Radnici su nula u Hrvatskoj. Da nisu, ne bi bilo toliko sindikalnih središnjica i profesionalnih sindikalaca koji ih ih varaju. Radnici su isto tako razjedinjeni u cijeloj državi kao i u našoj firmi. Ujedinili smo se tek kad je već prekasno, npr. šef koji ti je do jučer htio dati otkaz sad se bori skupa s tobom, ali samo zato jer mu nad glavom visi kredit od 4000 kuna, a plaće nema. Ljudi su nažalost nemoralni i sebični, gledaju samo sebe, a solidarni privremeno postaju tek kad je gusto.
Hebate, prolistam par stranica i ostanem u nevjerici. Ispada da je manje problema bilo bez lipe, i pametnjakovići prizivali stečaj, a sad svađa oko podjele para. Pravi hrvati, nema šta.
Nama je jedini spas da se INU prisli da nam plin pusti,odnosno MOL.
To znaci da je potrebo revidirat ove štetne ugovore i imat DIOKI kao stratešku firmu,koja za sobom vuce jako velik dio gospodarstva.
Ako to gospoda Linić i Čačić ne budu imali u vidu,odnosno ako su oni vec DIOKI-ju odlucili sudbinu,e onda piši kući propalo….
DIOKI bez etana nije firma,on je i stvoren zbog etana…
Decki shvatite vec jednom-IMOVINA DIOKI-A NITI JE VAŠA NITI NAŠA ZNA SE KO SU VLASNICI!!!!!-mi smo obični jadnici-radnici !!!! #i neki vlasnici malo sitnih dionica# !!!!. Trazimo nase zaradene place od prijasnjeg vlasnika odnosno sadasnjih a to sta ce oni prodavati Krk ili Zagreb to je njihova stvar,tu mi nemozemo nista, niti smo mi krivi za to, niti nas ne krivite za to.Trazimo svoje place i to JEDNAKOM RASPODJELOM JER NITKO OD NAS NEMA NOVACA TAKO DA NIJE POSTENO DA VAMA DAJU A NAMA NE ILI KASNE SA UPLATOM, SVI MI RADIMO U DIOKIU !!!. Sto se tice prosvjeda -svaka vam cast!!! neznam sta da dodemo u Zagreb pa da nas nagu…e pa da vam tako zahvalimo [shocked],da vidite RITV vidjeli bi te da smo vas vise puta spomenuli u nasim prosvjedima i sve to sto se dogadalo kod vas-normalno htv,rtl….vas su pustili na vijestima 2min a nas 5sec pa to ni neznate.Neznate ni da nam se kolega htio baciti sa dimnjaka energane….! Da je sindikat mogao organizirati autobuse….je ali mi smo se spremali na blokadu prometa Krckog mosta ali nikako da se organiziramo [undecid].Slozniji ste od nas !!!!PA STA ZBOG TOGA NAMA NE TREBAJU DATI PLACE A VAMA SVE!!!.NE RAZUMIJEM KAKVI STE VI TO LJUDI…..!KAKVE VEZE IMAJU POSTENO ZARADENE PLACE SA PRODAJOM VLASNIKOVE IMOVINE NA BILO KOJOJ LOKACIJI…. GDJE MI NEMOZEMO UTJECATI AMA BAS NISTA, NITI SMO MI KRIVI ZA TO,NI ZA TE HIPOTEKE I KREDITE. DA MI KRCANI ODLUCUJEMO O TOME MOZES SI MISLITI!!!
POBOGU LJUDI DAJ SE MALO SABERITE I NE KRIVITE NAS…!!!! [bye] [bye]
Isitna je jedna i ona glasi ovako: Ježić je išao u svjesno uništavanje ZG lokacije,hrpa kredita,neulaganje.ne plaćanje sirovine,prodaja i rušenje pogona…
Iako je i sam znao da je Žitnjak ono što je jednom prilikom i rekao ‘štamparija novca’.Nama radnicima je rekao da će nas sve poslat na ulicu i u pogone dovest bosance koje nece morat’ i upola toliko platit.
On je na Žitnjaku uvijek nailazio na otpor,a da Vam ne pričam o izrazu njegove njuške kad nas je ugledao ispred poslovne zgrade,jos tamo u 9 mjesecu. ŠOK I NEVJERICA,kako to da sindikati nisu spriječili radnike da izađu iz pogona.
