DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Stožer za obranu Dine je u potpunosti zadovoljan sa dosad postignutim u svome radu.U samo četiri dana uspjeli smo se organizirati od forumaša,pa do Stožera koji se je uhvatio ozbiljnog posla da nešto učini koliko to radnici sami mogu u očuvanju radnih mjesta , pokretanju proizvodnje i isplate svih zaostalih plaća,u jasnoj poruci Vladi da ovako više neće moći,više nećemo biti pasivni promatrači,ako treba doživljavat će od nas pravi građanski (radnički) neposluh,sve dok se ne riješi naša sudbina.Danas smo obavili razgovore sa svim medijima,od pisanih pa do elektroničkih i više smo nego zadovoljni na reakciju medija.Evo u 15 sati na Dnevniku Radio Rijeke prva vijest smo bili mi,kako krećemo u blokadu mosta.Nešto se je počelo događati,napokon,još će se puno čuti o nama,ovo je tek početak,ako se vlast ne dovede pameti i maksimalno uloži napore u riješavanje naše krajnje očajne situacije.Obavljeni su prvi intervjui,dogovoren je dolazak Kanala Ri,novinara Novog Lista,bili smo vijest na Radio Rijeci i mi smo u očekivanju u četvrtak i ostalih medijskih kuća,u kontaktu smo sa njima.Kad se zna u koliko smo to kratko vremena napravili od sastanka u subotu,ljudi koji će se pridružiti skupu u četvrtak mogu biti sigurni da će skup biti vrlo uspješan.Koliko god da nas dođe,broj nam nije toliko bitan,mi nismo brojevi,mi smo ljudi koji se bore za svoje obitelji i možemo reći da smo nešto učinili sami,nesvjesni toga do prije par dana da smo to u stanju uopće pokrenuti i učiniti sve ovo do sad.Ja se sam sebi čudim u što sam se upustio,doživio sam čak i prijetnje smrću,obitelj mi je jučer cjeli dan bila u strahu i uznemirena,ali nikada mi neće biti krivo kada znam koliko nam ljudi pruža podršku,kako u Dini,tako i u Diokiju,dioničari Diokija,pa i ljudi koji uopće nemaju veze sa nama.Pripremamo se i za sam skup,ljudi se dogovaraju što ćemo poručiti Vladi,nećemo doći nepripremljeni i zato još jednom šaljem APEL svim radnicima da dođu na skup i založe se i sami za spas svojih obitelji,druge nam nema.Prosvjedni skup u Zagrebu je odgođen do utorka,ali uz njihovu punu podršku nama,koju će i oni dobiti u utorak od nas.Normalno,neće za njom biti potrebe ako se kojim čudom napokon dočeka onaj PRAVI PETAK,kojeg čekamo još od prošle jeseni.I za kraj Stožer se zahvaljuje svim ljudima koji su nam pružili podršku u ovim teškim trenucima.IDEMO DO KRAJA !!! NEMA PREDAJE !!!

Slušam ovo na Radio Rijeci – veliki sindikalni vođa kaže da je skup na mostu nelegitiman i da ti radnici ne mogu artikulirati stavove radnika. Kao što ih naravno sindikat tako sjajno artikulira. Savodrugi opet nastupa kao PR i objašnjava što je uprava radila u Trstu.
Nažalost na onih osam pitanja koja sam sindikalcima postavio ovdje na forumu, nitko od njih ne želi odgovoriti iako vidimo da prate ovaj forum , čak imaju i višestruke nickove. Iako, da budem iskren , nisam se baš ni nadao odgovoru.

Naravno da je nelegitimno to su i nama rekli naši u ZG.A sad su manji od makovog zrna i bježe za stožerom jer su izgubili povjerenje ljudi i nitko ih ne ferma.To je prijelomnica sad ne smijete zeznut stvar nego to izgurat do kraja,jer ste im protresli stolicu.

"Na današnjem sastanku Stožera za obranu Diokija dogovoreno je da se javni prosvjed koji je prijavljen za četvrtak odgodi i održi u utorak 19.6.2012. zbog očekivanja da vlada do kraja ovog tjedna iznese u javnost rješenje problema u Diokiju."

