DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Nije mi jasno zašto 051 nije bio " protiv" na Skupu radnika?Vjerojatno zbog straha ne dolazi na skupove i prosvjede.Neka ga je sram.

Već sam ti odgovorio na ovo ,ali post mi je izgleda zalutao negdje u bespućima interneta, pa ću ga ponoviti…
Na prosvjedu sam bio, na sindikalnom skupu ne, kao što neću doći ni inače. Jednostavno imam pametnijeg posla od nadvikivanja i praznih priča. I zbog toga me uopće nije sram , dapače. A pogotovo nije "zbog straha". Volio bih znati čega bih se to trebao bojati. Zanimljivo kako ste žustri kad treba napadati što netko ne dođe na vaše skupove, a tako ste nečujni kad treba odgovoriti na konkretna pitanja koja sam vam postavio. A znate zašto vam ta pitanja nikad neću postaviti na skupu? Pa jednostavno zato što bi po starom , dobrom običaju već nakon prvog pitanja počela dreka, prijetnje, nadvikivanje, psovanje, a konkretne odgovore bih dobio kao i ovdje na forumu – nikad.
Kad stvarno počnete (a samo što niste, jel ?) piliti pogone , priznati ću da sam bio u krivu i ispričat ću vam se. Čak ću vam nositi kolače u Via Romu .(za naše kolege iz Zagreba – Via Roma je riječki zatvor). Vaš revolucinarni duh je za svaku pohvalu, iako bi možda trebalo reći i to da su postrojenja nečije vlasništvo (na veliku žalost – nisu naša mada su mnogi od radnika pola života proveli tamo) i da je uništavanje tuđeg vlasništva krivično djelo.

[/quote]
na kojem si ti to skupu bio???Da nije to bila LUKA Rijeka ili sl…dreka, prijetnje, nadvikivanje, psovanje,..paranoično si protiv sindikata i to jedinog koji radi i vrlo konkretno poduzima!Sjeti se nakon najave napuštanja pogona u organizaciji sindikata DINE vlada je odlučila da hep i hž ulaaze u vlasništvo.
Isto tako će na najavu rezanja pogona isplatiti plaće (naravno i kolegama sa Žitnjaka), a ti se rugaj.
Da nisi zamračen od mržnje prema sindikatu (i ne samo ti) postavio bi pitanje šta je sa druga dva sindikata u dini, koji se još nisu ni oglasili. Pitao bi koji su to imenom i prezimenom 30 članova koje imaju?šta ti jadnici još uvijek čekaju?
da nisi ti jedan od njih 30??!možda te to muči?
Da zaključim,
kriva je uprava? DA ali ne ova nego ona koja je dovela do ovoga!
kriva je Vlada? DA, ali puno više ona prije ove!
krivi su sindikati? DA ali ne ovaj koji je angažiran i stalno nešto poduzima, nego druga dva koje niti ne spominješ jer što bi o njima uopće mogao spomenuti!

[/quote]
Nemoj iznositi neistine o isplati plača!Kao prvo plače čemo dobiti jedino ako Hep otkupi udio zemljista za Lng,drzava nije poslodavac da bi nam dala plače.Posto se nezna tko je vlasnik firme svi se ograduju od toga morat cemo pocet pilit pa cemo saznat tko je vlasnik…plače cemo dobiti eventualno ako se pokrene stecaj pa kad se rasproda imovina ili sa biroa minimalce kad nas posalju sve na cestu.Zato nemoj iznositi lazi na ovom forumu i zaboravi na pomoc drzave oko Diokia

Čačiću Čačiću, što ruse ne zgazi!?

zaprudjanec

Super što je pri kraju ovaj produženi vikend!! Konačno možemo opet u naš dragi DIOKI. [bye]

Samo siromašni znaju da ima i siromašnijih od njih. Bogati vide samo bogatije od sebe.

INA je prijavljena inspekciji zbog spaljivanja etana.Hajde da vidimo kako djeluje pravna država…

KADIJA TE TUZI,KADIJA TI SUDI!?

Rumeni je rekao , da će održati novinsku konferenciju , isve reći o privatnim interesima oko Diokija. Na vidiku niti Rumenog niti novinske konferencije.

http://danas.net.hr/hrvatska/sto-se-zapravo-zbivalo-u-dioki-ju

evo ovaj članak točno opisuje stvarno stanje, i nažalost svi to znaju, ali uvijek su interesi kriminalnih pobuda puno veći od interesa Republike Hrvatske, sve se može riješiti u 15 minuta, treba samo donijeti odluku lopove u zatvor, državne interese iznad osobnih i privatnih, na taj način se čitav problem riješi u jednom trenutku. A Bajić i ovdje valjda čeka smrtno ranjene da im on pokaže snagu hrvatskog pravosuđa.

