Najavio je i da će se nova vlada osobito zalagati za Dioki i Dinu:– Ako Robert Ježić neće moći biti vlasnik, bit će netko drugi, ali petrokemija mora opstati, jer Dioki ima 450 milijuna eura izvoza godišnje, a Hrvatskoj trebaju devize, kaže Linić.
Vaš link
Osjećam se odgovorno i teško mi je gledati ove radnike. Nadam se da će već sutra doći do dogovora od strane Ministarstva gospodarstva kako bi se ubrzao proces restrukturiranja i osigurao novac za islplatu plaća, kazao je gostujući u emisiji Hrvatska uživo vlasnik Diokija Robert Ježić.
Kazao je kako je spreman izaći iz vlasničke strukture kako bi se pokrenula proizvodnja za što ključnim smatra HEP. Dodao je kako se uz suglasnost vjerovnika i dogovor s bankama problem Diokija može se riješiti već idući tjedan.
Vaš link
Nije bilo nužno gosn RJ
Čačić se sve više zapetljava u vlastitu mrežu – pleo je drugima a sada se sam koprca o njoj!
"Ovdje je sretna okolonost da je kapitalna vrijednost same tvrtke vrlo velika, pa je odnos plaće u odnosu na kapitalnu vrijednost takav da će se plaće plaćati", kazao je. Dodao je pritom kako ‘ništa naravno ne može jamčiti u ime drugih vjerovnika’, ali država ‘je u jednom segmentu prisutna’. Što je ovime htio poručiti, nikome od novinara na koncu nije bilo pretjerano jasno.
Prekjučer je imao s HEP-om 51%, jučer je imao LNG a danas nema ništa tj ima samo jedan mali dio. I naravno da nikome nije ništa jasno!
S druge strane ima činjenicu da je Dioki vrlo skupa igračka koja mu je srozala i BDP u prvom kvartalu – Čačić protiv Diokija – Dioki protiv Čačića!
10. Ukupno kapital i rezerve (AOP 001 do 009) 624.726.320 kuna!!!!!!
KOme će ovo iznad????
Koji kapital je uračunat u to?
kad ovo sve pratim više mi nije jasno zašto je je ježić uopće odstupio.. Pa ovo šta će napravit vlada je mogo i on napravit, prodat zemljište za lng, prodat žitnjak i podmirit sve dugove i sa ostatkom nastavit radit.. sve je to politička igra.. ti meni ovo a ja tebi ono… A mislim da se zna šta je ježić dobio kad je odustao od diokia!
Najavio je i da će se nova vlada osobito zalagati za Dioki i Dinu:– Ako Robert Ježić neće moći biti vlasnik, bit će netko drugi, ali petrokemija mora opstati, jer Dioki ima 450 milijuna eura izvoza godišnje, a Hrvatskoj trebaju devize, kaže Linić.
Pa di je to sada nestalo,sada mu je i stečaj super!
Javili se danas i naši sindikati i objavili koju su to "radikalnu mjeru" proveli,a obećali su nam je.Poslali su još jedan dopis u Zagreb,BRAVO !!! Tu radikalnu mjeru smo mi radnici svo ovo vrijeme čekali,još jednom bravo sindikati vi nešto radite za nas radnike ! I da ,morali ste se slikati pred kamerama,to je bilo baš požrtvovno od vas! A sada nešto ozbiljno, što se tiče sudbine nas radnika,ja mislim da ste napokon svi shvatili da nesmijemo više biti pasivni,jer ćemo svi ostati bez posla uskoro,ako se ovako nastavi a vlada ništa ne poduzme za naš spas na obje lokacije.Došli smo do zida,nema više vremena za nikakve dopise,nikakve prazne priče,čekanje da se nešto pozitivno dogodi .Ne,moramo sami mi radnici bez ikakvih posrednika dati toj vlast do znanja da postojimo,da i dalje imamo radne knjižice a nemamo mjesecima plaću,da proizvodnje nema,a mogla bi početi samo kad bi vlada to odlučila.Moramo ih pokušati prisiliti da se sazove ta Skupština društa,da dobijemo nove vlasnike i upravu,da se sklope ugovori sa strateškim partnerima i počne proizvodnja,da napokon vlada nešto učini i u pritisku na MOL,da se pusti etan sa povoljnom industrijskom cjenom,jer znamo svi da je to moguće,a ako ne da se ljude zbrine kao i u Kraljevačkom škveru.I zato dajmo ljudi u taj četvrtak nađimo se na mostu koliko nas god ima,neka dođu svi i sindikalisti isto,budimo napokon jedinstveni,neka nema među nama prvog među jednakima,budimo svi jednaki,svi smo u istoj bezizlaznoj situaciji,a tko nije neka nam ne podmeće klipove,neka nas samo pusti na miru da se borimo za svoja prava.Neka bude zajednički prosvjed na obje lokacije!!! I za kraj predlažem da i mi osnujemo svoj Stožer za obranu DINE,da radnici mogu kroz njega djelovati spontanu,bez da itko vrši pritisak na nas,od uprava,nadzornih odbora pa sve do sindikata.Budimo ono što jesmo,radnici,a ne zgažena marva,kakvima nas i ova vlast čini,jer ono što je najvažnije za nas,a to je proizvodnja NJE NEMA I DALJE,neka je to na najveću sramotu ovoj vlasti.Ali neka im je stalno na pameti,izbori mogu biti i prijevremeni,a mogu nestati i za 3 i pol godine kao da ih nikad nije ni bilo.
