Ako ni danas ne bude nikakve uplate,možda nebi bilo loše skrenuti pažnju sindikatima Dine ( a fala bogu, tamo su 3 sindikata) da slijedi uskrsni vikend i gužve na mostu i da bi to moooožda bila prilika da se opet krene u prosvjede i napuštanje pogona.
Ali bojim se da bi vjerojatno realnije bilo za očekivati prijetnju tipa " ako nam do kraja godine ne isplatite bar onih 300 kuna za IX mjesec 2011. , odgovoriti ćemo žestoko i već za nekoliko mjeseci organizirati prosvjed na plaži. Od prosvjeda ćemo odustati samo ako nam obećate da ćete nam možda jednog petka uplatiti koju kunu".
trebali ste krenut odavna… najlakse je pricat budemo budemo… sve ja znam kak to ide… svaki dan cujem po minimalno 10-15 koji su tako nabruseni i onda kad se desi tak nesto oni su bolesni i neznam kaj pa ih nema… dosadni ste s tim glupostima… uplatu ces vidit tek mozda utorak/srijeda za tjedan dana… makar se "trude" jos do kraja nac koju kunu ali prije sljedeceg tjedna zaboravi… tako da ti zelim Sretan Uskrs…
Mogao sam nekako shvatiti kad nismo dobijali plaču dok je vlasnik bio R.J., ali ovo što se sad događa moj mozak nikako nemože shvatiti. Koliko je samo puta bilo rečeno da će radnici dobiti plaču 7 dana od postavljanja nove uprave!!!
Duboko sam razočaran svim ljudima koji su uključeni u rješavanje ovog problema, ako nešto nemožeš napraviti ili osigurati uvjete da to netko drugi napravi onda nemoj niti obečavati. Pa ljudi moji ovdje se radi o goloj egzistenciji 800 radnika i njihovih obitelji. Pa zar treba da netko prolupa i napravi nekakvu glupost??? Sebi i drugima???
Hoće li se tada konačno riješiti problem isplate zaostalih plača i pokretanja proizvodnje???
Žalosno je da sam i sam počeo razmišljati kako bi vjerojatno bilo bolje da se sve te lopove koji su pokrali toliku lovu upropaštavajući tvrtke jednog po jednog u mraku dočekali oni koje su pokrali. Da se to dogodilo 90-ih možda nam se sve ovo danas nebi događalo, ispada da smo budale što smo vjerovali u pravo i pravednost iliti tolko često spominjanu, a nikad dostignutu pravnu državu.
Oprostite na izrazu ali serem ti se na takvu pravnu državu u kojoj se događa da radnici ne dobijaju svoje plače, a lopine slobodno šeću i voze se u skupocjenim automobilima.
Prvom prilikom selim se iz nekad bilo Lijepe naše, pa makar cijeli život bio stranac ali barem neću biti željan normalnog ručka.
Ja ne vjerujem u isplatu plaća do slijedećeg tjedna i tu se slažem sa kolegom soloo,a kolega radnikdioki,pa u nadzornom odboru još uvijek sjede ježićevi ljudi tj.sin damir te nećak vlasnik Dinamarina(kako je lijepo imati obitelj).Teško će INA ili bilo tko ući u DIOKI dok god su oni unutra a preko njih i sam RJ.
Nažalost dok ne bude skupština i dok se ne razvlaste ježićevci i ne uđu zaista vjerovnici ništa od nas neće biti,a možda ni tada.
http://www.energetika-net.com/vijesti/energetsko-gospodarstvo/ramljak-na-omislju-zelimo-spot-trziste-nafte-i-plina-14133 .
Ante Ramljak je i novi član NO HEPa.
Ako ni danas ne bude nikakve uplate,možda nebi bilo loše skrenuti pažnju sindikatima Dine ( a fala bogu, tamo su 3 sindikata) da slijedi uskrsni vikend i gužve na mostu i da bi to moooožda bila prilika da se opet krene u prosvjede i napuštanje pogona.
