DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ma nije Sava iz firme pa nema dugo je cijelo vrijeme tvrdio kako se radi rekonstrukcija pogona. A i ostale stvari, teorija. Dobro je teoretski potkovan, to ga zanima i to je to. Al definitivno nije iz Diokia.

Vidonija je jučer bila u Ini na razgovoru s Aldotom pa bi danas insajderi moglo nešto više reći o dogovoru.
Ili ćemo čekati i dalje da sve lijepo počme raditi što je najbolja info.
S 3Xviše etana iz plina u Ivaniću dobiva se oko 15 tisuća tona etana više i s etanom iz Molva 3 ima se sasvim dovoljno za PE2 bet kopirolize.
A cijena po toni ne bi trebala biti veća od 2.700 kuna za tonu što ostavlja veliki prostor za dobru zaradu.

30% HEP
22-24% HAAB
10% INA ili Strateški partner
Dakle sve se vrti oko Dioki Holding AG a svi uglavnom znate koliko je Dioki komu dužan pa si sami iskalkulirajte cijene dionice.

Pojednostavljeno na bazi 60k tona etana i 50kt LDPE.
Prodajna cijena LDPE – 475 milijuna kuna.
Trošak Etana – 168 milijuna kuna
Trošak plina za 60milijuna m3 – 126 milijuna kuna
Trošak struje za 100 milijuna kWh – cca 50 milijuna kuna
Trošak plaća za cijelu lokaciju – cca 50 milijuna kuna
Trošak vode za cijelu lokaciju – cca 20 milijuna kuna

Ispada da možete pokriti troškove kompletne lokacije s LDPE i nešto cca 60 milijuna kuna ostane!

E ovo me oduševljava.

[/quote]

A šta te oduševljava.
Ostao si nedorečen glede svoga oduševljenja.

@sava
mislim da večinu ovjde ne zanimaju ni kemija, fizika, biologija itd…
recite vi nama koliko će po osnovo ovog novog članka, sadašnji dioničari "preraspodjelom" dionica imati te koliko će iste po komadu, na dan diobe, vrijediti… Hvala…
http://www.poslovni.hr/vijesti/deblokada-diokija-obecana-ali-pregovori-jos-traju-196053.aspx

A šta te oduševljava.

Oprosti.
Oduševljava me tvoj način isticanja statističkih podataka kad je svima jasno da smo ternutno u debelom minusu.
Oduševljavaju me tvoje informacije o sastancima uprave / ministarstva / ključnih dobavljača kad su isti samo puko zadovoljenje forme pred javnošću, radnicim, sindikatima.
Oduševljava me tvoje nastojanje za pogodovanjem strateškom "investitoru" / "ima".
Oduševljava me tvoje vrijeme koje trošiš na pisanje po forumu (gledajući povijesno), a netko drugi to plaća i očekuje da radiš sasvim nešto drugo ili treće.
Oduševljava me tvoja soba koja umjesto da otvoreno kaže – "Dragi prijatelji, ja sam taj i taj i želio bih vam predočiti i drugu stranu…" cijelo vrijeme zafrkava svekoliko pučanstvo sa strategijama, statistikama, potencijalnim ugovorima/ dogovorima i sl.
A iznad svega me oduševljava tvoja sposobnost sr…a, a kladim se u što hoćeš da nisi u stanju ravno čavao zabit, da ne govorimo o upravaljanju i sl.
E sad, javnost je tu da procijeni tko je pravi, a tko krivi…
Dovoljno?

A šta te oduševljava.

Oprosti.
Oduševljava me tvoj način isticanja statističkih podataka kad je svima jasno da smo ternutno u debelom minusu.
…..
A iznad svega me oduševljava tvoja sposobnost sr…a, a kladim se u što hoćeš da nisi u stanju ravno čavao zabit, da ne govorimo o upravaljanju i sl.
Dovoljno?
[/quote]

Daj se malo sredi i komentiraj što ti se ne sviđa iz te statistike i izračuna.
Usput malo prelistaj Pregovaračka stajališta i Diokijeve objave i moje nesuvislo pisanje!
http://www.mvep.hr/custompages/static/hrv/files/pregovori/4/27.pdf

Dok se vi prepucavate, netko opet lagano pumpa, premda je bid do negativne blokade nikakav.
Ostaje mu mozda još koji dan, a onda….. [bye]

Mene kao lajika i dugoročnog investitora zanima jedino jedno: Kada će i pod kojim uvjetima DIOKI početi poslovati pozitivno sada kad se ponovno pokrene proizvodnja?

a netko pumpa, netko će zaraditi, netko će popušiti – sve je to burza. Mislim da je situacija manje više svima jasna pa sada ako prevlada pohlepa ili hazaderstvo, ok – tvoj izbor. Ne mozes se vaditi da nisi znao, valjda je svakom kupcu jasno da frima stoji mjesecima. Onaj tko spekulira mozda zaradi, a mozda i popusi. Nema tu neke filozofije.

