DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kod nas se u svemu čeka da voda dođe do grla pa da se nešto pokrene, kako s radnicima, tako i s vjerovnicima, vlasnicima i ministarstvima

Hrvatski Radio javio je prije nekoliko minuta, u vijestima prvog programa u 16 sati o ‘sve većim napetostima’ u pogonima Dioki-ja na žitnjaku i omišlju…

najavljena je blokada krčkog mosta za ponedjeljak, koja će se provesti ako se račun tvrtke ne odblokira…

Radimir Čačić je u emisijna radiju izjavio mrtav hladan kako on nije obećao 2 plaće radnicima i pokretanje proizvodnje. Naglasio je kako je to PRIVATNA firma i država nema namjeru davati plaće zaposlenicima privatnih firmi. Izjavio je kako je to velika firma sa velikm dugovima i problemima za koje je krivac loš management. Smatra kako DIOKi neće u stečaj, ali to nije isključeno budući su i veće firme otišle u stečaj.

Ministar je, nakon INA-e, oprao ruke od DIOKI-a.

Od ponedjeljka bi trebali krenuti poslovno uvjetovani otkazi za cca 300-ak radnika, osim ako se ne desi čudo u stilu svevišnjega.

čačić vas spominje na radiju, ništa novo nije reko.

Što je rekao?
[/quote]
http://soundcloud.com/soundset-radijska-grupa/interviju-a-i-pt-2

Ovaj čačić se ponaša kao malo dijete, ovo je najblaže što mogu reći, to je totalna katastrofa. Daleko ćemo, mi kao država, dogurati s njim. Ništa novo, nažalost.

Savo, sta ako ode u stecaj?

doći će macquarie ili qatar petroleum ili netko treći……

ali zašto bi trebalo to tako riješavati ako postoji konsenzus vjerovnika – ostaje taj djelić s inom a to je dobava sirovin i plina. opterećeno i odnosom vlada – mol.

Što je rekao?
[/quote]
[/quote]
Sad će sava naći 100 drugih razloga,ali ministar lijepo kaže;DIOKI će raditi ali ne na ovaj način i s ovim menađmentom.Barem nešto utješno što se tiče radnika.

pixma

Dakle, stečaj nije isključen, veli Čačić. E sad, kad bi još dioničari DIOK znali što znači stečaj, gdje bi im bio kraj… 😀

Ovaj čačić se ponaša kao malo dijete, ovo je najblaže što mogu reći, to je totalna katastrofa. Daleko ćemo, mi kao država, dogurati s njim. Ništa novo, nažalost.

… slažem se u potpunosti ja ne mogu slušati duže od 2 minute ali je činjenica da je dioki privatna tvrtka i koja konstantno posluje s minusom….. još jedna privatizacijska priča a koja je počela privatizacijom ina-e i sad imaš vlasnika s kojim očito više vjerovnici ne žele imati posla …sramota je da radnici mjesecima nisu dobili plaće a da država to tolerira ili neka postojeći vlasnik nađe kupca ili neka vjerovnici pokrenu stečaj… uglavnom totalni nered…

DAJ PET !!!

Da je stečaj bio još u 11. mjesecu kako je trebao biti, DIOKI bi sada normalno poslovao i proizvodio jer firma ima tržište i perspektivu i nema razloga da bude drugačije.
Umjesto toga trokut: "većinski dioničar-sindikati-uprava" su cijelo vrijeme odugovlačili kupujući vrijeme i dovodeći firmu u sve teži i teži položaj radi svojih privatnih interesa i taština, pritom manipulirajući radnike. Papire koje su trebali potpisat su davno dobili – i stalno su izmišljali razloge da ne potpišu.
Niti gram sirovine i plina DIOKI ne može očekivati dok je ovaj trokut na čelu.
A bome niti ostali suport jer nitko sa njima više ne želi poslovat.