Kolege s Krka htjeli vi to priznati ili ne,nitko vas ne okrivljuje niti zasto,ali imali ste plaće kakve ste imali,imali ste pogodnosti kakve ste imali,dobili ste VCM i PE sve zaslugom Etilen i PE na Žitnjaku!MI u ZG smo i dalje imali pogone u koje niti jedan novi šaraf nije ugrađen,naši rezervoari su prodani Janafu da bi se vama VCM izgradio. Ali nitko od nas vama to ne stavlja na teret,ista smo firma,pa neka…
Ali ovaku dozu nekulture pa nazvao bih to gestom koja me jako razocarala i povrijedila. Ljudi moji,nasi decki su glađu štrajkali,imali smo 2 prosvjeda po Zagrebu,blokirali smo danima kolosjek,ganjali smo Ježića po cijeloj firmi i otpili smo sindikate i osnovali Stožer.
A pitam ja vas sad,iako mi to prije nije nikad palo na pamet,gdje ste vi bili?
MI SMO PILI U KAFANI SA JEZICEM I DOGOVARALI SE KAKO DA VAS UNISTI!!!!-MA DAJTE PRESTANITE VISE VRIJEDATI……!!!!!
U tiskanom izdanju Jutarnjeg veliki intervju sa Slavkom Linićem. Naslov "Ako Mađari žele s nama rat oko Ine imat će ga". Počinju pregovore s Molom jer je energetika-"razvojni okidač". Govori o Diokiju, citiram " zatvara se Dioki umjesto da se toj firmi osigura jeftini plin,jer kompletna njegova proizvodnja ide u izvoz od 400 milijuna eura, a mi se mučimo oko brodogradilišta koja sva skupa ne mogu postići ni 500 milijuna eura." Dobar je sa Ježićem, ali ga je razočarao kao poslovni čovjek. Dozvolio je da mu Sanader uništi Dioki, koji je zbog visoke cijene plina stvorio gubitke.Ježić je svako malo bio kod njega (linića) dok nisu "priveli kraju rješenje za Dioki". Po mjeni borit će se za proizvodnju, a svak neka donese zaključke za sebe, haha imam dionice Diokija i ovo nije nagovor na kupnju dionica.
LInić je očito duboko u problematici pa se njegovo oštar stav prema MOL-u temelji izmeđuostalog i na odnosu prema Diokiju.
No nije u pravu kada odgovornost premacuje na UPRAVU glede cijene plina i odbijanjem da se ugovor potiše temeljem takvih loših uvjeta.
http://zse.hr/userdocsimages/novosti/UT0rzeOhZGxsGUj8IdIFhQ==.pdf
Dakle prije dvije godine se upozoravalo – tek sada se u tarifni sustav uvela nova grupa potrošnje za potrošače preko 5 milijuna m3!
A glede HEP-a – šta ćemo s tim?
http://zse.hr/userdocsimages/25-10-DIOK_priopcenje.pdf
Tu se radi o klasičnoj prevari – izvukli su JANAF-u terminal a onda odustali od HEP-ovih obveza?
ILi šta ćemo se cijenom za terminal – sada se lako s cijenom HŽ Carga da procjeniti je li to bio korektno sklopljen posao tj ima li tu štete po Dioki.
Neznam komu je u interesu svađa između Zagreba i Krka kada se zna da o budućnosti Diokija neće odlučivati niti odlučuju radnici.Radnici jedne i druge lokacije su izvarani od vlasnika koji je imao svestranu pomoć sikdikalnih vođa , sjetite se samo koliko je trebalo vremena i napora da se stožeru na Žitnjaku priključi sindikat EKN-a čiji je presjednik ujedno i presjednik Radničkog vjeća.Kolege sa Krka moraju raščistiti sa svoim prestavnicima jer su oni ti koji pravociraj sukobe sa Žitnjakom . Presjednik sindikata Mihaljević malo malo izađe sa lažima i obmanama u novinama (isplata plaća i pokretanje proizvodnje).Kada je stožer zatražio od Dolezila da se Ježiću zabrani ulazak u Dioki vaš vrli sindikalist je drugi dan sa njim imao razgovore u prizemlju Upravne zgrade a stožer u to isto vrijeme na četvrtom katu pregovarao o plaćama i proizvodnji.
Ovi postovi mi sve više liče na sindikalno prepucavanje što nije svrha ovog foruma ali nije ni zabranjeno.
Jer za radnike bez novaca internet u Hrvatskoj je još uvijek preskup hobi . Na žalost !?!?
nemoj kupovat jednu po jednu aj pokupi to bar 45 kn da budeš uvjerljiv bar malo đabe guraš kupnju samo da prodaš