Nekako se nadam da je kolega Aprimorac u pravu i da ćemo krenuti negdje u rujnu mjesecu kad naprave remont na etanu.To je moje mišljenje i ne mora biti točno ali eto nadam se tome,prije toga teško.
Što se tiče c3 frakcije ona se dodaje u loživi plin,ali ne sve ,mislim oko 8 %,tako da to pojeftinjuje troškove dosta,ali nema veze sa sirovinom koju MOL ne želi dati.
Smanjiti troškove je moguće,ali problem je sirovina za proizvodnju etilena tj,etan.
Potrebno je 450mil kn cca,da se obje lokacije pokrenu…
[huh]
Ne treba ti ni jedne jedine kune!
Adriaoil SPA ima sasvim dovoljno i novca i ugleda a i u Upravi im sjedi dosta jaka ekipa tako da se sve garancije mogu riješiti preko njih.
A to što ti baljezgaš……..pa ni HR strateške rezerve naftte i derivata nisu tolike.
Šta će Dioki zakupiti sfere od Vardara pa do Triglava?
Nekako se nadam da je kolega Aprimorac u pravu i da ćemo krenuti negdje u rujnu mjesecu kad naprave remont na etanu.To je moje mišljenje i ne mora biti točno ali eto nadam se tome,prije toga teško.
Što se tiče c3 frakcije ona se dodaje u loživi plin,ali ne sve ,mislim oko 8 %,tako da to pojeftinjuje troškove dosta,ali nema veze sa sirovinom koju MOL ne želi dati.
Smanjiti troškove je moguće,ali problem je sirovina za proizvodnju etilena tj,etan.
Najprije se dobro odmorite od ove stresne situacije – bili ste itekako jak uteg za rješenje situacije. Čini mi se da je sve pozitivno riješeno, a ako opet netko bude zabušavao može se GO na brzaka prekinuti. Neka se sve plati po tržišnim cijenama a ne da se pljačka i otima i od radnika i od dioničara pa onda i ova nebuloza o 450 milja nije problem.
A za sirovine i sve ostalo, rekonstrukcije itd – to je stvar poslovodstva.
"pa valjda će raditi i dalje nakon što se riješi restrukturiranje."
U slučaju Dioki-ja riječ restrukturiranje je jebena nepoznanica, nitko, ama baš nitko nema pojma što ona konkretno znači… možda otpuštanje 320 ljudi, možda odvajanje lokacija, možda zatvaranje svega ili samo nečeg, možda grabež i rasprodaju preostalog, možda lng, možda više etana i kogeneracija, možda, možda…. sve su to nepoznanice i ama nitko ne zna što slijedi!
kako bilo da bilo, dioki je bolesnik na umoru, slijedi očiti period stagnacije, bliži smo patologiji nego reanimacijskoj sali
"Čini mi se da je sve pozitivno riješeno"
ajmo se kladiti Savo, da ćeš ti ovo pisati i u srpnju…. odnosno da ništa neće biti rješeno, ni u svibnju, ni u lipnju ni u srpnju!
"A za sirovine i sve ostalo, rekonstrukcije itd – to je stvar poslovodstva."
sad si dao autogol, za nedostatak sirovina sada i za sve ove probleme u proizvodnji krivo je poslovodstvo Dioki-ja, kako kažeš… no do nedavno su ti bili krivi ina, mol, hep, radnici, dorh, pedersanader itd, itd…
"Čini mi se da je sve pozitivno riješeno"
ajmo se kladiti Savo, da ćeš ti ovo pisati i u srpnju…. odnosno da ništa neće biti rješeno, ni u svibnju, ni u lipnju ni u srpnju!
Izvlačiš iz konteksta…..
Najprije se dobro odmorite od ove stresne situacije – bili ste itekako jak uteg za rješenje situacije. Čini mi se da je sve pozitivno riješeno, a ako opet netko bude zabušavao može se GO na brzaka prekinuti. Neka se sve plati po tržišnim cijenama a ne da se pljačka i otima i od radnika i od dioničara pa onda i ova nebuloza o 450 milja nije problem.
A za sirovine i sve ostalo, rekonstrukcije itd – to je stvar poslovodstva.
Svaka rečenica je na svom mjestu.
Ako je riješeno sada onda je i u svim mjesecima koji slijede!
Pa zato ste i dobili nagradni GO.
Ima li smisla ljude slati na GO ako se neće raditi – naravno da nema!
Da se neće raditi već bi bili na burzi.
Današnji proglas uprave Diokija (Ježićevaca) da radnici moraju koristiti 15 dana godišnjeg odmora sa početkom 07.05.2012.nije nikakva priprema za proizvodnju nego ušteda kako kaže ( Ježićev Presjednik nadzornog odbora) današnji Presjednik uprave Diokija Dolezil .Ušteda je obrazložena da kada dođe do otpuštanja radnicima se uz odkazni rok neće morati davati i godišnji i time će se smanjiti njihovo prisustvo u Diokiju a i jedna plaća će im biti manje isplaćena.Nesposobna uprava koja je dovela Dioki do ovog stanja poziva se na članak iz Kolektivnog ugovora o svojem pravu da pošalju radnike na godišnji odmor a pritom zaboravlja na članak koji govori o obaveznoj isplati plaća svaki mjesec da 15 u mjesecu.Krajnje je vrijeme da se STOŽER koji su osnovali radnici sazove i poduzme akciju za zaštitu radnika i da zatraže obrazloženje od Dolezila zašto nije ispunio većinu obećanih obaveza ( isplatiti četiri plaće,završiti ugovor sa vjerovnicima, sazivanje skupštine, početak restrukturiranja,pokretanje proizvodnje itd…).Matiću Vi ste na potezu.
Ti si ekspert za izvlačenje stvari iz konteksta i baljezganje gluposti, to je onaj tvoj rad u jednom danu koji zamjenuje tjedne rada drugih ljudi?
Nije ništa rješeno i čini se da tako skoro neće ni biti.
Mecenino poslovodstvo za tebe nije trebalo biti za ništa odgovorno, svi su drugi krivi bili.
To si toliko puta pisao ovdje, to vrapci na grani znaju.
Ovo poslovodstvo, koje je pojelo mecenino g*vno, bi trebalo biti odgovorno za sve?
Kad se pljačkalo i otimalo od radnika od strane mecene i njegovih poslušnika onda nisi imao stav?