Činjenica je da je proteklo dva i pol mjeseca otkako je Vlada donijela odluku o početku restrukturiranja Diokija, da su već dva puta istekli mandati privremenoj upravi koju predstavlja Leo Dolezil te da još nije održana ni skupština društva, koja bi trebala dati suglasnost dogovoru države s bivšim vlasnikom Robertom Ježićem, koji se odrekao većinskoga udjela u korist vjerovnika
Drugim rječima vlasnik je još uvijek RJ i on može kako reakcije nema prodati zemljište za LNG kome god želi i po kojoj cijeni želi, jer ovo što je potpisao se ne poštuje i nije sprovedeno
V. ZADRŽANA DOBIT ILI PRENESENI GUBITAK (073-074) 072
-1.218.107.914 Kn
http://www.zse.hr/userdocsimages/financ/DIOK-fin2012-1Q-NotREV-K-HR.pdf
Nemoj te se brinuti sa prijavom skupa na mostu.tamo idemo da blokiramo most a to se nemoze prijavit zato ne gubite trebacevam na mostu . NO PASARAN
Ja sam stupio u kontakt sa ljudima iz Zagreba i dogovoreno je da će nas njihov stožer spomenuti da zajedno sprovodimo akciju prosvjednih skupova na konferenciji za novinare koju su sazvali u ponedjeljak,tako da napokon obje lokacije zajedno nastupaju kao jedna firma.Dosta je bilo toga da nas sindikati razdvajaju i stvaraju neslogu među nama.Moramo se zajedno izboriti za bolje sutra.Tko hoće sudjelovati oko organiziranja skupa neka mi se javi,jer će trebati organizirati i redarsku službu,hvala unaprijed !
Čačić se sve više zapetljava u vlastitu mrežu – pleo je drugima a sada se sam koprca o njoj!
"Ovdje je sretna okolonost da je kapitalna vrijednost same tvrtke vrlo velika, pa je odnos plaće u odnosu na kapitalnu vrijednost takav da će se plaće plaćati", kazao je. Dodao je pritom kako ‘ništa naravno ne može jamčiti u ime drugih vjerovnika’, ali država ‘je u jednom segmentu prisutna’. Što je ovime htio poručiti, nikome od novinara na koncu nije bilo pretjerano jasno.
Prekjučer je imao s HEP-om 51%, jučer je imao LNG a danas nema ništa tj ima samo jedan mali dio. I naravno da nikome nije ništa jasno!
S druge strane ima činjenicu da je Dioki vrlo skupa igračka koja mu je srozala i BDP u prvom kvartalu – Čačić protiv Diokija – Dioki protiv Čačića!
10. Ukupno kapital i rezerve (AOP 001 do 009) 624.726.320 kuna!!!!!!
KOme će ovo iznad????
Koji kapital je uračunat u to?
[/quote]
To ti je likvidacijska vrijednost a po mojoj slobodnoj procjeni baziranoj na činjenicama o vrijednosti zemljišta koje je svrstano u neoperativnu imovinu te godišnjem izvješću Dine za 2010. na taj iznos treba dodati oko 1,5 milijardi kuna.
Dakle oko 1,6 milijuna m2 zemljišta na Žitnjaku i Krku koje vrijedi minimalno 50 eura po kvadratu obzirom da posjeduje kompletnu infrastrukturu ali i mnogobrojne izgrađene objekte – te 950 milijuna kuna imovine na Krku tj u Dini koja je 100% amortizirana ali i u 100% funkciji.
Glede Čačića – pa on odavno nije svoj te ga svaka loša vjest iz Mađarske dodatno deprimira pa onda lupeta što su i novinari dobro primjetili. O njegovim skrivenim interesima koji sve više izlaze na vidjelo mogla bi se posebna tema otvoriti i bilo bi interesantno vidjeti gdje sve i preko koga i za koga korisit svoj položaj u Vladi!
Vlada je donijela jednu odluku a on je minira javno.
Kao što je jučer na sjednici Vlade minirao LInićev Zakon o financijskom poslovanju!
I čudno da se obratio glede Diokija baš na dan kada je izgleda ZABA ušla u krug vjerovnika koja je pristala da svoja potraživanja naplati iz hipoteke i to na čestici 6915/1.