Iz usta Roberta Ježića na HRT-u maloprije: nastavka proizvodnje u lancu etilen / polietilen neće biti!
upravo pogledao htv…i stvarno sve miriše da PROPADA dioki
bilo bi stvaro smiješno da nije tragično zbog ljudi koji štrajkaju glađu
Prva, zadnja a boga mi i jedina točka dnevnog reda sutrašnjeg sastanka glasit će: " Gospodo, molim vas da se dogovorimo o terminu idućeg sastanka!"
Ježić može pričat šta hoće,al svojim djelima je pokazao šta on mislio o radnicima,a da ne spominjem ultimatum koji nam je dao : Dajte mi milion eura svaki mjeseci i odlazim iz firme.Toliko o njegovim izjavama,a nije se niti udostojio doć u firmu.A Vidonija je rekla u emisiji,a i Rumeni u pogonu da se ništa nije dogovorilo s INOM,a ona se nada da ce svih 6 pogona radit…
Normalno da je INA rekla da plina nema,pa tko bi ga njemu dao kad je ionako ini dužan 117mil kn.Ako se sutra ne postigne dogovor,mislim da je onda očito da Vlada ne želi DIOKI. Jer ljudi ce poumirat gore na Etilenu.
Dva puta sam večeras pogleda HTV emisiju s RJ i gostima.
Puno toga mi nije jasno ;
1. Čačić je rekao da je DIOKI privatna tvrtka i što on ima s time
2. HEP je taj koji je ugušio DIOKI više od INE za sada
3. HEP nadzire Vlada
4. Vlada hebe DIOKI u prijevodu, svjesno do iscrpljenja
5. ZAŠTO?????????????????????????
Zašto RJ ne povuče novac iz Švicarske banke i isplati ljudima plaću ?
Zašto ako izvlaste RJ onda DIOKI može raditi ?
Kakve veze ima vlasnik odnosno najveći dioničar ili RJ sa dugovima DIOKIA ?
Zašto onda Vlada nije sebe izvlastila iz Đakovštine ili brodogradilišta ?
Ima ovdje puno dvostrukih mjerila.
Koliko sam ja razumio RJ-a, on se odriče vlasništva samo da sve ovo prestane, a netko jako dobro to koristi da DIOKI samo tako preotme.
Zar nitko ne postoji ovdje tko je dobar s onim dečkima koji se ubijaju iscrpljivanjem da im objasni kako njihovi postupci samo koriste prljavim igrama ???????
Dnevnik HTV-1 19.30h izjava Jezica da ima rijesenje za isplatu zaostalih placa a slijedeci korak su otpremine.Cijeli interviju sa Jezicem bit ce prikazan u trecem dnevniku.Ostade lijepa nasa bez petrokemijske industrije uz novih 800 radnika na zavodu za zaposljavanje.
U ovoj situaciji Dioki ne gubi samo financijski već i kadrovski ali i u svakom drugom obliku.
Danas sam saznao da mi je još jedan kolega otišao iz tvrtke 🙁
Ljudi bježe jer je ovo stanje neizdrživo
Kako je dio emisije Hrvatska uživo bio malo duži (ovaj dio u diokiju) nisam ga mogao staviti na youtube zbog ograničene bzine uploada i veličine video fajla pa bi mi upload dugo trajao.
Ali na donjem linku možete poslušati samo audio snimku, lako će te skužiti što tko govori 🙂
na http://www.hrt.hr možete sutra pronaći kompletnu snimku pod "Emisije na zahtjev"
Dnevnik HTV-1 19.30h izjava Jezica da ima rijesenje za isplatu zaostalih placa a slijedeci korak su otpremine.Cijeli interviju sa Jezicem bit ce prikazan u trecem dnevniku.Ostade lijepa nasa bez petrokemijske industrije uz novih 800 radnika na zavodu za zaposljavanje.
Pogledajte taj dnevnik i razmislte o ovoj ideji ;
Netko smješta i radnicima i RJ zajedno, a u trećem interesu !
Dva puta sam večeras pogleda HTV emisiju s RJ i gostima.
Puno toga mi nije jasno ;
1. Čačić je rekao da je DIOKI privatna tvrtka i što on ima s time
2. HEP je taj koji je ugušio DIOKI više od INE za sada
3. HEP nadzire Vlada
4. Vlada hebe DIOKI u prijevodu, svjesno do iscrpljenja
5. ZAŠTO?????????????????????????
Zašto RJ ne povuče novac iz Švicarske banke i isplati ljudima plaću ?
Zašto ako izvlaste RJ onda DIOKI može raditi ?
Kakve veze ima vlasnik odnosno najveći dioničar ili RJ sa dugovima DIOKIA ?
Zašto onda Vlada nije sebe izvlastila iz Đakovštine ili brodogradilišta ?
Ima ovdje puno dvostrukih mjerila.
Koliko sam ja razumio RJ-a, on se odriče vlasništva samo da sve ovo prestane, a netko jako dobro to koristi da DIOKI samo tako preotme.
