BRAVO DIDULICA,
onaj savodrugi tvrdi,odnosno laže o pokretanju proizvodnje,
svi oni misle da je startat jako lahko,pogotovo to misle oni koji sole pamet sa svojim nebulozama,lažima,
dajte savo,savodrugi i ostali ostavite se onoga o čemu nemate pojma!!!!!!!!!!!!!!!!!
Možda ćete morati izvaditi ruke iz đepova pa vas to malo čini nervoznim al bože moj…. [sad]..navikli ste na skrivanje po pogonima ali svemu dođe kraj. Kome ne odgovara početak proizvodnje nek se zahvali poslodavcu a ostali se propremite jer ne može se do vjeka stajati a tražiti plaču.
Nitko nije lancima vezan niti vas puškom tjeraju da ostanete u Diokiju….mislim fakat, koja mudra misao _ "treba tu puno napraviti"…pa zato vas i ima puno.
[/quote]
Totalno si fulao poantu. Da ti objasnim.
Nitko nije rekao da su radnici ljenčine i da neće napraviti sve što treba. Moj post je bio upućen onima koji najavljuju da će se startati za npr. 5 dana. To su oni koji su bili u ministarstvu, čelnici sindikata to vole najaviti, itd. Znaš li što sa tehnološke strane znači startati pogon? Jesu li osigurane sirovine? Kakva je situacija sa energijom (struja, para, voda, zrak, dušik)? Kakva je situacija sa cjevovodima, sa kompresorima? Ima li u održavanju uopće rezervnih dijelova? Ima li love da se isplate plaće radnicima kako bi oni mogli sa motivom doći na posao? Jesi li svjestan da je većina inženjera sa svih pogona u Zagrebu davno otišla? Iako inženjeri nisu najbitnija stvar u diokiju (na žalost) već poslovođe, može li se bez njih startati? Ostali su samo ljudi koji čekaju mirovinu ili nemaju gdje. Postoji li suport od Prodaje i Nabave?
Puno je tu stvari nedorečeno.
A ja sam prvi koji će reći da u Diokiju sigurno ima ljudi koji su višak. Sigurno ih ima koji spavaju na poslu (znam to). I ne samo sad već su spavali i dok se radilo. No to je problem rukovođenja, a ne tih ljudi. To je problem firme i dubokog gliba u koji je upala.
I zato ova garnitura ne može izvući dioki. Pokazali su to bezbroj puta.
Unatoč Savinom svakodnevnom silnom trudu zasipanja foruma nepotrebnim i besmislenim podacima kako bi zaštitio svojeg dragog mecenu, dionica Dioki-ja se iz dana u dan crveni!
Sava misli da je Ježićev Dioki maratonac a ustvari je dijalizirani bolesnik u predinfarktnom stanju. Jednom nogom u grobu! Dionica Dioki-ja je smeće, kutija kondoma vrijedi više!
Samouprava Dioki-ja uspjela je za danas ili sutra dogovoriti deblokadu računa da bi isplatila svojim radnicima dio plaće za listopad i pazite, akontaciju plaće za studeni! I to, ako, i samo ako…
Kad spominjem studen, vani su debeli minusi nakon kojih će sva postrojenja teško startati, ako ikada do toga dodje. Ustvari nikada taj eventualni, sve manje u stvarnosti vjerojatan start neće biti teži, Sava ali i mnogi drugi ovdje misle da je start jednostavan poput puštanja vjetrova. Prdneš i gotovo, ali nije tako…
Ono što je zaboravio, je činjenica da postrojenja uopće nemaju rezervnih dijelova, pa neće dugo raditi čak da im se osigura plin i struja… Iznos duga prema bankama i drugim vjerovnicima u koje spadaju i dobavljači opreme je gotovo milijardu i pol kuna, što je pet puta više od ukupnog duga prema HEP-u i INA-i. Spomenimo samo za PE2 konkretno: dijelovi za kompresore, cilindri, klipovi, brtve, filtri, sklopnici, kabeli, osigurači, poliglikol, ostala ulja, demi-voda, aditivi – klizno sredstvo i antioksidans, itd, itd… na lijepe oči, nula bodova!
Ježiću nitko ne može oduzeti vlasnička prava, to je točno, ali se može proglasiti stečaj! Samo tako Ježić dobiva ono što je zaslužio! Stečaj zasigurno nikom ne odgovara, ali sve ovo iz dana u dan je tek jedna obična farsa, ništa drugo i to svi jako dobro znate!
E sad, da vidimo kolege moje, radnici Dioki-ja, imate li muda zatražiti stečaj?!
BRAVO DIDULICA,
onaj savodrugi tvrdi,odnosno laže o pokretanju proizvodnje,
svi oni misle da je startat jako lahko,pogotovo to misle oni koji sole pamet sa svojim nebulozama,lažima,
dajte savo,savodrugi i ostali ostavite se onoga o čemu nemate pojma!!!!!!!!!!!!!!!!!
Možda ćete morati izvaditi ruke iz đepova pa vas to malo čini nervoznim al bože moj…. [sad]..navikli ste na skrivanje po pogonima ali svemu dođe kraj. Kome ne odgovara početak proizvodnje nek se zahvali poslodavcu a ostali se propremite jer ne može se do vjeka stajati a tražiti plaču.
Nitko nije lancima vezan niti vas puškom tjeraju da ostanete u Diokiju….mislim fakat, koja mudra misao _ "treba tu puno napraviti"…pa zato vas i ima puno.
