http://www.mairetecnimont…ratti-per-maire-tecnimont
200kt = 200 milijuna eura – Dioki ima toliko na Krku i na Žitnjaku!
– Ima i VCM/EDC – 200kt.
– Ima i cca 100kt etilen.
– Ima i 50kt stiren
– Ima i 15kt EPS-a
– Imati će i 120kt PVC-a
…..IMA IMA…..IMA…..šta nema
– Imati će i LNG, KONCESIJU NA LUKU, VRLO VRIJEDNE NEKRETNINE…..
—————————————————————————————————————————–
Mslim da postrojenja i infrastruktura vrijedi cca 500-600 milja eura.
Kolega Insider, Vi stvarno pišete gluposti ili mislite da su forumaši totalni debili. Ako je netko kupio-prodao dionice Diokija zbog pisanja g. Save onda je to otprilike kao da vi nikada ne idete zubaru jer je netko na nekom forumu napisao da to boli.
Ti dobro znaš što si radio,
tvoja je Savo krivnja što si mnoge ovdje svojim napumpanim tekstovima navlačio na kupnju dionica sada već dobrano propale i opljačkane tvrtke!
moje viđenje…dioki ide u stecaj,nema future za tu firmu koja je u dugovima kao grcaka.
ovo su sve spekulatije..rekla jazala!
pa zasto bi DIOKI prodavala svoje dionice ako vidi neku buducnost!
netko je vas jako navuko!
A gle upravo zbog toga ti je država ušla u DIOKI,da se dugovi pretvore u udjele,jer znaju da ovakva industrija mora opstat.Prvenstveno zbog enormne zarade,prema kojoj je ovaj dug samo polovica godisnje zarade. Stečajem svi gube,pogotovo oni koji su dali novac DIOKI-ju.
Prije nego vremena sam sam napisao da želim stečaj jer bi Ježić ostao bez svega,pa kad smo mi vec osuđeni na propast,neka on ide s nama.Ali glupo je od mene bilo vjerovati da on nema vec jako puno novca spremljeno sa strane.Tako da je i kod mene ta ideja da će se ić u Stečaj postala suluda.
A i da si malo upućeniji u događaje u firmi,znao bi da ovo nije samo rekla kazala. Sukob između MOLA i Vlade ti je direktno vezan za DIOKI. Zato je i Vlada donijela odredbu da se INI zabrani spaljivanje etana.Sad ona nema kud s etanom,osim pogodi kome…. [proud]
[/quote]
…po tome sto si napisao da vlada želi INIn etan za Dioki to bi znacilo da dionica ide prema 50 Kuna..na hladni pogon?
ako drzava ulazi u dioki i jamci place radnicima sigurno ima neke planove,zar ne’?
trgovina u petak je bila cista insaider igra,koja ce se nastaviti u ovom tjednu,nije fond u pitanju…nego netko na polozaju koji zna buducju strategiju DIOKIJA…ja vjerujem da i taj kupuje…pitanje je dana kada se otvaraju vrata proizvodnji..
sutra ide cijena na 50!
Nije tajna da su svi veliki vjerovnici, u prvome redu banke i HEP, postigli dogovor o modelu restrukturiranja Dioki-a i nastavka uspješnog poslovanja jedne od strateški važnih tvrtki za Hrvatsku i velikog izvoznika koji 90 posto proizvoda plasira na inozemna tržišta.
http://www.croenergo.eu/sssh-ina-mol-zeli-unistiti-1200-radnih-mjesta-dioki-a-2139.aspx
U utorak 20.3. Postignut je dogovor oko Diokija i Čačić je svečano izjavio da će sve zaostale plaće biti isplaćene do kraja tjedna. Skoro mjesec dana kasnije isplaćena je samo jedna plaća. I svi i dalje šute i vjeruju obećanjima da će isplata početi sljedeći tjedan , ili onaj poslije njega ili onaj idući ili neki drugi tjedan. U Dini će navodno dati još samo jednu plaću jer više nisu u mogućnosti i nadaju se da će ljudi to shvatiti. Ma nema frke, shvatiti će. Zašto nebi shvatili.Svi smo , kako je svojevremeno rekao jedan od velikih menadžera, u istim sranjima. I on s plaćicom od par desetaka tisuća i operater sa desetak puta manje. Ostatak duga će se pokušati isplatiti u skladu s mogućnostima u "narednom periodu" što god to značilo. U ovoj našoj smiješnoj zemlji poslodavci imaju radnike kakve mogu samo poželjeti.
Istina je da je Mol upetljan u nokautiranje Diokija, i da to jasno želi.
Vidjeti ćemo kakva je situacija kada se završe rekonstrukcije Etana u Ivaniću i PJ Etilen na Žitnjaku.
Što se tiče etana – na Molvama ga ima oko 57k tona a na Posavini oko 8k tona godišnje – dakle dovoljno za PE2 a koliko će ga doći na Žitnjak ovisi o efikasnosti procesa iscrpka etana.
Naravno da se PJ Etilen uvjek može dohraniti s C3+ frakcijom iz Ivanića.
Rekonstrukcija.
Kako to gordo zvuči.
Sad ćemo mi vama pokazati. I, onda ćemo opet biti trn u oku.
Nije problem, to što te rekonstrukcije nema, nego je problem sirovina, koje ima.
PJ Etilen je kapacitiran sa 200t etana dnevno, možda čak i više.
Preradio, on toliko, ili puno manje, troši jednako.
Tu je kvaka.
Ustvari, što je više etana, manje je problema.
Ono što izlazi iz PE II uvijek je ujednačeno i kvalitetno (ovisno o sirovini). To se i prodaje na izbirljivom tržištu. To nije problem.
Zato i ide u izvoz (skoro sve).
Mađari su skužili sve, jako brzo.
Prepolovi količinu etana i duplo si poskupio proizvodnju, pa ti budi konkurentan.
A sad bi Savina rekonstrukcija, to popravila.
Ma kako?
Jedino da se prepolovi proizvodnja.
Ima li to smisla?
pa zar još mislite da je ovo bezveze tako: http://www.poslovni.hr/vijesti/barometar-burze-dioki-u-pet-dana-porastao-232-posto-201862.aspx
Koliko ja znam Mašinoprojekt je radio neke preinake na PJ Etilen.
Koliko ja znam Ina je radila neke preinake na Molvama i Etanu u Ivaniću prelaskom na C3+ frakciju – u kojoj funkciji ako ne u funkciji korisnika sirovine?
3.1.
Zaprimljeno 10.04.2012. broj Z-19425/12
Temeljem Sporazuma o osiguranju novčane tražbine zasnivanjem založnog prava na nekretnini od 06. 04. 2012. god., solemniziranog po javnom bilježniku Vlasti Zajec pod br. OV-4122/12 dana 06. 04. 2012. god., uknjižuje se pravo zaloga u iznosu od 5.843.544,62 KN, sa troškovima, te ostalim uvjetima iz Sporazuma, za korist:
1. HŽ CARGO D.O.O. MIHANOVIĆEVA BR. 12, ZAGREB
OIB: 08720210702
Samo da dodam.
Možda nije svima jasno.
Proizvoidnja etilena, iz etana, je ustvari i bila prepolovljena (zadnje dvije godine).
To nas je i dovelo u te dubioze.
To se pokazalo efikasnim.
Samo za koga?
Mi smo pokušavali sve.
Podizali produktivnost, dovlačili etilen s Krka i iz Pančeva, al nije pomoglo.
Ekonomika je neumoljiva.