DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

BRAVO DIDULICA,
onaj savodrugi tvrdi,odnosno laže o pokretanju proizvodnje,
svi oni misle da je startat jako lahko,pogotovo to misle oni koji sole pamet sa svojim nebulozama,lažima,

dajte savo,savodrugi i ostali ostavite se onoga o čemu nemate pojma!!!!!!!!!!!!!!!!!

Možda ćete morati izvaditi ruke iz đepova pa vas to malo čini nervoznim al bože moj…. [sad]..navikli ste na skrivanje po pogonima ali svemu dođe kraj. Kome ne odgovara početak proizvodnje nek se zahvali poslodavcu a ostali se propremite jer ne može se do vjeka stajati a tražiti plaču.
Nitko nije lancima vezan niti vas puškom tjeraju da ostanete u Diokiju….mislim fakat, koja mudra misao _ "treba tu puno napraviti"…pa zato vas i ima puno.
[/quote]

dobro golubov pa šta to pričaš , ovako nešto pametan čovjek ne može izjaviti ! to me podsjeća na onu " da bog da , da susjedu krepa krava " , a zbog takvih ljudi smo tu gdje jesmo . jako je ružno što vređaš radnike ( mada među njima ima i takvih pojedinaca , koji su došli preko raznih štela i koje nitko ne smije dirati a ne rade ništa ). velika večina ne uživa tu zaštitu i pošteno odrađuje svoj i " tuđi " posao , i to bez plaće već 5 mj.vidiš puno bi poštenije bilo da si se osvrnuo na upravu i na menađerske ugovore ( njima se plaće kreću od 25000- 50000 i više , ne znam ćime su ih zaslužili a uredno ih primaju ( naravno preko računa koji nisu blokirani )?! a svi znamo kakva nam je situacija u zemlji i da poslova nema , plus što nam duguju tih 5 plaća ( i ako netko kojom srećom i nađe drugi posao , jako će teško izvući svoje zarađene plaće ) a minusi su se već davno potrošili !

Nadam se da budući vlasnici citaju ovu temu, mislim da DIOKI doista ima viška kadrova

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

"Izgleda da ćemo za Aldotta trebati pozvati u pomoć Leticu, a ti si moj!"

Letici treba jedno kljuse da zajaši, kao nekad na sv. Geru… javljaš li se dobrovoljno Savo?

Nego, hoćeš li konačno provjeriti stanje rezervnih dijelova za PE2 na žitanjaku ili ćeš i dalje ovdje ‘kakati’?

Svi su izgleda bedasti osim vas 4-5 koji uče pameti cijelu HR.
Od ministara, Uprave, Sindikalaca…..svi su prevareni od zločastog RJ i šta ja znam koga.
Pa i novinari koji su izvještavali o rezultatima sindikalnih aktivnosti i oni su izmanipulirani.

No izgleda da je izgleda istina u tom što se odavna govori a nakon ovakvih prosvjeda i potvrđuje.
Mol ima petrokemiju u Mađarskoj pa im smeta petrokemija u hrvatskoj.
Ima on i svoje Mađarone.
Drugi razlog može ležati u činjenici da fali plina a to je opet dokaz šlampavosti i nebrige MOL-a

"Svi su izgleda bedasti osim vas 4-5 koji uče pameti cijelu HR.
Od ministara, Uprave, Sindikalaca…..svi su prevareni od zločastog RJ i šta ja znam koga.
Pa i novinari koji su izvještavali o rezultatima sindikalnih aktivnosti i oni su izmanipulirani"

Vozi se Mujo u krivom smjeru po autocesti…
Na radiju javljaju: oprez, jedna budala vozi se u krivom smjeru…
Ma šta jedna, stotine… komentira Mujo…

Savo nema ti pomoći, mašta radi svašta… lobotomija je jedini izlaz!

[b]Jebeš forum koji Savu nema! Maske su napokon pale: Hasta la vista Dioki![/b] [i]"uljepšavaš svoje stanje al’ ne možeš da me zezneš jer hakersko imam znanje"[/i]

Povjerenik EKN-a na Krku K. Mišković je u eter izjavio da su postrojenja u vrlo dobrom stanju, nema nikakvih problema da se pokrene proizvodnja u vrlo kratkom roku do 3 dana.

