Sava: Dioki je oštećen u poslu s JANAF-om za minimalno 10 milijuna eura!
DORH ne misli tako!
Možda DORH zna nešto više – npr da bi se dio dionica koje su emitirane na račun povećanja temeljnog kapitala JANAF-a mogao naći u vlasništvu Diokija, možda je u planu neka druga namira jer činidba i protučinidba u poslovnim odnosima moraju biti ravnomjerne.
Uostalom – kada kažem da DORH zna nešto više – onda mislim i na privatizaciju iz 2004. jer i tada i danas za prodaju dionica iz portfelja HFP-a je trebalo mišljenje i odobrenje DORH-a.
Oni znaju i cijene po kojoj se prodavalo.
http://www.tportal.hr/biznis/gospodarstvo/174854/Hypo-nasao-kupca-za-Aluflexpack-i-TLM-TVP.html
Na jučešnjem sastanku u ministarstvu ustvari nije ništa dogovoreno Rumenović je sinoć rekao neistinu da proizvodnja u Dini kreće to na tom sastanku nije nitko rekao niti zajamčio nego da će možda krenuti a to je velika razlika.Deblokada računa možda će biti na 48 sati kako bi se radnicima bacila prašina u oči sa isplatom neke siće i na taj način kupili mir.
Nema veze da nije ništa dogovoreno, ali je razgovor sigurno bio konstruktivan. [angry]
Zanima me otkad je to Dina profitabilna firma,a DIOKI Žitnjak gubitnik? Pa oni su živjeli na naš račun,oni plin moraju UVOZIT,oni nisu glas digli protiv Ježića…. zašto kolege? zašto? Nikad nisu profitabilni bili,niti će biti bez Žitnjaka….
???
Uskoro ćeš saznati odgovor na na pitanje "čija majka crnu vunu prede" pa ćeš doznati i odgovor na pitanje "tko je živio na čiji račun".
bolje da si postavio pitanje zašto su nas na Žitnjaku godinama lagali!
Sava: Dioki je oštećen u poslu s JANAF-om za minimalno 10 milijuna eura!
DORH ne misli tako!
Možda DORH zna nešto više – npr da bi se dio dionica koje su emitirane na račun povećanja temeljnog kapitala JANAF-a mogao naći u vlasništvu Diokija, možda je u planu neka druga namira jer činidba i protučinidba u poslovnim odnosima moraju biti ravnomjerne.
Uostalom – kada kažem da DORH zna nešto više – onda mislim i na privatizaciju iz 2004. jer i tada i danas za prodaju dionica iz portfelja HFP-a je trebalo mišljenje i odobrenje DORH-a.
Oni znaju i cijene po kojoj se prodavalo.
http://www.tportal.hr/biznis/gospodarstvo/174854/Hypo-nasao-kupca-za-Aluflexpack-i-TLM-TVP.html
[/quote]
HAAB prodaje imovinu!
2004. kupili od fondova 50,91% Diokija.
Čeka li se i ovdje zeleno svjetlo AZT-a i kome če dionice – hrvatima ili austrijancima.
Pa čak i zgrada Kemikalija koju je Dioki prodavao HEP-u je gruntovno Hypova – k-č. 6915/22.
S druge strane MOL i dalje nesmetano – uživljen i neizživljen u ulozi vladajućeg društva – čini štetu HR gospodarstvu.
Država koja proizvodi oko 70% potrebnih količina plina je pred redukacijama možda i malo širih razmjera.
Kupili su plin od preprodavača ENI a ne iz prve ruke – pokvarile im se platforme nestalo struje – smješna stvar.
http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-16919998
http://www.ina.hr/default.aspx?id=4867
Kome se požaliti – možda banu Jelačiću!
Savo kak ti to uvijek sve lijepo vdis… daj mi reci pametnije kad ce sve place? samo to… Place… nek neko da lovu svu kaj trebamo dobit a onda se nek dogovara ko kaj treba…
A vidim da stitis jezica pa daj ga malo ti potakni da da svu lovu…
http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/pogledajte-kolike-su-ove-sige-znate-li-gdje-su-snimljene.html
Mislim da riječi nisu potrebne,ali ipak za one koji ne znaju ovako izgleda cijev kad pukne po zimi.Nažalost piše i gdje su snimljene.
Nije ovo ni loše, barem više ne curi kondenzat:-)
Ma daj SAVODRUGI,ne laprdaj gluposti,
od kada je Omišalj profitabilniji od Zagreba,nije niti bitno ako smo ista firma,
bitno je dobiti plaću,bitno je pokrenuti proizvodnju,a ne lagati,lagati,lagati,,,,,,,,,,kao što TI učestalo ovdje pišeš!!!!! Rekao sam,,,LAGANJE JE RUŽNA NAVIKA,OČITO JE SE NEMOŽEŠ RIJEŠIT!!!!!
Na jučešnjem sastanku u ministarstvu ustvari nije ništa dogovoreno Rumenović je sinoć rekao neistinu da proizvodnja u Dini kreće to na tom sastanku nije nitko rekao niti zajamčio nego da će možda krenuti a to je velika razlika.Deblokada računa možda će biti na 48 sati kako bi se radnicima bacila prašina u oči sa isplatom neke siće i na taj način kupili mir.
