tako je, caymane…
kad samo pomislim da sam još jučer kupio 11 kom po 377,77…[smiley11]
Kameni, malo je, al cijena je bila prava. Samo naprijed!
Nisam siguran baš kad, ali bit će sva škvadra ovdje u doglednoj bućnosti bogata (više ili manje). Priznajem i ja sam makno jedan paketić T-HT,a a za to sam frkno ravno 100 dionica Diokija (po 405), al vratit ću se za dva-tri tjedna[smiley2]. Inače ostao je još lijepi broj dionica tako da sam čvrsto unutra [smiley2]
Lijepo nam se skuplja Dioki. [smiley2]
Povećavaju se dnevni prometi, a i na kupnji se skupljaju nalozi.
Gledam i guštam. [smiley2]
25.9.2007.
Potpisana deklaracija za Jonsko-jadranski plinovod
Potpisnici ministarske deklaracije istaknuli su značaj Jonsko-jadranskog plinovoda kao novog dobavnog pravca, njegovu važnost za stabilnost i sigurnost opskrbe plinom svih uključenih zemalja, kao i njegovu važnost za regiju i za Europu
Hrvatski ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić, ministar za ekonomski razvoj Crne Gore Branimir Gvozdenović i zamjenik ministra gospodarstva, trgovine i energetike Albanije Neritan Alibali potpisali su danas u Zagrebu ministarsku Deklaraciju o Jonsko-jadranskom plinovodu. To je jasan znak potpore vlada triju država izgradnji tog plinovoda, u koji se ukupna ulaganja procjenjuju na 230 milijuna eura, a koji znači i novi dobavni pravac plina, istaknuto je na svečanosti potpisivanja, uz nadu da će deklaraciju uskoro potpisati i BiH. Naime, Jonsko-jadranski plinovod spojio bi se na Trans-jadranski plinovod (projekt TAP) kojim švicarska tvrtka EGL namjerava povezati grčki plinski transportni sustav od Soluna kopnenim plinovodom preko Grčke i Albanije, odnosno do Fiere na albanskoj obali i dalje podmorskim prekojadranskim plinovodom s Brindisijem i talijanskim plinskim transportnim sustavom. Istodobno je EGL iskazao i spremnost za suradnju na Jonsko-jadranskom dobavnom pravcu koji bi omogućio da se raspoloživi slobodni kapaciteti TAP-a, a to je oko pet milijardi prostornih metara godišnje, usmjere na regionalno tržište Albanije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.
Tako su, uz ministarsku deklaraciju, danas memorandum o razumjevanju o realizaciji Jonsko-jadranskog plinovoda potpisali predsjednik Uprave Plinacra Branko Radošević, izvršni direktor EGL-a Joachim Conrad, rukovoditelj Odjela energije i plina za istočnu regiju EGL-a i Nasce Afezolli. Prema iznijetim projekcijama Jonsko-jadranski plinovod trebao bi biti završen 2011. ili 2012. godine. Ukupna duljina tog plinovoda, od albanske Fiere do Ploča u Hrvatskoj, je oko 400 kilometara, od čega u Albaniji 170, Crnoj Gori 100, a Hrvatskoj 130 kilometara. Procijenjena ukupna ulaganja u plinovod su 230 milijuna eura, od čega se 90 milijuna odnosi na Albaniju, 60 na Crnu Goru, a 80 milijuna eura na Hrvatsku. Prema iznijetim podacima, raspoloživi dio kapaciteta TAP-a za Jonsko-jadranski dobavni pravac bi bio pet milijardi prostornih metara, od čega bi za Albaniju i BiH po milijardu prostornih metara godišnje, za Crnu Goru 500 milijuna, a za Hrvatsku i susjedne države na tom pravcu 2,5 milijarde prostornih metara godišnje. Potpisnici deklaracije istaknuli su značaj Jonsko-jadranskog plinovoda kao novog dobavnog pravca, njegovu važnost za stabilnost i sigurnost opskrbe plinom svih uključenih zemalja, kao i njegovu važnost za regiju i za Europu. Hrvatski ministar Branko Vukelić ističe da je hrvatska Vlada u četiri godine poduzela niz konkretnih aktivnosti i projekata u energetici, posebice plinofikaciji koja se nastavlja prema Dalmaciji, a uznapredovali su i razgovori o izgradnji plinovoda prema Mađarskoj. Do kraja godine trebala bi biti poznata i lokacija za LNG terminal, istaknuo je.
(Hina)
Hajde više da objave tu lokaciju za LNG.
[smiley1]
ma objavili su je oni davno (i mi znamo koja je), ali bilo bi lijepo još jednom čuti…
ono, ko papina poslanica, urbi et orbi…[smiley11]
http://business.hr/. R.Ježić kupuje Novi list. Bude se o DIOKI-u više pisalo nego do sada [smiley2][smiley2]
Svatko tko misli postati dioničar DIOK, mora donijeti tešku odluku :
1) kupiti sada po povoljnoj cijeni i čekati do objave lokacije za LNG i rezultata 3q
ili
2) pratiti novosti i odmah po objavi strelovito reagirati po asku
Svatko tko misli postati dioničar DIOK, mora donijeti tešku odluku : 1) kupiti sada po povoljnoj cijeni i čekati do objave lokacije za LNG i rezultata 3q ili 2) pratiti novosti i odmah po objavi strelovito reagirati po asku
Da, da.
To su muke po Diokiju! [smiley2]