[/quote]
Potruditi ću se biti vrlo suzdržan u iznošenju mišljenja o tebi, jer moderatori bi to i tako izbrisali, a najvjerojatnije bih bio i izbačen s foruma.
Jedna i jedina istina: Radnici moraju primati plaću bez obzira da li postrojenja rade ili ne. Ako postrojenja ne rade, ne krivicom radnika, poslodavac mora odlučiti da li otpustiti višak radnika ili ne. Ako ih nema namjeru otpustiti onda MORA isplatiti plaću i točka, tj. uskličnik!!!
Očito nas ovdje ima još razumnih. Samo onaj tko radi u proizvodnji zna što znači startati pogon i dobiti 1.klasu proizvoda.
A vi svi koji niste nikada kročili u dioki, nemojte nam soliti pamet ovdje. Pokupili ste znanje po internetu. Stvarno ste drski kad se upuštate u rasprave s diokijevcima.
Koja je svrha toliki dezinformacija i laži . kako te nije sramota!
Povjerenik EKN-a na Krku K. Mišković je u eter izjavio da su postrojenja u vrlo dobrom stanju, nema nikakvih problema da se pokrene proizvodnja u vrlo kratkom roku do 3 dana.
Jedini problem je MOL.
Izgleda da ćemo za Aldotta trebati pozvati u pomoć Leticu, a ti si moj!
Krešimir je pravi "znalac"o stanju postrojenja……
ma daj Savo,
ako dodje plin,etilen npr.sutra tek za 20 dana bi mogao biti start LDPE-a,
ali plina nema,tako da…………..bajke,basne se nastavljaju!!
Povjerenik EKN-a na Krku K. Mišković je u eter izjavio da su postrojenja u vrlo dobrom stanju, nema nikakvih problema da se pokrene proizvodnja u vrlo kratkom roku do 3 dana.
K. Mišković se u postrojenja razumije k’o Marica u krivi
golubv……..
nemam plaće evo 5 mjesec,a ti govoriš da se skrivam (o) po pogonima,ne skrivam (o) se nego ČEKAM (O) DA NAM "MUDRE" GLAVE POPUT TEBE,SAVE,SAVEDRUGOG KAŽU DA STARTAMO,očito se Vi skrivate iza nekoga,nečega i dalje solite pamet o bajkama i basnama!!!!!!
Nastavite,ali ste provaljeni!!!!
Evo ovako, ovo o startanju pogona nije izmislio niti Sava ,niti Golubv, niti ja niti bilo tko drugi nego predstavnici vlade i predstavnici radnika Diokija. Što se tice vaših radnih mjesta, ja sam promjenio 8 firmi, od toga 5 više ne postoje, firme mojih staraca više ne postoje, a vi biste trebali dobiti sve plaće jer bi vam trebao Audio posuditi lovu i nastaviti noramalno raditi u svojoj firmi, a samim time ste malobrojni sretnici u privatnom sektoru u ovoj zemlji. Nas zanima vrjednost dionice, a ne kuknjava, kukat mogu moji frendovi koji su nedavno spušili otkaze bez ikakvih otpremnina u nekim neeksponiranim doovima.
[/quote]
Potruditi ću se biti vrlo suzdržan u iznošenju mišljenja o tebi, jer moderatori bi to i tako izbrisali, a najvjerojatnije bih bio i izbačen s foruma.
Jedna i jedina istina: Radnici moraju primati plaću bez obzira da li postrojenja rade ili ne. Ako postrojenja ne rade, ne krivicom radnika, poslodavac mora odlučiti da li otpustiti višak radnika ili ne. Ako ih nema namjeru otpustiti onda MORA isplatiti plaću i točka, tj. uskličnik!!!
[/quote]
Nije upitno dal radnik mora dobiti plaću ili ne. Nigdje ja ne navodim da radnik na čekanju ne treba dobiti plaću.
Problematično je to što se vi diokovci svi redom bunite da kako je teško pokrenuti proizvodnju,te treba puno toga prije obaviti , te pljujete po još uvjek aktualnom gazdi……pa kome je teško početi raditi široka mu cesta, ko ne voli gazdu i pljuje po njemu zašto ga trpi?…umjesto da se veselite da će tvornica proraditi vi cjele dane visite na forumu i objašnjavate nama blesavima kako je dioki svemirski brod za kojeg je najbolje da i dalje stoji jer da bi se pokrenuo treba puuunnooo toga obaviti.
Pa vam ne valja ni Linić, on je za vas glup a čovjek troši adute da bi vi imali što raditi i na kraju što jesti…a opet sutra ćete doći u Dioki sjediti i čekati. Robstvo je ukinuto prije dvijesto godina, kog vraga dolazite na radno mjesto ako mrzite tvornicu i poslodavca.
U takvom slučaju treba donjeti odluku – ili promjeniti pristup ili promjeniti posao. !
"Izgleda da ćemo za Aldotta trebati pozvati u pomoć Leticu, a ti si moj!"
Letici treba jedno kljuse da zajaši, kao nekad na sv. Geru… javljaš li se dobrovoljno Savo?
Nego, hoćeš li konačno provjeriti stanje rezervnih dijelova za PE2 na žitanjaku ili ćeš i dalje ovdje ‘kakati’?
SVE I DA DOĐE DO POTOPA DIONICE ONA UZIMA JOŠ BAR 1-2 VELIKA UDAHA (ČITAJ – SKOKA CIJENE) OD NEKOLIKO DESETAKA %, A ŠTO JE PRILIKA ZA BRZU ZARADU = X PUTA VIĐEN UHODANI SCENARIJ NA NAŠOJ BURZI… [wink]