DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ježiću ostaje 40 000 dionica pa sad računajte. Sinoć u zadnjim vijestima naveli buduću vlasničku strukturu otprilike: banke 40%, Hep 25%, mali dioničari 25%, Ježić 1%. Još preostaju trezorske oko 7%.

Pa to znači da mali dioničari ništa ne gube?
Kako, nije mi jasno ako Ježiću ostaje samo 1% ili je on isplaćen na neki drugi način? Tu puno toga smrdi.

I znaš li ti uopće koliki je BV Diokija trenutno?

Koliki je NAV pojma nemam .

[/quote]

Pa ja stalno tvrdim da pojma nemaš a sve što napišeš su čak ne špekulacije nego notorne dezinformacije.

Ukupno kapital i rezerve (AOP 001 do 009) – 661.157.293!!!!

Glede poslovanja – Dioki je u 4. kvartalu zabilježio gubitak od oko 167 milijuna kuna – ako se izbaci gubitak od 82 milijuna kuna za ispada da je gubitak bio 85 milijuna kuna.
Gubitak Grupe je 104 milijuna kuna pa jednostavna računica pokazuje da je netko u Grupi imao dobit od 63 milijuna kuna!
Dakle – nije toliko crno.
Također trebaš uzeti u obzir da je oko 360 milijuna bilo kamata i ostalih financijskih rashoda pa ispada da je gubitak za cijelu godinu iz poslovnih aktivnosti cca 50 miljakuna – i to kada se skoro oa nije radilo pola godine!

http://www.index.hr/vijesti/clanak/jezic-zahvalan-sam-sto-je-rijesen-problem-diokija-potpisat-cu-sto-treba/605519.aspx

I znaš li ti uopće koliki je BV Diokija trenutno?

Koliki je NAV pojma nemam .

[/quote]

Pa ja stalno tvrdim da pojma nemaš a sve što napišeš su čak ne špekulacije nego notorne dezinformacije.

Ukupno kapital i rezerve (AOP 001 do 009) – 661.157.293!!!!

Glede poslovanja – Dioki je u 4. kvartalu zabilježio gubitak od oko 167 milijuna kuna – ako se izbaci gubitak od 82 milijuna kuna za ispada da je gubitak bio 85 milijuna kuna.
Gubitak Grupe je 104 milijuna kuna pa jednostavna računica pokazuje da je netko u Grupi imao dobit od 63 milijuna kuna!
Dakle – nije toliko crno.
Također trebaš uzeti u obzir da je oko 360 milijuna bilo kamata i ostalih financijskih rashoda pa ispada da je gubitak za cijelu godinu iz poslovnih aktivnosti cca 50 miljakuna – i to kada se skoro oa nije radilo pola godine!
[/quote]
konsolidirano izvješće 31.12.2011. podaci na stranicama DIOKI__ZSE

AOP 109 Kapital i rezerve 225.734.827
br dionica 4.042.058
BV =55,8465

Konsolidirani gubitak:
AOP 169 za 2011. 410.180.907 ili preko 100 kn po dionici tj 25 kvartalno
za IV kvartal 2011.104.609.714
za prvi kvartal nastavak predhodnih kvartala .dakle gubitak od 100 mil i više
logično bi bilo da je BV u ovom trenutku od 25 do 30 kn

Da li vi gledate neko drugo izvješće?Od ranijih godina ili neke druge firme?

Ježiću ostaje 40 000 dionica pa sad računajte. Sinoć u zadnjim vijestima naveli buduću vlasničku strukturu otprilike: banke 40%, Hep 25%, mali dioničari 25%, Ježić 1%. Još preostaju trezorske oko 7%.

