http://www.croenergo.eu/sssh-ina-mol-zeli-unistiti-1200-radnih-mjesta-dioki-a-2139.aspx
Zašto i zbog kojih interesa Ina-MOL želi zatvoriti 1200 radnih mjesta u Dioki-u – zbog duga od 68 milijuna kuna ili uništava naše da bi zaštitila svoje, pita SSSH te poručuje kako to neće proći.
Malo stariji tekst,ali isto zorno prikazuje da je svima u ovoj drzavi jasno zasto dioki ne radi…
Žalosno je što se pomaci ne vide… [yawn]
3. lipanj 2012.
Izjava Zlatka Koračevića
Jedno od rješenja za Dioki je zamjena HEP-ovog potraživanja za zemljište na Krku, na lokaciji za LNG.
http://www.poslovni.hr/izjava-dana/izjava-zlatka-koracevica-206368.aspx
Možda je ovaj kredit koji HEP uzima ipak za zemljište za LNG terminal?
Svakako da je, nakon što će HŽ Cargo platiti zemljište u ZGB kreditom koji je realizirao prošli tjedan, logičan slijed HEP koji je po odluci Vlade od 22.03. zadužen da odradi drugu stavku financijskog restrukturiranja Diokija.
I logično je da to bude zemljište na Krku!!!!
[/quote]
Po meni je to jedino logično rješenje, samo mislim da bi se iz tog zemljišta mogli namiriti još neki kojima je Dioki dužan
[/quote]
Dioki bi se prodajom neoperativne imovine mogao razdužiti s većinom vjerovnika!
A kao što kaže Koračević – to je jedno od riješenja za Dioki.
Drugo je da se potpišu ugovori za Krk.
I da se pusti etan u Zagreb!
[/quote]
Mađari su jako zainteresirani za LNG
Vaš link
Vaš link
, pa mi sve nakako govori da će se roditi etan za Žitnjak
[/quote]
Ako KOračević tvrdi da se dug prema HEP-u može zatvoriti s zemljištem za LNG terminal, tj prodajom ĆUF doo, to bi značilo da je HEP napravio procjenu vrijednosti zemljišta i da je to cca 185 milijuna kuna.
Trebalo bi provjeriti da li je i kada HEP objavio kakav natječaj za procjenu nekretnina.
U svakom slučaju to je oko 3,2X knjigovodstvena vrijednost Ćuf doo!
[/quote]
A dali po zakonu diok može to zemljište prodat bilo kome ili se mora raspisati javni natječaj.. Meni to ne zvuči dobro ako HEP uzme zemljište jer postoje i ostali kojima je diok dužan.. vjerovatno če se i oni onda htjeti iz nečeg namiriti a to bi automatski odvelo u stečaj, mislim da bi ih nakon toga još manje zanimao udio u firmi…
A dali po zakonu diok može to zemljište prodat bilo kome ili se mora raspisati javni natječaj.. Meni to ne zvuči dobro ako HEP uzme zemljište jer postoje i ostali kojima je diok dužan.. vjerovatno če se i oni onda htjeti iz nečeg namiriti a to bi automatski odvelo u stečaj, mislim da bi ih nakon toga još manje zanimao udio u firmi…
3. lipanj 2012.
Izjava Zlatka Koračevića
Jedno od rješenja za Dioki je zamjena HEP-ovog potraživanja za zemljište na Krku, na lokaciji za LNG.
http://www.poslovni.hr/iz…ka-koracevica-206368.aspx
Izgleda da nisi razumio tekst i što znači jedno od rješenja!
Dioki ima oko 1,5 milijuna m2 neoperativnog zemljišta i ako se vjerovnici naplate kroz to – a dio ih itekako taj dio imovine interesira – po cijenama od cca 600 kuna po m2 – NEMA DUGA!
Ostaje samo HBOR i EIB – cca 70 milijuna eura!
Da moš mislit kako se ista pametno dogovorili…dogovorilo se ništa ko i svaki put prazna obecanja o isplati jedne plače ovaj tjedan koje nece biti.Bravo za sindikate na krku opet sute ko ona stvar a koliko vidim od prosvjeda opet nista,sjetite se onog opasnog pisma vladi-poduzet cemo radikalne akcije ako nam se ne isplati jedna plača hahahaha,eto nam nasih radikalnih akcija sutit i gledat u pod kao i obicno.Sindikati sramite se-Napravite vise nesto za ovu firmu i pokrenite se
U Zg pomaka nema, novi prosvjedi radnika Dioki-ja po gradu na vidiku…
Ma pred INU,ovo je sad prava situacija za to.
I pokazat’ javnosti šta to MOL radi našoj industriji…
Izjava Z.Koračevića možda nagovještava razriješenje Diokijeve krize ali po mojoj procjeni nepovoljne po radnike a to je stečaj.Vladi je jedino bitno da se prije stečaja dokopa tog zemljišta najvrijednije nekretnine u Dioki grupi kako nebi i ona ušla u stečajnu masu a ako Hep prebije svoja potraživanja na taj način onda je to to a onda ključ u bravu.Radnici Diokija se moraju žestoko tomu suprostaviti i tražiti od vlade da ispoštuju svoja obećanja i dogovor sa radnicima da Hep sa ostalim vjerovnicima uđe u vlasničku strukturu i na taj način naplati svoja potraživanja.