051: "Vjerojatno je to zbog toga što smatrate da je kolosijek koji se prodaje vaš i da je red da dobijete veći dio novca………."
Kolega 051 ovo je citat vaše rečenice i pokazuje pravo stanje stvari. Dok ga je trebalo čuvati, nočiti na zimi, ljudi su ostavljali familije i bili na kolosijeku po 24 sata, neki i 48 sati neprekidno, dolazila je i policija – ONDA JE BIO SAMO NAŠ. Sad, kad je prodan, kad se dijeli lova, ma kakva lova – to su mrvice i mizerija, sad imate nešto za reći i to poprilićno bezobrazan komentar. Iskreno, zaista iskreno želim da dobijete svoje dvije plaće, pa toliko smo i mi dobili. Ja ću mirno spavati kad vi dobijete plaće jer ću bar znati da nismo uzalud danima i nočima bili na kolosijeku. Čista srca, bez ikakvih primisli i zlih namjera, iz čiste kolegijalnosti napravili smo to i za naše kolege s Krka. I znaš što poštovani kolega 051. I opet bi ako ne dao Bog zatreba. I ne samo ja nego mi svi, za nas – i sve vas.
TAKO JE– ja bi prvo isplatio sve place radnicima, i jos ih dodatno nagradio ljude na pogonu koji su najvise proizvodili i zaradivali tokom svih ovih godina za dioki!!!!. POSTENJE PRIJE SVEGA!!!!-KAD NISMO SVI ISTI!!!! [lol]
A to da Vas mi sa Krka nismo podrzali u prosvjedima -NIJE ISTINA!, nas bi objavili na televiziji jedino da smo srusili Krcki most- mi nismo interesantni kao vi u centru nase metropole !! [bye]
I još jedna važna stvar,pa ako nije tako neka me neko demantira sa Zg lokacije,vi gore koliko ja znam niste uopće na čekanju,svaka ta plaća koja se isplaćuje je vaših 100% plaće,dok smo mi na Krku već od ljeta po čekanjima na 80% posto plaće,a to nitko ovdje ne spominje.Tako da kad se isplaćuje plaća vi ih dobijete kompletne,za razliku od nas koji dobivamo 80% plaće,a to je popriličan iznos zbog izgubljenog smjenskog dodatka,nekih 1500 kn po plaći,samo da se zna !!! Znači na sve te isplaćene plaće od kad se stoji na obje lokacije vi dobivate 100% plaće,a mi većinom 80% i koga je briga za to,vas možda?
ajde drago mi je da ste vi u ZAGREBU nešto dobili ,mi u Dini zadnju uplatu smo imali prije Uskrsa (ostatak za 9mj ko je imao, i ostatak za 10mj 2011 ). Kako vidim novih uplata NEMA ! DA LI JE TO BILA UPLATA SAMO ZA LOKACIJU ZAGREB ?
[/quote]
Vjerujem da cete i vi dobiti par placa i iskreno volio bi da sam u pravu.Boli me jedino sto za vrjeme svih prosvjeda od vas se nije culo niti rjeci.Kolege su strajkale gladju a od vas niti jedna rijec potpore kao niti nama svima ostalima koji smo pod vedrim nebom drzali kolosjek i borili se za obadvije lokacije a ne samo za sebe.Bio sam u ratu i nikada mi nije palo na pamet da ostavim svog suborca iako mu nisam znao niti ime.Ova borba danas gora je od rata i trebamo biti slozni vise nego li ikada.Nazalost tuga je u mom srcu jer vidim da nije tako.
[/quote]
u pravu si a to sam već rekao u prijašnjoj objavi " žalosno je što nije bilo jasnije podrške od strane sindikata dine lokaciji u Zagrebu ", podršku radnika dine ste imali gotovo 100% ako izuzmemo ljude koji su čekali da neko drugi za njih izbori prava i plaće jer eto oni se ne bi htjeli nikome zamjeriti a i ne bi htjeli da to ide preko njihovih leđa, ali vjerujem da takvih ljudi ima i na Zagrebačkoj lokaciji. Žalosno je što je SRD dina imao sredstva da organizira par autobusa za odlazak u Zagreb a to nije napravio ma da je imao podršku radnika za to, ZAŠTO , ne znam možda su mislili da imaju neke adute u rukavima , ili možda zato što su ušli u nadzorne odbore pa su ZABORAVILI na prava OBEZPRAVLJENIH RADNIKA . ne znam ali da je žalosno JE !
