Jedno je staviti cijenu kakvu žele prodavatelj i kupac, a drugo je pogoditi cijenu koju ne misle platiti, i uz to se uknjiže na kupljenu nekretninu sa 0 kn troška umjesto 330.000 eur koliko je ugovorena prodajna cijena. Na telefonske pozive i pismene zamolbe za plaćanje se nitko iz te firme ne javlja, a na napis u medijima o ovoj bezočnoj prijevari, oglasio se odvjetnik sa prijetnjom o podnošenju kaznene prijave. Kao da je prodavatelj njima dužan, i još ne smije tražiti naplatu potraživanja. Računaju na dugotrajno i sporo hrvatsko pravosuđe koje svakom nečasnom investitoru omogućuje lagodno poslovanje kroz niz godina.
Nužno te je demantirati a i Inino izvješće za prvi kvartal te demantira!
Ina dnevno proizvodi 4.700boe kondenzata manje jer taj kondenzat očito završava u plinskoj mreži!
…..Uslijed primjene drukčije metodologije proizvodnja kondenzata u prvom tromjesečju 2012. u usporedbi s ukupnom proizvodnjom NGL (C2+) u prvom tromjesečju 2011. pokazuje smanjenje od 60%. Smanjenje od 60% uzrokovano je 10% nižom proizvodnjom kondenzata i ostalih 50% izmijenjenim procesom proizvodnje uslijed prestanka proizvodnje etana što
zapravo rezultira većom proizvodnjom prirodnog plina u Panonu……
http://www.ina.hr/UserDocsImages/investitori/objave/2012/FR%20Grupa%20Q1%202012-HRV.pdf
Dakle najveći dio C2+ frakcije se isporučuje u plinsku mrežu a to je apsurd nad apsurdima – gube svi – od potrošača plina, Ine, Diokija do države!
Da ne spominjem ekologiju – da ne spominjem opasnosti po zdravlje i život kupaca tzv prirodnog plina jer sagorijevanje etana, propana troši više kisika!
Možeš nekog ubiti!
[/quote]
I-III 2011. proizvedeno je 7.058boe kondenzata, I-III 2012. proizvrdeno je 2.767boe kondenzata. Prirodni pad je 10% ili 706boe kondenzata a ostalo je zato što C2+ ide u plinsku mrežu. Dakle 3585boe kondenzata Ina isporučuje u sustav Plinacra!!!!!!
Da je to sve etan to bi bilo oko 314.000m3 etana dnevno ali neka je pola to je 157.000m3 etana ili oko 190 tona dnevno. Lijepo se razbacujemo nema šta!
[/quote]Milanović i jest u Mađarskoj da se riješe ti i drugi problemi u INI , jer ovakvi odnosi unutar INE i ponašanje MOLA je štetno ne samo za DIOKI već i za cijelo gospodarstvo i državu .
To je jedan od krucijalnih problema kojeg ova vlada vidi i riješit će ga uskoro .
Strpljivi investitori bit će kao i uvijek debelo nagrađeni . (moje osobno mišljenje)
[/quote]
Ma ovo je sve jedna velika blamaža – tragično je da se u jednoj uređenoj državi događa ovaj cirkus.
Pa to su 10x veće štete no ono zbog čega se sudi Sanaderu.
A Zakonom o trgovačkim društvima strogo je zabranjeno da se namjerno ili nenamjerno radi šteta bilo vlastitoj bilo nekoj drugoj kompaniji.
Zašto to institucije puštaju bez ikakve naznake da se povede istraga o odgovornosti?
7. svibanj 2012.
Milanović i Orban peru ruke od procesa preuzimanja Ine
http://www.poslovni.hr/vijesti/milanovic-i-orban-peru-ruke-od-procesa-preuzimanja-ine–203833.aspx
Dakle složili su se da je u procesu preuzimanja bilo kriminalnih radnji i da za to nisu odgovorne njihove nego prethodne Vlade!!!!!
…..Dodao je da je Mađarska "privržena sudjelovanju u svim investicijama koje povećavaju energetsku sigurnost u regiji". Milanović je istaknuo kako su Hrvatska i Mađarska dvije male zemlje koje se u današnjoj EU moraju specijalizirati i moraju prepoznati svoje interese, a to su, kako je rekao, riječki koridor, riječka luka i ukapljeni plin……
Složili su se i oko LNG terminala.
A indikativno je da se konferenciji za tisak pridružio i glasnogovornik MOL-a.
Meni se čini, kao i što sam rekao prije, sve je tu jasno i nema prijepora!
