DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

PRED INU!!!

p2.sem

Vidim da ste se svi raspisali o tome kako je DIOKI važan,haha.Važno je samo zemljište na Krku i jedini problem kako otkantati radnike bez love i strpati što više sebi u džep.I onda dobije nagradu kao menađer godine.
Od uprave ništa kao i obično.Dolezil više nije predsjednik uprave i DIOKI nema uprave do daljnjega,nego nadzorni odbor kolo vodi.Sad pravno gledano neznam da li se to može,ali gdje živimo i tko nam vodi državu sigurno je moguće.

slažem se svama..otići će lova od zemljišta ko zna kamo.. zna se kakve provizije kupe naši političari… ako se ta zemlja proda prije pokretanja proizvodnje, gotovo je!!
[/quote]
Osnovno je pitanje tko je vlasnik Diokija ako RJ to nije, a nije jer je na 1% dionica? Ako se zemljište proda recimo HEP-u, a HEP ima trenutno recimo 25% vlasništva Diokija nije li to malo čudno? Nije li onda u novoj vlasničkoj struktruri HEP vlasnik samo 25% zemljišta, a 75% vlasništva je na bankama, a možda čak i na INA-i (MOL-u) koja možda pristane na ulaz u vlasničku strukturu baš zbog zemljišta. Mislim,ne kužim, možda pričam gluposti, ali ovdje gotovo ništa nije jasno.
[/quote]
Vlasnik DIOKI-a je zrak,jer R.J se odrekao,ali nitko nije objavio niti prihvatio vlasništvo nad firmom.Dakle formalno-pravno R.J je još vlasnik ,da ne govorim o sinu u nadzornom koji je preuzeo firmu pošto se Dolezil povukao.
Ti veliki igrači,ma tko su oni,Filipović,tko?Pa to je šaka jada koja je do dionica došla na zna se kakav način..Sve su to ribice u odnosu na prave igrače tipa onog rusa koji je obranio Sanadera.

pixma

Vlasnik DIOKI-a je zrak,jer R.J se odrekao,ali nitko nije objavio niti prihvatio vlasništvo nad firmom.

A odakle ti to znaš da nije nitko preuzeo dionice – kako su onda potvrdili mandat LD-u ako je kako ti kažeš?

PRED INU!!!

To je jedini način za spašavanjue Žitnjaka,
te da se u prvi plan pokaže i dokaže našoj Valdi da etana ima te da je Dioki namjerno uništavan.
Uz to trebalo bi podići Kaznenu prijavu zbog namjernog poštanja etana u plinski sustav a ne slanje u Dioki čime je izgubljena dobit INE a time i Države zbog razlike u cijeni plina i etana.

Vlasnik DIOKI-a je zrak,jer R.J se odrekao,ali nitko nije objavio niti prihvatio vlasništvo nad firmom.

A odakle ti to znaš da nije nitko preuzeo dionice – kako su onda potvrdili mandat LD-u ako je kako ti kažeš?

[/quote]
Dojavila mi ptičica.Ako ti kažem koja moram te ubiti što nije zgodno mada mi neki ovdje ne bi zamjerili.
Šalim se naravno.A gdje se to zna i tko je naveo da je preuzeo firmu i sve ostalo.Ja neznam takve,niti ljude niti firme.
Dolezil više nije ništa u DIOKI-u.Produžili su mu mandat jer ne znaju šta bi s DIOKI-em.

pixma

[/quote]
Dojavila mi ptičica.Ako ti kažem koja moram te ubiti što nije zgodno mada mi neki ovdje ne bi zamjerili.
Šalim se naravno.A gdje se to zna i tko je naveo da je preuzeo firmu i sve ostalo.Ja neznam takve,niti ljude niti firme.
Dolezil više nije ništa u DIOKI-u.Produžili su mu mandat jer ne znaju šta bi s DIOKI-em.
[/quote]

Navodno radiš u Diokiju a nema blage veze što se događa!
Da barem jednom pozorno pročitaš izjavu uprave nakon prodaje vlastitih dionica sve bi ti bilo jasno…….
No neka ti bude volja pa idi na Markov trg umjesto pred HEP, INU ili MINGORP……
Zašto se gore navedeni Čačićevi puleni nisu nagodili s Diokijem????

[/quote]
Dobro pitanje, tko mu je produžio mandat, kome odgovara za svoje postupke, za koga se bori, tko mu daje naputke, kome je RJ prepustio, ako je svoje dionice? Tko postavlja zaštitare da čuvaju imovinu, ako ti zaštitari uopće postoje, tko ih plaća? Kako se može isplatiti plaća radnicima ako su puštene zadužnice na račun Diokija i svaki priljev bilo kakve love bi trebao isti tren nestati jer je račun blokiran?

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

zna li netko zašto dionica opet raste ili je to slučajno (navodno slučajnosti ne postoje)
što se tiče prosvjeda mislim da "malo" kasnimo ( oko par mjeseci) šta mi možemo više da napravimo od one hrpe željeza koja stoji godinu i pol,

neka nam je svima sretno !!