Zar nitko ne postoji ovdje tko je dobar s onim dečkima koji se ubijaju iscrpljivanjem da im objasni kako njihovi postupci samo koriste prljavim igrama ???????
Malo činjenica za razmotriti:
1. MOL kontrolira INA-u, to je jasno zar ne?
2. Ježić je većinski vlasnik DIOKI-ja
3. Ježić svjedoči protiv Sanadera i tvrdi da je MOL korumpirao Sanadera da bi dobili kontrolu nad INA-om.
4. To je mrlja za MOL, Mađarsku, pa čak i za EU.
5. DIOKI ovisi o sirovini koju dobija iz INA-e
Je li sad malo jasnije? Nije? Onda da povežemo ove gornje točke. MOL ima problema s Ježićem koji je vlasnik DIOKI-ja. DIOKI ne može funkcionirati bez sirovine koju mu dobavlja INA. INA je pod kontrolom MOL-a. Dakle MOL tjera DIOKI u propast pomoću INA-e, ne bi li izvršili pritisak na Ježića da pazi što priča na sudu.
Možda zvuči kao teorija urote, ali meni izgleda poprilično logično.
Gopisani scenarije je plod promišljenja autora ovih redaka, koji uzgred budi rečeno, nema materijalne dokaze kojima bi potkrijepio teoriju. Ovo nije nagovor na snimanje holivudske uspješnice po gornjem scenariju ali ako netko ipak to učini evo prijedloga za dodjelu glavnih uloga i zapletu:
Glavne uloge:
Michael Douglas kao Robert Ježić
Steve Martin kao Ivo Sanader
Sporedne uloge:
Meryl Streep kao – Vidonija
George Cloney – kao Sudac Turudić
Zaplet:
Osim gospodarskog kriminala na tragu uspješnica "Wall Street" i "The Firm", bilo bi dobro uvesti i romantični zaplet između dva glavna junaka na tragu Oskarom ovjenčanog blockbustera "Brokeback Mountain".
Film obavezno završiti s višeznačnim svršetkom, tako da se ostave otvorena vrata za snimanje nekoliko nastavaka.
Prijedlog naslova filma:
"The OKI – story about thin line between love (ljubav) and money (lova)"
Gledajte ljudi,sve ovo što pričate je istina….
Moram reć koliko nas je šokirala vijest da se odustalo od sastanka danas,pogotovo jer se agonija i štrajk glađu produžio za još jedan dan (nadam se zadnji).
Ovo što cu sad napisat je zadnji put da pišem,jer sam više sam sebi dosadan( a i ja sam radnik koji kao i svi nije vidio plaću na računu ohooo) dakle:
Razlog zbog kojeg smo u ovoj situaciji ovako dugo je taj da DIOKI ne smije propasti! Da nas se htjelo pogasit,davno bi se to napravilo.Otkazi za sve,pa na burzu.Mirna Bosna.
E sad mislim da je danas mnogo stvari postalo jasno,sastanak je otkazan jer Čaćić želi osobno biti na sastanku,a danas je bila sjednica Vlade.To je provjerena informacija.Isto tako mogli ste danas na HTV-u vidjeti Ježića,može se vidit da on ima većih problema od DIOKI-ja.Istraga privatizacije,suđenje Sanaderu… njemu je bitno da se DIOKI-ja riješi,a opet da dobije neki udjel. TO je oovaj od 5%.O tome koliko je on nas uništio,i koliko je svojim svjedocenjem zakomplicirao stvar,nećemu više pričat.
Postavlja se pitanje PJ ETIlena i POlietilena,oni direktno ovise o INI. Opet bubam da je INA rekla da plina za ježića nema,to su rekli prije 20-ak dana.Kad bi država ušla,siguran sam da bi INA pustila plin,jer plin u MOlvama ima,iz provjerenih izvora znam da dobar dio crpilista nije niti aktiviran,tako da…
A i pokretat neke priče o vraćanju dugova proizvodnjom,svi ce te se slozit bez ova dva pogona nema!
Pogotovo oni koji rade u firmi to znaju.Cifra vam je oko 96 mil eura godisnje OKITENA,a to je glavnina svega.
Ova agonija je pokazala da radnike se ne može srušit,divim se dečkima koji gladuju,koji su sad u bolnici,jer su skrenuli pogled na sebe i na DIOKI,koji je usprkos Ježićevoj izjavi da je DIOKI čista privatizacija,doveden do propasti baš tom nazovi čistom privatizacijom.
Sutra je taj DAN D,bolje im je da bude
[angry] Svi ovi vaši navodi su točni,pokradeno,uništeno,je istina je,al bez ove firme,u RH nema obnove industrije,ona je jedina koja je ostala u ZG,nema izvoza,nema deviza. A za sve ovo se vodi borba na Žitnjaku,i za nas i naše obitelji,a i za vas i vaše dionice.
VIDIMO SE SUTRA U NOVOM DIOKI-JU,jer Žitnjak je po plinom,a ljudima su živci jako tanki,pa sad ako opet bude sastanak je otkazan,moglo bi zbilja ljudima svasta past na pamet! [smiley]