Dioki u silaznom kanalu…
Dioki u silaznom kanalu…
Kakvi su paketi danas bili na kupnji mislim da je ovaj kanal konačno završen. [proud]
Ovo je danas stvarno bilo ludo i neobuzdano. Oni dovoljno hrabri i pomalo ludi su mogli malo protrejdati, više ili manje uspješno. Baš si nešto mislim prije 16h kako je sad vrijeme, s obzirom na okolnosti, vjerojatno 5 do 12 da se odredjeni kolega G. iz Top-10 danas istovari nama naivcima. Kao što vidim i čujem, to se već dogodilo. Ipak, treba mu čestitati na hrabrosti što je skupio takvu količinu u medjuvremenu u vrlo neizvjesnoj situaciji. Dok je stanje ovakvo, meni je par minuta maximalna duzina boravka unutra.
Vidim puno malih out, što nam može znaćiti samo jedno, da su veliki u igri a velike zanima samo lova i to velika… [thumbsup]
Radniče…sory al nekako mi Čačić vjerodostojniji nego ti ovdje na forumu…
Sutra over 40, prekosutra možda i 60 preskočimo…
Raznih teorija se ovdje moze procitat a vidjet cemo sta ce od svega toga biti. Evo moja je recimo da ce se jeziceve dionice "rasporedit" vjerovnicima bez dodatnih izdavanja…a da se HEP …banke i ostali nece bavit proizvodnjom vec nastojat zajednicki udio prodat nekome tko hoce…pa zasto ne i INA/MOL ili nekom drugom tko je u tom biznisu…SF?..mozda …a mozda i ne.
Pozdrav
Ovo bi bilo najoptimističnije jer se vjerovatno neće pretvoriti cjelokupni dug/INA ne pristaje,radnici
isto traže keš,dobavljači ne žele proći kao i u INGRI/u vlasnički udio pa će BV biti vjerovatno
puno niži od 5 kn i današnji kupci bi bili veliki gubitnici.
Najprije se odredi – povećanje ili smanjenje temeljnog kapitala!
I onda sve po Zakonu o trgovačkim društvima – drugačije ne ide.
I znaš li ti uopće koliki je BV Diokija trenutno?
I jesi li ikada čuo za pojam vladajuće društvo ( Dioki Holding AG).
Misliš li da možda RJ ne preuzima odgovornost na sebe ne zato što to želi nego zato što to nalaže ZTT?
Ak Čačić kaže,onda je tako!Rješenje je postignuto,spas je tu,a to znači samo jedno….eto toliko od mene,pametnima dosta.(kaj nije Čačić ušao u NO INA??) hehe 🙂
p.s.molim lijepo moderatora da mi odobri komentar(pošto sam napravio "korekciju")…eto šta je demokracija!("crnjaci" smiju biti objavljeni a pozitivci moraju "korekcije" raditi)
Ježić prodaje tvrtku?Kome?Za koliko para daje 74% dionica?Ovo je vjerovatno novinarska patka.
Mislim da ne prodaje nego predaje.
Nova lova ne ulazi već se dugovi pretvaraju u vlasnički udio.
Da li se samo postojeće dionice prenose na nove vlasnike?
Dugovi se smanjuju,broj dionica isti i mali dioničari ostvaruju dodatnu korist.Ovo bi bila bajka u koju
ne vjerujem.U tom slućaju BV raste.
Vjerovatnija varijanta:Štampa se /dokapitalizira/novi kontigent dionica gdje sadašnji većinski
vlasnik Robert Ježić zadržava svih 3.068.525 i to ćin 1% od 306.852.500 dionica.
Dakle novi broj dionica je 306.852.500 gdje cca 4mil dionica pripada malim dioničarima/3 mil RJ
a jedan milijun malim/,a većinski vjerovnici imaju 99% vlasništva.
I kada bi se cjelokupnom dugovanje od cca 1,5mlrd kn pretvorilo u vlasnički udio BV bi bio 5Kn.
Ovo bi bilo najoptimističnije jer se vjerovatno neće pretvoriti cjelokupni dug/INA ne pristaje,radnici
isto traže keš,dobavljači ne žele proći kao i u INGRI/u vlasnički udio pa će BV biti vjerovatno
puno niži od 5 kn i današnji kupci bi bili veliki gubitnici.
Pa DIOKI je bio zreo za stećaj,a kada je stečaj onda dioničari najčešće ne dobiju ništa.I po kojoj
osnovi bi sada odjedamput u tome trebali profitirati i zaraditi.Ovdje mogu zaraditi jedino vjerovnici
i to na način da smanje gubitak,jer bi u stečaju dobili možda i ništa.
Svako tko je danas kupovao jer ima pročišćene informacije želim veliku zaradu.
Svakome tko je danas kupovao na temelčju euforije i dostupnih medijskih informacija želim miran san
iako očekujem da će se nemirno vrtiti u postelji.
Nisam unutra,a da sam i bio bija bi uteka ka zec.
[/quote]
Izjava ministra doslovce prenešena je novinarska patka? Svašta
Ježić će potpisati ‘squeeze out’ te će ostati u vlasničkom udjelu, no on će mu se smanjiti na jedan posto. Na njegovo mjesto ulaze ključni vjerovnici koji će svoja potraživanja pretvoriti u vlasništvo", objavio je Čačić
Znači naglasak je na ključni, možda ne svi, ali dionice RJ su sasvim dovoljne za restruktuiranje.
Nema riječi o dokapitalizaciji.
http://www.seebiz.eu/radimir-cacic-postignut-dogovor-oko-diokija-jezicu-ostaje-1-udjela/ar-29848/ [thumbsup] [thumbsup] [thumbsup] [proud]