DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@ sava

nije u danasnjem, ali je bilo prije neki dan, sta nisi to vidio? BTW koju ti cijenu po dionici (u kunama) ocekujes?

S obzirom da se stalno spekulira (tu na forumu) o nekih 10kn, a vidim i cijena na burzi ide u samo jednom smjeru, nemam pojma, nisam bas optimistican, blago receno.

Pa rečeno ti je – po FER cijeni u skladu s MRS 39 za neaktivna tržišta.
Imovina koja nije u bilancama i imovina koja je realno podcjenjena – zemljište – je reda veličine 250 milijuna eura.

To bi značilo da bi DIOKI tj. DINA trebale sama raditi dalekovode, vodovod, ceste, mostove….

Projekt i sva potrebna građevinska dokumentacija plinovoda Kukuljanovo – Omišalj je davno pripremljeno, jedino je pitanje zašto do sada nije realizirano.

Dinino postrojenje VCM je uz velike financijske troškove pripremljeno za rad na plin što zbog ekološke prihvatljivosti a svakako i zbog ekonomičnosti loženja sa plinom!

DA, to bi baš to značilo. U svim pravilnicima za priključak na mrežu (elektro, plinsku, telefonsku, cestovnu…) piše da trošak priključka snosi kupac. Davatelj usluge je dužan izgraditi priključak, ali, ponavljam, trošak snosi kupac.
Plinovod nije realiziran jer se ne isplati.
Zamisli ideje, neka meni država izgradi plinovod o trošku poreznih obveznika, a paravan će biti plinifikacija Krka.
Što još tu neće isplivati?
[/quote]

HALO pa ne pričamo o trošku priključka???? nego o trošku izgradnje mreže tj. plinovoda!!!!
Uslijed medijskog linča DIOKI-a i RJ zadojen si mržnjom što ti smanjuje sposobnost razumnog zaključivanja…

PLINACRO je započeo projekt izgradnje plinovoda Kukuljanovo-Omišalj isključivo zbog dobiti koja bi bila neupitna u eksploataciji plinovoda. Ponavljam da Je DINA, zbog očekivanja da će plinovod prema najavi biti napravljen, investirala u promjenu energenta za loženje peći na VCM-u.
Zašto se odustalo od izgradnje je zaista pitanje koje u javnosti nikada nije komentirano sa relevantnih mjesta.
Upravo zato, tvrdnja kolege @save da je riječ o SABOTAŽI čini se prilično logična!

pa zar nije bio razlog da dioki garantira da ce otkupiti odredjenu kolicinu plina. E sad kako je to bilo s kolicinom i cijenom ne znam. Uglavnom, u diokiu su procjenili (ispravno ili ne?) da im se to ne isplati. Mislim da se tako nesto pricalo?

STOZER ZA OBRANU DIOKIJA
Zagreb,30.sijecnja.2012

OBAVIJEST O PROSVJEDU
Radnici DIOKIJA ujedinjeni u Stozer za obranu DIOKIJA,podrzani od svih sindikata koji djeluju u tvrtki i udruge branitelja najavljuju
PROSVJED
koji ce se odrzati31.sijecnja 2012.u 11,00 sati
na Trgu bana J.Jelacica
i pred Ministarstvom gospodarstva
Prosvjednici ce se okupiti 31.sijecnja 2012.u 10.30 na Trgu hrvatskih velikana(kod HNB-a) od kuda ce se krenuti prema Trgu bana J.Jelacica i potom prema Ministarstvu gospodarstva gdje traze da ih primi ministar gospodarstva.
Razlog odrzavanja prosvjeda je nezainteresiranost Vlade RH za hitno poduzimanje mjera za spasavanje DIOKIA i dugorocno osiguravanje egzistencije radnika.
Dezurni u pogonima i u upravnoj zgradi trebaju normalno raditi bez obzira na prosvjed.
Sve ostale radnike pozivamo da se odazovu u sto vecem broju,da dostojanstveno krenemo u obranu nasih prava.

