DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

….proizvodnja na krku kreče krajem 7.mjeseca +15 dana,zemljište se kao prodaje ali sta je s tim nitko nezna,ako je drzava toliko zainteresirana za Lng neka ga otkupi od nas…Pa cemo mi sami pokrenut proizvodnju i na krku i u zagrebu netrebaju nam vjerovnici,ali nista ni od toga……

To je sukus čitave priče – bilo što se pokrene od navedenog a hoće i VCM na Krku i prodaja zemljišta za LNG čitavi sustav Diokija se može pokrenuti!
Bez obzira na neke izjave koje govore suprotno.
Posebice glede isplativosti postrojenja Etilena i LDPE.
To je nepojmljivo da se negdje naprimjer vani slično desi – može biti nešto neekonomično u sustavu no sustav kao što je sustav polimera svugdje je vrlo isplativ i neophodan.
Zamisli pokreće se projekt obnove fasada a za Dioki kao tu nema mjesta.

Sam LDPE može vući cijeli kompleks ali to nekima očito ne paše – žele raditi pritisak s ciljem da se prisili na prodaju zemljišta za LNG terminal.

Dobro je rekao Jurčić,Čačić se ponaša kao direktor građevinskog poduzeća a ne ministar u Vladi.a svi znamo kako je njegov Coning završio.

DIOKI je neisplativ,prvi put nakon 30 godina,a stavljat fasade na škole i druge objekte i pritom se zaduživat je sjajna stvar.

Al dobro od njega se nista drugo ne moze ocekivat’,od čovjeka koji je rekao da je petrokemija dvije cijevi i kotao.

Toliko o tome..

p2.sem

Dobro je rekao Jurčić,Čačić se ponaša kao direktor građevinskog poduzeća a ne ministar u Vladi.a svi znamo kako je njegov Coning završio.

DIOKI je neisplativ,prvi put nakon 30 godina,a stavljat fasade na škole i druge objekte i pritom se zaduživat je sjajna stvar.

Al dobro od njega se nista drugo ne moze ocekivat’,od čovjeka koji je rekao da je petrokemija dvije cijevi i kotao.

Toliko o tome..

Kao što Čačić vidi dvije cijevi i kotao tako Jurčić u obnovi fasada vidi građevinski a ne energetski projekt. Toliko o znanju i jednog i drugog!

Čačić bi s Adria LNG na silu a to ne ide tako – interes je ogroman – no to ne znači da će sam od sebe doći pod Čačićevu kontrolu – posebice nakon što je HEP izguran iz bilo mojih kombinacija glede Diokija.
A ušao HŽ Cargo koji nije u Čačićevu resoru!

http://www.dnevno.hr/kolumne/vladimir_ferdelji/ekologija_bez_znanja__ekonomija_bez_prihoda/737816.html

evo razloga zašto je Žitnjak neekonomičan za Čačića

Dioki nema veze sa plastičnim vrećicama iz dućana, prestanite zamarat sa tim glupostima. I treba zabranit vrećice, pa će se ko nekad spremat kući i uvijek imati neku vrećicu u torbi, a ne ko sad, svaki posjet dućanu 5 vrećica. glupost neviđena, a puna ih je šuma. fino jednu vrećicu kupiš i furaš cijeli mjesec.

A ko Dioki hoće sreću gradit na muci majke prirode bolje da crkne, ali Dioki nema srećom veze sa tim, većina ide u neke druge aplikacije a ne vrećice od keruma. na vrećice ne otpadne niti 2-3%. (evo ovi proizvođači vrećica kažu 4000 tona godišnje, ali od toga je najviše HDPE, LLDPE, sad i PP, znači LDPE možda 500 tona maksimum.

Zato ne podržavajte gluposti.

JAD I ČEMER,kažu dogovoreno je za Dinu!Radit cemo dok se nekome ne pukne pa zatvori i nas….sindikati naravno šute zavuceni u mišju rupu ko i inače,potkupljuju nas sa jednom plačom do kraja mjeseca a obečali su 5 plača,proizvodnja na krku kreče krajem 7.mjeseca +15 dana,zemljište se kao prodaje ali sta je s tim nitko nezna,ako je drzava toliko zainteresirana za Lng neka ga otkupi od nas…Pa cemo mi sami pokrenut proizvodnju i na krku i u zagrebu netrebaju nam vjerovnici,ali nista ni od toga.Pa najbolje bi bilo da se vise prekine ova muka po Isusu i posalju nas sve na biro manje bi razbijali glavu sa ovakvim glupostima,veliki pozdrav nasem dragom Čačiću i Liniću oni nama zele samo da mi stedimo novce i to je sve kad nemas nemozes niti trosit,ali na kraju krajeva mi smo vjerovnici ove firme tako da mozemo popilit sve i prodat u staro zeljezo to je najbolja i najbrza opcija BRAVO SINDIKATI i bravo svi

cilj je valjda stjerati DIOKI u stečaj pa da novi gazda sve to kupi jeftino i da ima odriješene ruke da li će i koliko radnika ponovo zaposliti
naravno, dioničari u tom slučaju gube sve….

