Sumnjam da ce se veceras nesto saznati,čim do sada nema nikakvog očitovanja…
Pošto se radi o velikoj i značajnoj firmi, teško je povjerovati da bi vjerovnici "ad hoc" imenovali novu Upravu. Logika nalaže, vjerojatnije je imenovanje privremene Uprave na nekoliko tjedana do održavanja Skupštine društva kad bi trebalo sve definitivno posložiti. Uostalom vjerujem da će sutrašnja objava na ZSE ići u tom smjeru.
Pošto se radi o velikoj i značajnoj firmi, teško je povjerovati da bi vjerovnici "ad hoc" imenovali novu Upravu. Logika nalaže, vjerojatnije je imenovanje privremene Uprave na nekoliko tjedana do održavanja Skupštine društva kad bi trebalo sve definitivno posložiti. Uostalom vjerujem da će sutrašnja objava na ZSE ići u tom smjeru.
[/quote]
Linić: Želimo vratiti Inu na hrvatska naftna i plinska polja
http://liderpress.hr/biznis_i_politika/hrvatska/-linic-zelimo-vratiti-inu-na-hrvatska-naftna-i-plinska-polja–/
Je li zbog toga Čačić išao u Rusiju – prodati Hayan rusima i s tom lovom opaliti po koncesijama u HR?
Ovdje se u vrlo kratkom vremenu treba posložiti nešto što je godinama zapostavljano – domaća proizvodnja u energetskom sektoru koja bi onda trebala biti oslonac industriji.
Azerbajdžan i Rusija u kratkom razmaku …….. preuzimanje Diokija od strane državnih komapnija i vjerovnika ………
Nema razloga da se neko međustanje stvara do redovite Skupštine – država može provoditi svoju politiku i kroz tu novu Upravu i postojeći NO.
Nakon donesene odluke Vlade Republike Hrvatske u cetvrtak da se prihvaca plan restrukturiranja formiranja nove uprave i za sedam dana isplata svih zaostalih placa prekinuta je blokada pruge.Upozoren je ministar Mirando Mrsic da i promjena jednog zareza u dogovoru vraca nas zaposlenike u blokadu pruge i uz jos radikalnije poteze.Pavelic i Rumenovic ako nesto govore onda govore mimo dogovora i iskljucivo samo njima poznato.Gospoda draga jos nije svjesna da je njihovo vrijeme proslo i uvlacenje u g….u novoj upravi nece drzati vodu.Mi zaposlenici trebamo prestavnike radnika koji ce se boriti za prava nas radnika a ne za svoj osobni interes.Do sada su nas veslali i prodavali demagogiju ali nece vise moci.
Nakon što Vlada preko javnih poduzeča uđe u vlasničku strukturu otvara se prostor za konačno pokretanje LNG projekta koje je inače najavljeno za ovu godinu!!
LNG TERMINAL ON THE ISLAND OF KRK, CROATIA
Current status:
• Location: Island of Krk, Croatia, on an unused petrochemical site (Croatian Government took the decision of the location at the end 2008)
• Regasification Capacity: 10 to 15bcm/y
• Status: permitting
• Planned start up : 2014 (initially expected date 2012)
• Structure of the Consortium: E-ON Ruhrgas: 39.17; OMV: 32.47; TOTAL: 27.36; Geoplin:1%, Croatian Companies (reserved): 25%; on 1 June 2010, Croatia announced the establishment of LNG Hrvatska (with Plinacro and HEP as equal shareholders) participating with 11% in the consortium; while INA has to decide on its 14% share independently of the Croatian authorities. Croatia granted it the status of a project of State interest. An investment decision was announced for 2012.
• The project was reviewed in 2006 and the project company established in 2007 as ADRIA LNG, registered in Croatia
• Ship sizes from 75,000 cum to 265,000 cum to be unloaded within 24 hours
• Various LNG supply sources
• The European grid may be reached via the main crossing border point: CR/SL Rupa
• Meeting 12 % of the annual gas consumption in the region
• 2009 progress: finalized the ESIA study; the public consultation is in progress; Croatia granted the status of project of state interest.
http://www.energy-community.org/portal/page/portal/ENC_HOME/AREAS_OF_WORK/Investments/Gas/Krk
NOVI PREDSJEDNIK UPRAVE DIOKIJA DUBRAVKO TKALČIĆ?
ZAGREB Tek nešto više od pola sata jučer je trajala sjednica NO Diokija, na kojoj je smijenjena dosadašnja, i postavljena nova uprava poduzeća. Imena novih ljudi koji će, u ime vjerovnika Diokija, voditi tvrtku, i dalje su, međutim, nepoznanica, i bit će objavljena tek danas, u obavijesti koju će Dioki poslati Zagrebačkoj burzi.
Izvor Novi List
????
Molim cjenjene korisnike ovog foruma da mi malo pojasne ovu odluku, prvenstveno me zanima LOVA, odnosno kako će ova odluka utjecati na to?
Osobno nadao sam se drugim imenima…….
????
Molim cjenjene korisnike ovog foruma da mi malo pojasne ovu odluku, prvenstveno me zanima LOVA, odnosno kako će ova odluka utjecati na to?
[/quote]
Neka su i crnog đavla stavili samo neka isplate plaće,pa idemo raditi ako nam dopuste…
????
[/quote]
Obzirom da je Dolezil došao na mjesto predsjednika Uprave a Rumenović na mjesto predsjednika NO ispada kao da je RJ dionice prenio na Dioki dd????
Naravno to bi bilo čista petica za dionicu.