DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://www.hrt.hr/index.php?id=466&tx_ttnews%5Btt_news%5D=169046&tx_ttnews%5BbackPid%5D=465&cHash=5b28d25f22

11.06.12. Starost: 9 h
Danas sastanak Diokijevaca s Linićem

Nakon što su prošlog tjedna radnici ujedinjeni u Stožer za obranu Diokija poslali otvoreno pismo Vladi, njihovom apelu za pomoć odazvao se ministar financija Slavko Linić i zakazao im sastanak danas u 15 sati.

Tražimo rješenje jer ovako dalje postaje neizdrživo, rekao je uoči sastanka predsjednik Nadzornoga odbora DIOKI-ja i predstavnik radnika Zdravko Rumenović.

Rješenje agonije očekivalo se nakon što je upravljanje tvrtkom preuzelo Ministarstvo gospodarstva, ali prošla su dva i pol mjeseca, a radnici nisu dobili plaće, nije pokrenuta proizvodnja niti je provedeno vlasničko restrukturiranje.

Tvrtka-kći Diokija je Dina Petrokemija u Omišlju, čijih 350 radnika dijeli neizvjesnu sudbinu matične tvrtke u Zagrebu.

Dobra fora. Danas nema nigdje nikog, nikakvog strateškog partnera nikakve informacije, nikakve love na vidiku a ako ne idemo u prosvjed bit će svega do kraja tjedna, i love i strateškog partnera! Pa jel itko više vjeruje u te bajke?!?! Danas nema strateškog partnera a u petak će ga bit?!?! Pa di ga drže? Ne mogu ga naći već dvije godine a sad će ga naći od utorka do petka! Društvo, u četvrtak imamo najavljene prosvjede u ZGB i na KRKU. Vidimo se na pozicijama u 10.00. Ako nam SL nudi plaću da ne prosvjedujemo koliko će tek dati kad izađemo na prosvjed!

Eto,s ovakvim stvarima ministri samo kupuju vrijeme pa se mozda pojavi netko i spasi nas!Tako su sindikati pusili fore cijelo vrijeme…jednostavno od četvrtka nema odustajanja samo ako se ne isplate sve plače SVE,ako nisu uspjeli naci strateskog partnera u 6mjeseci nece niti u tri dana zato ne nasjedajmo na te fore jer takve budale nema koja ce preuzet ovolike dugove.Neka nam drzava da pozajmicu za plače pa te neče propast za 30milijuna kuna ili hoče?

Podrška svim radnicima Dioki grupe iz Slavonije! Ne dopustite još jedno Kamensko!!!

manje je više, a više još više

Šteta što mi je moderator izbrisao post u kojem sam se svojski potrudio opisati jedno moje viđenje,ali nema veze,život ide dalje.Da vas obavijestim da je skup jučer prijavljen i službeno policiji,a danas smo počeli obavještavati sve medije.Ljudi, imajmo vjeru u sami sebe,jedino ćemo tako nešto postignuti koliko mi kao radnici to možemo,nemojmo sada klonuti duhom,jer sve bismo mogli izgubiti.Pokažimo Vladi da nas ima,da se ne predajemo i da idemo do kraja.Poručimo im da kako su došli na vlast uz pomoć naroda,tu vlast će isto tako lako izgubiti od strane istog tog naroda.Moraju postati socijalno osjetljivi,jer što će nam država očajnih i gladnih ljudi.Kako misle voditi državu koja postaje deindustrijalizirana? Gdje će svi ti ljudi raditi? Ne možemo uvijek biti pasivni,ako ništa drugo sačuvajmo barem vlastiti obraz ! Pokažimo im da nećemo biti poslušnici,dok nam oduzimaju budućnost,kako nama,tako i našoj djeci ! Da podsjetim,okupljanje počinje u 9 i 30 u četvrtak,dođite i dignimo svoj glas zajedno sa ljudima u Zagrebu u isto vrijeme,neka se vidi da nas ima,da se nismo predali,da još uvijek imamo nade!

