DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Za dug iz 2010. ( 3×30%) je rečeno da nemaju zakonskog načina da to isplate i vrate. To slobodno prekrižite, osim ako ne idete utuživati.

Nisam čuo za tu izjavu, ali ako je to istina da su to izvalili, onda se stvarno ne mogu načuditi radnicima ove firme. Pa dokad će radnike praviti budalama i dokad će radnici pristajati na svako sranje koje je redovito na njihovu štetu. Kad ćemo se probuditi i shvatiti da takve stvari prolaze samo u Hrvatskoj? Ako su imali zakonsku mogućnost da mi uzmu novce, kako nemaju zakonsku mogućnost da mi oteto vrate? I kako će imati zakonsku mogućnost da nam vrate ako ih tužimo , a nemaju ako šutimo i pristajemo na svakakve odluke? Tko uopće može nasjesti na takve priče? Dokad ćemo se ponašati kao ovce?
Btw, ja ipak još uvijek ne vjerujem da je netko iz uprave provalio tu besmislicu.

Legle su. Plaća za 11.mjesec i točno 36% plaće za 12.

Moglo se to i pravičnije podijeliti – valjda se računa da će te i vi nešto zemljišta prodati – npr LNG!
Final investment decision on South Stream in Croatia to be made in November
27.04.2012 16:55

Led by Leonid Chugunov, Head of the Gazprom Project Management Department, Company’s delegation made a business trip to the Republic of Croatia.
….Following the meeting, the Croatian party proposed for consideration by Gazprom some alternative approaches to the project implementation in Croatia….
http://www.gazprom.com/press/news/2012/april/article134329/

Je li taj alternativni pristup povezan s Čačićevim preuzimanjem Adria LNG projekta – u tom slučaju jedan kraj South Streama bi završio na Krku.
A Gazpromu je Krk nepreželjena želja – za sada!!!!

Ovo je necu rec’ dan D,nego mjesec D.
Na skupštini ćemo saznat idemo li na burzu ili idemo radit’…

p2.sem

Ovo je necu rec’ dan D,nego mjesec D.
Na skupštini ćemo saznat idemo li na burzu ili idemo radit’…

kad je skupština???

trebala bi biti 15.5. cca…

p2.sem

Poticanje ‘rata’ među lokacijama je potpuno bezveze, glupo i beskorisno! Tko god misli da je pametan potez isplata plaća na račun prodaje imovine taj treba znati da je to kratkog daha. Još su kraćeg daha inscenirane svađe među lokacijama. Ako netko misli da je prodaja imovine dobar potez, neka proda svoje bubrege i neka piša kroz vrećicu. Ubrzo će promijeniti mišljenje! Novac za plaće se treba osigurati pokretanjem proizvodnje. Suma novca za plaće je ništa naspram sume dugova prema vjerovnicima. Ukoliko dođe do otpuštanja 50% zaposlenih, gubi se svaka nada da će vjerovnici ikada vidjeti svoj novac. Novac u Dioki-ju stvaraju radnici, dakle stvaranje novih vrijednosti je u nadležnosti ‘stoke sitnog zuba’ kao i činjenica da samo tako nećete izgubiti na svojim dionicama, vaš glavni interes leži u radu Dioki-jevih zaposlenika. Da pojednostavim, u ovoj zemlji postoji podjela na dvije hrvatske: prvu političarsko-popovsko-tajkunsku sa skupim autima i vilama na bregovima, to je manjina, onih 200 obitelji jugo-generala Tuđmana i većina znana kao stoka sitnog zuba. A vi gospodo sitni dioničari niste u prvoj skupini i to nikada nećete ni biti dok je ovo s(t/r)anje u Dioki-ju. A ono će još itekako potrajati!

[b]Jebeš forum koji Savu nema! Maske su napokon pale: Hasta la vista Dioki![/b] [i]"uljepšavaš svoje stanje al’ ne možeš da me zezneš jer hakersko imam znanje"[/i]

http://www.hrt.hr/index.php?id=466&tx_ttnews%5Btt_news%5D=163587&cHash=4af6200d99…..Ovo nam je naš Nepogrešivi SRD omogućio na čelu sa našim Nezamjenjivim Voljenim Vođama !

Legle su. Plaća za 11.mjesec i točno 36% plaće za 12.

