Nije skroz jasno jel cacic mislio na cijeli zitnjak ili samo etilen-polietilen. Da, znam sta je izjavio ali mora se uzeti u obzir da on tj. oni ionako ne razumiju sta je sve na zitnjaku i sta o cemu ovisi. IMO, stvar je trgovine, malo ce popustit ina oko nekih stvari, malo vlada i to je to. Lako moguce da ce Dioki u toj prici biti zrtveno janje za neke druge ciljeve.
A price o izvozima, zaradama i sl. ionako nikog ne zanimaju za ozbiljno, sve se vrti oko kojekakvih interesa, a ne oko nekog opceg dobra. To bi bar svima trebalo biti jasno.
Do sada su krivci bili RJ i nitko više – sada će teško biti pronaći krivca jer ga NEMA – nema Pedra!!!!
Predata im je kompanija a oni umjesto da se bore za to otežu li otežu, daju nesuvisle izjave i šta ti ja znam.
Ako HEP ne može u Adria LNG pa nije za to Dioki kriv!
Za Dinu kaže tarže riješenje – to je notorna glupost – talijani nude suradnju i to dugoročnu a trenutačni spred između EDC-a i VCM-a je 450 dolara po toni!
Ako riješe Dinu riješili su i Žitnjak – možda se toga netko itekako plaši.
Jer piroliza na Žitnjaku znači da će HR uvijek imati industriju polimera i to iz domaćeg plina.
[/quote]
I pitali se tko kako je to preko noći Dioki postao neekonomičan – dok je HEP bio u igri bio je itekako ekonomična i profitabilna investicija!
[/quote]
Gledaj, sta ti stvarno mislis da nekog boli k… za pirolize, etane, polistirene, VCM-e i slicne stvari. Niti znaju sto je to, niti ih zanima. Oni igraju svoje igre, zrtvuju pojedine figure za neke svoje poteze koji ce njima donijeti neku korist posredno ili neposredno. To je tako. A to jel neki tamo dioki ima 100, 200 ili ne znam koliko eura po toni i hoce li s tim zaraditi ili izgubiti itd itd to ih sve skupa boli k… niti se u to razumiju niti ih to interesira.
Ako je dogovor bio npr. ili ce ostati raditi sisacka rafinerija ili Dioki ZG, sta mislis sta je izabrano? Ovo je najbanalniji primjer, tko zna sta je sve tu u igri.
Svatko iole trezven bi uvidio da ovdije iskrcavanje top 10 traje mjesecima.
Dali je to svima jasno?
Pa sklonite im se da Vam prodaju jeftinije.Ne razumijem baš Vašu strategiju.
evo razloga zašto je Žitnjak neekonomičan za Čačića
ma… ona neka ministrica valja jednu glupost za drugom i tome nema kraja, ne znam do kada je više misle držati u toj vladi. A mislim vlada je zbilja sastavljena od likova i likica da boli glava. al necemo u off
cekaj malo, sta se ono dogadja sa chemtrailovima, jel to rijeseno, hoce li to sada rijesiti kada je doticna na vlasti????
promjene u top deset skoro pa nema tek brčić +200 komada.. bit će zanimljivo vidjeti za koji dan jeli ovo filipović danas nastavio sa prodajom…….
Svatko iole trezven bi uvidio da ovdije iskrcavanje top 10 traje mjesecima.
Dali je to svima jasno?
Pa sklonite im se da Vam prodaju jeftinije.Ne razumijem baš Vašu strategiju.
O kojem iskrcavanju ti govoriš?
DIOKI d.d.?
Oni svoje dionice otpuštaju po principu nagodbe s pojedinim dužnicima. To je po meni dobar znak, jer ako dužnici (banke) prihvaćaju dionice na osnovu duga, znači da ti papiri nešto vrijede.
Filipović?
Čovjek izlazi već mjesecima, onako kako mu zatreba kešovina, bez obzira na cijenu, a još ga manje zanima da li firma ima budućnost ili ne. Ionako je ušao u firmu na nagovor svojih kompanjona iz HDZ-a, a sad kad njih više nema, više nema obvezu držati dionice.
Nije li Brčićevo pojačavanje pozicija znakovitije od Filipovićevog izlaska?
Brčić je u samo mjesec dana gotovo poduplao svoju ionako jaku poziciju. Tko bi normalan dokupljivao tolike količine u ovom trenutku? Samo kockar ili dobro informirani znalac! Vrijeme će pokazati ali ja osobno vjerujem da bi čovjek našao i bolji način za spiskati tolike novce ako ih baš želi spiskati.
Priznajem da sam u ovu dionicu ušao špekulativno, a kako drugačije zaraditi na ovoj našoj burzi? Tamo gdje sam ušao prema ekonomskim pokazateljima zbrajam samo gubitke.
