 289,50 kn
br. dionica 3.341.117
Mcap 967,25 mil. kn
neto dobit 1,77 mil. kn
P/BV 1,04
EPS 0,53
P/S 1,04
P/E 545,5
Luka Ploče
dionica 6.198,00 kn
br. dionica 222.614
Mcap 1,38 milijardi kn
neto dobit 12,47 mil. kn
P/BV 9,12
EPS 56,00
P/S 20,94
P/E 110,68
Mlinar
cijena dionice 1430,00 kn
br. dionica 255.409
Mcap 365,2 mil. kn
neto gubitak -1,1 mil. kn
P/BV 2,19
EPS -4,43
P/S 3,67
P/E -323,00
I kamenac,koja je sad tvoja preporuka,da ulazim ili ne?
ja sam već u petak poslijepodne uz pomoć starog dobrog abacusa postavio na bidu tri ‘plutajuće mine’…
nadam se da će u ponedjeljak barem na jednu nešto naletit…[smiley11]
zadovoljan odgovorom?
Postavio sam i ja preko Cebatradea,nalog za kupnju u srijedu navečer pa si me spuntao,ali postavit ću i ja svoje mine.
a stigao u petak i povrat od ht-a
kolega kamenac kako ste izracunali P/E za dioki?
ako ste Price/(NET INCOME/#SHARES OUTSTANDING) toplo savjetujem da pokusate nekom drugom metodom [smiley11]
a financijska analiza se ne svodi na tri indikatora [smiley11]
Dioki
cijena dionice 640,00 kn
br. dionica 4.042.058
Mcap 2,587 milijardi kn
neto dobit (6/2007) 0,47 mil. kn
P/BV 3,43
EPS 0,12
P/S 2,10
P/E 5.504
P/S= 1,077
P/BV= 2,711
Što se tiče knjigovodstvene cijene društva u bilanci postojeće zemljište, a radi se o 3 milje. m2 participira sa iznosom od 172.107.670,00 kuna ili 56,7 kuna po m2. Ukoliko napravimo realnu revalorizaciju zemljišta po cijeni od min. 200 eura/m2 ( a
po kolegi caymanu 250-300), dolazimo do 4,29 milijardi kuna , bez ukalkulirane vrijednosti dugotrajne imovine ( postrojenja I zgrade ). Znači samo zemljište daje BV = 1.061,34 što bi bilo …..
P/BV = 0,6
E sad dolazimo do rariteta na našem tržištu , da likvidacijska vrijednost društva nadilazi njegovu tržišnu kapitalizaciju (trenutnu). Komentirati trenutni P/E nije potrebno , jer da je on na prosjeku našeg tržišta onda bi govorili o cijeni dionice iznad 1.500 -2.000.
Vaša štafeta na ATH od petka na 649,50 već u ponedjeljak će dobiti novog vlasnika.
[smiley2]
kolega posejdone nije samo vas post obrisan. to sto je moj obrisan i nije mi toliko cudno ali vas…
P/BV 3,43
EPS 0,12
P/S 2,10
P/E 5.504
iako ove podatke ne shvacam bas najbolje drago mi je da ih kolege, koji to shvacaju, stavljaju na forum jer tako pomazu meni i slicnima meni da brze neke pojmove shvatimo i da ih jednog dana primjenimo na nekoj drugoj dionici. zato kolege oportunist, kamenac, posejdone i drugi puno vam hvala na tome.
i za kraj cestitam svim STRPLJIVIM kolegama (pa i sebi[smiley2]) sto su imali vjere u ovu dionicu, nadam se da su i moji skromni postovi nekom pomogli u odluci kod kupnje ove divne dionice
[smiley2][smiley2]
Posejdon, i meni nije prošlo više postova, ali izgleda da je bio tehnički problem, sad je ok.
Ja sam par puta napravio vrlo ozbiljnu analizu poslovanja za razdoblje od 3-5 godina i post mi nije prošao i sad mi se više ne da… a na koncu možda više nije niti potrebno
Dionicu Diokija u početku sam tretirao kao svojevrsni NEKRETNINSKI fond, budući da u svom vlasništvu posjeduje izuzetno atraktivne i vrijedne nekretnine.
Dolaskom LNG-a na lokaciju Dine tj. na Rt Zaglav, otvaraju se neslućene mogućnosti rasta i za osnovnu djelatnost Diokija. I ne samo za Dioki nego i za luku Rijeku, pa i za čitavu PG regiju.
Ima netko da skenira cili tekst ili napravi copy teksta iz online izdanja…….
STJEPAN MESIĆ RAZGOVARAO SA ŽUPANIJSKIM ČELNIŠTVOM I BROJNIM GOSPODARSTVENICIMA U OMIŠALJSKOJ OPĆINSKOJ VIJEĆNICI
Omišalj najizvjesnija lokacija za LNG terminal
Bez energenata nema razvoja, a povezivanja Janafa s Družbom Adrijom velika je razvojna šansa u energetskom, gospodarskom, ali i ekološkom smislu jer će se smanjiti pritisak tankera na naše more, zaključio je predsjednik Mesić
OMIŠALJ – Nakon obilaska Sveučilišnog kampusa na Trsatu, predsjednik Stjepan Mesić sastao se s vodstvom Primorsko-goranske županije i Općine Omišalj u omišaljskoj općinskoj vijećnici. Odabir tog mjesta za lokaciju predsjednikovih razgovora sa županijskim čelništvom, ali i brojnim gospodarstvenicima, među kojima su bili predstavnici Janafa, …
[više ako ste pretplatnik]