DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Današnji proglas uprave Diokija (Ježićevaca) da radnici moraju koristiti 15 dana godišnjeg odmora sa početkom 07.05.2012.nije nikakva priprema za proizvodnju nego ušteda kako kaže ( Ježićev Presjednik nadzornog odbora) današnji Presjednik uprave Diokija Dolezil .Ušteda je obrazložena da kada dođe do otpuštanja radnicima se uz odkazni rok neće morati davati i godišnji i time će se smanjiti njihovo prisustvo u Diokiju a i jedna plaća će im biti manje isplaćena.Nesposobna uprava koja je dovela Dioki do ovog stanja poziva se na članak iz Kolektivnog ugovora o svojem pravu da pošalju radnike na godišnji odmor a pritom zaboravlja na članak koji govori o obaveznoj isplati plaća svaki mjesec da 15 u mjesecu.Krajnje je vrijeme da se STOŽER koji su osnovali radnici sazove i poduzme akciju za zaštitu radnika i da zatraže obrazloženje od Dolezila zašto nije ispunio većinu obećanih obaveza ( isplatiti četiri plaće,završiti ugovor sa vjerovnicima, sazivanje skupštine, početak restrukturiranja,pokretanje proizvodnje itd…).Matiću Vi ste na potezu.

Eto sve si rekao zasto GO….

p2.sem

Evo,poslani smo na "kolektivni" godišnji….

Zatvaranje?!
[/quote]
pa vjerojatno baš obrnuto.
poslije G.O. udarnički do kraja godine.
da je zatvaranje bila bi burza a ne g.o.

@bondf77
Evo pročitaj ovaj članak ima zanimljivosti, da se razumijemo bit ću izuzetno sretan da se pokrene puna proizvodnja Diokija
Vaš link

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

meni kao radniku diokija je več dosta ove patnje ,pa nek več jednom zakucaju taj čavao u lijes i pošalju nas doma.
umoran sam od tog bude- nebude, ima etana,nema etana,- ima stirena -nema stirena,
ako nakon godinu dana to u hrvatskoj nitko nezna nebudu to riješili ni za 15 dana
pozdrav

tako je,mozemo samo pricekat…

p2.sem

LJUDI rekao sam vam do 1.7. idemo u STEČAJ nemojte se zanositi glupostima ovaj godišnji samo je lagani putokaz za nigdje

Za sada nista od godisnjeg.Novi tjedan je pred nama u kojem cemo dosta toga saznati hocemo li imati mogucnosti u ovoj firmi koristiti godisnji odmor ili ce ga pripisati svim onim nasim potrazivanjima do sada(koje cemo dobiti nikada zajedno sa otpremninama)a mi u kolonu po jedan pognute glave prema zavodu za zaposljavanje.Lijepa nasa HRVATSKA.

meni kao radniku diokija je več dosta ove patnje ,pa nek več jednom zakucaju taj čavao u lijes i pošalju nas doma.
umoran sam od tog bude- nebude, ima etana,nema etana,- ima stirena -nema stirena,
ako nakon godinu dana to u hrvatskoj nitko nezna nebudu to riješili ni za 15 dana
pozdrav

ETANA IMA I MISLIM DA JE BEZPREDMETNO O TOME DALJE DISKUTIRATI!
MOžemo samo diskutirati gdje je nestajao svih tih godina – gdje je završavao?
To ne tvrdim ja nego gđa. Silvija Borković zaposlenica Ine!
http://www.google.hr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&ved=0CCkQFjAB&url=http%3A%2F%2Fwww.oilgasconf.montanpress.hu%2Fdl%2Fshare%2FPR10_en.pdf&ei=v-GiT6O8CMmDOryIgeMI&usg=AFQjCNEZ-KCZgaTfxxQsWTkfvyf_w3KNvA&sig2=quSdfX1YFw7nvmeCCsr9IQ

1. Zašto Etana nema u Zagrebu
2. Zašto ga nema u Ininim izvješćima

Je li u pitanju krađa ili jednostavno Mađarski inat ili nešto treće?

Kako to da u ovom izračunu Etana ima puno više no u svim ostalim dokumentima Ine?
Kako to da se C2+ frakcija ne mjeri na Etanu ili se mjeri pogrešno i na čiju štetu?