Na žalost, rumeni sinoć nije ništa novo rekao, samo isprazne fraze. Takve čelnike sindikata, ježurko ježić jede za dobro jutro!
Kao zaooslenik DIOKI-ja sinocni javni nastup Z.Rumenovica u Pulsu Hrvatske mene kao i veliku vecinu zaposlenika strasno je razocarao.Sram me je da je u nadzornom odboru i da kako kaze predstavlja nas radnike.Pa on nezna nabrojati niti pogone na lokaciji Zitnjak.Epsika odavno nema.Pogon je EPS-a za informaciju.Sinoc se je ukazala prilika da otvoreno progovori o svim problemima i njihovim glavnim reziserima.Sjediti u nadzornom odboru samo radi kvoruma i svog interesa.Sto se je na tim sastancima dogovaralo i odlucivalo predstavnik nas radnika drzao je za sebe.Nije receno da na popodnevnom sastanku u Ministarstvu gospodarstva nije bilo predstavnika INE.Opet je petak dan do kada bi se INA trebala ocitovati dali prihvaca bankovno jamstvo ponudjeno od Zagrebacke banke.INA je danas za nas nesavladiva prepreka o kojoj ovisi pokretanje proizvodnje na nasoj lokaciji.Nasa proizvodnja u potpunosti je zaustavljena vec sest mjeseci a da nije bilo moguce skinuti medijsku blokadu.O tome nije receno niti rijeci.Problemi su se gurali pod tepih.Vrseni su intezivni razgovori i pregovori (mos mislit)i danas smo tu gdje jesmo.Ono sto je rekao veliki vodja za sve vas koji ste sjedili za istim stolom bio je zakon.Rjesenja su se najavljivala od ponedjeljka do petka.Hocemo li konacno docekati vec jednom taj ponedjeljak i petak.Puls Hrvatske je zavrsio a meni kao i vecini zaposlenika osta samo jedan zakljucak:gdje si bio niugdje,sto si rekao-napravio nista.
…Nije receno da na popodnevnom sastanku u Ministarstvu gospodarstva nije bilo predstavnika INE.Opet je petak dan do kada bi se INA trebala ocitovati dali prihvaca bankovno jamstvo ponudjeno od Zagrebacke banke.INA je danas za nas nesavladiva prepreka o kojoj ovisi pokretanje proizvodnje na nasoj lokaciji.Nasa proizvodnja u potpunosti je zaustavljena vec sest mjeseci a da nije bilo moguce skinuti medijsku blokadu……
Nema tu I od Ine – s jedne strane ti je MOL a s druge strane HAAB koja kontrolira Dioki i vjerojatno pokušava prodati svoj udio tzv strateškom partneru, a po meni najizgledniji je OMV. Prethodna Vlada je to očito blokirala i štitila interes MOL-a kojemu je to neprihvatljivo.
Iz Diokija je u zadnje dvije godine izvučena velika imovina – dovoljno ti je spomenuti terminal na Žitnjaku – HANDA je s terminalom dokapitalizirala JANAF za cca 100 milijuna eura a Dioki je za zemljište dobio crkavisu. MOL je sustavno uništavao Dioki kroz neisporuke Etana i astronomskim cijenama plina a HEP cijenama električne energije i raskidom ugovora o kupoprodaji poslovne zgrde Kemikalija nakon čega je sav tako nastali dug proglasio dospjelim i blokirao račun.
Dioki je u preuzimanju više nego očitom a u međuvremenu ga je trebalo učiniti što ranjivijim i jeftinijim za nekoga od PODOBNIH kupaca.
Klasična Priča iz Hrvatske.
…Nije receno da na popodnevnom sastanku u Ministarstvu gospodarstva nije bilo predstavnika INE.Opet je petak dan do kada bi se INA trebala ocitovati dali prihvaca bankovno jamstvo ponudjeno od Zagrebacke banke.INA je danas za nas nesavladiva prepreka o kojoj ovisi pokretanje proizvodnje na nasoj lokaciji.Nasa proizvodnja u potpunosti je zaustavljena vec sest mjeseci a da nije bilo moguce skinuti medijsku blokadu……
Nema tu I od Ine – s jedne strane ti je MOL a s druge strane HAAB koja kontrolira Dioki i vjerojatno pokušava prodati svoj udio tzv strateškom partneru, a po meni najizgledniji je OMV. Prethodna Vlada je to očito blokirala i štitila interes MOL-a kojemu je to neprihvatljivo.
Iz Diokija je u zadnje dvije godine izvučena velika imovina – dovoljno ti je spomenuti terminal na Žitnjaku – HANDA je s terminalom dokapitalizirala JANAF za cca 100 milijuna eura a Dioki je za zemljište dobio crkavisu. MOL je sustavno uništavao Dioki kroz neisporuke Etana i astronomskim cijenama plina a HEP cijenama električne energije i raskidom ugovora o kupoprodaji poslovne zgrde Kemikalija nakon čega je sav tako nastali dug proglasio dospjelim i blokirao račun.
Dioki je u preuzimanju više nego očitom a u međuvremenu ga je trebalo učiniti što ranjivijim i jeftinijim za nekoga od PODOBNIH kupaca.
Klasična Priča iz Hrvatske.
[/quote]
A zašto ne rusi, to bi moglo ispasti odlicno. živo me zanima kako bi mađaroni dalje nastavili zajebavat ruje [cool]
Vaš link