Najava da sa 1.07.2012.necemo moci garantirati sigurnost postrojenja lokacije Zitnjak i da cemo napustiti pogone nitko od mjerodavnih neshvaca ozbiljno.JANAF-ovi tankovi sa gorivom udaljeni su svega pedesetak metara od naseg tanka etilena.Plinski cjevovod zajedno sa nekim cjevovodom JANAF-a prolaze zajedno uz samu ogradu i tankove.Etilen,Pentan za odgovorne ljude ove nase jadne Drzave neznace nista.Danas su puna usta vladajucih,hvalospjeva za Hrvatske branitelje i ja sam jedan od njih kao jako puno mojih radnih kolega.Dragovoljac sam i bio sam spreman dati svoj zivot za svoju domovinu.Za bolji i ljepsi zivot mojoj djeci.U mojoj drzavi danas da ponosno dignem glavu ja je spustam jer su oci moje djece uperene u mene,vrijeme je rucka a stol je prazan.Mi smo stvorili ovu drzavu a vladajuci i ljudi na polozajima su je unistili.Danas se sramim sto sam dragovoljac i oplakujem svoje poginule suborce.Neznam sto bi rekli kada bi danas samo na tren mogli vidjeti zasto su dali svoje zivote.

http://danas.net.hr/hrvatska/sto-se-zapravo-zbivalo-u-dioki-ju

evo ovaj članak točno opisuje stvarno stanje, i nažalost svi to znaju, ali uvijek su interesi kriminalnih pobuda puno veći od interesa Republike Hrvatske, sve se može riješiti u 15 minuta, treba samo donijeti odluku lopove u zatvor, državne interese iznad osobnih i privatnih, na taj način se čitav problem riješi u jednom trenutku. A Bajić i ovdje valjda čeka smrtno ranjene da im on pokaže snagu hrvatskog pravosuđa.

Upravo tako, svi sve znaju ali niko ništa neće poduzeti jer su svim tim na vlasti, ruke duboko uronjene u pekmez , najlakše je spaliti mrtvaca i zataškati stvari.
Da je ova država imala pravna , da je ova nova vlast imalo poštena, u Diokiju bi odavno češljao uskok ali i to je upitno šta bi smio nači a šta ne bi smio !
Ipak mi živimo na balkanu i u Hrvatskoj pa ko ima rodbine ima, ko nema, taj nema sreće.

Žalosno je sve ovo, cijela ova priča , i ova vlast treba izgleda što prije pasti jer u ovih par mjeseci do sada ako se analizira, ipak su uspjeli samo pričati priče, istina je da kad se i pogleda tko sjedi u toj vladi, na sljedećim izborima preostaje nam samo da uvezemo neku drugu stranku koja nije iz Hrvatske i da za nju glasamo, mislim da je došla voda već svima iznad nosa, do kad će ovako sve moči , mislim još jako kratko !

CAR JE GOL. od neopisive sreće i ushićenja vrištala je predstavnica države g, MAZAL na javnoj televiziji . To je istina , ali nije dala odgovor tko je ukrao carevo ruho , a za to je ovaj jadni narod plaća.Poslušnica je javljala radosnu vijest svome gazdi Čačiću ,kako je ulovila tog zloglasnog zlotvora Dioki-ja , i sad će mu ona javno da svi vide sabljom odsjeći glavu.- AMEN Gledajući taj prizor shvatio sam . da ovo nije naša vlast , nego vlast neke druge države.

Najava da sa 1.07.2012.necemo moci garantirati sigurnost postrojenja lokacije Zitnjak i da cemo napustiti pogone nitko od mjerodavnih neshvaca ozbiljno.JANAF-ovi tankovi sa gorivom udaljeni su svega pedesetak metara od naseg tanka etilena.Plinski cjevovod zajedno sa nekim cjevovodom JANAF-a prolaze zajedno uz samu ogradu i tankove.Etilen,Pentan za odgovorne ljude ove nase jadne Drzave neznace nista.Danas su puna usta vladajucih,hvalospjeva za Hrvatske branitelje i ja sam jedan od njih kao jako puno mojih radnih kolega.Dragovoljac sam i bio sam spreman dati svoj zivot za svoju domovinu.Za bolji i ljepsi zivot mojoj djeci.U mojoj drzavi danas da ponosno dignem glavu ja je spustam jer su oci moje djece uperene u mene,vrijeme je rucka a stol je prazan.Mi smo stvorili ovu drzavu a vladajuci i ljudi na polozajima su je unistili.Danas se sramim sto sam dragovoljac i oplakujem svoje poginule suborce.Neznam sto bi rekli kada bi danas samo na tren mogli vidjeti zasto su dali svoje zivote.

