DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Bože dragi koje laprdanje….

info. …

R.J. JE POTPISAO TRAŽENI DOKUMENT!!!!!

dok se ne pojaviu javnosti dokument u kojem su definirani svi detalji dogovora, kupnja dionica DIOK ostaje težak hazard

http://www.poslovni.hr/vijesti/jezic-potvrdio-za-poslovnihr-trazeni-dokument-je-potpisan-199990.aspx

lijepo sam napisao da dionica danas tone jučer 39,50 danas 35,09
izgleda da i nije baš sve dogovoreno.

"… Ono što je uoči konačnog dogovora vjerovnika o spašavanju Diokija ostalo jedino sigurno i nepromijenjeno jest stajalište Ine, jednog od većih vjerovnika, koja i dalje ne želi participirati u vlasničkom restrukturiranju…."

"…Još većom nepoznanicom ostaje i sudbina dva pogona Diokija u Zagrebu, čija je sudbina izravno povezana s mogućnošću ugovaranja novih količina etana od Ine. Dosadašnji ugovor istječe krajem idućeg tjedna, a problem ostaju male količine kojim Ina raspolaže i koje za Dioki nisu dostatne, te nova ponuđena cijena, koja je osjetno viša od dosadašnjih uvjeta. Bez etana, koji je Diokiju osnova sirovina, ni nakon vlasničkog restrukturiranja nema puno osnova za jačanje proizvodnje i profitabilno poslovanje, što ponovno otvara pitanje cjelokupnog, a ne samo vlasničkog restrukturiranja te tvrtke…."
__________________–

školski primjer

PRETAKANJE IZ ŠUPLJEG U PRAZNO

[b]Jednog dana krenuli smo mi putem kojim nisu mogli svi. Bili smo sigurni u svoj hepiend. U svoj dixie band[/b].

Sto god da je ili nije dogovoreno mediji prenose da je vecinski vlasnik nesto potpisao i da je sutra na vladi odluka o sljedecim koracima…dok se to sluzbeno ne objavi i ne razjasni HANFA bi morala zaustavit trgovanje ovom dionicom….
A kolega radnik 123..dajte molim vas….jucer zakljucna 37…prosjecna 35,42…danas zakljucna 35.09…prosjecna 37.47……skoro 100 000 protrgovanih dionica u dva dana..

Pozdrav

svi smo mi Crobex

http://www.poslovni.hr/vijesti/jezic-potvrdio-za-poslovnihr-trazeni-dokument-je-potpisan-199990.aspx

Ali nema obveze preuzimanja, zatim dokapitalizacija će sigurno ići itd……….
Osim toga to je manje od pola dugova, što s ostalim, dokap ?

Sigurno će i INA pristati na dogovor ili možda već je ali hoće Čačić pokazati kako su Mađari teški i kako je bitno da je on u NO, jer nije vlada ovo napravila napamet pa da zahebe banke i HEP [wink]

"… Ono što je uoči konačnog dogovora vjerovnika o spašavanju Diokija ostalo jedino sigurno i nepromijenjeno jest stajalište Ine, jednog od većih vjerovnika, koja i dalje ne želi participirati u vlasničkom restrukturiranju…."

"…Još većom nepoznanicom ostaje i sudbina dva pogona Diokija u Zagrebu, čija je sudbina izravno povezana s mogućnošću ugovaranja novih količina etana od Ine. Dosadašnji ugovor istječe krajem idućeg tjedna, a problem ostaju male količine kojim Ina raspolaže i koje za Dioki nisu dostatne, te nova ponuđena cijena, koja je osjetno viša od dosadašnjih uvjeta. Bez etana, koji je Diokiju osnova sirovina, ni nakon vlasničkog restrukturiranja nema puno osnova za jačanje proizvodnje i profitabilno poslovanje, što ponovno otvara pitanje cjelokupnog, a ne samo vlasničkog restrukturiranja te tvrtke…."
__________________–

školski primjer

PRETAKANJE IZ ŠUPLJEG U PRAZNO

Evo ovo je klasičan primjer kako se dezinformira HR javnost.

Kao da se u Diokiji nije dogodilo vlasničko ali i financijsko restrukturiranje.
Neće s eviše na KTE platiti 200 milijuna kuna kao prošle godine.
Neće se struja više plaćati po 80 nego po 40 eura.
Neće ni plin biti koliko je sada.
Neće ni etana nedostajati kao do sada.
I neće se ležati pola godine tj neraditi.

Pa kako će onda Dioki poslovati – VRHUNSKI profitabilno!!!!!

Malo sam pogledao financijske izvještaje ( pitao me danas prijatelj da bi možda uložio u Dioki )…
Ljudi moji što vi ( mali dioničari ) očekujete da bi se moglo dogoditi a da vama ide u korist?

REfinanciranje postojećeg zaduženja??
Niti jedan RM neće to čak slati na Risk svoje banke, a kamoli da će Risk neke banke to odobriti.
To je suludo za očekivati, po onome što ja vidim.
Eventualno direktno na Upravu, ali ne znam koji bi za to bio razlog.

Dokapitalizacija?
Ako je bude, a sumnjam, mali će sigurno izgubiti. Tko ne razumije materiju, neka malo uloži u znanje.

Napisao sam vam gore za Inu.

Neznam… nisam uopće gledao kretanje cijene dionice zadnjih tjedana i mjeseci, ne kažem da cijena neće porasti i da se ne može kratkoročno zaraditi, ali ovo je high risk po meni.

Neka me netko argumentirano pobije, ako ima ćime.

lp i sretno

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Ovdje je trebalo zabraniti trgovanje sa dionicom DIOK-ija dok se sve relevantne informacije ne objave.
Ovo je sramota da se pušta ljude kao guske u magli da nagađaju, dok drugi možda znaju detalje oko dogovora.
Kod nekih drugih tvrtki se za puno manje nejasnoća zaustavljala trgovina i tražilo službeno očitovanje. Ovdje je u 2 dana protrgovano 3% tvrtke, a u medijima se objavljuju polovične informacije koje bitno mijenjaju stanje vlasničke strukture.

Mislim da netko ne obavlja svoj posao za koji je plaćen.

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

kolega Lucijan nemojte se ljutiti ali ovaj scenarij se zna od prvih prosvjeda ,

New Report

Close