DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Robert Ježić je sveden na 1% vlasništva, sadašnja Uprava ima privremen karakter da u ime najvećih vjerovnika odradi tehnički dio posla: isplata plaća, pripreme za pokretanje dijela postrojenja i pripreme za Skupštinu društva, kada će biti posložena nova vlasnička struktura, nova Uprava i NO. Razumijem bijes i razočarenje radnika, ali prema pouzdanim informacijama, radi tehničko-administrativnih problema oko kolosijeka namijenjenog za prodaju te poslovične sporosti banaka, ovaj put sve je palo na ZABU, problem će biti riješen u ponedjeljak ili utorak. Osim toga oko raspleta problema Diokija postoji i službena odluka vlade RH, tako da bez obzira na sve, treba prema naprijed gledati optimističnije nego dosad.

Robert Ježić je sveden na 1% vlasništva, sadašnja Uprava ima privremen karakter da u ime najvećih vjerovnika odradi tehnički dio posla: isplata plaća, pripreme za pokretanje dijela postrojenja i pripreme za Skupštinu društva, kada će biti posložena nova vlasnička struktura, nova Uprava i NO. Razumijem bijes i razočarenje radnika, ali prema pouzdanim informacijama, radi tehničko-administrativnih problema oko kolosijeka namijenjenog za prodaju te poslovične sporosti banaka, ovaj put sve je palo na ZABU, problem će biti riješen u ponedjeljak ili utorak. Osim toga oko raspleta problema Diokija postoji i službena odluka vlade RH, tako da bez obzira na sve, treba prema naprijed gledati optimističnije nego dosad.

Drago mi je kolega da tako misliš,uistinu se nadam da je to i točno.A naravno da treba gledati optimistično jer inače pucamo po šavovima.
Samo glave trebaju shvatiti izvozne rezultate DIOKI grupe i konačno pokrenuti proizvodnju.
Baš nam se vlada ne hvali izvozom,a DIOKI je imao 2010 godine 2 300 000 000(koliko nula,a ispred duja) milijuna prodane robe u izvoz.Ako to ne vrijedi pokretanja onda neznam šta vrijedi,da ne govorim o plačenim doprinosima,porezima i ostalom.

pixma

A da ne pričamo da etana u Molvama ima….

p2.sem

WWW123, 01.04.2012. u 16:26
Putovnica u džep i što dalje od ove jadne zemlje… Sve mi se ovo skupa toliko gadi da ne mogu opisati.
A ne razumijem ni tipove poput Save koji svakodnevno piše svoje besmislice i misli da će nekog uvjeriti u sve te izmišljotine ili Lebowskog koji kao da se naslađuje ovim što nas je snašlo i čini se kao da bi bio jako nesretan kad bi se kojim čudom Dioki izvukao…

Slušao sam Čačića pažljivo po emisijama i suština onoga što on kaže je: "Petrokemija je običan doduše malo složeniji stroj koji proizvodi umjetno gnojivo", a INA je: "dvije rafinerije i par stotina pumpi."
On predlaže da RH za strateški interes odabere JANAF (obična cijev tj. vod), HEP distribucija (nekoliko tisuća kilometara žica i kablova) jer: "JANAF se ne može novi napravit, a INA da."
Jel zna on koliko treba akumuliranog znanja i umjeća da se transformira materija i energija iz jednog oblika u drugi (što defakto rade sve te tvornice i Petrokemija i DIOKI i HEP proizvodnja i Jadrankamen i Adriachem…). Jednom kad se sve to raspusti možemo se slobodno vratit u srednji vijek jer to znanje je akumulirano stoljećima.
I da se tako transformirana materija i energija ponudi na tržištu. Njemu je to samo tako novu INU će bez problema napravit – moš’ si mislit kako ćeš napravit novu INU.
Pozitivno je bar to što će izgleda strateški interes RH bit obične cijevi i kablovi (jer to je nezamjenjivo – to se nemože novo napravit) "novi JANAF se ne može novi napravit, ali nova INA da".
A da stvar bude tragičnija sve te cijevi i kablovi (koji su po Čačiću od strateškog značenja) će se morat mjenjat jer su stari.
Jadna država kojoj su dvije cijevi, par kablova i tri stabla strateški interes.

