DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kolegama sa Krka već bi bilo krajnje vrijeme da upitaju svojeg vrlog sindikalistu Mihaljevića dokad će im lagati i dokad će o njima u Zagrebu stvarati ružnu sliku. Jeli te plaće koje bi trebali dobiti drugi tjedan dogovorio sa Ježićem neki da u Zagrebu ili one zavise o dobroj volji radnika Diokija čija se imovina zalaže za kredit ako on uopće bude realiziran. Mislim da sada nije vrijeme za prepucavanje niti se treba vrijeđati na osnovi "krkani i purguri"nego zajedno djelovati je svi smo u istom dreku.

Tu se radi o našoj imovini,prodaje se nešto od PVC-a za staro željezo,a ne da ćemo isposlovat plaće od vaše imovine,puno vi zamišljate da mi bez vas ne možemo,osobno bih volio da se više napokon odvojimo,a nešto se je na tome i radilo,pa ko propao,a ko opstao ! Jer dosta mi je više slušanja tog besmislenog MI MI MI…..bez nas ne možete…..blablablabla……užas!

Dragi dioničari Diokija, Čačić je rekao u intervjuu sto jedinici da je u Diokiju dug veći od imovine. Dakle, dionice vam vrijede nula kuna. Drugim riječima, tko proda iznad te cifre, zarađuje. Tko zadrži, na nuli je. Win-win situacija.

To je čista demagogija, laž s ciljem dezinformiranja javnosti radnika i dioničara.
[/quote]

To su riječi izravnog sudionika pregovora i potpredsjednika vlade. A tvoje su riječi riječi anonimnog forumaša koji do sada nije ama baš ništa pogodio.

Dragi dioničari Diokija, Čačić je rekao u intervjuu sto jedinici da je u Diokiju dug veći od imovine. Dakle, dionice vam vrijede nula kuna. Drugim riječima, tko proda iznad te cifre, zarađuje. Tko zadrži, na nuli je. Win-win situacija.

To je čista demagogija, laž s ciljem dezinformiranja javnosti radnika i dioničara.
[/quote]

To su riječi izravnog sudionika pregovora i potpredsjednika vlade. A tvoje su riječi riječi anonimnog forumaša koji do sada nije ama baš ništa pogodio.
[/quote]
BV Diokija je 661 milijun kuna i to je podatak s ZSE prema FY2012,http://zse.hr/userdocsimages/financ/DIOK-fin2011-1Y-NotREV-N-HR.pdf
I to je s nerevaloriziranom imovinom za koju je utvrđeno da vrijedi oko 150 milijuna eura – i to su ministri rekli i LInić i Mrsić!

Evo ti jedne kompanije koja ima negativan kapital – zove se Cheniere.
Ima negativan kapital od cca 550 milijuna dolara i Mcap 2,26 milijardi dolara.
http://www.cheniere.com/default.shtml
http://www.nyse.com/about…d/lcddata.html?ticker=lng

Šta povezuje Dioki i Cheniere – LNG!!!!

Stoga šta znači par tjedana za budućnost od 20-30 godina.

29. 03. 12. – 12:00
Croatian embassy to open in Qatar

Croatian Times

In was announced yesterday (Weds) at the first public session of the Croatian-Qatar union, intended to establish better economic, cultural and sporting ties between the two countries, that a seminar on doing business with Arab states would be held in Croatia in May.

"Finally a Croatian embassy will open in Qatar. Until now Qatar residents had to travel to Egypt to obtain visas, which is a long process," said the president about the union Danijel Koletic, adding that the opening of the embassy was the first step towards easing the visa regime. Qatar will soon become the largest construction site in the world. In preparation for the Football World Cup it will build a total of 88,000 new rooms and a 740 kilometre long metro system.

With Croatia looking to attract investors and tourists from the Arab nation, which is the richest country in the world according to GDP per capita data, it is interesting to note that the only hotel in the country that meets halal standards is on the northern Adriatic island of Krk.

Qatar Airways have confirmed a Zagreb – Doha route which commenced flying on 9 March. The flights stop over in Budapest, reported Croatian daily newspaper Vecernji list.

Glede ćaćića – samo jednu slićicu s HR zastavicom – samo jednu izjavu sem njegoove – PLIZZZZZ!