Što je rekao?
[/quote]
[/quote]
Sad će sava naći 100 drugih razloga,ali ministar lijepo kaže;DIOKI će raditi ali ne na ovaj način i s ovim menađmentom.Barem nešto utješno što se tiče radnika.
[/quote]

Dakako da imam što reći.

Prvo – gospodi koja su ovdje zasjela i stalno spominju stečaj.
Svako poduzeće u HR u izmjenjenim okolnostima može u stečaj – pročitajte s današnjeg suđenja Sanaderu što se događalo s Inom prije nekoliko godina. Da bi spriječili dospjeće kredita u iznosu od 1 milijarde dolara zaustavila se plaćanja prema državnom proračunu. Inine nabavke goriva po peak cijenama platilo je HR građanstvo i poduzetništvo, a država se zaduživala da popuni rupe u proračunu.

Drugo – Radimir Čačić je nota bene izjavio ono što većina zna glede Diokija – kompanija je zadužena.
Ali Čačić izrijekom otklanja mogućnost da Dioki završi u stečaju – zašto, pa zato što navodi važnost i veličini kompanije, njen utjecaj na platnu bilancu i BDP.

Ako je dakle RJ već odavno dao svoj pristanak na promjene među dioničarima vraćamo se na početak priče – dakle na izmjenjene poslovne okolnosti koje je izazvala Ina svojom kupovinom enormnih količina nafte po 132 dolara po barelu da bi barel uskoro pao na 50.
I gdje se Ina namirila – na Diokiju i sličnima uz blagoslov države.
Sada kao Dioki treba spašavati – Inu je spašavala čitava država izmeđuostalog i Dioki plaćajući enormno visoke cijene energenata i sirovine državnim monopolima.

E sada cijene – uostalom sve je jasno – priča zapinje na cijenama.

Nije mi jasno zato pljuvanje po Cacicu,pa covjek je dobro rekao! Privatna si firma,velika al sa OGROMNIM dugom i jednini način je da se rijesis Uprave.

Sad mi je žao zato sto sam tvrdio da je Ježić bivši,istina on od firme nema više ništa,pogotovo ne ako se proglasi stečaj,al da on samo to jos nije shvatio,to me stvarno boli… [undecid]

Uvijek sam bio optimist,kako je ova DOKIjeva agonija pocela i koliko se jos vuce uvijek sam vjerovao da ce se naci nacin i da ce se proizvodnja pokrenuti. I još uvijek vjerujem u to,jer postoji politicka volja,e sad je na nama radnicima da sutra sa Stožerom odlučimo,kako cemo i sta cemo.Jer ovo jos dugo nece trajat…

Stečaj nije realan,to su rekli i Linić I Cacic,DIOKI ce proizvodit,izvoz i devize su u pitanju,a s ovim gube cijelu industrijsku granu.

Molim kolegu koji je napisao da se sprema otkaz za cca 300 radnika,neka navede izvor odakle je to izvukao…

p2.sem

Ali Čačić izrijekom otklanja mogućnost da Dioki završi u stečaju – zašto, pa zato što navodi važnost i veličini kompanije, njen utjecaj na platnu bilancu i BDP.

Izrijekom otkloniti mogućnost stečaja znači reći: Dioki neće završiti u stečaju.

Inače, za sve dioničare Diokija, malo upozorenja što se može dogoditi nakon proglašenja stečaja:

http://narodne-novine.nn.hr/clanci/oglasi/2279753.html

http://narodne-novine.nn.hr/clanci/oglasi/2279755.html

Provjerite razliku između knjigovodstvene vrijednosti i likvidacijske vrijedosti i imajte na umu da se vjerovnici i porezna uprava u obliku dionica novog poduzeća naplatili 15% potraživanja. Bivši vlasnici imaju nula dionica.

A vi ste vlasnici Diokija.

Završit ćete ko Višnja i Zdravko, ali bez tajnih računa u Austriji i slično. 😀

New Report

Close