Dragi moji, dođosmo i do toga….. Piše se 320 otkaza ( šuška se da su već napisani ), baš kao što se šuška da dolazi Dubravko Tkalčić i/ili Tadić. Slučajno.
A najbolje su današnje objavljene vijesti, malo googlajte….sjećate se obećanja o plačama?
Već sad je krenulo po javnim medijima da je sutra smjena uprave, A DIOKI ĆE ISPLATITI 2 PLAĆE ZA DESETAK DANA……….
Blago onima koji vjeruju a ne vidješe…..
http://www.novilist.hr/Vijesti/Gospodarstvo/Radnicima-Diokija-place-za-deset-dana
Evo malo sam guglao kolega dioki,naslov je naslov,ali treba čitati do kraja tekst.Iz njega je vidljivo da će isplatiti plaće za tjedan dana od formiranja uprave.
Ova dva pogona koja bi se trebala gasiti,ma nek se ugase.Bit će se slađe vratiti kad glave shvate da je profit u ta dva pogona,naravno uz prije isplaćene otpremnine.A ako ipak nema etana što čisto sumnjam onda burza.
Ova dva pogona koja bi se trebala gasiti,ma nek se ugase.Bit će se slađe vratiti kad glave shvate da je profit u ta dva pogona,naravno uz prije isplaćene otpremnine.
Pa nije loša ideja kolega, pokupimo otpremnine, dobro se odmorimo recimo 4-6 mjeseci i onda se vratimo natrag na radna mjesta 🙂
Nešto slično kao pojedinci sa EPS-a od prije par godina.
Prema neslužbenim informacijama, ministar financija Slavko Linić radnicima je na jednom od prošlotjednih sastanaka kazao kako će Ina konačno morati definirati ima li dovoljno plina i etana za Dioki, ili nema. Iskristalizira li se to pitanje, odnosno ustanovi li se da etana za Diokijevu proizvodnju ima, a Ina ga ipak šalje u sustav grijanja, ili spaljuje, za to će, neslužbene su informacije, biti kažnjena.
Ovo je zanimljivo…. [cool]
Dragi moji, dođosmo i do toga….. Piše se 320 otkaza ( šuška se da su već napisani ), baš kao što se šuška da dolazi Dubravko Tkalčić i/ili Tadić. Slučajno.
Pa šta fali s stajališta dioničara da se cijela lokacija zatvori – ništa. Dapače to je najkraći put do odlične zarade – dekomisija ne bi bila skuplja od cca 50-ak milijuna kuna a zemljište od 711.000m2 vrijedi cca 700 milijuna kuna. I nema više natezanja s Inom, etanom ima – nema….
No ICIS je objavio da i Prirodni plin doo ulazi u vlasničku strukturu Diokija – može biti točno a i ne mora – šta će Ina s Molvama i Etanom u Ivaniću ako neće raditi za Dioki. MOžda će onda i Ina zatvarati i otpuštati’
Pa šta fali s stajališta dioničara da se cijela lokacija zatvori – ništa. Dapače to je najkraći put do odlične zarade – dekomisija ne bi bila skuplja od cca 50-ak milijuna kuna a zemljište od 711.000m2 vrijedi cca 700 milijuna kuna. I nema više natezanja s Inom, etanom ima – nema….
No ICIS je objavio da i Prirodni plin doo ulazi u vlasničku strukturu Diokija – može biti točno a i ne mora – šta će Ina s Molvama i Etanom u Ivaniću ako neće raditi za Dioki. MOžda će onda i Ina zatvarati i otpuštati’
[/quote]
Savo,nisi ni svjestan koliko bi dionicari popusili da se lokacija zatvori,a da ne govorim država. mislim da je 96 milijuna eura godisnje,puno bolji nacin zarade novaca nego ta konstatacija sa prodajom zemljista.
Svi znaju sta INA radi s etanom,ona nema kuda s njim,jer kad vadis plin,vadis i etan(sastavni dio plina)…
Njihova izlika po novom je da etana nema dovoljno….
A i da te podsjetim,Žitnjak je izgrađen kad su otkivene velike kolicine Etana u Molvama,nije on stvoren zbog zemljista! A da ti ne govorim da na tom zemljistu nemos nista gradit,niti sadit!
[/quote]
Savo,nisi ni svjestan koliko bi dionicari popusili da se lokacija zatvori,a da ne govorim država.
[/quote]
Takav scenario je trenutačna zarada za dioničare a što se države tiče neka Ina preuzme lokaciju, cijenu su veće od predkriznih!!!!
LATEST: Prices soar in March
By David K Platt
Posted 21 March 2012
http://www.europeanplasticsnews.com/subscriber/headlines2.html?cat=14&id=1266
E moj Savo,jesu jesu.
Al moras imat u vidu da i MOL ima petrokemiju,i da je njemu DIOKI trn u oku.
A INA odavna vec nije nasa….