A zašto se ne povežete sa sindikatima INAe pa malo zajedno od vlade do ine pa nazad i tako … par tjedana štrajka usred sezone i sve će se rješit za 5min. Ne zaboravite, obavezno morate skuvat ove iz INA maloprodaje da bi uspjeli

A ne ne to je malo veća filozofija zar ne? evo već "sindikalni vođe" seruckaju rijetko unaokolo i sve ide bla bla bla

Dečki zbrojite malo 2 i 2 , pogledajte unazad kako su prošle brojne RH firme i kako su ih vodili njihovi "sindikalni vođe" … ako imate 2zrna soli , sve će vam se samo kazati i uzmite stvar u svoje ruke .
Inače ćete proći isto kao i svi prije vas

Wall Street i banke protiv ljudi. Drzave i vlade izmedju.

@gabrijjel
nema vam kruha od mirnih prosvjeda. Uz dužno poštovanje, oprosti, ali malo ste naivni. Jel vi mislite da vlada ili itko u toj priči brine o interesu radnika? Šta vam to nije jasno već do sada? Tko su glavni igrači a tko sporedni a tko sjedi na klupi i gleda sa strane?
Pa zar vi niste gledali filmove ni pročitali nijednu knjigu o radničkim pokretima, borbi za prava itd?

Kapital priznaje i popušta tek kada ga se opali po džepu.

Wall Street i banke protiv ljudi. Drzave i vlade izmedju.

Vaš link

Hmm, i to baš ovih dana

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

Upitan je li Zarubežnjeft zainteresiran za sudjelovanje u projektu LNG terminala na Krku, kazao je da nije, ali da jesu druge ruske tvrtke.
Vaš link

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

Imamo malu promjenu u Top 10, izašao Kalmar, ušao Klapčić Nenad, ostalo po starom.

vid'la žaba...

…Ja se sam sebi čudim u što sam se upustio,doživio sam čak i prijetnje smrću,obitelj mi je jučer cjeli dan bila u strahu i uznemirena,ali nikada mi neće biti krivo kada znam koliko nam ljudi pruža podršku,kako u Dini,tako i u…

Te prijetnje smrću svakako prijavi policiji.

Poštovani Diokijevci " SRETAN VAM DAN DIOKIJA (OKIJA)".

Evo, stvari se odvijaju kako smo i zamislli,u Stožeru smo i više nego zadovoljni.Jučer smo bili i prva vijest na Kanalu Ri.Bitno je da su se stvari pokrenule i da su ljudi čuli za nas,nećemo se zaustaviti dok ne ostvarimo svoja prava.Tražit ćemo od Vlade ono što je nama sada egzistencijalno najbitnije,ISPLATU SVIH PLAĆA,nećemo se zadovoljiti samo jednom plaćom,jer jedna je ko ni jedna,pa da onda opet postanemo mirni poslušnici u svome očaju.E NEĆEMO !!!! DOSTA JE TOGA BILO !!! Ljudi,MOLIM VAS,ne dajte se dati zastrašiti prijetnjama i zastarašivanjima kojima ste sada sigurno izvrgnuti.Idemo do kraja,pa što bude ! Daj Bože da ovaj petak bude onaj pravi,koji toliko čekamo,ali mi ne možemo više čekati taj petak,a da se naš glas ne čuje.I zato dođite svi na most sutra u 10,danas će nas i Stožer u Zagrebu u priopćenju kojeg će izdati podržati ! Zajedno nastupamo,ako ne bude ništa pozitivno u petak,oni idu na Markov trg u utorak,a mi ćemo se onda u stožeru dogovoriti za daljnje akcije.Slijedit će sve veći građanski (radnički) neposluh,slušat će i gledat će nas ova vlast,sve dok ne završi ovu agoniju u kojoj smo se našli !!! Ljudi dođite,da imate poslije mirnu savjest da ste nešto učinili za svoje obitelji,koilko to mi očajni radnici možemo sami poduzeti,poduzmimo.Neka NAŠ GLAS ova antisocijalna vlast ČUJE JAKO !!! Vidimo se onda svi sutra na mostu,odgodite sve što možete,a nije vam toliko važno da ne biste mogli doći.Sutra svi možemo otvoriti dušu i reći Vladi za probleme u kojima smo se našli,na naš krajnji očaj potlačenih radnika.Sretno nam svima !

Vidimo se u cetvrtak. NO PASARAN [thumbsup]

New Report

Close