Sad se već neki veliki burzovni mešetari javljaju s idejama da je Dioki u komi i zbog isplate plaća. Budući da sa sličnim lopinama radnici u Hrvatskoj imaju dosta iskustva, predlažem da radnici osnuju solidarni fond iz kojeg bi lopinama isplaćivali naknadu za izgubljenu dobit.
A što radnici Diokia mogu očekivati u narednim danima?
– najavljen odlučujući sastanak u vladi ili ministarstvu po 38.put. Iako će vjerojatno biti najavljeno da će to biti sastanak nakon kojeg će sve biti jasnije i na kojem će se donijeti konačna odluka o vlasništvu i nastavku proizvodnje, jedino što će biti odlučeno je da se uskoro opet sastanu po 39. put.
– obavijest o promjenama u Upravi. Umjesto g. Kurte, biti će postavljen g.Murta.
– obavijest da se nastavak isplate plaća očekuje idući tjedan, vjerojatno u petak. Ako kojim čudom isplate ipak ne bude, za to su krive objektivne okolnosti. U tom slučaju isplata bi bila kad se steknu uvjeti.
– nastavak proizvodne će biti uskoro. Nema žurbe, vrag odnija i prišu. Još samo trebamo dogovoriti deblokadu, otići u Azerbejdžan, prodati prugu, vidjeti tko će biti vlasnik, što će biti sa plinom, naći pare za plaću, pripremiti pogone , vidjeti tko će se uopće vratiti sa čekanja i još par sitnica.
– sindikat će i dalje uvrijeđeno šutjeti. Valjda se dure jer im nitko više ne vjeruje.
– radnicima će jedino veselje biti čitanje Savinih science-fiction postova o LNGu, teorijama zavjere, šeicima, oligarsima i sličnima koji u redu čekaju da ulože lovu, o brodovima koji dolaze, o pogonima koji se dime i svijetloj budućnosti.
Provjereno.
Sutra na sjednici vlade jedna od tema je restrukturiranje dioki-a. [thumbsup] [smiley]
A tema bi mogla biti i gusti crni dim iznad RN Sisak.
Opet se spaljuje downstream.
A jesmo luda nacija – uvozimo milijarde dolara nafte pa je onda spaljujemo na bakljama.
Čačić pokreće uspavani LNG terminal na Krku
Hrvatska će do 2016. godine izgraditi terminal za ukapljeni prirodni plin na otoku Krku, i dala je ponudu da otkupi ‘uspavani’ projekt od postojećeg internacionalnog konzorcija, rekao je ministar gospodarstva Radimir Čačić u razgovoru za Bloomberg.
http://www.tportal.hr/biznis/gospodarstvo/188555/cacic-pokrece-uspavani-LNG-terminal-na-Krku.html
Čačić pokreće uspavani LNG terminal na Krku
Hrvatska će do 2016. godine izgraditi terminal za ukapljeni prirodni plin na otoku Krku, i dala je ponudu da otkupi ‘uspavani’ projekt od postojećeg internacionalnog konzorcija, rekao je ministar gospodarstva Radimir Čačić u razgovoru za Bloomberg.
http://www.tportal.hr/biznis/gospodarstvo/188555/cacic-pokrece-uspavani-LNG-terminal-na-Krku.html
Sve je to lijepo na riječima ali dok "rijeć ne postane dijelo " sama po sebi je beznačajna .
ovo je jako važna vijest, za koju je potrebno znati i da se uskoro otvara hrvatsko veleposlanstvo u Dohi (Katar), kojemo će ovo biti posao broj 1
ovo je jako važna vijest, za koju je potrebno znati i da se uskoro otvara hrvatsko veleposlanstvo u Dohi (Katar), kojemo će ovo biti posao broj 1
Vaša ironija, gotovo graniči sa mojom.
Mada, mi koji nešto i znamo o proizvodnji, nećemo drukati.
Mi samo želimo plaće i posao.
Jer, kad toga nestane, mi smo voda.
isplata 2 plaće ide do kraja tjedna
Do kraja kojeg tjedna, kojeg mjeseca, koje godine…
Fuj…
gade mi se ove igre oko ovakvog potencijala!
A da ne govorim da i radnici šute i trpe isto čekajući "bolje sutra".
Ima među nama, zaposlenima (još uvijek) i priprostih ljudi, ali to ne znači da ne razmijemo problem.
Mi smo važni, samo zato, što znamo raditi, ono što drugi neznaju.
To, apriori, ne znači, da neznamo ništa drugo.
Svako ko nas zbog toga diskvalificira, radi protiv sebe.
Jednostavno je, ustvari.
Podjela interesa
Možda će nekome nešto značit ova info, Na 1,00 kn nalog kupnje 10.000 komada
[bye]
trgovina kao i jučer dok se kupnja malo popuni odmah se istrese po 1500-2000kom dokad više