Nadam se da cemo sutra biti pametniji,i da država neće zlatnu koku u smeće bacit…
Nadam se da cemo sutra biti pametniji,i da država neće zlatnu koku u smeće bacit…
Dekomisija Žitnjaka je vrlo unosan posao za dioničare a država ako želi i dalje da Žitnjak radi treba raditi profitabilno a ne da se stalno klipovi podmeću.
Na lokaciji se može izgraditi bar 20-tak pogona a Dioki uz prodaju zemljišta mogao bi postati i kompanija za distribuciju struje, vode plina, odvodnja i sve ostalo – sve je na lokaciji – i to je vrlo unosan business – uzmimo samo kogeneraciju kako je isplativa.
KOliko ima istine u ovome ispod —
Polyolefins
Croatian ministry arranges deal to save Dioki, pay workers
ICIS News : 23-Mar-12 17:50
LONDON (ICIS)–The Croatian economy ministry has arranged a debt-to-equity restructuring deal to save the Dioki Group from bankruptcy and ensure its workers receive wages for six months’ unpaid work, the ministry said on Friday.
Current majority owner of the low density polyethylene (LDPE) producer, entrepreneur Robert Jezic, had agreed to reduce his holding in the company to 1% so that creditors could have debts owed to them converted into ownership stakes, it said. Creditors include state-owned electricity provider HEP, the gas division of Croatian group INA and state-held rail operator Hrvatske Zeljeznice, it added.
The overdue salaries would be paid solely from the assets of the company and not from state funds, the ministry said.
Recent months have seen a series of demonstrations by employees at debt-ridden Dioki’s mothballed plants in Zagreb and on the Adriatic island of Krk, with some workers also going on hunger strike.
Earlier in March, the Ministry said it was pushing for an ownership restructuring deal that would rescue Dioki by a March 31 deadline.
http://www.icis.com/Borealis/Article.asp?p=1&q=C9BDCDE6D4B5D8B9CADBC0&id=B28395A19A82A6
Prirodni plin doo????
E, moj Savo.
Dobar si primjer.
Dojučer se priča jedno, a danas drugo.
I inače, tvoje priče nisu bile omilljene, ali su služile kao fitilj za sve one koji se nisu htjeli drugačije uključiti u raspravu.
Sad kad se vlasnička struktura bitno izmijenila, priča ti je opreka sama sebi.
Što reći i kako te uzet za ozbiljno?
Jedno je sigurno.
Ti ćeš i dalje tjerat svoje.
Nemaš ti srama. Samo interesa.
Kojeg? Neznam.
I j**e mi se.
Zanima me samo, oće li bit etana.
Jedno je sigurno.
Ti ćeš i dalje tjerat svoje.
Šta ja to tjeram svoje???
Dekomisija Žitnjaka je vrlo unosan posao za dioničare a država ako želi i dalje da Žitnjak radi treba raditi profitabilno a ne da se stalno klipovi podmeću.
Na lokaciji se može izgraditi bar 20-tak pogona a Dioki uz prodaju zemljišta mogao bi postati i kompanija za distribuciju struje, vode plina, odvodnja i sve ostalo – sve je na lokaciji – i to je vrlo unosan business – uzmimo samo kogeneraciju kako je isplativa.
KOliko ima istine u ovome ispod —
Polyolefins
Croatian ministry arranges deal to save Dioki, pay workers
ICIS News : 23-Mar-12 17:50
LONDON (ICIS)–The Croatian economy ministry has arranged a debt-to-equity restructuring deal to save the Dioki Group from bankruptcy and ensure its workers receive wages for six months’ unpaid work, the ministry said on Friday.
Current majority owner of the low density polyethylene (LDPE) producer, entrepreneur Robert Jezic, had agreed to reduce his holding in the company to 1% so that creditors could have debts owed to them converted into ownership stakes, it said. Creditors include state-owned electricity provider HEP, the gas division of Croatian group INA and state-held rail operator Hrvatske Zeljeznice, it added.
The overdue salaries would be paid solely from the assets of the company and not from state funds, the ministry said.
Recent months have seen a series of demonstrations by employees at debt-ridden Dioki’s mothballed plants in Zagreb and on the Adriatic island of Krk, with some workers also going on hunger strike.
Earlier in March, the Ministry said it was pushing for an ownership restructuring deal that would rescue Dioki by a March 31 deadline.
http://www.icis.com/Borea…BC0&id=B28395A19A82A6
Prirodni plin doo????
Stil ti se, vidim, ne mijenja.
I ja bi volio stisnut neki link, samo da ne moram otkrit svoje namjere.
Nisam ti ja od tog materijala.
Možda, baš sad, netko na Novom Zelandu piše ono što ide u prilog onom što ja govorim, ali ja to ne tražim, da bi potkrijepio svoje tvrdnje.
Dovoljno mi je, ono, što ja znam.
Tako razgovor može teći. Bez zastoja, uzrokovanih potkrijepom drugih.
Nije da znam puno, ali nakon skoro 30 godina u toj branši, nije mi potreban nitko sa svojim mišljenjima.
Nije ništa osobno.
Samo nek se zna metodologija.