http://www.jutarnji.hr/robert-jezic–on-zna-sve-koje-treba-znati–on-je-covjek-bez-ideologije–on-je-fixer–robert-jezic/1018289/
Svaka mu čast,ovoliki beskičmenjak biti zbilja nije lako…
Jedan od boljih tekstova na temu R.J. nažalost 7kn mi je tveć dulje vrijeme previše za novine.
Promatrajući slike R.J. od prije i sada, pa i viđenim uživo rekao bih da je poprilično propao, jel mu sve to trebalo???
Kršćanski nauk govori kako treba praštati, nažalost u ovom slučaju ogriješit ću dušu…
Svatko od nas kad tad mora svoje račune platiti…
Zanimljiv dio teksta, ostalo je po meni čista demagogija i priprema terena za još jednu privatizaciju/pljačku
"Odakle vam podatak da Hrvatska ima svog plina 70 posto i da ne ovisite o uvozu zbog kojeg raste cijena?
– Mi uistinu imamo toliko plina, a druga je stvar tko je vlasnik i zašto ga kupujemo po tržišnoj cijeni. Ali i u uvjetima povećane cijene plina Petrokemija je lani poslovala sa 100 milijuna kuna dobiti. Mi nismo gubitaši ili paraziti kojima država daje plaće iz proračuna. A nismo ni ništa gluplji od Rusa ili Norvežana koji bi nas mogli kupiti."
http://www.poslovni.hr/vijesti/dioki-ni-placa-ni-dogovora-vjerovnika-201040.aspx
Procjene rade ovlašteni sudski vještaci ali ako je cijena između 18 i 23 milijuna kuna to je dobra cijena. U NO Diokija je predstavnik radnika i predsjednik je NO a NO mora dati suglasnost za prodaju – dakle radnici odlučuju o cijeni i prodaji.
Treba imati u vidu da JANAF-ov terminala ne može dobiti dozvole za proširenje bez da kolosjek promjeni vlasnika ili bez prava služnosti kojega za sada nema.
….Poduzetnik s adresom u švicarskom Zugu zasad nije optuženik, samo je svjedok. Ni imovina mu nije blokirana. Čeka nastavak u slučaju HEP-a i povlaštenih cijena struje za Dioki, no njegov odvjetnik Marijan Hanžeković ne vjeruje da će nešto biti od svega toga.
“Još traju vještačenja, zasad idu nama u korist”, kaže Hanžeković…..[/b]
Kako će se dogovoriti s HEP-om ako je Institut MIlan Vidmar procjenio da je HEP oštetio Dioki ja oko 80 milijuna kuna ili da je Diokijev terminal vrijedio između 30 i 32 milijuna eura a prodat je za 18.
Poslovni.hr je objavio dezinformaciju HŽ Cargo nenudi 18.000.000 kn nego 14.000.000 kn. Procjenu vrijednosti su jučer radili " stručnjaci" iz HŽ Carga, a rezultate moraju dostaviti upravi Carga u Četvrtak do 10 sati.
Poslovni.hr je objavio dezinformaciju HŽ Cargo nenudi 18.000.000 kn nego 14.000.000 kn. Procjenu vrijednosti su jučer radili " stručnjaci" iz HŽ Carga, a rezultate moraju dostaviti upravi Carga u Četvrtak do 10 sati.
PO Zakonu procjenu radi ovlašteni sudski vještak – NEOVISAN.
A zaposlenik jedne od kompaniji svakako nije NEOVISAN,
Bez kolosjeka JANAF nema termninal no onda nema ni plaća.
Očit je obostrani interes da se dogovor postigne,
A to je za cilj dala i Vlada.
PO Zakonu procjenu radi ovlašteni sudski vještak – NEOVISAN.
A zaposlenik jedne od kompaniji svakako nije NEOVISAN,
Bez kolosjeka JANAF nema termninal no onda nema ni plaća.
