Ne, sve mi se čini da ZG lokacija ide u stečaj a radnici gologuzi na burzu. Lakše je tako nego naći novac za ispunjenje obaveza iz kolektivnog ugovora. Kako drugačije protumačiti dvije plaće krkanima a nama u ZG ništa tj. KUG ?
a evo krkanima danas ništa od para , a možda bude sutra , a ako ne sutra onda će SIGURNO biti u UTORAK ili PETAK . PA TI SU VAM DANI SVIMA DOBRO POZNATI ! [angry]
To "krkanima" bi trebalo biti vrijeđanje purgeri? Te famozne dvije plaće ste vi već odavno dobili,za 10 i 11,a mi NE !!! Neki nisu ni cjelu plaću za 9 dobili,jer su svi isto dobili preko doznake !!!
Kolegama sa Krka već bi bilo krajnje vrijeme da upitaju svojeg vrlog sindikalistu Mihaljevića dokad će im lagati i dokad će o njima u Zagrebu stvarati ružnu sliku. Jeli te plaće koje bi trebali dobiti drugi tjedan dogovorio sa Ježićem neki da u Zagrebu ili one zavise o dobroj volji radnika Diokija čija se imovina zalaže za kredit ako on uopće bude realiziran. Mislim da sada nije vrijeme za prepucavanje niti se treba vrijeđati na osnovi "krkani i purguri"nego zajedno djelovati je svi smo u istom dreku.
Ne, sve mi se čini da ZG lokacija ide u stečaj a radnici gologuzi na burzu. Lakše je tako nego naći novac za ispunjenje obaveza iz kolektivnog ugovora. Kako drugačije protumačiti dvije plaće krkanima a nama u ZG ništa tj. KUG ?
Nakon pet godina i tri napisana posta, mogao si se još malo suzdržati, a ne lupiti ovakvu besmislicu i pokazati svu raskoš svog talenta. Usput budi rečeno, primjećujem da su se profilirali među vama pojedini demagozi, koji svu energiju troše na isplatu otpremnina. Nažalost, otpremnina je simbol da se najvažniju bitku izgubilo, metaforički rečeno, za veliku većinu to znači: "prijelazno razdoblje prema osobnoj eutanaziji pojedinca". Glavna nit vodilja mora biti, isplata plaća i nastavak proizvodnje. Naravno, treba nastaviti pritisak na ungare da ne guraju etan u zemni plin i/ili spaljuju na baklji u Ivaniću.
Mr. Oportunist
Ovakvih bi savjeta trebalo biti više.
Cijenim vaše mišljenje.
Mudrost je često prekrivena debelim zastorima i premalo svjetla dolazi do nje.
Nije da nekog opravdavam, ali većina nas je u stanju dugotrajnog stresa i malodušnosti.
Poigravaju se našim sudbinama takvom lakoćom da to izgleda groteskno.
Ne smatram se iracionalnim, ali jučer sam svejedno pukao.
Velik je zločin, onih koji to čine, što oduzimaju nadu izmrcvarenim ljudima na rubu ludila.
Očito nisu svjesni posljedica.
Vama svaka čast, ali razumijem te ljude. Jedan sam od njih.
Ispričavam se i svim kolegama na Krku ako sam ih nečim povrijedio.
Lijep pozdrav
Ne mogu se više suzdržavati, nastaviti ću pisati. Ako su to besmislice, bar su iskrene.
Savine besmislice su neiskrene.
Zanima me samo egzistencija. Briga me za proizvodnju,u ovoj zemlji nitko proizvodnjom ništa nije postigao. Život mi je protekao u zabludi. Zemlja nam je opljačkana i silovana dok smo mi vjerovali u pošteni rad .Nemam više vjere u boga, ljude niti u pojam dobroga.Neka DIOKI izgori što se mene tiče. Ako poslodavac ispuni zakonsku obavezu i otpusti me po zakonu smatrati ću to uspjehom.
Nije li to jadno? Eutanazija je humani postupak legaliziran u visokociviliziranim društvima, za razliku od mrcvarenja koje nikako da završi,to se u normalnim okruženjima tretira kao zločin. Dok ovo pišem slušam Čačića u intervjuu tjedna na radiju 101, arogantno izjavljuje kako su plaće isplaćene "jučer,prekjučer…"
Ljudi plaću nećete vidjeti još barem 45 dana. Zašto?
Čitajte pažljivije, rečeno je: "Plaće će biti u roku od 7 dana od imenovanja NOVE UPRAVE."
Ova uprava nije nova uprava i ovaj NO nije novi NO. To je još uvjek formalno Ježićeva uprava i Ježićev NO, jer novi vlasnici još nisu oformili svoj NO i svoju upravu. NOVA UPRAVA = Uprava novih vlasnika.
Dragi dioničari Diokija, Čačić je rekao u intervjuu sto jedinici da je u Diokiju dug veći od imovine. Dakle, dionice vam vrijede nula kuna. Drugim riječima, tko proda iznad te cifre, zarađuje. Tko zadrži, na nuli je. Win-win situacija.
Dragi dioničari Diokija, Čačić je rekao u intervjuu sto jedinici da je u Diokiju dug veći od imovine. Dakle, dionice vam vrijede nula kuna. Drugim riječima, tko proda iznad te cifre, zarađuje. Tko zadrži, na nuli je. Win-win situacija.
To je čista demagogija, laž s ciljem dezinformiranja javnosti radnika i dioničara.
BV Diokija je 661 milijun kuna i to je podatak s ZSE prema FY2012,
I to je s nerevaloriziranom imovinom za koju je utvrđeno da vrijedi oko 150 milijuna eura – i to su ministri rekli i LInić i Mrsić!
Evo ti jedne kompanije koja ima negativan kapital – zove se Cheniere.
Ima negativan kapital od cca 550 milijuna dolara i Mcap 2,26 milijardi dolara.
http://www.cheniere.com/default.shtml
http://www.nyse.com/about/listed/lcddata.html?ticker=lng
Šta povezuje Dioki i Cheniere – LNG!!!!
Stoga šta znači par tjedana za budućnost od 20-30 godina.