—- Razumijem bijes i razočarenje radnika, ali prema pouzdanim informacijama, radi tehničko-administrativnih problema oko kolosijeka namijenjenog za prodaju te poslovične sporosti banaka, ovaj put sve je palo na ZABU, problem će biti riješen u ponedjeljak ili utorak. ——

I ja imam neke informacije ali one govore suprotno – ne radi se o nikakvim tehničko-administrativnih problema i poslovičnoj sporosti banaka – radi se o jednostavnoj činjenici da se i dalje vještače odnosi HEP – Dioki i Janaf – Dioki a problemi s vještačenjem su OGROMNI ko Himalaja – utvrđeno je da su učinjene štete na teret Diokija te se sada razmatraju visine štete – NEMA PRODAJE dok se ne riješe arbitraže i vještačenja.

Na žalost što je dobro za kompaniju u ovom trenutku nije dobro za radnike – stoga jedan malo jači pritisak na ćaćića i njegovo MInistastvo da napokon prihvate ćinjenice koje su utvrdili neovisni vještaci za nekretnine i Institut MIlan Vidmar.

Da je Dioki u krivu već davno bi bilo to riješeno.

Gospodo, kad će plaće?????????

Ne, sve mi se čini da ZG lokacija ide u stečaj a radnici gologuzi na burzu. Lakše je tako nego naći novac za ispunjenje obaveza iz kolektivnog ugovora. Kako drugačije protumačiti dvije plaće krkanima a nama u ZG ništa tj. KUG ?

a evo krkanima danas ništa od para , a možda bude sutra , a ako ne sutra onda će SIGURNO biti u UTORAK ili PETAK . PA TI SU VAM DANI SVIMA DOBRO POZNATI ! [angry]
[/quote]

ja inaće radim na krku ,a to što sam citirao kolegu koji nas je nazvao "krkanima", ja sam to shvatio kao šalu bez zamjerki i bez zle namjere.ljudi znam da zbog same situacije polako gubimo smisao za humor ali NE ČEMO SE GRISTI MEĐUSOBNO ! P OZZ.

ajmo diokijevci u utorak ponovo na prugu ,a maknemo se samo kad lova sjedne
mislim da druge nema

AJMO NA PRUGU!!!! DOK NE SJEDNE SVE DO ZADNJE LIPE SKUPA SA DUGOM IZ 2010 I PLAĆOM ZA 3. MJESE KOJU NITKO NE SPOMINJE!!!!!!!!!!!!!!

Postoji narodna poslovica koja ide ovako nekako: Preveli ih žedne preko vode…

U slučaju radnika Dioki-ja poslovica glasi: Preveli ih gladne, žedne i bez plaća preko pruge…

[b]Jebeš forum koji Savu nema! Maske su napokon pale: Hasta la vista Dioki![/b] [i]"uljepšavaš svoje stanje al’ ne možeš da me zezneš jer hakersko imam znanje"[/i]

Vjerujete li vi uopće da ćemo dobiti naš novac? Koja će biti iduća isprika i izmišljotina ? Tehnički razlozi , poslovična sporost banaka, konačni dogovor koji se planira za petak, pa će biti odgođen za utorak…ili ovog puta ipak izmisle nešto novo? Dinaši su zadnju uplatu, onih bijednih 1300kn dobili još 19.12. Pa je prošao Božić, pa Nova godina, pa smo stigli i do Uskrsa a taj petak i isplata nikako da stignu valjda zbog "tehničkih razloga". Po nekakvim izračunima Dinašima su dužni još tristotinjak kuna za 9.mjesec iako mi nije jasno kako su došli do te cifre… I ni tih 300kn nisu bili sposobni isplatiti već 6 mjeseci. A kako će nam isplatiti dug iz 2010 , dio 9. i cijele plaće za 10.,11.,12.,1.,2.i 3.,mjesec? Dužni su nam bar 5000eura, a nisu sposobni dati 300 kuna već 6 mjeseci. A mi mirno čekamo i vjerujemo obećanjima. Kao ovce.

Baš kao ovce,nikoga iz sindikata da nam reče barem i jednu riječ,da znamo što se događa,a kamoli da bi se radnike organiziralo na prosvjede.A prosvjedi trebaju ići ovaj put do kraja na obje lokacije !!!

New Report

Close