Očit je obostrani interes da se dogovor postigne,
A to je za cilj dala i Vlada.
[/quote]
Bit će to operacija uspjela, pacijent preminuo!
Dok se taj obostrani interes u ovoj magli zbivanja pronađe, više neće biti ni Dioki-ja, ni tvornice, ni zaposlenika…
Ne vjerujte sve što čujete. Prva ponuda HŽ carga je bila 5 miljona eura umanjena za dug od 1.800.000 KUNA. Za plaće bi ostalo 33 miljona kuna. A sad se pojavila cifra od 14. A vlasnik je još uvijek RJ – sve dok se ne uknjiže novi vlasnici. Znači, razlika ide njemu u njego džepić! [smiley]
Pa kaj ste svi tak naivni? Prodaje i Dinamarin, Ćuf je već prebacio na Adriaoil Milano, Dinu polagano odvaja od Diokija. Dajte progledajte već jednom! Na kraju priče Dioki će ostati sam, bez ostalih firmi sa svim dugovima i neće otići u stečaj nego u LIKVIDACIJU jer će vrijednost firme biti manja od dugovanja. A radnici će dobiti 2 jaja da skompletiraju onaj k…. koji su dobili za Novu godinu! Živio nam naš predsjednik nadzornog odbora! Bog poživio i našeg Pavelića, Crkvenca i one iz stožera koji su na kolsjeku rekli da im trebamo vjerovati. Sretan Vam Uskrs. Za ovaj Uskrs uskrsnuli su jedino RJ, njegov sin i njegov nećak!
Ako ni danas ne bude nikakve uplate,možda nebi bilo loše skrenuti pažnju sindikatima Dine ( a fala bogu, tamo su 3 sindikata) da slijedi uskrsni vikend i gužve na mostu i da bi to moooožda bila prilika da se opet krene u prosvjede i napuštanje pogona.
Ali bojim se da bi vjerojatno realnije bilo za očekivati prijetnju tipa " ako nam do kraja godine ne isplatite bar onih 300 kuna za IX mjesec 2011. , odgovoriti ćemo žestoko i već za nekoliko mjeseci organizirati prosvjed na plaži. Od prosvjeda ćemo odustati samo ako nam obećate da ćete nam možda jednog petka uplatiti koju kunu".
trebali ste krenut odavna… najlakse je pricat budemo budemo… sve ja znam kak to ide… svaki dan cujem po minimalno 10-15 koji su tako nabruseni i onda kad se desi tak nesto oni su bolesni i neznam kaj pa ih nema… dosadni ste s tim glupostima… uplatu ces vidit tek mozda utorak/srijeda za tjedan dana… makar se "trude" jos do kraja nac koju kunu ali prije sljedeceg tjedna zaboravi… tako da ti zelim Sretan Uskrs…
[/quote]
Opa! Jel se to javio netko iz sindikata? 🙂
Imaš pravo, dosta smo se brusili i dosadjivali sa glupostima oko isplate plaća. Najbolje da se pouzdamo u našu sposobnu upravu i nenadjebive sindikate i šutimo i mirno farbamo jaja.
[/quote]
Na zalost ja sam samo jedan radnik koji je gladan i siromasan…
STEČAJ!
Sram te bilo, ako si toliko očajan nije ti potrebno plasirati ovakve izmišljotine.
STEČAJ!
Meni ovo više liči na druk [shocked]
Ne vjerujte sve što čujete. Prva ponuda HŽ carga je bila 5 miljona eura umanjena za dug od 1.800.000 KUNA. Za plaće bi ostalo 33 miljona kuna. A sad se pojavila cifra od 14. A vlasnik je još uvijek RJ – sve dok se ne uknjiže novi vlasnici.
Hanžeković je tu da se napravi prava procjena – JANAF-u treba pruga a Diokiju trebaju plaće.
RJ je potpisao i s dionicama raspolaže NO i Uprava!
Je su li na Krku dobili dvije plaće kako je obećano?