Najpostenije bi bilo -SRAVNATI SA ZEMLJOM KRCKU I ZAGREBACKU LOKACIJU-PRODATI TERENE, vratiti svima nama dugove i otpremine i sahraniti vise taj DIOKI jer niti smo mi ljudi , niti svi isti,niti imamo svi ista prava,i zasluzujemo da nam je tako treba nam biti jos gore…., nakon svih ovih komentara,# prodalo se nase to nije vase…..!!!!!-MI OVO – VI NISTE ONO! a svi smo u istoj gov…a,nama sve place vama nista -volio bih Vas gospodo vidjeti da su nama dali placa više nego Vama KAKO BI TE VI REAGIRALI! i ja imam kredite ,neplacene racune,djeca mi neidu na izlet sa skolom, robu im nabavljam pitajuci okolo ljude ako imaju nesto od svoje djece da mi daju, ZIVIM KATASTROFALNO I SAMOM SEBI SE CUDIM KAKO TO USPJEVAM…. MISLIM KATASTROFA A VI -TO JE NASE TO NIJE VASE ,MI SMO OVO VI NISTE NISTA-JADNOOOOOO!!!!-DECKI SVAKA VAM CAST!!!!!-AKO IKAD KRENEMO SA PROIZVODNJOM I KRENE NAM SUPER-DAJ BOZE!!!!U MOJOJ GLAVI CETE OSTATI USADENI POD -TO NIJE VASE TO JE NASE!!!POZZZZ!!!!!
Kako je lako sve svalit na leđa zagrebačke lokacije. Dok se naša lokacija davala u zalog za kredite za Dinu nitko se nije bunio jer smo smatrali da smo jedna firma. A sad kad je sve krenulo krivo, gle čuda, Dina traži odvajanje od Diokija. To je dobra fora, može ali uzmite si i svoje kredite gospodo. Svaka čast pojedincima, ima kod vas na Krku jako dragih ljudi, neki su mi ( i to poveći broj njih ) čak i osobni prijatelji. Ali iskreno, ne mogu shvatiti da pljujete po nama jer smo dobili čak dvije plaće ( iako će i vama biti uplaćene isto tako dvije plaće ). Nigdje vas nije bilo dok su naše dečke odvodile hitne pomoći, dok smo dežurali uz njih dvasetak sati dnevno i stajali uz njih kao ni kad smo danima stajali na kolosijeku. A to smo radili i za vaše plaće. I žalosno je gledati kako za sve okrivljavate sindikat. Pa svatko od vas ima e-mail na poslu, doma, kod susjeda. Mogli ste poslati e-mail sa tri riječi podrške svatko od vas osobno našim štrajkašima ili nekome koga znate u Diokiju pa da im oni proslijede. Ili nazvat sa nekog službenog telefona ili preko centrale, tražit nekog iz našeg stožera pa dati podršku. Ne mogu vjerovati da je vama još uvijek do svađe. Pa i vama firma stoji kao i nama i pitanje je da li će ili neće uopće krenuti. Drago mi je da je kolosijek prodan i da će i vama biti isplaćene plaće jer ako vi ne bi dobili plaće, mi u Diokiju od toga ne bi imali baš ništa. Ali, htjeli vi to priznati ili ne, prodala se naša imovina, naša se lokacija trančira i svakim danom je sve manja i manja i teško je to gledati. A vi držite ruke u đepovima, čekate da se još nešto u Zagrebu proda kako bi vi dobili plaču. Samo vi krivite sindikate. Svi imate aute, da vas se po 5 potrpalo u auto i došlo dati podršku, ispali bi frajeri a ovako je ostao samo gorak okus u ustima i činjenica da se zgb lokacija još malo smanjila. Polako dolazi vrijeme da se u Zgb više neće imati što prodati. A što ćete onda?
Bez ikakve želje da potpirujem prepirku između radnika na dvije lokacije, na ovo ipak moram reagirati. Napisao sam da radnici Dine (barem oni s kojima sam razgovarao)oduvijek imaju dojam da se zagrebačka lokacija prema njima odnosi s dozom pokroviteljstva i arogancije. Tvoj komentar je zorna slika upravo toga što sam napisao – pa eto "mi sa rukama u džepovima čekamo da Zg nešto proda da bi mi dobili plaće" i kad više ne budete imali što prodati – mi ćemo što? Krepati od gladi?
Prije svega da te ispravim – niti sam sve loše svalio na Zg lokaciju , niti sam vas ispljuvao kako si to lijepo napisao. Možda bi ipak bilo bolje da još jednom pročitaš što sam napisao.
Potpuno mi je razumljivo i ljudski da kolosijek smatrate vašim vlasništvom. Samo sam rekao da bi bilo zanimljivo vidjeti da li bi se na eventualnu prodaju Dininog zemljišta primjenjivao isti "vaše-naše" kriterij.
Što se tiče tvog komentara o sindikatima – koji je njihov glavni zadatak ako ne da štiti prava radnika ali i da organizira borbu za njihova prava. Zašto nisu od članarine koju su skupili unajmili 2 busa i potrpali 100 radnika Dine (a siguran sam da bi ih napunili bez problema) i otišli na prosvjed u Zg? Očekivati da se ljudi po petorica potrpaju u aute i krenu u akciju je malo…romantično. Volio bih da griješim i da idući put kad bude frka u Dini vidim puno automobila sa po 5 radnika iz Zagreba na Dininim prosvjedima. Hm, da. A onda je svizac zamotao čokoladu…
To smo mi Hrvati, prepucavamo se između sebe dok drugi zarađuju na našoj muci, bilo bi bolje da smo slozniji.
