Ova vlada je nesposobna i lažljiva.Žao mi je samo što sam i ja glasao za njih, ali ovo je bilo posljednji put. Ako se to ikad ponovi neka se osuši moja desnica.
Što se tiče Dioki-a, znalo se je što je Linić napravio u prvom mandatu.
Iako sam blizu DINA-e, radnici napustite postrojenja, imate i moju podršku.
http://www.poslovni.hr/vijesti/propao-pokusaj-da-vjerovnici-postanu-vlasnici-diokija-207843.aspx
stečaj?
nije mi jasno i neka mi netko objasni znaci:
POSTOJE LJUDI KOJI ŽELE UCI U DIOKI I DATI 30 MIL EURA! ZNAČI POKRETANJE SVIH 6 POGONA!!!
ALI POSTOJI ZAZOR???
ZAZOR OD ČEGA?? Pa vrlo lako se knjige pregledaju,osim ako ježić nije sve počistio…
Previse se vlasnik kolega vezuje uz trenutne pravosudne sporove i onaj tko bi zelio uci u dioki sigurno ima zazora od tog…s obzirom na nesigurnost naseg sustava…zakona…vlade…inih institucija…nije nitko lud ulozit 30 mil eura…preuzet na sebe ogroman dug a sutra mozda sve to netko nekom odlukom ponisti ili oduzme…banana smo mi drustvo kolega i tu se niti jednom ozbiljnom investitoru za sada ne investira. Nazalost ali je tako
Pozdrav
Operativna imovina je Etilen i Polietilen na Žitnjaku – nije ni opterećena pa ispada da će se prodati Ini.
To bi zadovoljilo sve koji su zainteresirani.
Kako savo ti to znas,a vjerovnici ne?
U rješavanju ili bolje rečeno nerješavanju Diokijevih problema vlada prilazi strašno neozbiljno pa ljudi moji oni se nisu u stanju dogovoriti da izađu sa istim priopćenjem a kamoli da nešto naprave.Tamara Obradović danas kaže da je nemogu naći strateškog partnera jer se svi boje na koju će još skrivenu malverzaciju i zamku naići. Zar vlada nije predložila Dolezila za privremenog presjednika uprave koji je jako dobro upoznat sa svim malverzacijama i zamkama a ako su ga oni predložili onda su valjda imali povjerenje u njega jer mi radnici sigurno nismo.Ako potencijalni ulagači imaju sumnje zašto vlada ne pošalje svoj represivni aparat da ispita poslovanje i tokove novca u Diokiju i time otklone sve sumnjea, ako se otkriju nepravilnosti ili nedaj bože kriminalne radnje neka odgovorne osobe odgovaraju.Nadam se da će se danas izrečene riječi sutra pretvoriti u djelo i da će mo napustiti pogone pa neka vlada zajedno sa Bandićem čuvaju Dioki jer su oni odgovorni za sigurnost građana a ne gladni radnici koji imaju manja prava od robova.
Ova vlada je nesposobna i lažljiva.
Slažem se – i današnja izjava ide u tom pravcu!
Totalna kontradikcija – prodat će se OPERATIVNA imovina a nema zainteresiranih.
Jedno s drugim ne ide!
Ostaje pitanje s kojim ciljem se daju te informacije – kome se pogoduje!
nije mi jasno i neka mi netko objasni znaci:
POSTOJE LJUDI KOJI ŽELE UCI U DIOKI I DATI 30 MIL EURA! ZNAČI POKRETANJE SVIH 6 POGONA!!!
ALI POSTOJI ZAZOR???
ZAZOR OD ČEGA?? Pa vrlo lako se knjige pregledaju,osim ako ježić nije sve počistio…
Previse se vlasnik kolega vezuje uz trenutne pravosudne sporove i onaj tko bi zelio uci u dioki sigurno ima zazora od tog…s obzirom na nesigurnost naseg sustava…zakona…vlade…inih institucija…nije nitko lud ulozit 30 mil eura…preuzet na sebe ogroman dug a sutra mozda sve to netko nekom odlukom ponisti ili oduzme…banana smo mi drustvo kolega i tu se niti jednom ozbiljnom investitoru za sada ne investira. Nazalost ali je tako
Pozdrav
[/quote]
Postoji tonski zapis izjave i službena objava na stranici Vlade a i jedno i drugo su puno kontradiktornosti – ZAŠTO!