Sve što pišem je osobno mišljenje bez sugestija i odgovornosti!

Iz svega toga proizlazi zakljucak da je sve jedna trgovina Čačić-MOL.
INA,LNG,Čačićevo suđenje…

A žrtva je DIOKI,mi smo loptica kojom se oni dobacuju.Ako je već odlučeno da nas nema,onda je to to.Od Linića nije dosao nikakav demantij,a Čačić je i jutros na vijestima ponovio da je Žitnjak kao i Pelješki most,neisplativ.

Bolje je da je DIOKI neisplativ,nego da on završi u mađarskom zatvoru.

p2.sem

U zadnje vrijeme pratimo broj 7 u Top 10 Gorana Brčića i nadamo se da zna šta radi, danas je stanje 24 078, dakle +200 komada.

vid'la žaba...

Normalno da je neekonomičan jer trenutno ne radi.
Kad bude radio bit će itekako ekonomičan.
I kako kompanija koja je vlasnik zemljišta za LNG može biti neekonomična?
I vlasnikogromnog zemljišta na Žitnjaku i na Krku – jednostavno to dvoje ne ide skupa.

Prvi potpredsjednik Čačić primio predstavnike mađarske Vlade

23.05.2012. 18:34
Razgovarali su o projektu LNG terminala na Krku, tržišnoj suradnji na području proizvodnje električne energije i Dunavskoj strategiji.
http://www.mingorp.hr/default.aspx?id=2468

http://www.vecernji.hr/vijesti/dioki-ide-a-hz-u-ostaje-nepotreban-kolosijek-clanak-413181

Tako je najavljenim gašenjem proizvodnje Diokija na Žitnjaku ta investicija u ionako nepotreban kolosijek za HŽ Cargo još besmislenija. Kako smo već pisali, HŽ Cargo je, po Čačićevu naputku, kupio industrijski kolosijek od Diokija za što je morao podići kredit.

još jedna nelogičnost o gašenju pogona…

p2.sem

Normalno da je neekonomičan jer trenutno ne radi.
Kad bude radio bit će itekako ekonomičan.
I kako kompanija koja je vlasnik zemljišta za LNG može biti neekonomična?
I vlasnikogromnog zemljišta na Žitnjaku i na Krku – jednostavno to dvoje ne ide skupa.

Prvi potpredsjednik Čačić primio predstavnike mađarske Vlade

23.05.2012. 18:34
Razgovarali su o projektu LNG terminala na Krku, tržišnoj suradnji na području proizvodnje električne energije i Dunavskoj strategiji.
http://www.mingorp.hr/default.aspx?id=2468

[/quote]

Naravno – isti dan je razgovarao s Unicreditom glede financiranja energetskih projekata!

Prvi potpredsjednik Čačić sastao se s Federicom Ghizoni-jem, glavnim izvršnim direktorom Unicredit Grupe

23.05.2012. 11:51
U razgovorima je istaknuta spremnost UniCredit Grupe da putem Zagrebačke banke pojačano prati velike investicijske projekte koji se danas otvaraju u Republici Hrvatskoj, posebno na području energetike, energetske učinkovitosti, a i isto tako i na projektima dugoročnog ulaganja po modelu javno-privatnog partnerstva, izjavio je Čačić.
http://www.mingorp.hr/default.aspx?id=2467

S tim da je ZABA u krugu vjerovnika tj budućih vlasnika 74% kompanije!

To što je Čačić izjavio u Ivaniču izjavljva konstantno već više od tri mjeseca pa mi nije jasno zašto je sada izazvalo ovoliku buru . Svakome je jasno da političari puno pričaju a malo riješavaju . Čačić sigurno nije iznimka . Netko se pitao zašto Linić nije reagirao . Zato štoje odluka već donesena i ne želi polemizirati s Čačićem jer ionako se ništa više nemože promjeniti .

sudeći po rasprodaji koja je zavladala, nešto se crno sprema za DIOKI i dioničare [cry]

moje poruke na forumu su izraz mog trenutnog mišljenja! nisu invest. savjeti nisu preporuke za ulaganje!

New Report

Close