svi dioničari kako večinski ili manjinski su odgovorni za poslovanje tj. snose rizik gubitka ili dijele nagradu za dobitak poduzeća… shodno tome trenutnim malim dioničarima, može pripasti samo ekvivalent po osnovi BVPS koji će važiti prije pretvaranja duga u kapital… a to što je Dioki AG (Ježić)
dodatno (javnosti za sada nepoznato…) u svezi svog sadašnjeg te budućeg udjela, dogovorio sa Čačićem i vjerovnicima to zna samo on i oni… pretpostavljam da je neki dodatni deal (nebitan za male dioničare) između Ježića te Vlade dogovoren radi onih, ako se ne varam, navodnih 5 milijuna EUR provizije od Sanadera, koje još po zadnjim izjavama Ježića leže na Dioki AG računu, a za iste je Ježić javno (zar ne? ili griješim..) rekao da će ih rado "darovati/vratiti…" državi…

kao što sam prethodno naveo, ako netko zna koliki će gubitak, a tko zna, možda dobitak… u 2012 god. do određenog xy dana… kada će se dugovi ili dio istih, pretvoriti u novi kapital, biti… onda će lako izračunati koliko će ukupno kapitalnih kn, sadašnjim malim dioničarima pripasti… ako je od 01.01.2012. god stvoren gubitak… starim malim dioničarima će svakako pripasti manje od cca 56 kn po dionici…. naravno po osnovi zadnjeg god. FI za 2011:
http://www.zse.hr/userdocsimages/financ/DIOK-fin2011-1Y-NotREV-K-HR.pdf

http://www.poslovni.hr/vijesti/sef-plasticseuropea-neovisno-o-diokiju-u-industriji-plastike-imate-sansu-199944.aspx

http://www.poslovni.hr/vijesti/sef-plasticseuropea-neovisno-o-diokiju-u-industriji-plastike-imate-sansu-199944.aspx

…to bi bilo idealno za male dioničare …jedino još ostaje kako to tehnički izvesti …. znači 3 mil ježićevih dionica bi promijenijlo vlasnike a hep-u bi pripalo oko 1 mil dionica ako bi cijelokupan dug bio zamijenjen za dionice to bi vjerojatno bilo preko 100 kuna … ali to je rekla kazala ništa službeno ……nemam dionice diokia jer mi je preveliki rizik meni je to ili 1 ili 100 …lp

DAJ PET !!!

Još jednom ponavljam samo zemljište na Krku za LNG košta 600 milijuna kuna. Koliki je dug prema HEP-u?
Hep samim 25% vlasništva nad tim zemljištem je isplaćen.
E sad pogledajte datum ove Čačićeva izjave i možda bude jasnija vjerovnička naplata.
Vaš link
i nećete vjerovat
Vaš link

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

Još jednom ponavljam samo zemljište na Krku za LNG košta 600 milijuna kuna. Koliki je dug prema HEP-u?
Hep samim 25% vlasništva nad tim zemljištem je isplaćen.
E sad pogledajte datum ove Čačićeva izjave i možda bude jasnija vjerovnička naplata.
Vaš link
i nećete vjerovat
Vaš link

BP je operator i najveći dioničar na Shah Denizu!!!

Ownership

The Shah Deniz field is operated by BP which has a share of 25.5%. Other partners include Statoil (25.5%), SOCAR (10%), Total S.A. (10%), LukAgip, a joint company of Eni and LUKoil (10%), NIOC (10%), and TPAO (9%).

Zna ili više ni sam ne zna… što priča ili misli učiniti… jedan dan može, drugi dan ne može…????
21. ožujak 2012.
Čačić: U Diokiju i Dalmacijavinu ništa ne rade i hoće plaću, e pa ne može!
http://www.poslovni.hr/vijesti/cacic-u-diokiju-i-dalmacijavinu-nista-ne-rade-i-hoce-placu-e-pa-ne-moze-199954.aspx

Zna ili više ni sam ne zna… što priča ili misli učiniti… jedan dan može, drugi dan ne može…????
21. ožujak 2012.
Čačić: U Diokiju i Dalmacijavinu ništa ne rade i hoće plaću, e pa ne može!
http://www.poslovni.hr/vijesti/cacic-u-diokiju-i-dalmacijavinu-nista-ne-rade-i-hoce-placu-e-pa-ne-moze-199954.aspx

Čačić je u pravu, neće radnicima Diokija plaće isplatiti država već banke.

New Report

Close