K. Mišković se u postrojenja razumije k’o Marica u krivi , a zadnji put ih je vidio na stranicama Hydrocarbon processinga iz 1988g.

[/quote]

Malo je pričao i o isplatama …

Smeta ti što se napokon indentificirao uzrok – MOL.
Možda ni plina u plinskom sustavu nema dovoljno.
Mađari najpametniji u HR – sve znaju i umeju.

BRAVO DIDULICA,
onaj savodrugi tvrdi,odnosno laže o pokretanju proizvodnje,
svi oni misle da je startat jako lahko,pogotovo to misle oni koji sole pamet sa svojim nebulozama,lažima,

dajte savo,savodrugi i ostali ostavite se onoga o čemu nemate pojma!!!!!!!!!!!!!!!!!

Možda ćete morati izvaditi ruke iz đepova pa vas to malo čini nervoznim al bože moj…. [sad]..navikli ste na skrivanje po pogonima ali svemu dođe kraj. Kome ne odgovara početak proizvodnje nek se zahvali poslodavcu a ostali se propremite jer ne može se do vjeka stajati a tražiti plaču.
Nitko nije lancima vezan niti vas puškom tjeraju da ostanete u Diokiju….mislim fakat, koja mudra misao _ "treba tu puno napraviti"…pa zato vas i ima puno.
[/quote]
Potruditi ću se biti vrlo suzdržan u iznošenju mišljenja o tebi, jer moderatori bi to i tako izbrisali, a najvjerojatnije bih bio i izbačen s foruma.
Jedna i jedina istina: Radnici moraju primati plaću bez obzira da li postrojenja rade ili ne. Ako postrojenja ne rade, ne krivicom radnika, poslodavac mora odlučiti da li otpustiti višak radnika ili ne. Ako ih nema namjeru otpustiti onda MORA isplatiti plaću i točka, tj. uskličnik!!!
[/quote][/i]

Nije upitno dal radnik mora dobiti plaću ili ne. Nigdje ja ne navodim da radnik na čekanju ne treba dobiti plaću.
Problematično je to što se vi diokovci svi redom bunite da kako je teško pokrenuti proizvodnju,te treba puno toga prije obaviti , te pljujete po još uvjek aktualnom gazdi……pa kome je teško početi raditi široka mu cesta, ko ne voli gazdu i pljuje po njemu zašto ga trpi?…umjesto da se veselite da će tvornica proraditi vi cjele dane visite na forumu i objašnjavate nama blesavima kako je dioki svemirski brod za kojeg je najbolje da i dalje stoji jer da bi se pokrenuo treba puuunnooo toga obaviti.
Pa vam ne valja ni Linić, on je za vas glup a čovjek troši adute da bi vi imali što raditi i na kraju što jesti…a opet sutra ćete doći u Dioki sjediti i čekati. Robstvo je ukinuto prije dvijesto godina, kog vraga dolazite na radno mjesto ako mrzite tvornicu i poslodavca.
U takvom slučaju treba donjeti odluku – ili promjeniti pristup ili promjeniti posao. !
[/quote]
Opet nisi shvatio.

Nije problem u radnicima da ne žele, nego ne postoji niti jedan preduvjet za startanje u ovom trenutku!!!!

Svi vi koji pljujete po radnicima niste ustvari nikad ništa ozbiljno radili . Pogledajte se koliko ste jadni,priznajte sami sebi da nemate pameti niti koliko jedna kokoš jer da išta znadete nebi popušili na dionicama i sada svoje frustracije liječite na radnicima .Osoba zbog koje ste popušili je RJ, a radnici sa svojom borbom za firmu daju vam koliku toliku šansu da vratite uloženo samo to vi nemožete svatiti i to je vaš problem.

Dajte neke informacije sa današnjeg sastanka…..

p2.sem

Malo je pričao i o isplatama …

Smeta ti što se napokon indentificirao uzrok – MOL.
Možda ni plina u plinskom sustavu nema dovoljno.
Mađari najpametniji u HR – sve znaju i umeju.

Samo sam htio reći da izjava K.Miškovića ne vrijedi niti stoti dio vrijednosti DIOK-R-A
dionice. Sve ove ostale tvoje bedastoće niti ne čitam. Bolje mene pitaj za
isplate.