Bez ljutnje, poštujem Vas kao dragovoljca ali nije ni mjesto ni vrijeme za jeftinu patetiku kakvu ste primjenili gore.
Zašto ste svi šutjeli sve ove godine dok se Dioki planski uništavao (a uništava se već 15 godina)? Netko je već napisao, pa ću ja ponoviti, svi su bili sretni dok je plaća stizala, a što se masovno kralo i izvlačilo nikoga nije zanimalo. Sad kad je svačija guzica ugrožena, sad je drž ne daj. Razumijem vas sve, ali dobronamjerni savjet je da si lijepo potražite drugi posao i riješite se muke jer Dioki neće više raditi. Zapravo, već duže ne radi, ali što se prije pomirite da je gotovo tim lakše za vas. Zato lijepo na sud i potražujte svoja nenaplaćena primanja jer imate sve zakonske osnove da to dobijete i naplatite se iz stečajne mase jednom kad stečaj bude pokrenut. +kamate.
Zašto se stalno očekuje od države da izvlači tuđa govna? Istina, u propasti Diokija je dosta zaslužna i politika, tj. mafija pod okriljem politike, ali to se događalo pod patronatom neke druge vlasti. Ne ove sadašnje. Tako da ja ne očekujem neki njihov angažman po riješavanju vašeg pitanja. Samo zavlačenje.
Prijetnje napuštanjem pogona i rezanjem pogona su pucnji u prazno. Osim što su bedastoće, još je riječ o društvenoj neodgovornosti. Koliko mi je poznato, već neko vrijeme u nekim pogonima dežura po jedan čovjek koji onda uglavnom spava pogotovo ako je riječ o noćnoj smjeni. Tako da niti sad nije manje ugroza nego što bi bila da 1.7. svi napuste pogone. Jedino možete još više izgubiti kredibilitet (ako ga imate) kad dođe 1.7. a nitko ne napusti pogone.
Budući da je imovina diokija pod hipotekom, nije u interesu banaka da dođe neki štef i prepili neku cijev tamo. Vrlo brzo bi se to spriječilo. I još bi nadrapali izvršitelji.
Zato ljudi, pokretanje stečaja i na sud. Nemate šta više čekati. Neće doći spasitelj koji će zatvoriti sva dugovanja i još dati 50-100 milijuna eura za pokretanje proizvodnje. Da ne kažem da kad se izgube kupci, teško ima povratka.

objašnjava Aldott dodajući da projekti poput LNG-terminala pružaju Hrvatskoj mogućnost sudjelovanja u međunarodnim razvojnim projektima, ali su i prilika za privlačenje stranih investitora.
Vaš link

Evo i INA (MOL) se nešto uskomešala oko LNG-a, zašto da ne uz prihvatljive količine i cijene etana.

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

Zašto je opasno da radnici napuste pogone?

Realno sagledavajući takvu mogućnost dolazi se do zaključka da ako grad Zagreb ili država ne poduzmu ništa vezano uz to građani grada Zagreba će biti ugroženi, oni u bližoj okolici čak i smrtno a oni udaljeniji u opasnosti od ozljeđivanja. Slušajući Kalinića kako priča da Diki ima svoje sustave za slučaj incidentnih situacija i kako ured za hitne intervencije nije nadležan nego država dođe mi da zaplačem.

Zašto je opasno da radnici napuste pogone?

Sami sustav diokija za slučaj opasnosti je dobar, ali za upravljanje tim sustavom potrebni su kvalificirani ljudi, ono što je najopasnije je da razni lopovi u potrazi za sekundarnim sirovinama ne prerežu krivu cijev i stvore iskru koja bi bila okidač za eksploziju spremnika etilena koji je još uvijek nije inertiziran i u njemu se nalazi plinska faza etilena. Svi oni koji misle da Bojan priča gluposti se gadno varaju, Bojan uz još par ljudi na etilenu zna pogon do najsitnijeg šarafa i vjerujte mi da zna o čemu priča.

01.07.2012. ako pogoni ostanu bez nadzora ja neću niti prolaziti kroz širu okolicu Diokija.

New Report

Close