DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Meni fali jedno 200 plaća…to bi mi bilo sasvim dovoljno.
No jedno su želje a drugo stvarnost…..npr koliko se plaća zaradilo…..

Stani malo. Kao kapitalist tj.investitor znaš da je ugovor svetinja.
Radnici su ispoštovali sve iz ugovora. Poslodavac nije.
Ne zanima me budućnost DIOKI-a,(iako sam i sam sam vlasnik obezvrijeđenih dionica),zahtjevam da se ispoštuju stavke ugovora jedna po jeda. Nema više samoupravljanja pa da radnici imaju razumjevanja za stanje u firmi. Jesmo li mi krivi što pogoni stoje? Zaradio sam svaku kunu koju mi duguju. I mogu ih tužiti za kamate radi kašnjenja isplate i javno poniženje koje trpim.
To je kapitalistička stvarnost. Mogli su proglasiti stečaj po kapitalističkom zakonu pa nisu.
Sad se imate držati ugovora gospodo tvorničari.

Direktor DINE je dao ostavku.

p2.sem

http ://www.seebiz.eu/milan-cvetreznik-direktor-dina-petrokemije-podnio-ostavku/ar-31946/

vid'la žaba...

vračaju li se to Ježićevi igraći u igru ??? prema nekim informacijama novi direktor je Popović a isplate nema ovaj tjedan !!!

Pitanje za kolegu Insidera:

Čemu toliki pesimizam?

PESIMIZAM ILI REALIZAM?

[b]Jebeš forum koji Savu nema! Maske su napokon pale: Hasta la vista Dioki![/b] [i]"uljepšavaš svoje stanje al’ ne možeš da me zezneš jer hakersko imam znanje"[/i]

vračaju li se to Ježićevi igraći u igru ??? prema nekim informacijama novi direktor je Popović a isplate nema ovaj tjedan !!!

[/quote]
Nemaju se oni šta vraćat,kad je njega Ježić bio postavio.Nova direktorica je Sanja Lovrć Kontuš.

@insider007

Da su nas htjeli pozatvarat i porusit pogone,bili bi mi na burzi u 9.mj. Previse je novaca u igri,a taj je novac prevažan državi,jer su u predubokoj krizi da puste da im ovo propadne.Naš glavni problem je Ježić,a njega samo se riješili… previše je on novaca uzeo od banaka i države da mu one dopuste da napravi ono što je zacrtao,a to je uništit DIOKI i uzivat u Italiji sa svojom firmicom Adria Oil SPA.

p2.sem

ispravak ne točnog navoda Popović je pomočnik direktora.

[/quote]

"Riješili smo se Ježića", misle mnogi.
A što predstavlja Ježić, da je njemu, godinama, davano toliko novaca da se provlače kroz unosne poslove koji donose veliku dobit ?
Čujem, samo na Krku je uloženo 100 mil. eura.
Istovremeno, posao koji zaista donosi veliku dobit, stagnira (smanjenjem količine sirovine), ali ni to nije razlog da se umanje investicije.
One uvijek dobro dođu.
Od tih se investicija nije polučio niki rezultat, niti se i sad luči.
Ali, novci su protrčali.
Sad će neko opet reć, pa mi smo podigli kapacitet, modernizirali tehnologiju itd., ali što vam sad to znači?
Količina novaca, utrošenog za to, je minorna.
To se činilo, da bi se ono drugo, u pozadini, i dalje moglo.
Ali, ono što je bilo slatko jednima, ni ovima sada nije gorko.
Šta je vama ljudi? Pa neće se to dogovarat pred kamerama, ali i "nama" je stalo, da se to riješi.
Da je drugačije, stečaj bi bio proglašen odavno, ljudi prepušteni svojim sposobnostima, a zemljište rasprodano.
NIšta se nije promijenilo otkad je Ježić, navodno, izašao.
Dobili smo jednu plaću, samo da ne galamimo previše. Možda nam daju i još koju.
Sad se samo treba uspostavit model po kojem će sve funkcionirat ko i prije, samo, s novim igračima.
Tu se da oprat puno love.
Ježić je i do sada bio maskota.
Zanima me samo, ko je slijedeći?
Dopuštam mogućnost da griješim, i volio bi da je tako.