Pošto mi radnici Dine nemamo ni sindikate,niti stožer za obranu firme,pozivam ovim putem sve radnike,sadašnje i bivše da se isto 14.6. u četvrtak skupimo svi na Krčkom mostu sa sjeverne strane,učinimo to sami spontano,jer nemamo nikoga ko bi nas zastupao i branio,nemamo koga što čekati,nitko nam neće pomoći ako ne mi sami.Molio bih da tko ovo pročita obavještava dalje ljude da svi saznaju i dođu,da nas bude što više.Tako da na obje lokacije budu prosvjedi u isto vrijeme.Druge nam mogućnosti nema,ostali smo sami mi radnici,nadam se da su ljudi napokon uvidjeli da mi u Dini nemamo ni jedan sindikat koji bi se borio i poduzeo nešto za radnike,a nažalost pusti su snovi da bi i mi organizirali stožer za obranu firme,zato pokrenimo se,zadnji je čas! Neka se obje lokacije podrže i zajedno nešto učine!

Pozdravljam svaku akciju koja služi za spas firme, očuvanje radnih mjesta i poticanje proizvodnje, jer na žalost to je jedini način da se ova troma birokracija iz vlade i oko vlade pokrene, nažalost tamo danas uglavnom sjede ljudi koji nikad nisu ništa u životu napravili za druge, već samo za sebe, izgleda da je jedini način u ovoj državi da se nešto počne rješavati, pritisak na dužnosnike da se i oni malo zabrinu za svoju budućnost…. Nažalost još uvijek nisam vidio ni jednog čovjeka u vlasti ove države koji bi pokušao napraviti nešto kao naprimjer Merkelica koja je u jeku najveće krize donijela Njemačkoj poslova u vrijednosti desetina milijardi eura, a ovi naši samo gledaju svoju proviziju…. Zato radnici i Dine i Diokija, prestanite se svađati međusobno jer to je cilj onih koji žele uništiti firmu radi svojih sitnih interesa, udružite se i izborite za svoja radna mjesta, proizvodnju i plaću… Još uvijek nije kasno za spas firme i obzirom da je to visokotehnološka industrija, brzo bi trebalo doći i pristojne plaće od kojih će se moći normalno živjeti.

Prosvjed u Zagrebu je zakazan za idući četvrtak, 14.06. MOLIMO KOLEGE S KRKA DA NAS PODRŽE NEKOM AKCIJOM. Znamo da ste na kolektivnom godišnjem ( ne svojom voljom ). Cijelo vrijeme glasno vičemo da se radi o sudbini tisuću ljudi pa ćemo tako i ovaj puta. Idemo na ulicu i za nas i za VAS. Imate dovoljno vremena, 10 dana da nešto smislite. Svatko od vas zna bar 5 brojeva telefona svojih kolega i obavijestite ih. Pokušajmo bar jednom u životu biti složni jer što nas više ima to ćemo snažnije i odjeknuti. Možda nam je ovo zadnja šansa i ne smijemo ju prokockati. Mi ćemo pokušati na Markov trg iako se ne smije. Imate most i kojekakvih drugih mogućnosti. Ako neće sindikat, organizirajte se sami, napravite prosvijed u Rijeci na Žabici, bilo gdje, samo nam pomozite da ZAJEDNO IZBORIMO BUDUĆNOST NAŠE FIRME. Tražit ćemo naša prava ali prvenstveno ćemo tražiti POKRETANJE PROIZVODNJE NA OBJE LOKACIJE. Molimo vas da taj dan budete uz nas.

MI radnici sa Krka ćemo vas podržat,ali sindikat na čelu sa NAIMOM BULATOM I PREDRAGOM MIHALJEVIĆEM ne vjerujem,pa vidite ljudi da oni samo čekaju,čekaju,ništa ne rade,a pritom još dobivaju od općine Omišalj priznanje za radnike DINE………..TRAGEDIJA!

PRED INU!!!

To je jedini način za spašavanjue Žitnjaka,
te da se u prvi plan pokaže i dokaže našoj Valdi da etana ima te da je Dioki namjerno uništavan.
Uz to trebalo bi podići Kaznenu prijavu zbog namjernog poštanja etana u plinski sustav a ne slanje u Dioki čime je izgubljena dobit INE a time i Države zbog razlike u cijeni plina i etana.
[/quote]

Dioki odlično funkcionira u uvjetima postupka prisilne nagodbe s vjerovnicima.
Vjerovnici koji se ne očituju i bojkotiraju ovaj postupak su isti oni koji su i zaustavili proizvodnju u Diokiju – HEP i INA!
Jako čudno u državi koja se bori za izlazak iz krize a proizvodnja u Diokiju bi itekako tome pridonijela.
No to je i vrapcima više jasno da tu nešto iza toga debelo smrdi i da se valja nečiji privatni interes.
Vidjeti ćemo kako će se ova nova kreditna linija HBOR-a reflektirati na Dioki a također i novi Zakon o financijskom poslovanju će voditi forsiranoj nagodbi – zamjena imovine dužnika za potraživanje vjerovnika.
Ima i zemljišta a ima i dionica!

OBJAVA: 05.06.2012 / 08:00

intervju – Ministar financija Slavko Linić o stanju u državi, izborima u SDP-u
‘Moramo mijenjati ugovor, Ina mora više ulagati 
u bušotine i rafinerije’
Ministri u NO-u – Premijer bi uskoro trebao definirati članove Nadzornog odbora te odlučiti tko će to biti
http://www.vecernji.hr/biznis/moramo-mijenjati-ugovor-ina-mora-vise-ulagati-u-busotine-rafinerije-clanak-416979

New Report

Close