Prekosutra Dolezilu istječe mandat,vidit cemo sta je INA rekla na plan za pokretanje proizvodnje…
Prekosutra Dolezilu istječe mandat,vidit cemo sta je INA rekla na plan za pokretanje proizvodnje…
Nema tu Dolezil ama baš nikakvog utjecaja na ključne stvari – sve se čini da se problemi raspetljaju na premijerskoj razini!
…..Dodao je da je Mađarska "privržena sudjelovanju u svim investicijama koje povećavaju energetsku sigurnost u regiji". Milanović je istaknuo kako su Hrvatska i Mađarska dvije male zemlje koje se u današnjoj EU moraju specijalizirati i moraju prepoznati svoje interese, a to su, kako je rekao, riječki koridor, riječka luka i ukapljeni plin……
Savo,istina je da se o DIOKI-ju odlucuje na višim razinama i da je Dolezil tu samo sporedna figura,ali mi moramo saznat’ ne čem smo…
Da li država ima volje i da li je ona pravna,a to moze lako dokazati tako da osigura sirovinu svome najvećem izvozniku ili smo i dalje nesposbni robovi koji će sve svoje interese prodat.
Najvažnija stvar u cijeloj ovoj priči je etan,i to cu ponovit’ 1000 puta,bez etana nema DIOKI-ja,firma nije zamljiste na Krku(koje i nije u vlasnistvu DIOKI-ja), a DINA je posebna firma,koja ovisi o uvozu sirovine.
Bez etana,ključ u bravu,dionice u smeće i to ti je to…
Trebamo objaviti rat Njemačkoj i onda hrabro kao kraljevina se predati i nek ljudi upravljaju kako treba,kakav Dolezil ,kakvi bakrači,pa oni sad samo koriste priliku i trpaju u svoje đepove skupa sa vladom.Sve će se oni za sebe dogovoriti,a mi radnici,pa ko još misli na radnike u Hrvatskoj.
Savo,istina je da se o DIOKI-ju odlucuje na višim razinama i da je Dolezil tu samo sporedna figura,ali mi moramo saznat’ ne čem smo…
Da li država ima volje i da li je ona pravna,a to moze lako dokazati tako da osigura sirovinu svome najvećem izvozniku ili smo i dalje nesposbni robovi koji će sve svoje interese prodat.
Najvažnija stvar u cijeloj ovoj priči je etan,i to cu ponovit’ 1000 puta,bez etana nema DIOKI-ja,firma nije zamljiste na Krku(koje i nije u vlasnistvu DIOKI-ja), a DINA je posebna firma,koja ovisi o uvozu sirovine.
Bez etana,ključ u bravu,dionice u smeće i to ti je to…
3585boe kondenzata dnevno Ina isporučuje u sustav Plinacra – cijena je oko 72US$ po boe!!!!!!
Ako to prođe kroz Dioki toje duploviše.
I ako je državama bitan LNG terminal prodaja zemljišta kojega je vlasnik Dioki je od velike važnosti kao i sirovina koja bi se osigurala za Dinu preko LNG terminala!
To da etana ima,je neupitno,isto kao sto je neupitno da nam INA(MOL) ne želi dat’…
Država ima mehanizme da ih prisili,ima li’ volju to cemo vidit do kraja tjedna…
Prošlo je osam mjeseci odkad je prestala proizvodnja u Diokiju i od tada do danas nikakvih pozitvnih pomaka nije bilo.Presjednik uprave ( Ježićev presjednik Nadzornog odbora) Dolezil je nastavio priču svog "bivšeg"gazde Ježića sa praznim obećanjima o pokretanju proizvodnje , a može te si samo misliti kako će taj stručnjak pokrenuti proizvodnju a nije u stanju pronaći 3500 kuna za popravak kabla koji informatički povezuje Doki i PE sa Računskim centrom.Danas se nastavio teror nad radnicima njihovih neposrednih rukovodioca (guzičara) prisilnim slanjem na godišnji odmor iako zato nije donesena odluka . Stožer za obranu Diokija mora hitno djelovati i zaustaviti samovolju tih jadnika da prestanu sa svoim terorom i upozoriti ih da moraju više radti kako bi zaustavili devastaciju pogona skidanjem odreme (ako i sami ne učestvuju u tome) jer možda se netko i sjeti da pokrene proizvodnju.
Vi se još uvjek mučite s tim Diokijem?? [shocked] Ajoj….ljudi moji, ima tako dobrih dionica na ZSE a vi zapeli baš za ovu crketinu. Dioki vas gleda s neba i smije se, kaže svetom Petru"gle Petre, ja sam već 10 mjeseci ovdje kod tebe na nebu a ovi dolje me još uvjek oživljavaju" [lol]