Jadno je to što se prepucavamo medjusobno jer smo svi skupa najmanje krivi za svo ovo sranje koje nam se dogadja. Pa su kolege iz Dine postali "krkani" samo zbog toga što su im obecane plaće za 10. i 11. mjesec. Ti "krkani" nisu dobili još ni zadnji dio plaće za 9.mj. prošle godine. Nisu dobili ni onaj bon od 200 kn. koji je podigao toliku frku… Tada nitko iz Zagreba nije žalio "krkane".
Stalno se provlači neka priča da bi DINA propala da nema Zagreba i da ih Zagreb hrani. A kad bi na Krku napravili anketu, vidjeli bi da bi 90% ljudi bilo za to da se Dina odvoji i to je tako bilo oduvijek , a ne samo sad nas su nas sve skupa ovako sredili… Arogancija i podcjenjivanje prema "krkanima" traje već dugo, rekao bih od samog početka.
Meni je jako žao ljudi sa obje lokacije koji već mjesecima vjeruju tim beskonačnim lažima o isplati "u petak", razočarani smo i bijesni i na sindikate zbog beskonačnog nasjedanja na iste laži, i na upravu koja je očito ili totalno nesposobna ili nezainteresirana, i na Vladu koja nije sposobna uvesti red u ovu jadnu zemlju. Mislim da smo trebali žestoko uzvratiti na sve te manipulacije i laži, a ne vjerovati da će naš zasluženi novac biti – evo sad u petak. Ja samo znam jedno – ako sve ovo propadne, ja sigurno neću na burzu. Putovnica u džep i što dalje od ove jadne zemlje… Sve mi se ovo skupa toliko gadi da ne mogu opisati.
A ne razumijem ni tipove poput Save koji svakodnevno piše svoje besmislice i misli da će nekog uvjeriti u sve te izmišljotine ili Lebowskog koji kao da se naslađuje ovim što nas je snašlo i čini se kao da bi bio jako nesretan kad bi se kojim čudom Dioki izvukao…

Dragi moji "krkani". Prije svega, to je od milja a znači krčani, da ne bi bilo zabune. Žalosna je samo jedna činjeica: da smo bili malo više složni (obje lokacije zajedno) vjerojatno bi danas već imali svoje olaće. I vi i mi. Cijelo ovo vrijeme i naši i vaši sindikati plasiraju dezinformacije kako se ne udružili i to je jedina istina. Ja sam i Zagreba i nije istina da Krk ne može sam. Svi su zaboravili koliko je Krk povećao proizvodnju LDPE, za one koji ne znaju to je polietilen. Baš kao što ste i vi na Krku zaboravili da vam je kapacitet povećan zahvaljujući lovi iz Zagreba. Ali sve to uopće nije bitno. Mi, radnici smo trebali imati isti, zajednički cilj: nastavak proizvodnje i isplata zaostalih plaća! Ja sam i Zagreba, ali bravo za jedne i za druge! Dok se mi prepucavamo, svoje ciljeve ostvaruje jedino RJ i Uprava neisplatom plaća, po onoj staroj narodnoj "Zavadi pa vladaj"! I odlično su to izveli, svaka čast. Ovako im za vratom puše 400 gladnih duša iz Zagreba što je svakako puno bolje nego da im puše 900 gladnih duša s obje lokacije. 900 bi možda i uspjelo izboriti plaće….I kao što vi na Krku niste svojom voljom došli u ovu situaciju, nismo ni mi u Zagrebu. I ovo što se dnas događa u Zagrebu (zatvaranje pogona) sutra će se dešavati i na Krku, vjerujte da hoće jer da njih zanima PE onda bi radio i naš. Njih zanima samo LNG i zemljište i luka za kontejnerski terminal. I bit će vam žao je će vas na Krku kad to shvatite biti samo 400 jer naši u Zagrebu će već odavno biti na burzi i neće vam moći pomoći……..

Sjelo svih 6 plaća jučer u DIOKI-u,ipak čaćić nije lagao.

pixma

A ne razumijem ni tipove poput Save koji svakodnevno piše svoje besmislice i misli da će nekog uvjeriti u sve te izmišljotine ili Lebowskog koji kao da se naslađuje ovim što nas je snašlo i čini se kao da bi bio jako nesretan kad bi se kojim čudom Dioki izvukao…

Moje su kritike upućene onima koji su, unatoč očigledno katastrofalnoj situaciji u Diokiju, kupovali dionice nadajuć se brzoj zaradi. A radnici su mogli u svakom trenutku pokrenuti stečaj Diokija. Zašto nisu, drugi je par čarapa.

1 April!

pixma

pixma, bilo bi dobro samo da je istinito, pogledajte datum-

vid'la žaba...

Ej, plaće jesu ali nisu mi božićnicu uplatili ! Znao sam da će nas na nečem zakinuti.

Ma nama je svaki,petak i ponedjeljak 1.april….
Obećanje i onda friška figa [proud]

p2.sem

Pa i gosp. Čačić je samo čovjek sa emocijama. 🙂
I on se voli šaliti. Interview tjedna ne ide nedjeljom.
Samo niste shvatili šalu.
Da je drugačiji, trebali bi se zabrinuti.

New Report

Close