Zašto sumnjam da će ikad išta u Dioki-u proraditi? A evo nudi se Arkema, nude se neki Azeri…
Da, nude se, ali nisu blesavi (znaju s kim imaju posla), pa nude ugovor tipa:
Mi vama sirovinu koju ćete preraditi i vratiti nam proizvod, a mi ćemo vam onda platiti vaš rad.
Zašto uprava na to ne pristane? Odgovor je jednostavan: nema posrednika!
U Zagrebu su postrojenja stajala, a uprava je stiren preprodavala HIP-u Pančevo.
To je isto kao kad bi Shell zaustavio svoju rafineriju, a naftu koja čeka preradu preprodao, recimo, Exxonu.
Ne, ne, Gospodo… ne uništava nas MOL da bi se riješio konkurencije. Mi sami sebe uništavamo da bi olakšali konkurenciji. Kako džentlmenski!!!
Poštovani,
vidim da ste upućeni u neka zbivanja, ali što se tiče Arkeme i Azera – za svaki ugovor postoje dvije strane. Situacija na tržištu polimera ide danas gore, sutra dolje (i obratno). Proizvođačima je bitno da u godišnjoj bilanci ostvare DOBIT (ako mogu). To je jedan od osnovnih ekonomskih postulata.
Za ovo s Arkemom i Azerima – radi se u pravilu o nekakvoj doradi – iz njihove sirovine treba napravit finalni proizvod koji će vlasnik sirovine dalje prodavat na tržištu.
Ne bih toliko blatio upravu – pitanje je koje su brojke u igri, tj. da li razlika između finalnog proizvoda i sirovine zatvara troškove energije, amortizacije, zaposlenika, materijalne troškove itd…
Svi bi kao nešto radili, ali za džabe.
E pa nema džabe ni u stre babe!
Osnovni je problem što vlada RH, nakon svih ovih sr…a nije poduzal ali apsolutno ništa.
RJ je očito riješena stvar.
Da li se čeka rasplet oko LNG-a to ćemo svi nadam se vrlo skoro vidjeti.
Ali taj LNG smo mi svi već više puta kupili / prodali.
Želio bih osobno (ovo sam više puta isticao) da ovakva firma preživi i da je, štoviše, jedna od nositelja razvoja.
Nije cca 800 ljudi bezveze radilio tu x godina.
Bio sam osobno svuda all over the world.
Pojedinci bi sve ovo vrlo dobro znali iskoristiti.
Nadam se da će se takvi ipak pojaviti.
u dnevniku je onaj gospodin rekao za sve što se desilo i dešava u Diokiju da su krive banke i njhovi fondovi za stanje u kojem se nalazi dioki
da budem fin i da nekažem da je dioki od istih opljačkan a da nekažem da su opljačkali sve baš sve što je izlistano na ZSE
nakon 60 dana blokade računa ostvaruju se uvjeti za pokretanje stečaja, je li tako? bojim se da je samo pitanje dana kad će bilo tko od vjerovnika (dobavlača, radnika, itd.) pokrenuti zahtjev za stečaj jer ovo otezanje rješenja do beskonačnosti sugerira da bi to odgovaralo i političarima kao i najvećim vjerovnicima (bankama)
Mogu ukomponirati izjave koje hoćeš, ali to ništa neće promjeniti, nažalost.
Stanje u Dioki-ju je katastrofa, brod tone naglo i samo se pitam zašto mi svi radnici i dalje šutimo?
zašto TI šutiš?
Što si pokrenuo?
Nije ti problem uprava – ona već dugo služi kao sevis.
Pusti Savu…
Koju poruku ti šalješ u svom potpisu? Ako je tako – zašto si ti tu gdje jesi?
Pokrenite se!
Organizirajte!
Napravite nešto!
Nitko ne može vodit vaše bitke do vas samih.
Izađite opet na ulice! Borite se za sebe!
Nemoj plakat kad sve ode u quratz, a ti nisi napravio ništa!
Na žalost, bio sam osobno s takvima kao što si ti na ratištu.
Puno žući, a akcije nikakve…
Još sam morao na njih zalijagat, štit ih i iznosit jer su se "smrzli" i plakali kad je trebalo reagirat.
Glavu gore!
Bog prati i čuva hrabre i one na pravom putu!
Kad je najteže treba iznijet situaciju!
Želim ovu firmu vidjet i sutra.
A i tebe…
Mada, ne znam da li si zaslužio…
Dobro dajte prestanite s tim stečajem. Odluka je donesena i objavit će je Čačić i Linić u srijedu nakon sjednice užeg kabineta Vlade.
eto… to je 10000000000% sigurno
Kolega Jman.
Toliko može biti sigurno, samo da ćemo svi umrijeti, pa i taj uži kabinet.
Neko prije, a neko poslije.
Jel moze ovo nize ili da kupujem po 25 kunica…prijedlozi!!!! [undecid]
Odluka je spremna,i svima vama će jako dobro poznata.
Kolega jman, jel mislite kad kažete da je svima poznata na stečaj? jel tu jedino ljudi izgleda žele samo stečaj….., umjesto da se bore svi da se firma spasi….
Kolega jman, jel mislite kad kažete da je svima poznata na stečaj? jel tu jedino ljudi izgleda žele samo stečaj….., umjesto da se bore svi da se firma spasi….
[/quote]
NEMA STEČAJA!!!
nitko ne želi stečaj,a najmanje radnici.borimo se svaki dan,ali nemoćni smo protiv Čačića i države.
jedno je sigurno a to je da stečaja nema.
Da je na nama da spasimo firmu,mi bi to napravila u 2 dana. Postoje ugovori između INE i DIOKI-ja gdje pise do kad i koliko ima etana,odluka da etana nema se moze sudskim putem osporiti.
Zatim HEP-u smo plaćali skuplju struju,isto postoje vještanjcenja.
ISto tako vrlo lako se postigne dogovor s bankama da se vrati novac,jer se s pokretanjem proizvodnje svi dugovi mogu vratiti u pola godine.
Nema tu puno mudrosti,samo je problem što to politika vodi.A Čačić ima izvjesne probleme u Mađarskoj pa smo mu mi onda loptica za napucavanje i zato to toliko traje,a da ne spominjem da državi treba DIOKI-jev novac,pa zbog toga firme NEĆE U STEČAJ!
Kako će firma izgledat uskoro,pojma nemam.
Hoće li se ZG pripojit INI (MOLU),pojma nemam,iako bi to bila daleko bolja opcija.
Hoće li ove dionice išta vrijediti,pojma nemam.
Samo znam da je STEČAJ kao opcija potpuno odbačen.
Vjerovatno DIOKI kakav je sada,neće više postojati…
Nevjerovatno kako se Kukuriku stalno busa u prsa kako je država loš gospodar a onda naglo počne preuzimati komapnije poput Dikoija, Pounja i Varteksa?
Zašto ih preuzima kad je država najgori vlasnik?
Znači država prodaje Cros i Hpb a kupuje ove maligne na teret poreznih obveznika da ekipa koji je pomažnjavala može to raditi i dalje? Nazdravlje