Svi vi koji pljujete po radnicima niste ustvari nikad ništa ozbiljno radili . Pogledajte se koliko ste jadni,priznajte sami sebi da nemate pameti niti koliko jedna kokoš jer da išta znadete nebi popušili na dionicama i sada svoje frustracije liječite na radnicima .Osoba zbog koje ste popušili je RJ, a radnici sa svojom borbom za firmu daju vam koliku toliku šansu da vratite uloženo samo to vi nemožete svatiti i to je vaš problem.

To je kao da u šahu pljujete po pješacima, a ne razumijete mogućnosti kraljice ili topa, a kamoli tek onoga tko povlači poteze.

No, u svakom slučaju upečatljivo je da se nakon radničkih demonstracija postigao sporazum sa svima osim s nekakvom tamom Inom. Drugim riječima, Linić je za deblokadu, a Ina baš i nije. Samo je trebalo razaznati tko je Linić, a tko Ina.

Iliti, tko je pješak a tko kraljica.

Sretno.

Z. Rumenović upravo gostuje u emisiji Puls Hrvatske na HRT1!

[b]Jebeš forum koji Savu nema! Maske su napokon pale: Hasta la vista Dioki![/b] [i]"uljepšavaš svoje stanje al’ ne možeš da me zezneš jer hakersko imam znanje"[/i]

Komentar Z. Rumenovića (SRPPM) u Pulsu Hrvatske večeras:

Voditelj emisije: Radnici, njih 450, ovdje u Zagrebu ne mogu čekati, ovi na Krku će vjerojatno početi raditi slijedeći tjedan, to ste mi rekli. Sudbina Dioki-ja… izvjesna, neizvjesna? Morate, vi to morate znati reći i kao bivši djelatnik i kao sindikalac…

Z. Rumenović: Ne, ne, kao bivši djelatnik. Kao predstavnik sindikata… Kao predsjednik sindikata i kao predstavnik radnika u nadzornom odboru Dioki-ja. Ja osobno smatram i smatra većina radnika Dioki-ja da mi kao firma možemo opstati i moramo opstati. Zašto moramo opstati? To je dio grane industrije, organske petrokemije. Republika Hrvatska ako će ići na gašenje Dioki-ja, znači gasi kompletnu jednu granu.

Na zagrebačkoj lokaciji imamo četiri postrojenja, postrojenje etilena, polietilena, polistirena Doki, polistirena Epsika. To stoji. Na Krku stoji VCM, stoji polietilen. Krk kreće po sadašnjim informacijama, jer smo danas smo imali sastanak u Ministarstvu rada i poduzetništva, gdje su tri ministarstva uključena, kreće slijedeći tjedan. Nadamo se da će biti rješenje za Dioki do kraja ovoga tjedna.

Najveći problem nam predstavlja što se konstantno tvrdi da je mala količina etana. A mala količina etana je pretpostavka da ga ima malo za Ježića. Možda ga malo više ima za druge vlasnike. I mi jedino vidimo, kroz promjenu vlasničke strukture, odlazak gospodina Ježića s mjesta vlasničke strukture da može profunkcionirati kompletna zagrebačka lokacija.

Jedino nam ostaje, da se oslonimo na sadašnju vlast. Zašto kažem to? Jer od devetog mjeseca otkad naša postrojenja stoje, mi smo pokušavali, odnosno većinski vlasnik Ježić je pokušavao dovesti strateške partnere. Pa je između ostalog, bila priča o Crodux grupi, od gospodina Čermaka, pa Terra Nova, pa Danko Končar… to je praktički bilo kupovanje vremena.

A kako je vrijeme odlazilo, radnici nisu primali svoje plaće, svoja primanja, nisu imali, nisu imali za svoju egzistenciju, stvarao se prirodni bunt. I sad je došlo do kritične mase. Ili orit ili sagorit! Ja moram konstatirati da sam ja 17.10. na sjednici Nadzornog Odbora rekao i dao do znanja Nadzornom Odboru da radnici više ne mogu trpit, neizvjesnost ubija. A kad ljudi nemadu za kruh, onda znate koliko je sati.

Znači, sada smo u rukama vlasti. Vlast može pomoć i mora pomoć. Pretpostavljam da ministarstva financija, gospodarstva, ministarstva rada i poduzetništva ujedinjeni u boljitku za sve… mogu nam pomoći I osobno smatram da g. Mirando Mrsić ne bi bio baš zadovoljan da nas osamsto dođe ponovno na burzu…

New Report

Close