—–Flow quantity of produced C2+ fraction is not measured on Ethane recovery
plant-flow quantity is calculated——

"A za sirovine i sve ostalo, rekonstrukcije itd – to je stvar poslovodstva."

sad si dao autogol, za nedostatak sirovina sada i za sve ove probleme u proizvodnji krivo je poslovodstvo Dioki-ja, kako kažeš… no do nedavno su ti bili krivi ina, mol, hep, radnici, dorh, pedersanader itd, itd…

JA I DALJE OSTAJEM KOD SVOGA STAVA GLEDE Etana – za pravo mi daje i gđa. S, Borković!
http://www.google.hr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&ved=0CCkQFjAB&url=http%3A%2F%2Fwww.oilgasconf.montanpress.hu%2Fdl%2Fshare%2FPR10_en.pdf&ei=v-GiT6O8CMmDOryIgeMI&usg=AFQjCNEZ-KCZgaTfxxQsWTkfvyf_w3KNvA&sig2=quSdfX1YFw7nvmeCCsr9IQ

No duga je noć pa evo šanse da izračunaš koliko iz Posavine i Podravine se može proizvesti Etana pa malo usporedi s Ininim izvješćima i količinama koje se isporučuju Diokiju.

Sve će ti biti jasno ili ti ponovno ništa neće biti jasno!

treba zabilježiti neke događaje koji mogu akcelerirati prema rješenju:
– Čačić i Linić ulaze u NO INA-e
– na suđenju Sanaderu MOL je oko INA-e razgolićen što stvara osnovu za reprogramiranje odnosa
– skora Skupština dioničara mogla bi označiti promjenu smjera – od stagnacije prema proizvodnji, inače nema smisla
– očito ima jačih igrača koji pritišću prema rješenju koje nije stečaj, preskup je za sve
– izvlačenje teme LNG-a na površinu je bio samo uvod u rasplet koji ne bi trebao biti daleko
– nešto plaće, nešto godišnjeg (tijekom kojega se, to svi znamo, ne gube prava iz radnog odnosa) – ono je što se donekle još može dati – a onda – preokret – rad bez stajanja do kraja godine (što će se dakako odraziti i na cijenu dionice, i na zatvaranje dugova, i na stabilnost plaća, itd.)
Samo strpljivi ovdje mogu dobiti, to znaju veliki a i poneki mali igrači u ovome.

JA I DALJE OSTAJEM KOD SVOGA STAVA GLEDE Etana

Želim ti vjerovati da si u pravu, ali toliko si puta iznio takve gluposti da ti više ništa ne vjerujem.

Pitao si me kako komentiram rekonstrukciju u Ivaniću. Nemam komentara na to jer nisam niti pročitao što si linkao, bilo mi je dovoljno pročitati ono od mašinoprojekta da shvatim da stavljaš linkove od svega i svačega ne zato što to ima nekakve veze nego samo zato da ispadne da ti kao nešto znaš, a naivci nasjedaju na to.

No jedno ti priznajem, tvoji postovi su napisani tako da ispada da ti stvarno vjeruješ u nastavak proizvodnje na obje lokacije i ja se iskreno nadam da ćeš biti u pravu i da će svi biti sretni, i radnici i vlasnici dionica, a na kraju i država.

Ali molim te prestani vrijeđati radnike jer nam nisi ni do koljena. U nekoliko navrata sam ti dokazao da nisi u pravu. A dokazivat ću ako bude potrebe i dalje, svaki put kad napišeš glupost poput ove o mašinoprojektu i navodnoj rekonstrukciji PJ Etilena.

Godišnji odmor (kao mjera i promišljanje budućnosti) i nije tako loša zamisao, ali, kada to dolazi od privremenog predsjednika uprave (kojem mandat istječe za nekoliko dana) to se i ne čini tako pametnim.
Možda je ipak suvislije pričekati novu upravu, i tada, jasnije vidjeti gdje nam je kraj.
Velika većina ljudi (kojih se to tiče) nije u cvijetu mladosti i nemaju puno opcija, ali vjerujem da bi im bilo puno lakše kada bi sa sigurnošću znali kuda sve to vodi.
To bi bio puno pošteniji odnos od dosadašnjeg.
Nadam se, da će ishod svega ipak opravdati enormnu strpljivost i nadanja tih čestitih ljudi.
Pozdrav svima.

New Report

Close