banka je dobila moju plaću ja niti kune ,više sreće drugi put,jedino ako put do toga opet ne bude preveliki
na osnovu čega misle da bi mogli dobiti idući tjedan još nešto?
što prehrambena industrija ili plasticari dobivaju ulaskom u EU? da li se ukidaju neke carine te će proizvodi podravke npr ili dioki-a, koji se rade u RH a prodavaju u Sloveniji npr…biti oslobodjeni carina te samim time konkurentniji?
http://www.seebiz.eu/ina-dioki-mora-platiti-plin-o-tome-ovise-daljnje-isporuke/ar-30554/
e sad kako se ovo može protumačit’?
http://www.seebiz.eu/ina-dioki-mora-platiti-plin-o-tome-ovise-daljnje-isporuke/ar-30554/
Može li se platiti po cijenama u Mađarskoj – Mađari mogu nabit cijene plinu i nafti u HR, dovesti poduzeća u financijske probleme, a nakon VLASNIČKOG RESTRUKTURIRANJA poduzeća u problemima gdje bi i oni odlomili popriličit komad torte, spustiti cijene energenata i sirovine te nakon toga masno unovčiti svoj udio.
Da ne bi bilo očito kakvim se sredstvima služe – neće ulaziti direktno nego preko nekoga trećeg.
Upravo po tom scenariju je nastao slučaj Dioki!
Zanimljiva teorija,Savo
Samo zasto se onda non stop govori o zbrinjavanju radnika i otkazima,ako je ovo tvoje istina?
INA treba samo za etan,znaci 2 glavna pogona u DIOKI-ju.
Ja bi to protumačio tako da ina ipak neče uči u vlasničku strukturu to jest plan mola je ništa drugo nego uništiti dioki….
Sretan Uskrs svim radnicima Diokija, koji trebaju drugi tjedan dobiti preostale plaće, sretan Uskrs svim dioničarima koji bi trebali nešto zaraditi na ovim jadnim dionicama, i na kraju sretan Uskrs i INI, vjerojatno budućem vlasniku Diokija, nakon revidiranja Ugovora o upravljačkim pravima između RH i MOL-a.
Zanimljiva teorija,Savo
Samo zasto se onda non stop govori o zbrinjavanju radnika i otkazima,ako je ovo tvoje istina?
INA treba samo za etan,znaci 2 glavna pogona u DIOKI-ju.
Problem sirovine i energenata za Dioki jednostavno NE POSTOJI!!!
HR ima dovoljno plina – a za pirolizu na Žitnjaku sasvim je svejedno je li sirovina etan, propan, butan….
Ako Vlada podigne cijene plina za kućanstva za 20% – a što je trebala odavno učiniti – zbog smanjnja potrošnje na kućanstvima, pojaviti će se viškovi plina, a ti viškovi mogu i moraju poticajno djelovati na cijene za industriju. Isto bi se dogodilo da HR Vlada, po mađarskom modelu, određuje cijene plina i sirovine.
Mađari su još 2010. odredili cijenu kao mix dugoročnih i kratkoročnih ugovora – 60% / 40%.
HR bi to mogla odnosom 20%/80% obzirom da ima 70% plina iz vlastitih bušotina.
A to mi smanjilo cijene za oko 20-30% budući da je zbog LNG-a i visokih rezervi cijena plina na spotu puno niža od dugoročnih ugovora.
Sretan Uskrs svim radnicima Diokija, koji trebaju drugi tjedan dobiti preostale plaće, sretan Uskrs svim dioničarima koji bi trebali nešto zaraditi na ovim jadnim dionicama, i na kraju sretan Uskrs i INI, vjerojatno budućem vlasniku Diokija, nakon revidiranja Ugovora o upravljačkim pravima između RH i MOL-a.
bome događa se velika revolucija, mislim na latinsko podrijetlo riječi revolvere, vratiti se. covjece, mozda dioki postane dio INA-e, vau, a koliko se sjecam OKI je bio, evo čak bi i radnici mogli dobiti plaću za rad, vau!! a jos mozda INA i postane hrvatska kompanija, VAU!!! Ma bravo Croatia, ljube vas gradjani RH.
Građanska akcija via Facebook:
¨"Priča oko privatizacije Petrokemije je priča iza koje stoji Todorić. Ne postoje ruski investitori. Petrokemiju hoće preuzeti Todorić.
Ukoliko postoji novinarski interes da se ovo istraži, rado cemo prepustiti naš kontakt koji ima dokumentaciju."