A šta te oduševljava.

Oprosti.
…..
Dovoljno?
[/quote]

Daj se malo sredi i komentiraj što ti se ne sviđa iz te statistike i izračuna.
Usput malo prelistaj Pregovaračka stajališta i Diokijeve objave i moje nesuvislo pisanje!
http://www.mvep.hr/custompages/static/hrv/files/pregovori/4/27.pdf
[/quote]

Dakle u srpnju 2008. prijedlog Uprave Diokija je da se Žitnjak temljito rekonstruira i to iz više razloga koji su vrlo jasni.
No to 3 pune godine čeka na Lokacijsku dozvolu i normalno je da se svi mi upitamo je li to u Vladi postojala ekipa – i ako jeste nije teško zaključiti iz kojih razloga, ima ih više – kojoj je bio cilj uništiti proizvodnju na Žitnjaku a za sve optužiti Upravu i RJ kao one koji su odgovorni za takvu situaciju.
Usput pročitajte i Polančecovu izjavu glede Dalmacijavina, a obzirom da su im se prosvjedi poklopili pitam se ima li tu puno toga više osim puke simbolike!

Mene kao lajika i dugoročnog investitora zanima jedino jedno: Kada će i pod kojim uvjetima DIOKI početi poslovati pozitivno sada kad se ponovno pokrene proizvodnja?

Hm… ovo je dobro pitanje, ali i jako, jako teško pitanje. IMO, ako se stvari postave na sljedeći način: dogovore se dovoljne količine etana (zg lokacija) kao i normalna cijena energenata, stavi se sposobne ljude u upravu, POLITIČARI odluče da Dioki nije više zlatna koka za izvlačenje love i tako to, mislim da firma može prilično dobro poslovati. A ako neki ili svi od ovih uvjeta ne budu zadovoljeni, tada ćemo imati još jedan ciklus stvaranja kojekakvih minusa i nakon nekoliko godina vjerojatno kraj priče.

No, to ne mora značiti da se neće moći zaraditi na dionici. Ako ZSE ode u bull za koju godinu, otići će i Dioki, već je bio na 700kn a izvješća su mu bila uglavnom zak…ac

Hm… ovo je dobro pitanje, ali i jako, jako teško pitanje. IMO, ako se stvari postave na sljedeći način: dogovore se dovoljne količine etana (zg lokacija) kao i normalna cijena energenata, stavi se sposobne ljude u upravu, POLITIČARI odluče da Dioki nije više zlatna koka za izvlačenje love i tako to, mislim da firma može prilično dobro poslovati. A ako neki ili svi od ovih uvjeta ne budu zadovoljeni, tada ćemo imati još jedan ciklus stvaranja kojekakvih minusa i nakon nekoliko godina vjerojatno kraj priče.

No, to ne mora značiti da se neće moći zaraditi na dionici. Ako ZSE ode u bull za koju godinu, otići će i Dioki, već je bio na 700kn a izvješća su mu bila uglavnom zak…ac
[/quote]

Da nije bilo nerazumljive blokade na rekonstrukciju energane gdje se lokacijska čekala tri godine svega ovoga vjerojatno ne bi ni bilo.
Dakle bilo je i suprotnih interesa.
A s ovakvom cijenom plina od 2,10 kuna po metru kubnom i proporcionalnom cijenom etana od 2.800 kuna za tonu sami polietilenski lanac može nositi troškove kompletnog Žitnjaka – plaće, struja, voda, plin – i ostati cca 60 milijuna čistaka.

Neznam kako mislite ponovno pokrenuti proizvodnju.Pa nije to auto pa da okrenete ključem,mada neki na forumu misle da je tako,nažalost tako misle i političari i uprava.I kad i ako dođe plin do žitnjaka pitanje je koliku je štetu pretrpio pogon s obzirom na temperature vani i ovako dug zastoj.Trenutno od plina nema ništa tako da je upitno i to koja je stvarna namjera Linića i ekipe.

pixma

New Report

Close