DA, to bi baš to značilo. U svim pravilnicima za priključak na mrežu (elektro, plinsku, telefonsku, cestovnu…) piše da trošak priključka snosi kupac. Davatelj usluge je dužan izgraditi priključak, ali, ponavljam, trošak snosi kupac.
Plinovod nije realiziran jer se ne isplati.
Zamisli ideje, neka meni država izgradi plinovod o trošku poreznih obveznika, a paravan će biti plinifikacija Krka.
Što još tu neće isplivati?

HALO pa ne pričamo o trošku priključka???? nego o trošku izgradnje mreže tj. plinovoda!!!!
Uslijed medijskog linča DIOKI-a i RJ zadojen si mržnjom što ti smanjuje sposobnost razumnog zaključivanja…

PLINACRO je započeo projekt izgradnje plinovoda Kukuljanovo-Omišalj isključivo zbog dobiti koja bi bila neupitna u eksploataciji plinovoda. Ponavljam da Je DINA, zbog očekivanja da će plinovod prema najavi biti napravljen, investirala u promjenu energenta za loženje peći na VCM-u.
Zašto se odustalo od izgradnje je zaista pitanje koje u javnosti nikada nije komentirano sa relevantnih mjesta.
Upravo zato, tvrdnja kolege @save da je riječ o SABOTAŽI čini se prilično logična!
[/quote]
Ja sam ti sve rekao, a sad ti izokreći kako hoćeš. Makni Dina-u s popisa potencijalnih potrošača i tko ti ostane? Neka mi oproste ljudi s Krka ali tako je; ostanu ti tri kuće u dva sela. Plinifikacija Dalmacije se njiše na rubu isplativosti, a kamoli ne Krka.
Može, ja sam za. Ali, da Dina kao najveći potrošač plati proporcionalnu cijenu. Ne da se Dina-i napravi plinovod, a da ga otplaćuju kućanstva na Krku.
Znaš kako su Mlinovi i Šestine dobile plin? Gradio se plinovod za vječnu vatru na Medvedgradu. Platili su ga, točno tako, kućanstva Šestina i Mlinova.

Što se tiče moje sposobnosti razumnog zaključivanja samo bih ponovio da je smišljanje i širenje teorija zavjere psihopatološki sindrom.

Doista ne kužim u cemu je problem, bilo bi zanimljivo da iziđu u javnost i otvoreno kažu ko štopa i zbog cega. Imam neke ideje, gdje je sada istraživacko novinarstvo, mislim da bi se proces znatno ubrzao [angry]

Najviše štopa RJ jer sve gubi.
Ponešto štopaju i vjerovnici jer dobivaju mačka u vreći. Najsretniji bi bili da dobiju svoje novce, S vlasničkim udjelima dobivaju uništenu tvrtku u koju je potrebno uložiti još more novca samo da bi ju se pokrenulo i to sa najvjerojatnijim ishodom proizvodnje novih gubitaka.

U međuvremenu banke i država se polako namiruju. Možda se nešto namire i Ina i Hep. Najgore će proći male tvrtke (bivši kooperanti) čiji se pojedinačni dug kreće od nekoliko desetaka tisuća do recimo milijun kuna. Pojedinačno se to čini malo (malo za Dioki, ali za svaku pojedinu od ovih tvrtki je to jako puno), ali takvih tvrtki ima dvjestotinjak, ako ne i više. Bude li zbilja tako baš ni radnici neće proći kako zaslužuju (isplata svih plaća, otpremnine, itd.)

Ne želim se uplitati u međusobne rasprave koje su na ovom topic-u otišle u neke stranputnice, ali kao dugogodišnji (mali) dioničar moram izraziti svoje zgražanje i očaj sa razvojem oko cijene dionice DIOK-ija u zadnje vrijeme.
Današnje potonuće na 20 kuna je nešto strašno i nezamislivo. Ja sam kupovao dionice po 400 kuna i tada sam vidio perspektivu u tvrtki, a sada na 20 kuna me je strah kupovati jer više ne vidim ništa, vidim samo mogućnost da se izda novih 30-40 milijuna dionica po 10 kuna koje će potpuno raspliniti vlasništvo i vrijednost postojećih dionica.

