DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Dok je Ježića plina za Dioki neće biti,svima nam je to jasno…

Zato me zanima kad je skupština dioničara,ako netko zna?

Ježić je Riječanin – a oni su imali rafineriju dok mađari nisu ni znali što je nafta!
http://www.gpz-opskrba.hr/UserDocsImages/Kvaliteta_plina_2011g.pdf

Evo malo vidi koliko i kako je radio Etan – sve se liepo vidi na MRS Istok!

Gle Savo,ponekad zbilja imas dobre informacije,ali ponekad zbilja zivis u svijetu maste.Mislim da si i sam svjestan da je DIOKI bio osuđen na propast onog dana kad ga je Ježić preuzeo,kako ga je preuzeo to danas nitko nema pojma,jer ocito da je nekim ljudima koji su mu pomogli da se dokopa firme i dandanas ostao dužan.
Iz Dokija su izvuceni novci,mislim da im se konacna cifra ne zna.Uništit ovaku firmu zbilja treba imat’ talenta i to je jedino moguce uz pomoc politike.Jer politika je dovela Ježića,politika je uništila DIOKI,i politika sprijećava obnovu proizvodnje.
Kralo se na sve strane,a sad ispastaju radnici,njima je najbitnije da se krene,a to je moguće NADAM SE DA SI SHVATIO IZ SVIH OVIH ČLANAKA SAMO KADA JEŽIĆ ODE!! to nije do MOLA,HEPA ili INE,plina ce za Žitnjak bit’ to ti je i rečeno kad on ode.
Mislim da je vise bespredmetno raspravljat….
Radnici nisu budale,a ti nisi radnik DIOKI-ja pa sumnjam da znas o cemu pricam,tebe je briga jedino za tvoje dionice,a one ce ti bit’ u debelom crvenom dok je Uprava ne promijeni..
Hvala ti na svim linkovima,osvrtima,ali sve ti se u DIOKI.ju vrti oko J.R-a i tu ti nema rasprave.

On nema reference da vodi jednu firmu,jednostavno je kao i u svim privatiziranim firmama doveden politickom voljom,i svi znamo kako te firme su zavrsile…

NEKAD DIV,DANAS GUBITAŠ,ALI BEZ JEŽIĆA NADAM SE OPET DIV.!

p2.sem

Vaš link
Vaš link

Ovdje se tek ocekuje veselje

http://ec.europa.eu/energy/infrastructure/north_south_east_en.htm

Pročitaj Market analysis and priorities for future development of the gas market and infrastructure in Central-Eastern Europe under the North-South Energy Interconnections initiative (2012)

Adria LNG projekt je dobio vrlo visoku ocjenu i obzirom da je Vlada navela kao jedan od svojih ključnih projekata LNG terminal na Krku jasno je da Ćuf doo mora vrlo brzo promjeniti vlasnika.
A procjena je da Ćuf doo i Piros doo imaju u vlasništvu zemljište vrijedno 80 milijuna eura.

Također oni koji misle da je Žitnjak neprofitablan neka malo izračunaju šta znače dovoljne količine etana na Žitnjaku.
http://www.gpz-opskrba.hr/UserDocsImages/Kvaliteta_plina_2011g.pdf
Iz priloženog sezorno vidi kako radi Etan u Ivaniću.
Dakle ako netko upire prstom u Upravu mora imati kontraargumente ovim činjenicama.
Uostalom da je Uprava loše radila ne bi Tadić postao CFO CROSCO-a, a i gđa. Miletić bi mogla zasjesti na mjesto u NO Ine.

Gubitci – kako to da Dioki i u godini u kojoj je više ne radio no radio nije povećao svoja zaduženja, a izmeđuostalog investirao je oko 120 milijunakuna. I to sve uz enormne zatezne kamate od HEP-a.
Također postavlja se pitanje – da li bi bilo ovakvih problema da je HBOR proslijedio kredit od EIB-a.
Zasigurno ne bi pa bi bilo interesantno saznati zašto se zaustavila isplata 35milijuna eura.

Vaš link

Deblokada od strane HEP-a [thumbsup]

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

Vaš link

I Ina će morati napokon reći što hoće, naravno uz pomoć Vlade.

1. Morati će isporučivati dovoljne količine etana i plina po prihvatljivim cijenama, dakle bar kao u Mađarskoj koja osim mora nema ni vlastitog plina.
2. Morati će prodati Etansko postrojenje u Ivaniću Diokiju.
3. Morati će kupiti Žitnjak.

Nešto od toga bude – soluciju br. 2 nudio je i RJ.
Ako su odbili ostaje 1 i 3.
Jedan im je neprihvatljivo jer će štetiti MOL-ovoj petrokemiji.
Najizglednije 3!

Vaš link

1. Morati će isporučivati dovoljne količine etana i plina po prihvatljivim cijenama, dakle bar kao u Mađarskoj koja osim mora nema ni vlastitog plina.

Najizglednije 3!
[/quote]
u bilo kojem od tih slučajeva dioki skače gore!!! [lol]

Vaš link

Najizglednije 3!
[/quote]
Ukoliko ne pristanu na 3, država to može rješiti u roku odma, u svakom slucaju nastavak proizvodbnje sljedi, s tim što bi ja INA-i zapaprio i svim mogućim tužbama

Vaš link

Najizglednije 3!
[/quote]
Ukoliko ne pristanu na 3, država to može rješiti u roku odma, u svakom slucaju nastavak proizvodbnje sljedi, s tim što bi ja INA-i zapaprio i svim mogućim tužbama
[/quote]
u svakom od ta 3. slučaja dionica piči gore pa se treba nakrcat do 9. i 10 veljače

Mislim da je za državu najbolje rješenje br. 3 – i vuk sit i koze na broju.
Na takv nešto navodi i činjenica da je Tadić postao CFO CROSCO-a a Vidonija Miletić bi možda čak danas trebala biti imenovana u NO Ine.

9. Nacrt prijedloga zakona o Agenciji za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija, s Nacrtom konačnog prijedloga zakona

Vlada neće ništa prepustiti slučaju, partikularnom interesu i stihiji.
Pa da nema se opet dogodi crni plinski scenario koji smo neki dan jedva izbjegli!

Glede tužbi – zašto ako se može riješiti kroz cijenu plina, sirovine pa ako hoćeš i cijelog Žitnjaka.

Po čemu bi to Vidonija Miletić trebala biti imenovana u NO Ine?

Po čemu bi to Vidonija Miletić trebala biti imenovana u NO Ine?

Vaš link

Vaš link

Najizglednije 3!
[/quote]
u bilo kojem od tih slučajeva dioki skače gore!!! [lol]
[/quote]

U slučaju Dioki skoro pa čitava HR se dugo ponašala u maniri Haškog suda.
Od žrtve – Dioki – stvoren je krivac i u medijima mu se već davno presudilo.
No vidimo da se stvari drastično mijenjaju.

Ti ako imaš neku varijantu slobodno reci i iznesi.

Obzirom da se transfer uprave radi u smjeru Ine meni se čini da je riješenje br. 3 na neki način već zgotovljeno.

New Report

Close