… ima nade, ni Linić ne spominje stečaj DIOKIja, ipak, onima koji trpe vrijeme sporo prolazi, a Vladi kao da treba još vremena da problem riješi – prosvjedi su važan pritisak na Vladu da skrati to vrijeme trpljenja – da ispuni što je obećala – isplatu plaća i pokretanje proizvodnje, ali to neka predstavlja pritisak i na sve druge strane da donesu potrebne odluke

Čini se da su hrvatski sindikalci znanje kako se bori za radnike učili iz američkih filmova, koji nerijetko prikazuju spregu sindikata i mafije.
Stoga je dobro da je obustavljena izgradnja PVC-a, jer kako je krenulo mnogi bi nepoćudan radnik završio u temeljima.
Dobro je… ako… dečki brzo prebrojite se da netko ne fali!?!

Tko je odustavo od PVC-a???’
Uloženo 165 milijuna kuna a od kredita EIB-a još ima 15 milijuna eura!

JUčer je objavljen natječaj za kredite HBOR-a – prva milijarda kuna.
Nema niti jednog razloga da se Dioki i Dina ne prijave za kredite.

Zašto nitko od dobro informiranih ne komentira jučerašnji sastanak – ili je strogo povjerljivo!

Teško je lakomniku objasniti, da je dosta.
Dok god postoji i najmanja mogućnost, on će tražit svoju šansu.
Skoro tisuću ljudi i njihove obitelji ( koje će pritom upropastiti ) nisu nikakva prepreka.
Važno je onih dvjesto obitelji.
Oni će lagat i obmanjivat koliko je god potrebno.
Nema ništa slađe za njih, od zarade na tuđoj muci.
Opet će lagat.
Nemogu se dogovoriti među sobom, ko će koliko uzet.
Previše ih je.
Sjetite se izjave: radnici Diokija imaju sreću, da vrijednost firme ima veću vrijednost od dugova.
Idioti. Oprostite na izrazu.
Nije ta vrijednost došla sama.
Netko je to svojom stručnošću i zalaganjem stekao. Moglo bi se i još više, da lakomnici ne žele svoj dio kolača.
To je zemljište naša prokletinja, samo zbog lakomnika.

I još nešto.
Uvijek se sjetim malo kasnije.
Svi iz vlasti trube da sve mora biti transparentno.
Čemu onda izjava premijera, da se takve stvari ne mogu dogovarati pred svima?
Nadali smo se, svi skupa, da je tom modelu došao kraj.
Niti mi (koji smo direktno uključeni u moguća rješenja), niti kompletna javnost ne zna ništa, ili još manje.
Zaista, svaka čast na transparentnosti.
Možda će za desetak godina opet sudovi "raspravljati" i o tome.
Ko živ, ko mrtav.

a gdje je nestao Odvjetnički ured Hanžeković kome je bilo dano da uredi pravne odnose među svima nakon što se RJ "povukao"?

Zašto nitko od dobro informiranih ne komentira jučerašnji sastanak – ili je strogo povjerljivo!
Nije ništa strogo povjerljivo sava,samo ništa novog nema.Nalaze do kraja tjedna strateškog partnera,kao ovaj put 100%,stvarno nas drža za stoku sitnog zuba.
Mi samo tražimo isplatu plaća,ne jedne ili dvije što guraju sindikalisti nego sve,a oni neka traže strateške partnere koliko hoće onda.Samo bojim se da je to sve nesposobno za bilo šta.Ti sam u svojim postovima izvlačiš sve pozitivno u DIOKI-u i mi radnici znamo da je to tako,ali zašto se to ne realizira?

pixma

Krenulo me.
Ali, kad nemam što skuhat za svoje troje djece, barem imam vremena za pisat.
Neće se to svima svidjeti, ali oni barem nisu gladni.
Vjerojatno su već isplanirali odmor za slijedeći produženi vikend pa i uplatili (malo vjerojatno) godišnji odmor.
Ja smišljam kako zaposliti djecu, da platimo režije, a di je zima?
Mene nitko neće zaposliti. Malo sam prestar (iako vladam znanjima koje malo tko ima).
Dok je god tako, onih dvijesto obitelji će lijepo ljetovati.
Ja neću moć servisirat plinski bojler (jer nemam novaca), pa će se i taj problem sam ugušiti.
Mašala
Baš smo pametni!

14.06. HBOR oslobađa 500.000.000 kuna sredstva bankama za razvoj gospodarstva – praćenje DIOKI-a u isplati plaće radnicima i pokretanju proizvodnje realna je opcija uz uvjet da je postignut dogovor svih o tome – a Vlada bi tome trebala biti katalizator, davno sam ovdje napisao – na DIOKI-ju, ova Vlada prolazi ili pada

New Report

Close