DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ova mi dionica podsjeća na LKRI pumpanje cijene prije vremena.

Objašnjenje za radnikdioki:
Nisam mislio na vas, poštovani kolega, budući da znam kako pomažete nama “outsiderima”.
Premda, čuvajte se Državnog odvjetništva, nije dopušteno otkrivati povlaštene informacije! [smiley2]
Mislio sam na savjet da pročitam zadnjih cca 180 stranica o Diokiju i izvučem sve što me zanima,
a ne da prepisujem domaću zadaću. Pa sam se malo šalio, ali su mi izbrisali post. Nema veze.
Usput, pročitao sam spomenute stranice i nisam baš zadovoljan. Dosta je teško precizno
odrediti target. I zato sam zatražio kolegijalnu pomoć. To je na brodarima uobičajna stvar, pa
sam se ponadao da će i ovdje biti tako. A nije… Što ćeš? Malo pivo! Pozdrav!

Tko (pro)pjeva, zlo ne misli!

mitko, tko je prodavao/kupovao, ako mozes molim te naznaciti [smiley11]

Pa označeno ti je na slici, broj 6 prodao 90 kom. a broj 8 250 kom. Razlika je u odnosu na prethodni dan. Tko je kupovao, ne znam, nije nitko iz prvih 10. Sve ti piše na slici.

ova mi dionica podsjeća na LKRI pumpanje cijene prije vremena.

To kažeš u dobrom ili lošem kontekstu? Taman i da je pumpanje, šta te to briga kada ćeš na pumpanju zaradit [smiley2]. Jel?

Ali ne kažem da je pumpanje. (Nemam dionice DIOK)

mitko, moja greska, nisam vidio [smiley11]

kolega jovica, tržište ugrađuje buduća očekivanja (u vidu budućih novčanih tokova) u cijenu, pogledajte samo bilo koji model valuacije firme počevši od trivijalnog Gordonovog DCF do mnogo kompleksnijih modela. [smiley11]

jednom se sjećam profesora koji se našalio…”it’s not the money that makes world around…it’s the expectations” [smiley11]

In a strict sense, there wasn't any risk-if the world had behaved as it did in the past.

Nemorate se odmah ljutiti.
Nemam ovu dionicu što neznači da ju neću kupiti,malo sam samo oprezan jer nebih htio ući unutra pa da mi čućne dolje. kalkuliram samo.
Na LKRI sam zakasnio,pratio sam ju početkom godine,kad je bila 265kn i nećkao sam se pa je odletila na 700kn da se nisam ni snašao,pa zato nebih htio ovdje zakasniti.

Nemorate se odmah ljutiti. Nemam ovu dionicu što neznači da ju neću kupiti,malo sam samo oprezan jer nebih htio ući unutra pa da mi čućne dolje. kalkuliram samo. Na LKRI sam zakasnio,pratio sam ju početkom godine,kad je bila 265kn i nećkao sam se pa je odletila na 700kn da se nisam ni snašao,pa zato nebih htio ovdje zakasniti.

Jovica dragi,
samo ti kalkuliraj i dumaj danima i noćima što i kako napraviti.
Još prije dva tjedna si ovu dionicu mogao kupiti po 380. Danas je na 480.
Opreza nikada dosta, to se slažem.
I ja sam bio vrlo oprezan kada je Ingra sa 7.000 otišla na 11.000. Bila mi je jako skupa. [smiley2]
Čini mi se da se prema Diokiju ponašaš na jednak način kao i prma LKRI-u.
Pa ti vidi da li će efekt istog ponašanja rezultirati drugačijim završetkom priče.
S obzirom na moj target na ovoj dioici, kupnja je još uvijek isplativa.

Ali da ne bi bilo zabune:

Disclaimer:
Imam ovu dionicu (čak štoviše jako puno) i ne pada mi na pamet ju puno reklamirati jer bi mi ovih dana trebala stići neka veća lova, a već znam u što ću je uložiti.
Također, nemam pojma kuda će cijena u narenim danima – gore ili dolje, ali se oko toga uopće ne brinem.
Ili, kako bi rekla jedna meni draga osoba: mi ….(stavi imenicu koji hoćeš) jako puno pričamo!
Možda nam zato HT toliko puno vrijedi. [smiley1]

La vita e bella!

Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. DIOKI HOLDING AG 3.068.525 75,91 Osnovni račun
2. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 309.381 7,65 Osnovni račun
3. FILIPOVIĆ MARIJAN 296.418 7,33 Osnovni račun
4. HPB D.D. 43.851 1,08 Skrb. račun
5. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 10.522 0,26 Skrb. račun
6. ŠKOJO FRANJO 8.360 0,21 Osnovni račun
7. VABA D.D. BANKA 7.941 0,20 Skrb. račun
8. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 5.825 0,14 Skrb. račun
9. CENTAR BANKA D.D. 2.753 0,07 Skrb. račun
10. SEVER DRAGO 2.524 0,06 Osnovni račun
Ukupno: 92,93

Ispao Kunić, a ušla Centar banka.

U izradi studije LNG terminala i Total
Francuski Total jučer je formalno objavio formiranje nove tvrtke Adria LNG, koja će izraditi studiju izgradnje terminala za uplinjavanje ukapljenog prirodnog plina (LNG) na hrvatskoj obali. Iako Vlada o tome još šuti zbog skorašnjih izbora, strani novinari već govore da će se terminal graditi u Omišlju na Krku. Novi će se terminal početi graditi krajem 2008., a dovršiti 2012. godine.

Evo, samo treba čitati sve novine i po internetu, pa onda sam zaključi što je istina a što bi mogla biti laž. Ovo je po meni istina i iduće godine počinje izgradnja LNG terminala u Omišlju. Dioničari Dioki-a će po mome u idućih dvije-tri godine zaraditi jako puno novaca. ***obrisano***

Dragi Posejdon.
Kupio sam prije dva tjedna,,HDEL.TNSA,LVCV,HT i sve mi je odradilo kao i ova dionica. čekam neki novi keš,i dumam gdje da uletim jer dragulje ne rasprodajem.

cijena dionice nije jos dosla na razinu od maja 520 kn. po svim pokazateljima vlasnici dionica diok se smijese ovih dana ali nemojte zaboraviti da nitko nezna kojim ce smijerom nastaviti.

Bogat si tek kad imaš nešto što nikad ne bi mogao kupiti novcem! (Brooks)

kako to mislite da nitko nezna?
pa ja znam a siguran sam da ima jos kolega koji to isto tako znaju.
[smiley2][smiley2]

New Report

Close