Vlada RH želi da Dioki opstane to je sigurno.
Međutim danas na vijestima su javili o otpuštanju 1/2 radnika i zatvaranja 2 pogona.
Dug Diokia je 7 puta veći od kapitala.
Pretpostavka kroz interese HEP-a ili INE
HEP ili INA mogu pregovarati samo u smislu preuzimanja dugova odnosno udjela u vlasništvu, a gdje dug mogu kompenzirati do 70% jer 30% mora ostati u novčanim potraživanjima.
Koliko mogu vrednovati dionicu u kompenzaciju za dug ?
Vlada RH želi da Dioki opstane to je sigurno.
Međutim danas na vijestima su javili o otpuštanju 1/2 radnika i zatvaranja 2 pogona.
Pretpostavka kroz interese HEP-a ili INE
HEP ili INA mogu pregovarati samo u smislu preuzimanja dugova odnosno udjela u vlasništvu, a gdje dug mogu kompenzirati do 70% jer 30% mora ostati u novčanim potraživanjima.
Koliko mogu vrednovati dionicu u kompenzaciju za dug ?
30 godina Dioki radi, na jednom dođe mađar i kaže da nema etana, doduše neslužbeno, baš me zanima što su rekli vladi, gdje je isti nestao i zašto. Bilo bi zanimljivo da vlada koja bi trebala biti vjerodostojna kaže što im je INA rekla
Kako se hrabro rušila cijena Diokija a kako se sramežljivo diže [proud]. Država ulazi u vlasništvo preko Hep-a a možda i Ine a neki bi van sa burek zaradom. Neka, bar će imati tko kupovati na 70 [proud]
Stav većina je taj da se ipak čeka taj 31. ožujka pošto nismo u opciji očito raditi i dogovoriti se s Inom. Dakle, dva pogona idu na zatvaranje, a 320 ljudi idu na zbrinjavanje, idu na burzu. Ostali što mogu raditi – radit će. Dakle, čekamo taj plan restrukturiranja", istaknuo je Kovačić.
Zašto Kovačiću, reci jasno i glasno? Koji pogoni su u pitanju? Što vam je INA rekla?
Vaš link
… danas na vijestima su javili o otpuštanju 1/2 radnika i zatvaranja 2 pogona.
najlogičnije je da DIOKI ode u stečaj i da onda netko kroz stečajni postupak otkupi cijelu firmu s radnicima i nastavi proizvodnju, a ne da kupuje firmu čiji su dougovi enormni i da onda vraća tuđe dugove.
dioničari bi naravno u stečaju sve izgubili, ali bi barem firma opstala i bez dugova nastavila proizvodnju, a radnici nastavili raditi [thumbsup]
"Mol odnosno Uprava Ine, osim nesmiljenog unutrašnjeg restrukturiranja, ne ispunjava svoje zadaće, a jedna od primarnih je osigurati dovoljne količine sirovina i energenata, vodeći računa da koristi nacionalno blago Hrvatske u koje ugrađen rad i znanje generacija hrvatskih radnika", napominje se.
http://www.poslovni.hr/vijesti/mol-kljastri-stratesko-i-nacionalno-blago-198808.aspx [proud] [proud]
7. ožujak 2012.
"Mol kljaštri strateško i nacionalno blago"
Samostalni sindikat radnika u djelatnosti energetike, kemije i nemetala (EKN) podržava namjeru Vlade RH da u Nadzorni odbor Ine imenuje Radimira Čačića i Slavka Linića, priopćeno je danas iz Sindikata.
Došlo iz guzice u glavu a to što smo samo u poljednje 3-4 godine sanirali Inu tj. MOL milijardama – a biti će toga još izgleda – pojeo vuk kenjca.
Svi zaboravili plinsku krizu, neplaćanje poreza, neulaganje u istraživanje u HR i stvaranje latentne energetske krize kroz nedostatak energenata i stalne gospodarske krize zbog visoke cijena energenata, netransparentne cijene plina i ostalih energenata……..S T V A R N O S M O J A D N I!!!!!
Najveća odgovornost u državi može i mora biti politička odgovornost – te obzirom da nismo Kinezi koji to riješavaju metkom u potiljak – predlažem da se vratimo unatrag 40-50 godina bar na 1-2 godine dana i da se to riješi kako se inače riješavalo.
Goli Otok ili majka zemljica!
I dakle da ponovim – politička odgovornost ove Vlade je velika već sada i veliki je uteg za buduće odnose. Ukoliko to ne znaju riješiti moraju se suočiti s vlastitom odgovornosti.
Jer Ina jest bit će i mora ostati politika sve dok se hrani našim plinom i naftom!
Najveća odgovornost u državi može i mora biti politička odgovornost – te obzirom da nismo Kinezi koji to riješavaju metkom u potiljak – predlažem da se vratimo unatrag 40-50 godina bar na 1-2 godine dana i da se to riješi kako se inače riješavalo.
Goli Otok ili majka zemljica!
Prvi stanovnik nakon dr. Ive trebao bi biti R.J.
A da ll netko može komentirati mogućnost od nas građana RH kad bi podigli kaznene prijave protiv naprimjer Ive Sanadera, Damira Polančeca, Ivana Šukera (apsolutno postoji i njegova odgovornost, jer je sam izjavio da nije uopće čitao dokumente koje je potpisivao, te da je glasao ne u interesu odgovorne osobe institucija RH već na temelju odluke Ive Sanadera, kako bi sačuvao svoju funkciju bez obzira što je bio svjestan da čini štetu RH) i drugih odgovornih za predaju domaćih plinskih nalazišta Molu koji je onda zlouporabio taj izdajnički akt vrhuške iz HDZ-a te sad sustavno izvlači enormnu dobit iz prirodnih resursa Republike Hrvatske, usput uništavajući hrvatsku industriju i radna mjesta.
Mislim da prvo treba proučiti ugovor s MOL-om tj.vidjeti koja su prava i obveze strateškog partnera. Na osnovu toga mislim da se mađare može dotući da će moliti za izlazak iz INA-e
Mislim da prvo treba proučiti ugovor s MOL-om tj.vidjeti koja su prava i obveze strateškog partnera. Na osnovu toga mislim da se mađare može dotući da će moliti za izlazak iz INA-e
pa u tome i je problem šta je ugovor sa MOL-om očito sastavljen od strane MOL-a a ove naše budale ga nisu ni čitale nego samo potpisale i pobrale proviziju.. ja još nisam čuo ni za jednu stavku iz tog ugovora koja je išla u korist INA-e .. i svako malo pročitam nešto novo iz tog ugovora nakon čega pomislim da bi te koji su to potpisali trebalo odmah pred zid bez suđenja!!!