Stalno čujemo "Rumenović je rekao ovo, Mihaljević je rekao ono…" Jedan kaže da ćemo plaće dobiti evo , sutra, drugi priča o poslovnim partnerima, proizvodnji i plaćama evo za dan-dva. Za to vrijeme od uprave , dobro plaćenih menadžera, vlasnika… ni riječi. Ne bi li bilo normalno da se oni hvale partnerima iz Emirata ili da nam oni kažu zašto još nema para. Kakva je to sprdnja od firme kad sindikalci služe kao PR?
Prošli tjedan kad su nam bacili onu kost od plaće za 10.mj. čujem kako su radnici "zadovoljni i presretni". E, pa ja nisam bio tako zadovoljan i presretan. Da sam ostao dužan 6 računa za struju ili 6 rata kredita bi li HEP ili banka bili zadovoljni i sretni kad bih im vratio samo jednu šestinu duga? Ili bi me odrali kamatama, ovrhama, hipotekama? Ja bih bio zadovoljan kad bi mi isplatili do posljednjeg novčića duga uvećanog sa 12 posto kamate kakve ja moram plaćati za moje dugove. Naravno , u ovakvoj smiješnoj državi kao što je naša gledali bi me kao ludjaka kad bi potegnuo pitanje kamata na dug za neisplaćene plaće.

Kako čujem a i pratim, odkad je DIOKI zatvorio proizvodnju u Zagrebu cijena stiropora koji se koristi u građevinarstvu fasade, estrisi, ..EPS – XPS je poprilično otišla gore, zbog otežanog pristupa sirovini.

Možda razlog više, prije nego vlada krene sa obnovama fasada – misleći na one DE-MIT da pogura ovu sagu oko DIOKIJA –

[proud]

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

Ostavka direktora Dina Petrokemije

Direktor Dina Petrokemije, članice Dioki Grupe, Milan Cvetrežnik danas je podnio neopozivu ostavku, a Nadzorni odbor ju je većinom glasova prihvatio.

Cvetrežnik je za Hinu izjavio da smatra da je to najbolje rješenje u sklopu procesa preustroja Diokija te da će ostati raditi u Dioki Grupi. Na upit koji su razlozi njegove ostavke, Cvetrežnik je rekao da to ne želi komentirati.
Cvetrežnik je naveo da je Nadzorni odbor za predsjednika Uprave Dina Petrokemije izabrao Sanju Lovrić Kontuš, a za člana Uprave Petra Popovića, dosadašnje pomoćnike direktora.

PD

Izgleda da su ga nove gazde makle?

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

Da je drugačije, stečaj bi bio proglašen odavno, ljudi prepušteni svojim sposobnostima, a zemljište rasprodano.

Gledište ti je vrlo slično natpisima u tiskovinama. No zar stvarno misliš da su u npr Hypu bedasti pa ne znaju osigurati kredite koje su dali Diokiju? Zar stvarno misliš da u Hypu ne znaju koliko će konzorciji Adria LNG dati za Piros i Ćuf – znaju itekako i znaju da je njihovih 50 milijuna eura s koliko s opteretili te nekretnine nije ni u kojem slučaju uludo uloženo.
Pa Hypu je nuđena isplata 2/3 kredita – oko 52 milijuna eura – u kešu a ostalo u dugoročne i nisu htjeli – dakle njima puno više vrijedi VLASNIŠTVO dionica Diokija.
To je najbolji signal i najbolji znak – ako njima to vrijedi trebalo bi vrijediti i svima ostalima, a ne Ina ovo ili ono.
Šta hoće recimo OMV na Krku, je li to cilj Hypa?

ZK ODJEL ZAGREB
Stanje na dan: 11.04.2012. 22:43:41
Podnesak: Z-19107/2012
Primljeno: 06.04.2012. 13:22:00
Vrsta isprave: OSTALE VRSTE ISPRAVA
Oznaka spisa:
Vrsta upisa: OSTALO
Sadrzaj prijedloga: BRISANJE TERETA U ZKUL 108304 KO GRAD ZAGREB
Bilj.o kretanju spisa: SPIS NA OTPREMI, , 11.04.2012.
Način rješenja: UDOVOLJENO
Datum rješenja: 11.04.2012.
Datum provedbe: 11.04.2012.

ZK ODJEL ZAGREB
Stanje na dan: 11.04.2012. 22:43:41
Podnesak: Z-19628/2012
Primljeno: 11.04.2012. 15:50:00
Vrsta isprave: OSTALE VRSTE ISPRAVA
Oznaka spisa:
Vrsta upisa: PREDBILJEŽBA
Sadrzaj prijedloga: PREDBILJEŽBA PRAVA VLASNIŠTVA U ZK.UL. 108304 K.O. GRAD ZAGREB
Bilj.o kretanju spisa: SPIS NA PLOMBIRANJU, , 11.04.2012.
Način rješenja: U RADU

Preostale plaće na vidiku!

New Report

Close