Ekonomski pokazatelji kod ove dionice u ovom trenutku ne igraju nikakvu ulogu. Firma ne radi već 9 mjeseci, dugovi se gomilaju. Većinski vlasnik priznao korupciju, radnici štrajkaju glađu. Perspektiva na prvi pogled crna da crnja ne može biti, a Brčić ipak na svojih 14.000 dionica dokupio još 10.000 u mjesec dana.
Ostajem dok se ne slegne mulj i razbistri situacija. Ako Brčić može riskirati 500.000 kuna, mogu i ja 10 puta manju cifru, to mi je ionako manje od 10% portfelja. Valjda će se i ostatak od 90% jednog dana zazeleniti. [thumbsup]
HTV je u pet sati objavio jučerašnju izjavu Čačićevu o Diokiju sada je valjda svima jasno kud ovo zaista vodi . Radnici su nemoćni jer ljudi koji ih prestavljaju malo malo hodočaste kod Dolezila zadovoljavaju se što mu mogu čestitati na reizboru i da slušaju svaki put njegovo izlaganje a pritom neprimjećuju da on ponavlja istu priču.Nadam se da će i oni konačno uvidjeti da od čekanja (ili možda znaju šta čekaju) nema ništa i da će i oni ostati bez radnih mjesta i otpremnina i konačno pokrenuti radikalne akcije.
Nije skroz jasno jel cacic mislio na cijeli zitnjak ili samo etilen-polietilen. Da, znam sta je izjavio ali mora se uzeti u obzir da on tj. oni ionako ne razumiju sta je sve na zitnjaku i sta o cemu ovisi. IMO, stvar je trgovine, malo ce popustit ina oko nekih stvari, malo vlada i to je to. Lako moguce da ce Dioki u toj prici biti zrtveno janje za neke druge ciljeve.
A price o izvozima, zaradama i sl. ionako nikog ne zanimaju za ozbiljno, sve se vrti oko kojekakvih interesa, a ne oko nekog opceg dobra. To bi bar svima trebalo biti jasno.
Do sada su krivci bili RJ i nitko više – sada će teško biti pronaći krivca jer ga NEMA – nema Pedra!!!!
Predata im je kompanija a oni umjesto da se bore za to otežu li otežu, daju nesuvisle izjave i šta ti ja znam.
Ako HEP ne može u Adria LNG pa nije za to Dioki kriv!
Za Dinu kaže tarže riješenje – to je notorna glupost – talijani nude suradnju i to dugoročnu a trenutačni spred između EDC-a i VCM-a je 450 dolara po toni!
Ako riješe Dinu riješili su i Žitnjak – možda se toga netko itekako plaši.
Jer piroliza na Žitnjaku znači da će HR uvijek imati industriju polimera i to iz domaćeg plina.
[/quote]
I pitali se tko kako je to preko noći Dioki postao neekonomičan – dok je HEP bio u igri bio je itekako ekonomična i profitabilna investicija!
[/quote]
Gledaj, sta ti stvarno mislis da nekog boli k… za pirolize, etane, polistirene, VCM-e i slicne stvari. Niti znaju sto je to, niti ih zanima. Oni igraju svoje igre, zrtvuju pojedine figure za neke svoje poteze koji ce njima donijeti neku korist posredno ili neposredno. To je tako. A to jel neki tamo dioki ima 100, 200 ili ne znam koliko eura po toni i hoce li s tim zaraditi ili izgubiti itd itd to ih sve skupa boli k… niti se u to razumiju niti ih to interesira.
Ako je dogovor bio npr. ili ce ostati raditi sisacka rafinerija ili Dioki ZG, sta mislis sta je izabrano? Ovo je najbanalniji primjer, tko zna sta je sve tu u igri.
[/quote]
Da bi riječ rekao, sve stoji.
Teza o zatvaranju lokacije Zagreb i koncentraciji proizvodnje na Krku, stara je više od četiri godine, ali tada se pretpostavljalo da će LNG terminal biti u funkciji 2012/13.
JAD I ČEMER,kažu dogovoreno je za Dinu!Radit cemo dok se nekome ne pukne pa zatvori i nas….sindikati naravno šute zavuceni u mišju rupu ko i inače,potkupljuju nas sa jednom plačom do kraja mjeseca a obečali su 5 plača,proizvodnja na krku kreče krajem 7.mjeseca +15 dana,zemljište se kao prodaje ali sta je s tim nitko nezna,ako je drzava toliko zainteresirana za Lng neka ga otkupi od nas…Pa cemo mi sami pokrenut proizvodnju i na krku i u zagrebu netrebaju nam vjerovnici,ali nista ni od toga.Pa najbolje bi bilo da se vise prekine ova muka po Isusu i posalju nas sve na biro manje bi razbijali glavu sa ovakvim glupostima,veliki pozdrav nasem dragom Čačiću i Liniću oni nama zele samo da mi stedimo novce i to je sve kad nemas nemozes niti trosit,ali na kraju krajeva mi smo vjerovnici ove firme tako da mozemo popilit sve i prodat u staro zeljezo to je najbolja i najbrza opcija BRAVO SINDIKATI i bravo svi