DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

"Ono što ja odradim za jedan dan možda ti ne odradiš u čitavoj godini."

A STARA NARODNA KAŽE " NE LAJE KUJA RADI SELA , NE GO RADI SEBE" !!!

Sava je pravi udarnik. A mi mislili da je samo lakrdijaš.

Btw, u DINI se vjerojatno nisu mogli odlučiti da li da plate studeni, prosinac ili oba, pa nisu uplatili ništa.

Da ne bi ovdje za par godina desilo kao sa se dešavalo sa dionicom applea, 1998 cijena dionice 3 dolara i očekivani bankrot, a danas 1000 dolara i čeka se 1100 ??????????

burza je mjesto gdje siromašni "dolaze" loše obučeni a odlaze goli i bosi. žalosno ali istinito.

Sjele tri uplate na tekuće račune,ostatak studenog,siječanj i dio veljače.
E sad još samo da se ekipa dogovori pa da zavrtimo proizvodnju,gdje bi nam bio kraj!

ajde drago mi je da ste vi u ZAGREBU nešto dobili ,mi u Dini zadnju uplatu smo imali prije Uskrsa (ostatak za 9mj ko je imao, i ostatak za 10mj 2011 ). Kako vidim novih uplata NEMA ! DA LI JE TO BILA UPLATA SAMO ZA LOKACIJU ZAGREB ?
[/quote]
Vjerujem da cete i vi dobiti par placa i iskreno volio bi da sam u pravu.Boli me jedino sto za vrjeme svih prosvjeda od vas se nije culo niti rjeci.Kolege su strajkale gladju a od vas niti jedna rijec potpore kao niti nama svima ostalima koji smo pod vedrim nebom drzali kolosjek i borili se za obadvije lokacije a ne samo za sebe.Bio sam u ratu i nikada mi nije palo na pamet da ostavim svog suborca iako mu nisam znao niti ime.Ova borba danas gora je od rata i trebamo biti slozni vise nego li ikada.Nazalost tuga je u mom srcu jer vidim da nije tako.

Vlada je dala suglasnost HŽ Cargu za kreditno zaduženje kod Zagrebačke banke u iznosu od 15,4 milijuna kuna, za kupnju industrijskog kolosjeka od Diokija, čime se omogućava isplata zaostalih plaća Diokijevim radnicima.
Vaš link

Ako vam je sve već došlo, izuzetno mi je drago

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

I naši kolege s Krka će dobiti svoje dvije plaće ako ne sutra onda u ponedjeljak. Lova je osigurana.

Ako ne u ponedjeljak onda sigurno utorak. U slučaju administrativnih prepreka sigurno do petka. S obzirom da je utorak praznik moguća je prolongacija na onaj sljedeći tjedan. Ali biti će uplaćeno s koliko ono sigurnošću? 5000%, ovaj puta možda 50000%? Sigurnost teži u beskonačno?
I to je, naravno, sve izboreno samoprijegorom udarnika sindikata DINE, koji su neumorno tražili put prema putu izlaza ka boljitku na bespućima zbiljnosti. Stoga, u skladu s nadolazećim Praznikom rada, smatram da bi kao mali znak pažnje bilo prigodno odvojiti koju kunu za izradu ako ne spomenika, onda barem plakete zahvale. Za uspomenu i dugo sjećanje. To bi bilo kolegijalno. Zar ne?

savu za predsjednika!

U tiskanom izdanju Jutarnjeg veliki intervju sa Slavkom Linićem. Naslov "Ako Mađari žele s nama rat oko Ine imat će ga". Počinju pregovore s Molom jer je energetika-"razvojni okidač". Govori o Diokiju, citiram " zatvara se Dioki umjesto da se toj firmi osigura jeftini plin,jer kompletna njegova proizvodnja ide u izvoz od 400 milijuna eura, a mi se mučimo oko brodogradilišta koja sva skupa ne mogu postići ni 500 milijuna eura." Dobar je sa Ježićem, ali ga je razočarao kao poslovni čovjek. Dozvolio je da mu Sanader uništi Dioki, koji je zbog visoke cijene plina stvorio gubitke.Ježić je svako malo bio kod njega (linića) dok nisu "priveli kraju rješenje za Dioki". Po mjeni borit će se za proizvodnju, a svak neka donese zaključke za sebe, haha imam dionice Diokija i ovo nije nagovor na kupnju dionica.

vid'la žaba...

Vjerujem da cete i vi dobiti par placa i iskreno volio bi da sam u pravu.Boli me jedino sto za vrjeme svih prosvjeda od vas se nije culo niti rjeci.Kolege su strajkale gladju a od vas niti jedna rijec potpore kao niti nama svima ostalima koji smo pod vedrim nebom drzali kolosjek i borili se za obadvije lokacije a ne samo za sebe.Bio sam u ratu i nikada mi nije palo na pamet da ostavim svog suborca iako mu nisam znao niti ime.Ova borba danas gora je od rata i trebamo biti slozni vise nego li ikada.Nazalost tuga je u mom srcu jer vidim da nije tako.