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Ne želim se uplitati u međusobne rasprave koje su na ovom topic-u otišle u neke stranputnice, ali kao dugogodišnji (mali) dioničar moram izraziti svoje zgražanje i očaj sa razvojem oko cijene dionice DIOK-ija u zadnje vrijeme.
Današnje potonuće na 20 kuna je nešto strašno i nezamislivo. Ja sam kupovao dionice po 400 kuna i tada sam vidio perspektivu u tvrtki, a sada na 20 kuna me je strah kupovati jer više ne vidim ništa, vidim samo mogućnost da se izda novih 30-40 milijuna dionica po 10 kuna koje će potpuno raspliniti vlasništvo i vrijednost postojećih dionica.

Nažalost, naglasak je više na rasplinjavanju vlasništva, nego na rasplinjavanju vrijednosti postojećih dionica. Zašto je tako? Zato jer niti jedan od najvećih vjerovnika nije zainteresiran za ništa više od namirenja dugova. Štoviše, Hep, kojeg se spominje kao budućeg najvećeg pojedinačnog vlasnika, čeka "rasparcelizacija" i prodaja (politički korektan izraz je privatizacija) u dijelovima.

Mislim da je jedini razlog cijene Diokija ovaj:
Vaš link
Nije mi jasno zašto se non stop provlaci prica o novim dionicama cijene 10 kuna, koliki bi to uopće mogao biti broj dionica, pa to bi bilo prestrašno…

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

Doista ne kužim u cemu je problem, bilo bi zanimljivo da iziđu u javnost i otvoreno kažu ko štopa i zbog cega. Imam neke ideje, gdje je sada istraživacko novinarstvo, mislim da bi se proces znatno ubrzao [angry]

Najviše štopa RJ jer sve gubi.
Ponešto štopaju i vjerovnici jer dobivaju mačka u vreći. Najsretniji bi bili da dobiju svoje novce, S vlasničkim udjelima dobivaju uništenu tvrtku u koju je potrebno uložiti još more novca samo da bi ju se pokrenulo i to sa najvjerojatnijim ishodom proizvodnje novih gubitaka.

U međuvremenu banke i država se polako namiruju. Možda se nešto namire i Ina i Hep. Najgore će proći male tvrtke (bivši kooperanti) čiji se pojedinačni dug kreće od nekoliko desetaka tisuća do recimo milijun kuna. Pojedinačno se to čini malo (malo za Dioki, ali za svaku pojedinu od ovih tvrtki je to jako puno), ali takvih tvrtki ima dvjestotinjak, ako ne i više. Bude li zbilja tako baš ni radnici neće proći kako zaslužuju (isplata svih plaća, otpremnine, itd.)
[/quote]
Izgubit će i tako i onako, što nije spustio Koncaru cijenu, njegov sin je ustvrdio da je to glavni razlog što su odustali. Što dobiva tim pricama o novim partnerima koji svi redom odustaju?

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

Tebi bilo dobro da sutra prodaš po 20 a onda čekaš tih 10 kuna kada si uvjeren u takav scenario.
No takav scenario je nemoguć iz više razloga koje možeš isčitati iz današnje informacije objavljene na zse.
http://zse.hr/default.aspx?id=39007

Dakle FER cijena – pa onda pročitaj što o FER cijeni kaže MRS 39, HANFA….imaš dovoljno štiva.

Druga stvar koja je vrlo interesantna a ti je marginaliziraš a to je da su banke osigurale svoje kredite zemljištem. Dakle oko 1,4 milijuna m2 neoperativne Diokijeve imovine je garancija.
Likavidacijska vrijednost te imovine – 1/2 procjenjene vrijednosti – je po mojoj procjeni oko 80 milijuna eura.
No svjedoci smo da je RJ samo za Piros i Ćuf tražio 80 milijuna eura – za pretpostaviti je da se procjena temelji na Metodi procjene vrijednosti iz budućeg prihoda!!!
MOGUĆE DA ĆE I U ZEMLJIŠTE NA ŽITNJAKU UKLJUČITI PROJEKT KOGENERACIJE.

New Report

Close