Trenutna situacija na tržištu kapitala je atipična, puno casha , a iskustvo kaže da se mnogi vole ukrcati u “pobjednički vlak”, te stoga nije nemoguće da bude rast diokija i idućih dana.
Ne volim ovakve nagle skokove. Više volim da polako raste.
Možda treba pričekati i vidjeti razvoj situacije?
Ne volim ovakve nagle skokove. Više volim da polako raste. Možda treba pričekati i vidjeti razvoj situacije?
slažem se s tobom,ipak je ovo prenagli skok.
spominjete kvartalno izvješće koje bi trebalo biti razlog kratkoroćnog pada dionice.
Mene zanima da li se zna kada su najavili izvješće ?
Dečki moji, vi ne volike nagli skok… što izigravate mudrace? Pa što je bolje, rast od 30% ili 3%?
Možda cijena slijedećih dana ode dolje, ja ne znam, ali ovaj rast je uslijedio nakon polugodišnje totalne stagnacije dionice, a zbivanja su značajna. Netko je prije reako da je LNG terminal najveća investicija u regiji, kolko se sjećam spominjalo se 900 mil EUR-a, a Dioki je snažno uključen u priču. Pa kad netko shvati koliki je potencijal u Diokiju naravno da kreće “čišćenje”. Treba zauzeti pozicije na vrijeme, a ne kad dođe velika dobit i bla, bla, tad je uglavnom već prekasno…
Svaka čast vama imateljima dionice,ja sam dumao pa mi pobjeglo,ali ako se vrati bar malo uletiti ću i ja.
A uostalom rade mi dobro i ove dionice u kojima jesam(HDEL;MLNR;DLKV),tako da nisam baš pretjerano razočaran.
bil kako bilo ja vjerujem u buducnost i potencijal svoje firme, mozda ce cijena malo i pasti ali ja cu u ponedjeljak opet dokupiti,stize mi sutra nova lova a vjerujem da je ovo jos uvijek jeftino. cak i da se varam moj ulaz u ovu dionicu je jaaaaako mali tako da u biti niti ne riskiram mnogo. a i ht ce uskoro odraditi svoje tako da i tu imam pokrice. jedino sto moze omesti rast je da lng ne bude u omislju…
spominjete kvartalno izvješće koje bi trebalo biti razlog kratkoroćnog pada dionice. Mene zanima da li se zna kada su najavili izvješće ?
Šta znači lošije kvartalno izvješće nasuprot LNG projekta , po meni ništa osim stvaranja pozicije za jeftini ulaz . Ukoliko se bude gradilo u Omišlju sadašnja cijena je više nego dobra za ulaz.
Novac | Vijesti
Datum objave 12.10.2007 18:25
Zadnja izmjena 12.10.2007 18:25
——————————————————————————–
Novac | Vijesti
Dionice Atlantske, Podravke, Končara i Diokija u ZIF-u?
——————————————————————————–
Za dionice Croatia osiguranja i HPB-a nije predviđeno da uđu u Fond, nego bi se njihove dionice ponudile putem sekundarne javne ponude
ZAGREB – Iako neće pokrenuti novu javnu ponudu dionica, Vlada će prije izbora ipak pokušati jače zainteresirati građane za nove investicijske prilike, i to kroz prijedlog modela preustroja Fonda za privatizaciju.
Potpredsjednik Vlade Damir Polančec danas je, naime, na konferenciji Zagrebačke burze na Hvaru najavio kako će dio priče o završetku privatizacije biti osnivanje zatvorenog investicijskog fonda u koji bi se prebacile dionice tvrtki iz portfelja Fonda koje već kotiraju na burzi.
S realizacijom te ideje, rekao je, počet će se već ove godine, a kada zažive udjeli u tom zatvorenom investicijskom fondu ponudit će se građanima putem javne ponude.
Polančec još nije otkrio kojim bi se udjelima Fond punio. No, kako “priča” mora biti uspješna, za pretpostaviti je da u obzir dolazi isključivo birano društvo, odnosno dionice tvrtki koje bi bile dovoljno atraktivne, ali i tržišno stabilne za buđenje interesa ulagača.
U tom zatvorenom investicijskom fondu tako bi se zasigurno trebale naći dionice Podravke i Končara u kojima udjel države premašuje 20 posto, Atlantska plovidba u kojoj je HFP još uvijek vlasnik više od 10 posto dionica, zatim gotovo sedam posto dionica Diokija, ali i neka društva gdje je HFP značajniji vlasnik.
To je primjerice slučaj s Đuro Đaković Holdingom, ali i Janafom. No još uvijek nije zahvalno predviđati bi li u obzir dolazilo većinsko vlasništvo u tim tvrtkama ili određeni značajni udjeli.
U tako zamišljenom zatvorenom investicijskom fondu, kako se može čuti, ipak se ne bi utopile sve značajne tvrtke čijim dionicama država raspolaže. Croatia osiguranje i HPB spominju se kao “kandidati” za sekundarnu javnu ponudu.
Dionice luka primjerice luke u Pločama i Rijeci, zasad nisu dio nijedne od kombinacija. Izvan njih su ostali i udjeli u turističkim društvima. U slučaju kutinske Petrokemije prioritet će, pak, biti prodaja dionica radnicima po povlaštenim uvjetima.
Društvo za upravljanje
Zatvorenim investicijskim fondom, čije osnivanje Vlada najavljuje, ne bi upravljala država nego privatno društvo za upravljanje. Nakon njegova osnivanja, ako koncept bude u prilici zaživjeti, plan je putem natječaja odabrati društvo za upravljanje tim investicijskim fondom, po sličnom modelu kakav se koristi u slučaju Umirovljeničkog ili Braniteljskog fonda.
Trenutna situacija na tržištu kapitala je atipična, puno casha , a iskustvo kaže da se mnogi vole ukrcati u “pobjednički vlak”, te stoga nije nemoguće da bude rast diokija i idućih dana.
Tako nekako bi i ja komentirao razvoj na Diokiju ovih dana, vidjet cemo ponedjeljak. [smiley11]
”
” Trenutna situacija na tržištu kapitala je atipična, puno casha , a iskustvo kaže da se mnogi vole ukrcati u “pobjednički vlak”, te stoga nije nemoguće da bude rast diokija i idućih dana.
”
Nakon danjašnjeg članka u JL , mala korekcija navoda : “nije nemoguće da bude rast” u nemoguće je da ne bude rast..[smiley2]
TO: Janko66
Ne znam da li shvaćate dalekosežnost ove najave da bi i dionice Diokija koje su u trenutnom vlasništvu HFPa trebale uči u novi ZIF (Zatvoreni investicijski fond).
Vlada je po prvi puta Dioki označila kao tvrtku od izuzetne vrijednosti (bez obzira na minus u FI-u) i državnog značaja.
Lijepo je danas biti dioničar Diokija!!!! [smiley2][smiley2][smiley2]