Navodno na Krku neće biti isplaćeno nekoliko plaća nego samo plaća za XI mj. I trećina plaće za XII i to će biti sve dok ne startaju pogoni, ako uopće startaju. U Zagrebu ste sa isplatama sad skoro 3 mjeseca ispred Dine i nisam baš čuo da se netko buni zbog toga i traži da svi dobiju isto jer smo u istoj kaši. Vjerojatno je to zbog toga što smatrate da je kolosijek koji se prodaje vaš i da je red da dobijete veći dio novca i zato bi bilo zanimljivo vidjeti što bi se desilo da se proda Dinino zemljište – da li bi novac onda bio "naš" ili bi smatrali da je red da se svi od tog novca jednako naplatimo.
Što se tiče nepodržavanja prosvjeda u Zg. tu nisi u pravu – svi koje znam su svim srcem podržavali kolege koji su štrajkali i blokirali firmu. Istina je da tu svoju podršku nisu jasno pokazali ali tu su jedini krivci sindikati koji su stalno vjerovali vlasniku i dobro se pazili da se ne zalijeću sa nekim radikalnim mjerama. Zašto je to tako i zašto su im ljudi vjerovali drugo je pitanje.
Na Krku su ljudi koje znam , potpuno uvjereni da bi zagrebačka lokacija žrtvovala krčku da ne trepnu okom kad bi situacija bila takva i da se Diokijevci oduvijek prema Dini postavljaju pomalo arogantno i pokroviteljski. Zato se bojim da je danas kad se sve više priča o zatvaranju zagrebačke lokacije i nastavku rada krčke, teško očekivati nekakve zajedničke akcije. Volio bih da nisam u pravu.

pitanje je dana kada cacic i linic ulaze u Upravni odbor ine!jeli to dobro za buducje poslovanje diokija?
ja mislim da da!!!
1.korak vlada ulazi u strukturu diokija (dogodilo se)
2.odkup projekta terminala na krku (dogodilo se)
3.cacic i linic ulaze u strukturu ine,gdje ce sigurno osigurat sirovinu za rad diokiju
4.linic je iz rijeke i nece dozvoliti propast radnih mjesta iz sdp-ove utvrde – prim.-gor.županije
5.najvažnije je:DA SDP-U (VLADI) NIJE U INTERESU DIOKI I NJEGOV RAD ONA NEBI UŠLA U PREGOVORE JEZICEM NEGO PROGLASILA STECAJ I ZATVARANJE CIJELE PRICE OKO DIOKI.
6.dioki nije trgovacka kuca koja kupuje pa preprodaje nego je proizvođac hrvatskog proizvoda i to je važno:izvoz…izvoz i izvoz…..rast,rast i rast!
7.pogledajte diokijevu web stranicu:ima više međunarodnih cetifikata nego podravka
8.poticaji eu
9.kupnja od strane rusa ili kineza
mogu vama reci da sam stavio zadnju lipu u ovu dionicu na osnovu ovih parametra

evo place su izplacene,jošmalo pa linic i cacic ulaze u upravo ine….pa krece proizvodnja.
dobro je rekao linic dioki nosi više para nego sva brodogradelista zajedno.
dobro je jedan kolega napisao ova je dionica kao "appel-dionica" bila je na dnu a sada je broj 1.

dan poslje sutra

Kako je lako sve svalit na leđa zagrebačke lokacije. Dok se naša lokacija davala u zalog za kredite za Dinu nitko se nije bunio jer smo smatrali da smo jedna firma. A sad kad je sve krenulo krivo, gle čuda, Dina traži odvajanje od Diokija. To je dobra fora, može ali uzmite si i svoje kredite gospodo. Svaka čast pojedincima, ima kod vas na Krku jako dragih ljudi, neki su mi ( i to poveći broj njih ) čak i osobni prijatelji. Ali iskreno, ne mogu shvatiti da pljujete po nama jer smo dobili čak dvije plaće ( iako će i vama biti uplaćene isto tako dvije plaće ). Nigdje vas nije bilo dok su naše dečke odvodile hitne pomoći, dok smo dežurali uz njih dvasetak sati dnevno i stajali uz njih kao ni kad smo danima stajali na kolosijeku. A to smo radili i za vaše plaće. I žalosno je gledati kako za sve okrivljavate sindikat. Pa svatko od vas ima e-mail na poslu, doma, kod susjeda. Mogli ste poslati e-mail sa tri riječi podrške svatko od vas osobno našim štrajkašima ili nekome koga znate u Diokiju pa da im oni proslijede. Ili nazvat sa nekog službenog telefona ili preko centrale, tražit nekog iz našeg stožera pa dati podršku. Ne mogu vjerovati da je vama još uvijek do svađe. Pa i vama firma stoji kao i nama i pitanje je da li će ili neće uopće krenuti. Drago mi je da je kolosijek prodan i da će i vama biti isplaćene plaće jer ako vi ne bi dobili plaće, mi u Diokiju od toga ne bi imali baš ništa. Ali, htjeli vi to priznati ili ne, prodala se naša imovina, naša se lokacija trančira i svakim danom je sve manja i manja i teško je to gledati. A vi držite ruke u đepovima, čekate da se još nešto u Zagrebu proda kako bi vi dobili plaču. Samo vi krivite sindikate. Svi imate aute, da vas se po 5 potrpalo u auto i došlo dati podršku, ispali bi frajeri a ovako je ostao samo gorak okus u ustima i činjenica da se zgb lokacija još malo smanjila. Polako dolazi vrijeme da se u Zgb više neće imati što prodati. A što ćete onda?

Samo mali P.S.
Bilo je to na temu žrtvovanja Krka u korist Zagreba. Mi smo žrtvovali kolosijek. Žrtvovali smo zdravlje naših dečki koje je odvozila hitna. Žrtvovali smo vrijeme i novac za gorivo dolazeći svaki dan na prosvjede u Dioki i na kolosijek. A što ste vi žrtvovali?

Dinaši bi trebali dobiti 36% plaće za XII mjesec. Ej, 36%! Zašto baš 36, a ne 47, 63 ili nedaj bože 100%? Možda nas ubuduće bude čekala borba ne za zaostale plaće nego za što veći postotak povrata. Iako bi jedini postotak o kojem bi trebali razgovarati trebao biti postotak kamate koji bi trebali dobiti na dug i šestomjesečno čekanje "idućeg tjedna".

New Report

Close