Moglo se to i pravičnije podijeliti – valjda se računa da će te i vi nešto zemljišta prodati – npr LNG!
Final investment decision on South Stream in Croatia to be made in November
27.04.2012 16:55

Led by Leonid Chugunov, Head of the Gazprom Project Management Department, Company’s delegation made a business trip to the Republic of Croatia.
….Following the meeting, the Croatian party proposed for consideration by Gazprom some alternative approaches to the project implementation in Croatia….
http://www.gazprom.com/press/news/2012/april/article134329/

Je li taj alternativni pristup povezan s Čačićevim preuzimanjem Adria LNG projekta – u tom slučaju jedan kraj South Streama bi završio na Krku.
A Gazpromu je Krk nepreželjena želja – za sada!!!!
[/quote]
Vaš link
Po meni nada se da neće rasti upravo zbog LNG-a.
Gazprom je jedna vrlo lako moguća opcija za LNG jer su u tim poslovima jako angažirani
Vaš link
pogotovo nakon ovoga
Naravno da je moguće i korisno i nužno surađivati s njom, kao i s Gazpromom i drugim kompanijama. I ne samo na području nafte i plina, o čemu će se voditi posebni razgovori.
Vaš link

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

@Mcinha

Očito je da se vode službeni razgovori s Gazpromom i velika je vjerojatnost da se u tom novom pristupu vidi i LNG terminal koji je od vitalnog interesa.

A Rumenović je 27. izjavio da ima love za sve plaće pa me interesira cijena zemljišta – da se nije nešto isporavljalo glede prodaje JANAF-u?
I još kaže da će se u roku 2-3 tjedna riješiti i vlasničko restrukturiranje i pokretanje proizvodnje.

a gledajte,vi možete o LNG-u pričat šta god hoćete i sve je to divno i krasno,ali LNG nije DIOKI-jev.
18% pripada DINI. Država mora od Ježića otkupit zemljište.

Glavna i osnovna stvar je pokretanje proizvodnje i to na obje lokacije! Vaše dionice su bezvrijedne bez toga. Mislim da bi vam veci interes trebao biti oko INE i MOL-a,jer oni kroje sudbinu DIOKI-ja,a time i DINE.

Ubrzo će te vidjeti,ako se da obavijest da INA(MOL) ne da plin,da se Žitnjak zatvara,pa nema tog LNG-a na kojem će te onda zaradit. EPS I DOKI nece radit sami,i to vam je 100% sigurno.

320 ljudi na burzu,ovaj preostali dio u skoro vrijeme i ogroman novac u vjetar…. a ovaj scenarij je jako,jako izgledan. Tako da više se brinite za INU,nego LNG.

p2.sem

hm hm kolega jman, načelno slažem se sa vama kao radnik, no međutim kad se pokušam staviti u položaj investitora odnosno vlasnika dionica od diokija možda to i nije baš tako, možda će vrijednost dionice podići Dina i taj famozni LNG i bez zagrebačke lokacije. Naglašavam riječ možda.

Vjerojatno ćemo svi biti malo pametniji nakon skupštine kada saznamo kakvi su omjeri vlasništva.

Ja osobno priželjkujem nastavak proizvodnje na obje lokacije i na svim pogonima, ali ako to nije moguće zbog realnih razloga onda treba radnike zbrinuti sukladno kolektivnom ugovoru i to ćim prije.

a gledajte,vi možete o LNG-u pričat šta god hoćete i sve je to divno i krasno,ali LNG nije DIOKI-jev.
18% pripada DINI. Država mora od Ježića otkupit zemljište.

Glavna i osnovna stvar je pokretanje proizvodnje i to na obje lokacije! Vaše dionice su bezvrijedne bez toga. Mislim da bi vam veci interes trebao biti oko INE i MOL-a,jer oni kroje sudbinu DIOKI-ja,a time i DINE.

Ubrzo će te vidjeti,ako se da obavijest da INA(MOL) ne da plin,da se Žitnjak zatvara,pa nema tog LNG-a na kojem će te onda zaradit. EPS I DOKI nece radit sami,i to vam je 100% sigurno.

320 ljudi na burzu,ovaj preostali dio u skoro vrijeme i ogroman novac u vjetar…. a ovaj scenarij je jako,jako izgledan. Tako da više se brinite za INU,nego LNG.

RJ nije vlasnik nikakvog zemljišta – vlasnici su Dina s 18.57% a ostalo je vlasnik Adriaoil spa – tvrtka kćer Diokija a direktor je isti – Leo Dolezil.
Obzirom da je uvedena nova grupa potrošača u tarifnom sustavu za plin Dioki bi mogao uskoro sklopiti ugovor – s kim to ja ne znam ali cijene plina su zasigurno dosta niže no do sada.
A plin je uz Etan tj sirovinu koja može biti i C3+ je osnovni uvjet pokretanja.
A sirovine ima nedvojbeno sasvim dovoljno.

New Report

Close