Ali bojim se da bi vjerojatno realnije bilo za očekivati prijetnju tipa " ako nam do kraja godine ne isplatite bar onih 300 kuna za IX mjesec 2011. , odgovoriti ćemo žestoko i već za nekoliko mjeseci organizirati prosvjed na plaži. Od prosvjeda ćemo odustati samo ako nam obećate da ćete nam možda jednog petka uplatiti koju kunu".
trebali ste krenut odavna… najlakse je pricat budemo budemo… sve ja znam kak to ide… svaki dan cujem po minimalno 10-15 koji su tako nabruseni i onda kad se desi tak nesto oni su bolesni i neznam kaj pa ih nema… dosadni ste s tim glupostima… uplatu ces vidit tek mozda utorak/srijeda za tjedan dana… makar se "trude" jos do kraja nac koju kunu ali prije sljedeceg tjedna zaboravi… tako da ti zelim Sretan Uskrs…
[/quote]
Opa! Jel se to javio netko iz sindikata? 🙂
Imaš pravo, dosta smo se brusili i dosadjivali sa glupostima oko isplate plaća. Najbolje da se pouzdamo u našu sposobnu upravu i nenadjebive sindikate i šutimo i mirno farbamo jaja.
Svaka mu čast,ovoliki beskičmenjak biti zbilja nije lako…
http://www.energetika-net.com/vijesti/energetsko-gospodarstvo/ramljak-na-omislju-zelimo-spot-trziste-nafte-i-plina-14133 .
Ante Ramljak je i novi član NO HEPa.
Projekt za Adria LNG skuplja prašinu – ako su ozbiljni ljudi moraju to pokrenuti jer za ništa ostalo nemaju ni P od Projekta.
Al Thani je u 5. mjesecu u Rijeci ( LNG terminal ) a Gulmar ne izlazi iz Riječkog zaliva ( evakuacijski plinovod ).
E baš su fino ofarbali sindikati i uprava! Obićno se farbaju jaja, nekad su i piceke farbali ali ovaj put su ofarbali jato od 900 magaradi! Gdje su sad oni koji su na kolosijeku vikali da im treba vjerovati!?!?!? Nas nekolicina je bila za to da se ne mičemo s kolosijeka dok lova ne sjedne na račun…
E, pa neka mi sad svi ti koji su govorili da im treba vjerovati fino daju nešto kunića da mogu svojoj familiji bar skuhat koje jaje za Uskrs jer kolači i šunka su utopija. Zbog njihovog vjerovanja ukrali su meni i mojoj obitelji Božić a sad i Uskrs. Ne znam kako se sindikalisti mogu pogledati u ogledalo, kako se osjećaju kao izdajnici 400 ljudi koji su im bar u početku vjerovali. Nemojte brinuti za Rumenog, njegovu će debljinu i glad nahraniti njegova punica. Cijela Hrvatska je čula da Rumeni ima punicu i da je debeli od njezine hrane koju mu daje ali nitko u Hrvatskoj nije čuo da smo pokradeni i da želimo naše plaće! Gospodo iz sindikata SRAM VAS BILO!!!!
gospodo radnici, a i drugari na pozicijama, ako plače danas nisu uplačene,a koliko vidim po svojem računu nisu, šta država čeka sa stečajem jer koliko se sječam druga Liniča da je rekao "ako se pitanje diokija ne riješi do 31.03 DIOKI ide u stečaj"
koliko če još trajati ova agonija?
izgleda da smo i sisali veslo a bogami i progutali čamac(a možda i tanker)
Sretan uskrs ma kakav god bio!!!!
Treba tužit državu jer državne firme (naši vjerovnici) nisu pokrenuli stećaj i što su državni HEP i državna INA i državne Banke dozvolile da se nagomila ovakav dug. Treba tužit vladu, ministarstvo financija i državu jer nisu reagirale na neuplate doprinosa. I našeg gazdu koji se sprema na bjeg rasprodajući imovinu za svaku lipu uvećanu za zatezne kamate na koje po zakonu imamo pravo!!!!!
I za to što u kolektivnom piše ili je bar nekad pisalo da će se osovica povećati svaki puta kad troškovi života porastu, naravno – uvećano za zatezne kamate. Nama plaća nije rasla od 2003.