Uh konačno nešto pametno. Sad ćemo vidjeti čija majka crnu vunu prede [thumbsup]
Ovo je prva konkretna vijest dobra za Dioki,u ovome sa sindikatima, RJ i radnicima sam se pogubio. 1500 sastanaka, sve riješeno osim INA-e, a oni dalje sastanče li ga sastanče,bez ikakvog obračanja javnosti.
E moj Savo,ništa se neće dimiti na žitnjaku kao ni u Omišlju,
još malo ističe kolektivni,a onda…………
poruka SAVIDRUGOM,
NEMOJ IZIGRAVAT SINDIKALISTU JER NEMAŠ POJMA,TI NITI NEZNAŠ ŠTO TO ZNAČI,
POZDRAVI PRIJATELJA,E DA,,,,,KAD ONDA ONO IDETE NA MOST????,
NEMOJ LAGAT VIŠE!!,GOTOVO JE!!!
I to da mi je vidjet da će se ići na most,moja je procjena da bi došlo između 50 i 70 ljudi od 320 koliko Dina ima (minus oni koji su prošli u ovih 5 mj.) ljudi se boje i svoje sjene,a kamo li da bi tako nešto napravili !
…Pokretanje proizvodnje u Zagrebu je potpuno nedostižan cilj, dok se utvrdi stvarna količina plina etana kojeg INA doista može isporučiti. Već danas treba inzistirati na potpisivanju novog kolektivnog ugovora. Bez proizvodnog lanca Etan -> Etilen -> Polietilen, lokacija Žitnjak neće dugo. Ako plina nema dovoljno, treba što prije napraviti plan poticajnih mjera, tj. isplate otpremnina za sve radnike od realizacije prodaje industrijskog kolosijeka te vatrogasne brigade i opreme te druge preostale imovine HŽ-u, INA-i, Janafu ili nekom drugom. PS linija (Doki i EPS) teško može opstati!……
Pa zar nije više dosta te priče ima plina – nema plina!
Plina – etana i propana – ima dovoljno, barem prema podatcima iz 2010. godine.
Dovoljno za PE2!
…Trenutna proizvodnja etanskog postrojenja temelji se na prosječnom ulazu od
400,00m3/dan tehnološkog plina, te oko 300 t tzv. C2+ tekuće frakcije iz postrojenja
CPS Molve III:
· 200.000 m3/dan plina za distribuciju,
· 130 t/dan etana,
· 88 t/dan propana,
· 63 t/dan butana,
· 75 t/dan prirodnog benzina s pentanima….
http://www.mzopu.hr/doc/Zastita_okolisa/Izvjesce_o_sigurnosti_INA_ETAN.pdf
[/quote]
A kada će krenuti – kada se odradi X-571C (58 MW) – preuzeta obaveza i mora se riješiti do 1.1.213. godine.
Ina je Diokiju ponudila i novu cijenu za isporuku etana, uvećanu čak za 300 posto u odnosu na dosadašnju! U Ini su nam potvrdili da Diokiju nude novu cijenu, koja je, napominju, sada po tržišnim uvjetima, no nisu željeli ulaziti u detalje o kolikom se poskupljenju radi
Vaš link
Živo me zanima kakvu cijenu etana Mol ima u Mađarskoj
DIOKI
Ježić našao partnera za Dioki, ali samo za pogon u Omišlju?
Autor/izvor: SEEbiz / Poslovni dnevnik
Datum objave: 06.03.2012. – 09:16:46
ZAGREB – Navodno su u tijeku pregovori o pokretanju proizvodnje za tvrtku iz Azerbejdžana, ali samo u pogonu Dine u Omišlju, dok situacija za zagrebačke proizvodne kapacitete Diokija postaje sve neizvjesnija.
…..U međuvremenu su započeli i pregovori o novom ugovoru za snabdijevanje Diokija, budući da postojeći uskoro, potkraj mjeseca istječe, a prema izvorima Poslovnog dnevnik Ina je Diokiju ponudila i novu cijenu za isporuku etana, uvećanu čak za 300 posto u odnosu na dosadašnju!….
Tvrtka iz Azerbajdžana može biti SOCAR koja je i partner u turskom PETKIM-u!
Što se tiče cijene etana, propana…..referentna cijena mora biti cijena prirodnog plina.
To je stvar Vlade – etan, propan, butan…sve se mora bazirati na cijeni prirodnog plina!
DIOKI
ZAGREB – Navodno su u tijeku pregovori o pokretanju proizvodnje za tvrtku iz Azerbejdžana, ali samo u pogonu Dine u Omišlju, dok situacija za zagrebačke proizvodne kapacitete Diokija postaje sve neizvjesnija.
…..U međuvremenu su započeli i pregovori o novom ugovoru za snabdijevanje Diokija, budući da postojeći uskoro, potkraj mjeseca istječe, a prema izvorima Poslovnog dnevnik Ina je Diokiju ponudila i novu cijenu za isporuku etana, uvećanu čak za 300 posto u odnosu na dosadašnju!….
Što se tiče cijene etana, propana…..referentna cijena mora biti cijena prirodnog plina.
To je stvar Vlade – etan, propan, butan…sve se mora bazirati na cijeni prirodnog plina!
Da sam na mjestu vlade naplatio bi im ja ovih 300% povećanja, svakodnevnim raznoraznim inspekcijama, kamatama na neplaćeni porez tako da bi se promjenila priča u roku odma.
DIOKI
Da sam na mjestu vlade naplatio bi im ja ovih 300% povećanja, svakodnevnim raznoraznim inspekcijama, kamatama na neplaćeni porez tako da bi se promjenila priča u roku odma.
[/quote]
U nadzorni odbor INA-e ulaze Čačić i Linić . [thumbsup]
……U Ini su nam potvrdili da Diokiju nude novu cijenu, koja je, napominju, sada po tržišnim uvjetima, no nisu željeli ulaziti u detalje o kolikom se poskupljenju radi. Pojašnjavaju kako etan nije sirovina, nego energent, te da nema pravnog osnova da se Dioki privilegira u isporuci etana, posebice u situaciji kada su im količine etana kojima raspolažu ograničene……
http://www.poslovni.hr/vijesti/jezic-bi-s-novim-partnerom-samo-omisalj-198637.aspx
Odlično ako u Ini etan i propan smatraju energent.
Ogrijevna vrijednost etana je 52MJ/KG a prirodnog plina oko 46mj/kg.
Stoga bi cijena kilograma etana trebala biti oko 2,4 kunr po kilogramu!!!!
Na danasnjem sastanku Ine i nase uprave isti zatrazise 4 kune po toni etana.Nakon ovog prijedloga nasa uprava nije od soka znala pronaci izlazna vrata.Lokaciji Zitnjak crno se pise.
[/quote]
Evo posta od prije 15 dana, ako je ovo istina, onda se zna koliko MOL traži da bi shebao Diokijevu proizvodnju.