19. lipanj 2012. danas
Potpredsjednik Vlade Branko Grčić i zamjenica ministra gospodarstva Tamara Obradović Mazal primili predstavnike sindikata i radnika Diokija
Nakon sastanka, Tamara Obradović Mazal je u izjavi novinarima podsjetila na raniju situaciju kada je Vladino nastojanje da radnici dobiju neisplaćene plaće, dnevni tisak protumačio kao pomoć privatnoj tvrtki na štetu državnog proračuna.
Vlada je, kao manjinski vjerovnik u Diokiju, prema njezinim riječima, tijekom veljače i ožujka nastojala okupiti sve vjerovnike i njihova potraživanja pretvoriti u vlasnički udio. Taj pokušaj, nažalost, nije uspio, kao ni pronalazak strateškog partnera koji bi svježim kapitalom pokrenuo proizvodnju.
Vlada Republike Hrvatske će poduprijeti procjenu operativnog, neopterećenog dijela imovine Diokija, čijom bi se prodajom osigurala sredstava potrebna za isplatu zaostalih plaća radnicima.
U tonskom zapisu se izrijekom navodi da postoji više potencijalnih partnera koji bi uložili u Dioki.
A ovdje se tvrdi suprotno s tim da je očito pronađen kupac za postrojenja na Žitnjaku jer se spominje procjena operativnog dijela imovine.
Jedini kupac može biti Ina i to je što Vlada podupire – prodaju Žitnjaka Ini!
Pozdrav
[/quote]
Postoji tonski zapis izjave i službena objava na stranici Vlade a i jedno i drugo su puno kontradiktornosti – ZAŠTO!
19. lipanj 2012. danas
Potpredsjednik Vlade Branko Grčić i zamjenica ministra gospodarstva Tamara Obradović Mazal primili predstavnike sindikata i radnika Diokija
Nakon sastanka, Tamara Obradović Mazal je u izjavi novinarima podsjetila na raniju situaciju kada je Vladino nastojanje da radnici dobiju neisplaćene plaće, dnevni tisak protumačio kao pomoć privatnoj tvrtki na štetu državnog proračuna.
Vlada je, kao manjinski vjerovnik u Diokiju, prema njezinim riječima, tijekom veljače i ožujka nastojala okupiti sve vjerovnike i njihova potraživanja pretvoriti u vlasnički udio. Taj pokušaj, nažalost, nije uspio, kao ni pronalazak strateškog partnera koji bi svježim kapitalom pokrenuo proizvodnju.
Vlada Republike Hrvatske će poduprijeti procjenu operativnog, neopterećenog dijela imovine Diokija, čijom bi se prodajom osigurala sredstava potrebna za isplatu zaostalih plaća radnicima.
U izjavi se izrijekom navodi da postoji više potencijalnih partnera koji bi uložili u Dioki.
A ovdje se tvrdi suprotno s tim da je očito pronađen kupac za postrojenja na Žitnjaku jer se spominje procjena operativnog dijela imovine.
Jedini kupac može biti Ina i to je što Vlada podupire – prodaju Žitnjaka Ini!
[/quote]
Ok,ima smisla, a zašto INA neće u suvlasništvo Diokija?
Vlada nema muda da javno ispita poslovanje, jer bi se time otkrili pravi igrači među kojima su kako sadašnji, tako i bivši na vlasti. A sigurno jako dobro znaju način poslovanja.
Ne znam zašto se boje, ionako su bahati debelokošci.
Potrebno napraviti u najkraćem roku i apostrofirati najvažnije:
-sazvati tiskovnu konferenciju
-najaviti napuštanje pogona u Zagrebu i Omišlju
-gašenje najvećeg izvoznika u RH nakon Ine
-deindustrijalizacija
-potencirati nesposobnost vlade u reguliranju odnosa sa Mol-om
-Čačićeva hipoteka u odnosu na mađarsko pravosuđe (Mol)
-potencirati kaznenu odgovornost u nesmiljenoj pljački Dioki-a, od Ježića pa do njegovih poslušnika u NO zadnjih 7 godina
Potrebno napraviti u najkraćem roku i apostrofirati najvažnije:
-sazvati tiskovnu konferenciju
-najaviti napuštanje pogona u Zagrebu i Omišlju
-gašenje najvećeg izvoznika u RH nakon Ine
-deindustrijalizacija
-potencirati nesposobnost vlade u reguliranju odnosa sa Mol-om
-Čačićeva hipoteka u odnosu na mađarsko pravosuđe (Mol)
-potencirati kaznenu odgovornost u nesmiljenoj pljački Dioki-a, od Ježića pa do njegovih poslušnika u NO zadnjih 7 godina
I uz sve to pod hitno tražit smjenu Čačića kao nekompetentnog i nesposobnog ministra, ili još bolje raspuštanje ove vlade…