Lp
Isitna je jedna i ona glasi ovako: Ježić je išao u svjesno uništavanje ZG lokacije,hrpa kredita,neulaganje.ne plaćanje sirovine,prodaja i rušenje pogona…
Iako je i sam znao da je Žitnjak ono što je jednom prilikom i rekao ‘štamparija novca’.Nama radnicima je rekao da će nas sve poslat na ulicu i u pogone dovest bosance koje nece morat’ i upola toliko platit.
On je na Žitnjaku uvijek nailazio na otpor,a da Vam ne pričam o izrazu njegove njuške kad nas je ugledao ispred poslovne zgrade,jos tamo u 9 mjesecu. ŠOK I NEVJERICA,kako to da sindikati nisu spriječili radnike da izađu iz pogona.
Kolege s Krka htjeli vi to priznati ili ne,nitko vas ne okrivljuje niti zasto,ali imali ste plaće kakve ste imali,imali ste pogodnosti kakve ste imali,dobili ste VCM i PE sve zaslugom Etilen i PE na Žitnjaku!MI u ZG smo i dalje imali pogone u koje niti jedan novi šaraf nije ugrađen,naši rezervoari su prodani Janafu da bi se vama VCM izgradio. Ali nitko od nas vama to ne stavlja na teret,ista smo firma,pa neka…
Ali ovaku dozu nekulture pa nazvao bih to gestom koja me jako razocarala i povrijedila. Ljudi moji,nasi decki su glađu štrajkali,imali smo 2 prosvjeda po Zagrebu,blokirali smo danima kolosjek,ganjali smo Ježića po cijeloj firmi i otpili smo sindikate i osnovali Stožer.
A pitam ja vas sad,iako mi to prije nije nikad palo na pamet,gdje ste vi bili?
Da mi jesmo iz ZG,i toliko smo bitni nasem gradu,da Bandić nema niti pojma što je to DIOKI.To što u ovom trenutku nama nad glavom je spremno 320 otkaza i rušenje pogona.Eto koliko je nama lakše što smo u Zagrebu.
Imate sindikate koji misle da su vladari svemira jer im je to Ježić poklonio,al IMALI SMO I MI! Pa ne mogu dva čovjeka biti jača od rulje od 250 ljudi! ZA OVO NEMATE OPRAVDANJA!!
I na ono pitanje da se na DINI prosvjedovalo da li bi mi došli? ODGOVOR JE DA. JER SE ŠTRAJKALO GLAĐU I ZA VAŠA PRAVA,ZAGREBOM SE HODALO I ZA VAŠA PRAVA,JEŽIĆA SE OTJERALO I ZA VAŠA PRAVA, I NA KOLOSJEKU SE SPAVALO I ZA VAŠA PRAVA! i na kraju naši pogoni se prodaju za vaša prava,imajte to na umu kad vam za par dana dođe obavijest da je Žitnjak gotov,a onda će te vidjet koliko ste ovisili o nama,i zasto se DIOKI Žitnjak nekada nazivao Ponosom jugoslavenske industrije!
Da smo bili slozni,odavna smo mogli raditi i funkcionirati,al ovako burza je svima najbliza…
Uopće niste skužili poantu. Nije stvar u prepucavanju. Svrha svih ovih postova je samo jedna – DA NAPOKON BUDEMO SLOŽNI, UJEDINIMO SNAGE I DA ZAJEDNO NATJERAMO UPRAVE, DRŽAVU I SVE DRUGE DA POKRENEMO PROIZVODNJU U N A Š O J FIRMI NA OBJE LOKACIJE. Ne valja plakati za prolivenim mlijekom. Provocirat ću vas tako dugo dok ne shvatite da u ovoj priči nema naši i vaši nego samo mi (ZGB i KRK, zajedno na istoj strani) i oni.
jeli dioki nationalan interes?
ovo je rekao linic za busniss.hr:
….„Može MOL reći da ne želi ugovor s hrvatskom Vladom. Nemamo ništa protiv! Ali da vidimo tko će onda lošije proći! Jer, budimo iskreni, za Hrvatsku najveća je šteta počinjena izostankom eksploatacije plina iz Jadrana. Ali ima tko hoće! Hoće li Rusi? Hoće! Već dvije godine pritišću. Ako MOL ne želi ispuniti preuzete obaveze, nego nastavlja ratovati s hrvatskom stranom, mi smo spremni i na takvu opciju“, rekao je Linić.
On također smatra da je mađarski interes, za razliku od našeg, ne ulagati u Inu.
a ovo kazem ja: dioki ce opstat i krenit proizvodnjom…dionicu vidim jako bro na 40 kuna!
prvi korak zastitari u tvornicu,pa place pa linic i cacic u no ine da osiguraju plin,pa pokretanje izvoza,pa manje nezaposlenih,pa izvoz,pa rast gospodarstva…..cekam u ponedeljak na kupnji i molim reifeisen i sve ostale da mi prodaju [thumbsup]